|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
|
Silva
|
 Re: Grzech czy jednak nie.
Nie no, nie mówię że masz tylko patrzeć jej w oczy (i to z daleka) i nawet nie dotkąć  Ale, moim zdaniem, powinieneś jednak ograniczyć (nie mówię że do zera) przytulanie i pocałunki, żeby nie narażać się na grzech.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
| N kwi 25, 2010 19:03 |
|
|
|
 |
|
MaciekDJ94
|
Cytuj: Tzn. np. jeśli chłopak w trakcie pocałunku czuje podniecenie to potem nie powinien jeszcze się przytulać do dziewczyny skoro wie, że to też powoduje u niego podniecenie, bo to już jest świadome podtrzymywanie podniecenia. Ok a jeżeli tak po pocałunku go to podnieci w ten 'nie zły sposób' a bedzie się chciał przytulić tylko ze względu na okazanie uczucia(potrzeba bliskości) a nie podtrzymanie podniecenia?
|
| N kwi 25, 2010 19:07 |
|
 |
|
Szanowny_Pan_PL
|
MaciekDJ94 napisał(a): Nie tylko. Wiele jest porządnych ludzi którzy raczej daleko od kościoła. Pisząc porządna miałem na myśli, która nie jest tzw '(censored)' nie ma biustu na wierzchu, szanuje siebie oraz innych np. moją wiarę. ;( Przecież żartowałem z tym oksymoronem 
_________________ „ Wszystko wolno, ale nie wszystko przynosi korzyść. Wszystko wolno, ale nie wszystko buduje ”
|
| N kwi 25, 2010 19:25 |
|
|
|
 |
|
Silva
|
Jeśli wie o tym że to również powoduje u niego podniecenie to - według mojego rozeznania - jest już grzech. Ale mogę się mylić.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
| N kwi 25, 2010 19:27 |
|
|
|