Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N lis 09, 2025 11:40

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Moja rozterka, Proszę Pomóżcie mi 
Autor Wiadomość

JAnku chciałeś żeby skomentować. Powiem tak
Bóg działa/ mówi na wiele sposobów przes Pismo Święte, rzez ludzi, przez zdarzenia.....
Tekst przeczytałam
Trochę się zamotałam przy końcu :(
Czy to proza liryczna?
Biały wiersz?

Cz lut 24, 2005 9:55
Zobacz profil YIM

No coz Janku-powiem,ze czytalem juz wczesniej ten niby wiersz i myslalem,ze to juz miniona sprawa ze wzgledu na daty.Jednak sie mylilem,wiec tez chcialbym wyrazic swoja opinie,jesli pozwolisz. :)
Nie jestem zadnym krytykiem literackim i moje zdanie nie bedzie chyba mialo wplywu na twoja tworczosc.Ciesze sie,ze sa ludzie,ktorzy sa otwarci na Boga i staraja sie to uzewnetrznic w formie np.wiersza.
A teraz,jesli chodzi o ten wiersz-mysle,ze jest to twoje odczuwanie Boga,twoje doswiadczenie Bozej obecnosci w Twoim zyciu.To doswiadczenie kazdy ma inne,niemniej jednak istnieje.
Podoba mi sie ten utwor jako Twoja modlitwa i tak tez ja traktuje.Zreszta gdzies pytales sie wczesniej o dokonczenie modlitwy umierajacego na dloniach-widze,ze cale Twoje doswiadczenie Boga i Jego obecnosci w Twoim zyciu to modlitwa.Tylko tak dalej. :-D :-D
ps.Wybacz,ze tak zamotalem swoja wypowiedz jak jakis filozof-krotko:pisz tak dalej,bo to Twoje serce. :-D

Cz lut 24, 2005 11:59

"Każde cierpienie ma sens - prowadzi do pełni życia..."

Tylko ktoś, kto poznał cierpienie potrafi pochylić się nad cierpiącym. Po prostu go rozumie.

Głowa do góry, nie może być źle :-D

Cz lut 24, 2005 15:42

.. janek .. mów szczerze i bez wymigiwań ;[ .. dlaczego cierpisz? .. co chciałeś wyrazić swoją poezją? .. przełóż poezję na prozę życia ..

N lut 27, 2005 19:10

Właśnie: Janek, zrób dokładnie to, co mówi w ostatnim poście sad234. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Pn lut 28, 2005 9:39

Post Dla Bobo
Za pare dni otrzymasz wiele wierszy :o ktore sa moim przezyciem. narazie koncze komiks,niewoli ,kajdanach i życiu jako bardzo mocno poniżeni ludzie ,dzieci w czasach gdzie nie można było wierzyć w Pana Boga o ministrantach i pewnej przygodzie ktora była autentycznym przezyciem obecności ... Myslę ze to ciebie zainteresuje?Ale za pare dni bede wolny
Od dzisiaj przepisuję inne wiersze a mam ich bardzo wiele ponad 100. Chcesz zapoznac się z moją tworczością? Odpowiedz.Jaik tak to bedziesz mół mi pomoc w wielu sprawach.

Wt mar 01, 2005 11:59
Zobacz profil WWW

Post Podziekowania?
:( Przepraszam ze teraz dopiero zdołalem przeczytać Wasze naprawdę budujące posty. Cieszę się że są osoby ktore jeszcze takie "starocie czytają" nie chodzi nie mniej o wiersz ale o to ze jest jakieś zainteresowanie zwiazane z czytelnictwem poezji,grozy,białego wierszu /jak ktoś tak to nazwał./
Odpowiem krotko chciałbym moc pomagać wspierac i pracować z dziecmi z młodzieża i z kazdym z was .
Wiersz nawet grozy bo to jest groza-było autentyczną przezytą chwilka zycia. Ktorą się dzielę z uwagi na piekno tej chwili i Boga ktory jakos sobie mnie upodobał do bardzo trudnego celu jakim jest moja tuaczka. i WSZYSTKIE PRZEZYCIA KTORE NIOSONE SA PRZEZ LOS.A sa i jest ich tak mnostwo i tak wiele ze nie nadązam z realizacją zadan ktore otrzymałem za nawet nie wiem co?Chciałbym moc przez wasze wypowiedzi zrozumiec w pełni swoje powołanie zycia.Gdyz wszystko co się dzieje jest dla mnie tak mocno nie zrozumiałe.
Wasze zdanie pozwoli zagłebić się w moją osobowość i dusze ktora z jeszcze wieksza premedytacja bedzie się starała na ten Palec I Wolę Boga odpowiadac wiarą i słowem żywym i Nadzieją jaka jest Syn Bozy Jezus.Poniewaz widzę ze taka wiara jaka jest nie jest dobra w oczach Pana,a ja muszę to zmienić.Starać się.
Ponatdo tor ktory przecieram stopami jest przepiekną droga współcierpienia Z Jezusem Ukrzyzowanym - Ponadto znakomitym i doskonałym Nauczycielem i wychowawcą szlifującym i kształtującym ucnia czy człowieka.Pozostałe wnioski juz nie bawem ukazę. zapraszam do waszych dalszych wypowiedzi.

CHCIAŁEM WAS PRZEPROSIĆ ZA BŁEDY I BRAK STYLISTYKI I GRAMATYKI W MOJEJ ODPOWIEDZI ALE NAPRAWDĘ MAM NIE WIELE CZASU NA ODPOWIEDZI.

Wt mar 01, 2005 12:30
Zobacz profil WWW

Post Re: Podziekowania?
ministrant napisał(a):
:.Poniewaz widzę ze taka wiara jaka jest nie jest dobra w oczach Pana,a ja muszę to zmienić.Starać się.

Chwila, chwila, czegoś tu nie rozumiem. Czy ta wiara zła jest w tobie? Czy ty mówisz o naszej katolickiej wierze, którą trzeba zmienić, chcesz być jakimś prekursorem nowej wiary, wyjaśnij mi, proszę. :o

Wt mar 01, 2005 16:12

Post Re: Podziekowania?
bobo napisał(a):
ministrant napisał(a):
:.Poniewaz widzę ze taka wiara jaka jest nie jest dobra w oczach Pana,a ja muszę to zmienić.Starać się.

Chwila, chwila, czegoś tu nie rozumiem. Czy ta wiara zła jest w tobie? Czy ty mówisz o naszej katolickiej wierze, którą trzeba zmienić, chcesz być jakimś prekursorem nowej wiary, wyjaśnij mi, proszę. :o

Bobo Moja wiara jest naprawdę nie idealna. Wierz mi sporo potknięć i nie możliwości powstania. Zbyt wiele złego czynię gdyz staram się wybrać mniejsze zło. Ale tez Wiara jest problemem moich znajomych.ponieważ mimo iz nie mogę ja samodzielnie oceniać ?/ BÓG JEST TYM CO MOŻE NASZ OSĄDZAĆ NIKT INNY/ Oni mimo Swojego Wyswięcenia gorzej postepują.
A prekursorem wiary nie chcę zostać.

Cz mar 03, 2005 11:07
Zobacz profil WWW
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2