Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 6:00

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Szaleństwo w oczach i piana na ustach nie wzbudza zaufania .......... do PO.
Zgadzam się z tym w całej rozciągłości!!! :brawo:

Pn wrz 20, 2010 12:26
osiris napisał(a):
Szaleństwo w oczach i piana na ustach nie wzbudza zaufania ..........

Ani idiotyczne zagrywki forumowe... :?

Pn wrz 20, 2010 12:44
osiris napisał(a):
Szaleństwo w oczach i piana na ustach nie wzbudza zaufania .......... do PO.
Zgadzam się z tym w całej rozciągłości!!! :brawo:

Z pianą na ustach i szaleństwem w oczach wredota POewska spreparowała :D :D
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/zart-mig ... omosc.html

Pn wrz 20, 2010 12:57
Alus napisał(a):
[A nie dziwi Cię, że Borowczak, Cenckiewicz na podstawie świadectwa A. Walentynowicz, pisze o Krzywonos zatrzymującej strajkujących, a w encyklopedii nie wymieniono jej nazwiska???
Co Ty chrzanisz ?
Walentynowicz temu wprost zaprzeczała.

Pn wrz 20, 2010 13:09
liam napisał(a):
osiris napisał(a):
Szaleństwo w oczach i piana na ustach nie wzbudza zaufania ..........

Ani idiotyczne zagrywki forumowe... :?

To samo mogę napisać o Was.
Nie może dojść to do Waszego rozumu, że MY też Was tak samo odbieramy jak WY na NAS.
Czy przerasta to WASZ poziom percepcji świata?
Podobny poziom ignorancji reprezentują politycy PO którzy uważają się za nieomylnych i jedynych sprawiedliwych oraz trendy.
Pogarda dla wszystkich którzy reprezentują inne poglądy niż PO jest znakiem rozpoznawczym tej partii a elektorat (także na tym forum) zachowuje się wręcz identycznie.
Powyższe jest głosem w kwestii: "Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce"

Pn wrz 20, 2010 13:23
Cytuj:
Co Ty chrzanisz ?
Walentynowicz temu wprost zaprzeczała.

Tak :D ...zwłaszcza na nagranej płytce dołączonej do książki Cenckiewicza "Anna Solidarność" - w książce str 121.
- "Inni próbowali protestować. Przedewszystkim delagaci strajkujących zakładów pracy. W tym czasie Henryka Krzywonoś krzyczała w stronę Wałęsy: "Sprzedaliście nas! Teraz wszystkie małe zakłady jak pluskwy wyduszą!"
Miłej lektury życzę - "Anna Solidarnośc" S. Cenckiewicz, Wydawnictwo ZYSK i S-KA, cena 59 zł :-)

Pn wrz 20, 2010 13:32
osiris napisał(a):
To samo mogę napisać o Was.
Nie może dojść to do Waszego rozumu, że MY też Was tak samo odbieramy jak WY na NAS.
Czy przerasta to WASZ poziom percepcji świata?

O mnie? Ja się tu tylko dorywczo wykłócam... :D

Ale powiem Ci że tak, że przerasta. Bo ja trochę z boku na to patrząc, bez emocji, obserwuję od dłuższego czasu obie strony. I widzę, że zwolennicy PiS teraz od pewnego momentu zaczęli po prostu chwytać epitety pojawiające się po drugiej stronie i bez żadnej nawet własnej interpretacji po prostu je przerzucać. To mi pokazuje, kto był wtórny, a przede wszystkim, kto nie bardzo potrafi myśleć samodzielnie, choćby po to, żeby wymyślać własne obraźliwe teksty. ;)

Pn wrz 20, 2010 13:42
Cytuj:
że zwolennicy PiS teraz od pewnego momentu zaczęli po prostu chwytać epitety pojawiające się po drugiej stronie i bez żadnej nawet własnej interpretacji po prostu je przerzucać. To mi pokazuje, kto był wtórny, a przede wszystkim, kto nie bardzo potrafi myśleć samodzielnie, choćby po to, żeby wymyślać własne obraźliwe teksty

Wyciągasz mylne wnioski.
Specjalnie posługuję się w ripostach ich cytatami aby wykazać że to działa dokładnie tak samo w druga stronę.
A jeśli Kamyk zwróci uwagę dlaczego tak piszę to ja mu zwrócę uwagę dlaczego dopiero teraz reaguje kiedy ja zwracam się tymi samymi słowami do adwersarzy żeby zrozumieli że źle czynią.
Ma to swój konkretny cel a nie wynika to z prymitywizmu czy z braku elokwencji oraz erudycji.

Pn wrz 20, 2010 13:48
Alus napisał(a):
Tak :D ...zwłaszcza na nagranej płytce dołączonej do książki Cenckiewicza "Anna Solidarność" - w książce str 121.
- "Inni próbowali protestować. Przedewszystkim delagaci strajkujących zakładów pracy. W tym czasie Henryka Krzywonoś krzyczała w stronę Wałęsy: "Sprzedaliście nas! Teraz wszystkie małe zakłady jak pluskwy wyduszą!"
Miłej lektury życzę - "Anna Solidarnośc" S. Cenckiewicz, Wydawnictwo ZYSK i S-KA, cena 59 zł :-)

I gdzie w tym cytacie "zatrzymywanie" ?
Wrzuć sobie na youtube krzywonos i walentynowicz a sama "Anna Solidarność" Ci powie jak było.

