Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 25, 2025 4:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 trudna miłość 
Autor Wiadomość

Post Re: trudna miłość
Dziękuję wszystkim za dobre słowo. Niestety jednak jak Janek pisał, Bóg po prostu zesłał na mnie kolejne cierpienie, a dlaczego to już jego tajemnica. Dziewczyna już się długi czas nie odzywa(2 tyg) wiadomo, że chciała się mnie delikatnie pozbyć. Pokochałem ją bo chciałem się zmienić, chciałem pokazać Panu, sobie, że potrafię być dobrym człowiekiem i kochać kogoś szczerze, niestety w tym przypadku na moją zgubę to podziałało.. życzę wszystkim przedmówcom więcej szczęścia :)
pozdrawiam !:)

So kwi 21, 2012 9:56

Nie oceniam, ale ja osobiście wolał bym szczerą rozmowę na koniec, niż stopniowe zrywanie kontaktu i potem nieodzywanie się :(

So kwi 21, 2012 10:13

Raczej wyszło to na dobre. No chyba że cenisz miłość człowieka, nad miłość Boga. Mnie to wygląda jakby Bóg użył jej jako narzędzia żeby ciebie wyprostować. Sam piszesz, że zbliżyłeś się do Boga, więc ciesz się z tego, a nie rozpaczaj z powodu kobiety. Co jest więcej warte twoje uczucie do niej, czy twoja dusza? Może właśnie dlatego ci się teraz nie powodzi bo bo wybrałeś jej miłość nad miłość Boga? Jak to pismo naucza pragnij przede wszystkim Boga, a wszystko inna będzie ci dane :) No bo jak pragniesz wszystkiego innego, może się okazać, że skończysz z niczym :((

Śr kwi 25, 2012 10:02

Login, pewnie trochę racji masz, ale nie rozumiem, dlaczego każde cierpienie tłumaczyć jak domko, że Bóg je zesłał. Ludzie mają wolną wolę przede wszystkim.
A nawet jak coś zależy od przypadku a nie tylko woli np. wypadek samochodowy- to każda rodzina, która kogoś w takiej okoliczności straciła, ma sobie tłumaczyć, że to Bóg odpowiada za te wszystkie wypadki?

Ale niezależnie od przyczyny, racją jest, że można to wykorzystać, dla dobrego celu.

Cz kwi 26, 2012 8:23

No ja też nie rozumiem dlaczego ludzie uważają, że jak cierpią, to musi to być działanie Boga. W większości to działanie drugiego człowieka.

Cz kwi 26, 2012 11:00

domko88 napisał(a):
Dziękuję wszystkim za dobre słowo. Niestety jednak jak Janek pisał, Bóg po prostu zesłał na mnie kolejne cierpienie, a dlaczego to już jego tajemnica. Dziewczyna już się długi czas nie odzywa(2 tyg) wiadomo, że chciała się mnie delikatnie pozbyć. Pokochałem ją bo chciałem się zmienić, chciałem pokazać Panu, sobie, że potrafię być dobrym człowiekiem i kochać kogoś szczerze, niestety w tym przypadku na moją zgubę to podziałało.. życzę wszystkim przedmówcom więcej szczęścia :)
pozdrawiam !:)

Domko, Twoja przemiana na pewno nie poszła na marne, i za to na pewno można dziękować :) A co do dziewczyny...przykro to słyszeć. mam tylko pytanie - próbowałeś sam się z nią skontaktować? Albo dowiedzieć się, dlaczego milczy? Żeby po prostu nie było jakiegoś fatalnego nieporozumienia...a jeżeli faktycznie chciała sie od Ciebie odciąć, to cóż, nie ma jak odwaga cywilna....Trzymaj się!

Cz kwi 26, 2012 12:28

Chłopie, ogarnij się i zapomnij o niej. Dziewczyna z Tobą zerwała, to koniec. Trzeba iść dalej, krok naprzód. Pokaż jej, że bez niej Twoje życie jest również satysfakcjonujące, znajdź sobie jakąś pasję, pokonuj siebie... jęczeniem i pytaniem o sens porażki miłosnej nic nie osiągniesz. Pewnie brutalne, ale ile można dorosłego chłopa głaskać po główce...

Cz kwi 26, 2012 15:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2