Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt lis 18, 2025 20:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Targany wątpliwościami 
Autor Wiadomość
Teresse, ostatnie udokumentowane ukamienowanie miało miejsce ok 4 lata temu.

Nieprawda, znalazłam całkiem swieży przypadek+osiem kobiet czeka na wykonanie wyroku- w tym matka trójki dzieci...Gdzie?? W Iranie...

link do artykułu http://www.adnkronos.com/AKI/English/Security/?id=1.0.1360427471

Tak więc Boobr, strona czy osoba od której czerpiesz informacje prawdopodobnie stosuje takkiję- czyli tzw. kłamanie dla dobra islamu...

Śr paź 17, 2007 20:49

Teresse mogę się zapytać skąd wiesz tyle na temat islamu? Po prostu ciekawość i dużo czytasz czy miałaś jakieś osobiste, bliższe relacje z ta religią? Pytam bo sama bardzo interesuję się islamem - z ciekawości :wink:

Cz paź 18, 2007 16:27
Zobacz profil WWW
Dzięki, ale duzo nie wiem-po prostu trochę więcej niz zwykły Kowalski...
:)

Generalnie moje zainteresowanie islamem ma dwa źródła- interesuję się polityką ( a kraje islamskie ostatnio ciągle na pierwszych stronach) + powody osobiste...

Kiedy odrzuciłam chrześcijaństwo to poszukiwałam religii dla siebie i bardzo podobał mi się islam- podeszłam do tej religii z otwartym sercem, choć znałam historie typu" Tylko razem z córką" Betty Mahmudi- ( muzułmanie tłumaczą to tym, ze opresja kobiet to zwyczaje kultury przedislamskiej- zresztą i w krajach chrześcijańskich mężowie znęcają się nad zonami)...

Gdybym mieszkała w Anglii czy w Niemczech, gdzie są meczety i muzułmanie prowadzą działalność misyjną- to moze bym się nawróciła na islam...

Ale poniewaz nikt nie pokierował moim zachwytem, więc płomyczek zgasł... :-) I dobrze...

Generalnie im mniej się wie o islamie tym lepiej jest się do niego usposobionym...Ktos kto przeczyta Hadisy i Koran- zrozumie wiele z tego, co się dzieje na swiecie i z całego serca będzie załował muzułmanów, którzy tkwią w tym kulcie po uszy...pod groźbą smierci... :-(

Cz paź 18, 2007 16:55
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3