Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz lis 20, 2025 14:09

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
 Juro spowiedz - prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje. 
Autor Wiadomość

Post Juro spowiedz - prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje.
Witam.
Jutro chciałbym iść do spowiedzi wiem za późno pisze ale proszę o udzielenie mi szybkiej i konkretnej odpowiedzi.
Mianowicie gdy robiłem rachunek sumienia to przypomniały mi się parę grzechów, których nie jestem pewien czy to są grzechy to tak :? :

1) ,,Złamanie prawa Polskiego,, - przeszedłem na czerwonym świetle, jadąc samochodem zdarzało się nie zapinać pasów.

2) ,,Grzechy przeciwko Duchowi Świętemu,, - chodzi mi tu o 4 grzech złamanie tego grzechu przeleciał mi w myślach ale zaraz się poprawiłem i ta zazdrość próbowałem ,,zlikwidować,, -- udało się

3) Czy chcąc pochwalić się moja sylwetka przed kolegami popełniam grzech ?

Wiem niektóre moje pytania brzmią śmiesznie ale ja chciałbym się dobrze przygotować do sakramentu pokuty.
Proszę o szybka odpowiedz. Bardzo mi na tym zależy.

Z góry dziękuje.

So paź 16, 2010 21:27

Post Re: Juro spowiedz - prosze o szybka odpowiedz. Dziekuje.
Zapytaj księdza u spowiedzi. Tu otrzymasz opinię, która nie zawsze musi być dobra. Wyznaj wszystko, również wątpliwości, oraz pamiętaj że możesz pytać samego spowiednika. Moja propozycja jest taka abyś sam przemyślał te sprawy i stosował czasem metodę - co w tym jest złego - jeśli wskażesz to masz grzech, jeśli nie umiesz to daj sobie spokój z zadręczaniem się. Dowiedz się na czym polega grzech przeciw Duchowi Świętemu. My tu nie będziemy Twoim sumieniem, bo to przyniesie Ci więcej szkody niż pożytku.

A na koniec, nawet jeśli się spieszysz, to nie oczekuje, że ktoś zrozumie to co napisałeś w sposób niedbały.

So paź 16, 2010 21:32
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2 ]