Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 20, 2025 15:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
 Zyj Ewangelia na co dzien 
Autor Wiadomość

Post Zyj Ewangelia na co dzien
Pragne z radoscia zaprosic Was na moja prywatna niekomercyjna strone internetowa

http://www.ZyjEwangelia.net

jest to chyba pierwszy taki agregator rozwazan i rozmyslan chrzescijanskich

Zapraszam do odwiedzin kazdego dnia bo codziennie obok czytan pojawiaja sie nowe wartosciowe materialy do poczytania jak i posluchania. Zachecam rowniez do odwiedzania serwisow z ktorych pochodza te materialy.

Wt wrz 29, 2009 12:42

Bardzo bardzo mi się takie coś podoba! Świetna inicjatywa. Jeżeli byś kiedyś potrzebował jakiejś pomocy przy tej stronie, to wiesz gdzie mnie znaleźć.

Mam tylko jedno pytanie: jak to wygląda od strony prawnej - czy legalne jest zamieszczanie tekstów z innych stron? Czy pytałeś ich?

EDIT: Wygląda na to, że wszystko jest legalne. Dziękuję za wyjaśnienie na priv.

Śr wrz 30, 2009 10:20
Zobacz profil WWW

Post Zyj Ewangelia na co dzien
Chciałbym także zaprosić na moją stronę poświęconą ewangelii codziennej. Trzy różne ujęcia tej samej ewangelii: opowiadanie biblijne, ewangelia współcześnie tłumaczona, komentarz :-D

http://ewangeliadnia.wordpress.com/

Pn paź 04, 2010 22:02

Sam to piszesz? 3 różne teksty o tym samym, inne ujęcia?

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Wt paź 05, 2010 14:51
Zobacz profil WWW

Post Re: Zyj Ewangelia na co dzien
Strona ta przedstawia próbę analizy ewangeli codziennej z trzech rożnych perpektyw:
1. Komentarz do Ewangelii z dnia, tego nie trzeba tłumaczyć.
2. Biblijnie - jest to próba troszeczkę pofantazjowania ta temta ewangeli. Jak wydarzenia opisywane mogły szczegółowo wyglądać; opis miejsc akcji; wyglądu osób; itp. Oczywiście to opowiadanie opiera się na ewangelii z dnia.
3. Współcześnie - próba przedstawienia tego co słyszymy w Ewangelii na realia dzisiejsze pelne niekiedy ludzkich problemów, zmagań, pytań, samotności. Jest to najmniej ortodoksyjna cześć :-)

Zaznaczm, że pomysł strony i sama strona co dopiero sie narodziła kilka dni temu, ale planuje codziennie dodawać rozważania nad ewangelia codzienna własnie w tych trzech wymiarach.

Zatem jeszcze raz zapraszam i czekam na komentarze

www.ewangeliadnia.wordpress.com

Wt paź 05, 2010 18:04
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 5 ]