Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 11:39

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
 Homoseksualizm 
Autor Wiadomość

Post Homoseksualizm
Czy zwiazek homoseksualny jest grzechem? Co dokladnie jest grzechem. Bardzo prosze o poparcie odpowiedzi jakims faktem, prawem koscielnym, najlepiej teksem z Biblii
Dziekuje

N mar 06, 2005 23:11

jesli w zwiazku homoseksualnym dochodzi do aktow genitalnych, czyli stosunkow homoseksualnych, to wowczas jest to grzechem.
generalnie Biblia w ksiedze kaplanskiej bodajze podaje wszelkie mozliwosci kontaktow seksualnych ktore sa grzeszne (w tym kontakty mezczyzny z mezczyzna;)
ale mozesz sie bardziej okreslic, jakichh odpowiedzi oczekujesz, czego konkretnie maja dotyczyc? bo juz bylo kilka tematow na temat homoseksualizmu io zastanawiam sie czy w nich nie znajdziesz odpowiedzi na zswoje watpliwosci ;)

N mar 06, 2005 23:31

gdybys mogla podac mi do tych rozmow linki, tu nie ma wyszukiwarki co utrudnia szukanie intereujacych mnie tematow

N mar 06, 2005 23:56

gdybys mogla podac mi do tych rozmow linki, tu nie ma wyszukiwarki co utrudnia szukanie intereujacych mnie tematow

Wyszukiwarka jest - patrz powyżej między FAQ i Użytkownicy

Pn mar 07, 2005 0:31

nie sądze by to było konieczne, wpiszesz w wyszukiwarke haslo homoseksualizm i sie znajdzie...
a tematy dotyczyly m. in. rodziny homoseksualnej, homoseksualizmu genetycznego i zgodnosci homoseksualizmu z natura ;)

Pn mar 07, 2005 0:59

Post Re: Homoseksualizm
Dark napisał(a):
Czy zwiazek homoseksualny jest grzechem? Co dokladnie jest grzechem. Bardzo prosze o poparcie odpowiedzi jakims faktem, prawem koscielnym, najlepiej teksem z Biblii
Dziekuje

Jest grzechem przeciw Bogu i sprowadza gniew Bozy na tych, ktorzy ten grzech uprawiaja.Sodoma i Gomora jest tego przykladem.Sw. Pawel w Listach ostrzega homoseksualistow i mowi, ze tacy Krolestwa Bozego nie odziedzicza.

Pozdrawiam :)

Pn mar 07, 2005 3:24

Sodoma i Gomora byla kara za rozne grzechy i nie tyczyl sie homoseksualistow bezposrednio. chodzilo o rozwiazlosc seksualna, seks przypadkowy, grupowy, homoseksualny tez oczywiscie - uprawiany przez hetero. Gdybym byla taka osoba chybabym raczej nie zagladala na takie forum wiec prosze nie podawac przykladow podobnych do S i G ktore doskonale znam i ktore nie tycza sie mnie. Jestem w zwiazku 3 lata. Kocham osobe szczerze i prawdziwie, kocham tę osobe tak jak nigdy nie potrafilabym pokochac mezczyzny. Obie jestesmy gleboko wierzace, w naszym domu panuje milosc i szacunek. Moja partnerka emanuje cieplem i dobrocią, to dzieki niej moja wiara znowu wrocila na dobra droge. Czy jezeli zrezygnujemy z aktu seksualnego to zycie wspolne bedzie grzeszne?
P.S. Tess czy moglabys powiedziec o jakich listach mowisz?
Dziekuje Dark

Pn mar 07, 2005 6:39

viewtopic.php?p=51538#51538
viewtopic.php?p=48664#48664
viewtopic.php?p=37554#37554
viewtopic.php?p=36301#36301
viewtopic.php?p=12296#12296

Dark, tu sa linki do kilku tematów ściśle związanych z homoseksualizmem... może w którymś z nich znajdziesz część wyjasnień...

na razie temat zablokuję, jeśli jednak uznasz, że chodzi ci o coś innego niz w wyżej wymienionych tematach, odezwij sie do mnie na PW

pozdrawiam :)

Pn mar 07, 2005 8:17
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 8 ]