słuchaj strach zazwyczaj pochodzi od złego ducha , ale w takich chwilach jak najbardziej powinnaś się modlić! Modlitwa zawsze jest jak broń w naszych rękach
jeżeli nie wiesz jak się modlić to nigdy nie udawaj!
po prostu powiedz Bogu ,co odczuwasz, co myślisz, czego się obawiasz- pokaż mu swoje puste dłonie i oddaj mu swoje serce oraz wszystkie swoje troski - nie bój się !
Bóg Cię kocha i zawsze jest obecny na modlitwie
Przecież wiesz ,że tak jest, On nas o tym zapewnia!
Czasem przychodzi chwila ,kiedy uświadamiamy sobie swoją małość przed Bogiem i tylko albo aż zależy w jaką stronę to pójdzie...
nie wiem jak Ty, ale mi dużo pomogły Psalmy..
więc czytaj Psalmy .. one są na każdy stan ducha..
a poza tym pamiętaj,że najwspanialsze jest to,że Bóg nie kocha nas za coś , a mimo wszystko.
To , co jest najcudowniejsze to świadomość,że Bóg kocha mnie takiego jakim jestem, wielkiego grzesznika, kocha mnie CAŁEGO ...
i jeśli upadam to Bóg zawsze trzyma mnie za rękę gotowy mnie podnosić..
On lubi kiedy czujemy się bezradni ,ponieważ kiedy Mu na to pozwalamy przychodzi pomagać- wylewać swoje łaski na Nas.. tylko trzeba zrobić Mu miejsce..
Oczywiście to nie jest tak, że mamy się nie bać Boga- w każdym razie nie w tym sensie w jakim można to pojmować w złą stronę- nie wiem za bardzo jak to wyjaśniać- ale pamiętaj BÓG JEST MIŁOŚCIĄ !
Naucz się ufac Bogu - tu szczególnie polecam Ci Dzienniczek św.Siostry Faustyny..
Uwierz w Boże miłosierdzie ! W to,że On kocha Cię pomimo twoich słabości..
ponieważ:
" gdzie wzmógł się grzech tam jeszcze szerzej rozlała się łaska"(Rz 5, 20)
zaakceptuj swoje słabości, taką jaką jesteś, wiele razy my upadamy,ale ta świadomość,że mamy Boga- Ojca , który nas kocha sprawia,że jest ta nadzieja i radość w Nas..
czytaj psalmy,czytaj Słowo Boże.. zbliż się calkowicie do Słowa..
Nie bój się, że nie jesteś doskonała On kocha każdego!
Ciebie tez.. to nie z uczynków będziemy sądzeni
to DAR ..wiara to DAR... On Cie kocha mimo wszystko on przyszedl
do grzesznikow ..
może Bóg chce Ci dać do zrozumienia,że jest Ci potrzebny dokładnie w każdej dziedzinie Twojego zycia, ze bez Niego nie mozemy wiele, ze musimy sie oprzec na Nim, poniewaz On jest w nas sprawca wszystkiego...
Takze uwierz ,ze Bóg Cię kocha i zaufaj mu !
Bedzie dobrze

otworz sie na laske Boza !