Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 9:10

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Co zrobić z "chrześcijańskimi" rasistami? 
Autor Wiadomość

Post Co zrobić z "chrześcijańskimi" rasistami?
Znam kilka osób które uważają sie za patriotów i katolików. Mam na myśli niektorych kibiców i "łysych". Ich patriotyzm wyraża się w głoszeniu i podzielaniu rasistowaskich poglądów. Sam nie jestem katolikiem ale jakoś nie wydaje mi sie zeby mozna było być jednocześnie katolikiem i rasistą. Jak rozmawiac z takimi ludźmi? Czy jest sens próbowac zmieniać ich poglądy? Jakich argumentów używać? Może lepiej dac sobie spokój i się z nimi "nie kumplować"?

Cz cze 09, 2005 1:20

Postanowiłem zadać to pytanie po tym jak znów dostrzegłem na moim osiedlu plakaty z napisami : "Bądź dumny ze urodziłeś sie biały" oraz "Zakaz pedałowania" i inne z gwiazdą dawida. Pewnie rozlepili je koledzy moich "znajomych". Mam wrażnie ze takie skrajne poglądy zaczynają się coraz bardziej szerzyć. Co robić?

Cz cze 09, 2005 1:28

Post Re: Co zrobić z "chrześcijańskimi" rasistami?
R6 napisał(a):
Znam kilka osób które uważają sie za patriotów i katolików. Mam na myśli niektorych kibiców i "łysych". Ich patriotyzm wyraża się w głoszeniu i podzielaniu rasistowaskich poglądów. Sam nie jestem katolikiem ale jakoś nie wydaje mi sie zeby mozna było być jednocześnie katolikiem i rasistą. Jak rozmawiac z takimi ludźmi? Czy jest sens próbowac zmieniać ich poglądy? Jakich argumentów używać? Może lepiej dac sobie spokój i się z nimi "nie kumplować"?

Rasizm to przypadlosc ludzka i jak dlugo istnieje grzech tak dlugo ludzie beda musieli walczyc z ta przypadloscia.Co do wyboru towarzystwa; madrze jest wybierac towarzystwo ludzi, ktorzy szczerze kochaja Boga.Sw. Pawel wyraznie mowi; "Nie dajcie sie zwodzic, zle towarzystwo psuje dobre obyczaje".

Pozdrawiam :)

Cz cze 09, 2005 2:30

Nie mozna byc katolikiem i rasistą.Zreszta nie chodzi tylko o katolicyzm czy chrzescijanstwo wogole.Chrzescijanstwo opiera sie na Przykazaniu milosci,wiec podstawowym obowiazkiem,wynikajacym z tego Przykazania jest milosc blizniego,niezaleznie od jego pogladow,koloru skory,przynaleznosci.Nie ma bowiem ani Zyda czy Greka,wszyscy jestesmy rowni-jak mowil sw.Pawel.
Niewazne czy ktos urodzil sie bialy czy zielony,kazdy jest czlowiekiem i jest cenny dla Boga.A jesli chodzi o przekonywanie takich osob do zmiany pogladow,to chyba poza twarda piescia nic do nich nie dociera,choc warto uprawiac partyzantke dla Boga.Czytalem ostatnio o ksiedzu,ktory opiekuje sie takimi ludzmi w Paryzu(ks.Gilbert),ale i u nas sa tacy ksieza.Nikt nie jest dla Boga stracony i byc moze potrzeba tym mlodym ludziom innego spojrzenia na siebie.Moze rozmowa z ktoryms z tych Twoich znajomych zasialaby ziarenko prawdy? Dziwi mnie tylko to,ze nikt nie reaguje na takie napisy.

Cz cze 09, 2005 9:23

Co zrobić z "chrześcijańskimi" rasistami??

To samo, co z "buddyjskimi" i "ateistycznymi" rasistami.

Cz cze 09, 2005 11:26

Właśnie, ci "chrzescijańscy" tak na prawde nie sa chrzescijańscy chociaz sie za takich podają i to podawanie się mnie irytuje. Nie chce zeby ktos skinow kojarzyl potem z chrzescijanami.

Cz cze 09, 2005 14:10

Znów Młodzież Wszechpolska obrzuciła kogoś butelkami i inną materią, tym razem gejów czy pedałów . Nie wiem czy homoseksualiści są normalni, ale jesli nawet sa chorzy to nie powinno sie ich obrzucac cegłami jak Żydów w III Rzeszy . Ta MW robi wstyd katolikom. Wiem ze większosc katolików nie nalezy do LPR lub jej bojówek ale nie zauwazłem też jakiegos wiekszego sprzeciwu ze strony normalnych katolików. Czy przesadzam?

So cze 11, 2005 17:45

Porównanie jak łysy warkoczem. Nie popieram aktów przemocy.
Jednak do promocji zboczenia dopuścić nie wolno.

So cze 11, 2005 18:12

Jednak do promocji zboczenia dopuścić nie wolno.

A dzieci z zespołem Downa mogą defilować?

So cze 11, 2005 20:57

Zboczenie a choroba genetyczna to jest różnica. Nie obrażaj chorych na zespół Downa.

N cze 12, 2005 10:48

N cze 12, 2005 11:51

nikogo nie nazywam zboczeńcem, homoseksualizm jest zboczeniem

N cze 12, 2005 12:30

N cze 12, 2005 15:30

To kim jest homoseksualista, przy założeniu (nie wiem czy prawdziwym), że homoseksualizm jest zboczeniem? :D

N cze 12, 2005 19:49

Jak chcesz nie dopuścić do promowania homoseksualizmu? Mam nadzieje, ze nie tak jak Młodzież bo przeciez jestes przeciwnikiem przemocy.

N cze 12, 2005 19:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona