|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
sołtys
|
 Tyle wielkich słów
Jakoś nie rozumiem na tym forum i na wielu innych tyle wielkich słów tyle problemów i dylematów a tymczasem> Prawie przez dwa miesiące byłem w szpitalu w którym jest kaplica ekumeniczna tzn odprawiane są nabożeństwa dla katolików i protestantów. W szpitalu tylu chorych,pełne sale.Na niektórych oddziałach wszyscy chorzy mogący już po zabiegu spokojnie się poruszać bez pomocy innych.wydawać by sie więc mogło,że ta kaplica w niedziele i święta pękać będzie w szwach a jak jest naprawdę paru ludzi na krzyż dla mnie smutne. Ponieważ w miejscowości z której pochodzę i mieszkam zyło bardzo wielu Żydów przytoczę powiedzenie jednego z nich"Wy katolicy chyba nie wierzycie,że w kościele naprawdę pod postaciami chleba i wina mieszka Bóg" bo gdybyście wierzyli,kościoły byłyby pełne a i wy wchodzilibyście tam na kolanach! Czy ów Żyd nie miał racji tak mocno wierzymy tylko w gębie,przytaczamy wątpliwości a tak trudno nam spełnić chociażby niedzielny obowiązek. Może mniej słów a więcej pokory,modlitwy i spełniania codziennie swoich obowiązków! pozdrawiam
|
| Pn lut 04, 2008 9:24 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
a ja myślę, że najpierw trzeba wyciągać belki ze swojego oka...
Ktoś mądrze powiedział, że takie przekierowywanie uwagi na innych, to tez pewnego rodzaju pokusa, bo pozwala nam nie myśleć o swoich brakach...
|
| Pn lut 04, 2008 18:44 |
|
 |
|
hitman
|
Żyd miał rację. Mówię to jako katolik.
|
| Pn lut 04, 2008 19:32 |
|
|
|
 |
|
sołtys
|
 @ Teresse w życiu tak jest,że radzimy innym tego czego nam brakuje.
Więc może zacznij od siebie skoro mój tekst tak bardzo Cię zabolał.
pozdrawiam
|
| Pn lut 04, 2008 19:58 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
|