|
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
| Autor |
Wiadomość |
|
XOVi
|
 Uśmiech : )
: )
Jak żyć z uśmiechem na twarzy, aby zrzucić tą ponurą maskę i żeby wyrażać swoje umiłowanie ku Bogu i miłość do niego jak i radość z tego płynącą.....UŚMIECHEM.
W jaki sposób mieć ten naturalny uśmiech ? Czy naprawdę dzisiejszy świat nie pozwala na uśmiechanie się ? Usmiechem można wielu osobom pomóc na duszy i psychice a kto wie...może i uratować od najgorszego ?
Zwracam się do was o pomoc.
|
| N mar 20, 2011 19:26 |
|
|
|
 |
|
dirk7
Dołączył(a): Pn lis 16, 2009 20:52 Posty: 152 Lokalizacja: Kraków
|
 Re: Uśmiech : )
owocem Ducha jest... radość...
smutek, zniechęcenie, rozpacz to działa sił zła
nic na siłę - tyle rad
radości nie należy mylić z tzw. radochą, uciechą, chichotem, szyderstwem że z kogoś albo ze sztuczną radością wywołaną narkotykami
|
| N mar 20, 2011 23:14 |
|
 |
|
Angella_S
zbanowana na stałe
|
Polecam Alchemie Taoizmu a konkretnie praktykę wewnętrznego uśmiechu. 
_________________ "Kiedy zorientowałem się, że jestem symbolem Polski, wpadłem w depresję" - ORZEŁ
|
| Pn mar 21, 2011 0:06 |
|
|
|
 |
|
keks
|
_________________ Tanie noclegi Kraków - komfortowe Pokoje gościnne Kraków i tanie Noclegi dla grup Kraków
|
| Wt mar 22, 2011 13:43 |
|
 |
|
Zoll
Dołączył(a): Pn cze 28, 2010 23:24 Posty: 624 Lokalizacja: Pustynia
|
Sam musisz znaleźć odpowiedź na to pytanie, każdy ma inną receptę; mogę Ci pomóc jak-zawsze-dobrym-cytatem-na-każdą-okazję: życie jest jak lustro, nie usmiechnie się do Ciebie, póki Ty się do niego nie uśmiechniesz. 
| Śr mar 23, 2011 14:13 |
|
|
|
 |
|
Juliaforget
|
Mam podobny problem. W sumie czasami nie mam ochoty w ogóle do nikogo się uśmiechać, patrze na ludzi, na ich miny( oczywiście widze tzw ''poker face'' albo wzrok bazyliszka) . Dlatego jak kiedyś jak wyszłam z kościoła uśmiechnęła się do mnie jakaś obca kobieta to pomyslałam: ,,jednak są ludzie którzy się uśmiechają''. I mają w sobie jakąś wewnętrzną radość. Po za tym uświadomiłam sobie, że gdy się do kogoś uśmiechnę i ktoś to odwzajemi to i na sercu robi się lepiej. Postaraj się nawet na początku na siłę 'rzucić' bezcenny uśmiech, a być może później samo to wejdzie w krew. Powodzenia 
|
| N kwi 17, 2011 19:43 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|