Krzywonos zresztą w jej macierzystej organizacji jeszcze w 1980 roku zdjęli ze stanowiska jako łamistrajka.

Za to o prawdziwych bohaterach tamtego czasu - cisza.

Pn wrz 20, 2010 13:54
osiris napisał(a):
Specjalnie posługuję się w ripostach ich cytatami aby wykazać że to działa dokładnie tak samo w druga stronę.

Rozumiem. Problem jednak polega na tym, że chodzi nie tylko o Twoje posty. To zjawisko jest szersze, wykraczające nawet poza to forum...

Pn wrz 20, 2010 13:58
Cytuj:
Krzywonos zresztą w jej macierzystej organizacji jeszcze w 1980 roku zdjęli ze stanowiska jako łamistrajka.

I dlatego MZK powierzono Krzywonos dział gospodarczy. (str 167)
A w 1990r wchodzi w skład Komitetu Założycielskiego WOlnych Zw. Zawodowych wraz z walentynowicz, Gwiazdami, Szreder, Kujawa, Spodzieja? (str 405)
Śmieszna ta Solidarnośc powierzała funkcje łamistrajkom.
Każdy logicznie myślacy rozumie, że stoczniowców po protestach delegatów innych strajkujących zakładów i słowach Krzywonos, czynnie zatrzymywały pracownice stoczni Walentynowicz, Pieńskowska, Osowska, znane pracownikom stoczni.
Może jeszcze wrzaśniesz, że Krzywonoś dla zrobienia z siebie bohaterki, sama pobiła się tak dotkliwie, że straciła nienarodzone dziecko ?? :o
Naciągnęła ks. Jankowskiego.
Mało tego, tak sprytnie oszukła śp. L. Kaczyńskiego, że ten 3 maja 2006r uhonorował łamistrajka Krzyżem Komandorskim Orderu Odrodzenia Polski.
Wielbiciele śp. L. Kaczyńskiego chcąc go wywyższyć, koszem innych ludzi, czynią z niego niekumatego faceta :( :(

Pn wrz 20, 2010 15:32

Nowy sztab wyborczy PiS: Lipiński, Brudziński i Jurgiel

Jeśli mnie pamięć nie myli:
1. Lipiński to znany z taśm Renaty Beger negocjator;
2. Brudziński znany z podziału na równych i równiejszych podczas kontroli na lotniskach; ruskich trumien chyba przypominać nie trzeba;
3. Jurgiel znany z wysyłania rządowych limuzyn jako taksówek po dobrych znajomych;

Ale i tak za ewentualny słaby wynik PiSu w wyborach winne będą GW i TVN :D

Pn wrz 20, 2010 17:36
Cytuj:
Ale i tak za ewentualny słaby wynik PiSu w wyborach winne będą GW i TVN

Tego typu wypowiedzi to troska lub złośliwość?
Wybierz sam co jest bardziej prawdopodobne, bo wielbiciele PO cały czas wytykają nam złośliwość i brak merytorycznej dyskusji.
SweetChild, stać Ciebie na więcej.

Pn wrz 20, 2010 18:23

Cytuj:
Nie trzeba być doktorem historii, aby czytając o 8 letnim Wałęsie sikającym do chrzcielnicy, uznać takie opowiastki za bajki...a napisał to historyk IPN

1. czytałaś tą książkę?
2. zdajesz sobie sprawę, że każdą książkę można zdezawuować przez bezmyślne przytoczenie jakiegoś jej fragmentu z pominięciem całej reszty i kontekstu?
3. jakie masz podstawy do twierdzenia, że jest to bajka?

Cytuj:
A nie dziwi Cię, że Borowczak, Cenckiewicz na podstawie świadectwa A. Walentynowicz, pisze o Krzywonos zatrzymującej strajkujących, a w encyklopedii nie wymieniono jej nazwiska???

http://encyklopedia-solidarnosci.pl/wik ... trycharska

Cytuj:
Tylko że wzniecany przez Was jazgot paradoksalnie napędza wyborców w sieci PO.Szaleństwo w oczach i piana na ustach nie wzbudza zaufania do opozycji, a jedynie umacnia obawy przed IV RP.Nie zasłaniajcie się GW czy TVN, wystarczy poczytać Waszą chorobliwie antytuskową twórczość na Forum, aby głosować na Tuska, zgodnie z zasadą mniejszego zła.

1. Nie mogę odpowiadać za czyjąś bezmyślność,
2. ciekawe, dlaczego w drugą stronę to nie działa. Chorobliwie antykaczyńska twórczość Palikota jakoś nikogo nie zniechęca,
3. to samo tyczy się chorobliwie antykaczyńskiej twórczości fanów PO,

Cytuj:
Ale i tak za ewentualny słaby wynik PiSu w wyborach winne będą GW i TVN

A to z tego względu, że analogiczne przewinienia PO są albo przemilczane, albo krytykowane w sposób znacznie bardziej powściągliwy (przede wszystkim nie istnieje zjawisko wszczynania kampanii medialnych), albo społecznie ignorowane.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn wrz 20, 2010 18:36
Aluś, po prostu posłuchaj :
http://www.youtube.com/watch?v=4jTzYRkSPCg od 1:35 (to o "zatrzymywaniu strajku)

A tu jeszcze lepsze : o tym jak została łamistrajkiem (mówi gość z solidarności jej zakładu pracy):
http://www.youtube.com/watch?v=BkdjU0IftpM (od 3 minuty)

Pn wrz 20, 2010 18:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 95  Następna strona