Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 31, 2025 23:46

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
 Antypapieska kreskówka 
Autor Wiadomość

Przekręcasz słowa tak żeby pasowały do twoich poglądów. Bartosz nic takiego nie powiedział. Jak chcesz robić hamską propagandę to spróbuj na stronach starych komunistów. Tam się zrozumiecie. I usprawiedliwiaj się dalej. Ja ci już nie uwierzę bo kłamiesz ile wlezie i co chwila wymyślasz nowe bzdury. Nic tutaj po twoich miernych poglądach, a coś podobno miałeś zrobić, zamiast tutaj siedzieć. Ty się z nami nie liczysz, więc i my z tobą liczyć się nie będziemy. Pan Jezus był miłosierny - to prawda. Ale na faryzeuszy mówił: PLEMIĘ ŻMIJOWE. Ja widzę całą postać mojego Pana. Czasem trzeba innych przestrzec przed oszustem. I myślę, że nadeszłą ta chwila.

Nic nie przekręcam d...u. Sory, musiał przyjść czas bym nazwał osoby po imieniu.
Skoro Bartosz pisał, a pisał, nie wyprzesz się tego, że cytuję "Trzeba nienawidzić grzech, a ponieważ w różnych formach te grupy są jego "nosicielami" więc trzeba je zwalczać, powtarzam GRUPY , nie ludzi- bo oni też zostali powołani do zbawienia." w takim razie ja pytam cytuję "Dlaczego wg ciebie anglikanie to grzeszni ludzie i trzeba tą grupę zwalczać?". Wskaż mi tutaj przekręcanie słów waść jedynie słusznie oświecony.

I podaj mi moje kłamstwa. Konkretne cytaty moich słów, które padły w tym temacie. Czekam.

So mar 24, 2007 17:36

Machina - dużo frazesów mało konkretów. Jak już kogoś nazywasz faryzeuszem to pokaż dlaczego. I przykro ale nie będę słuchał machinowej interpetacji katolicyzmu. Mam daleko lepsze autorytety w tej dziedzinie.

Pasażer - nic nie muszę wskazywać; twoje wulgaryzmy wszystko tłumaczą. Nie będę się zniżał do takiego poziomu żeby z tobą dyskutować bo i tak zaraz wymyślisz nową bzdurę albo znowu przeklniesz. Nie dorosłeś do forum.

So mar 24, 2007 17:46
Zobacz profil WWW

Pasażer - nic nie muszę wskazywać; twoje wulgaryzmy wszystko tłumaczą. Nie będę się zniżał do takiego poziomu żeby z tobą dyskutować bo i tak zaraz wymyślisz nową bzdurę albo znowu przeklniesz. Nie dorosłeś do forum.

A byłem dobrej myśli i sądziłem, że wysilisz rozum. Cóż, dowiodłeś tylko tego, że Twoje słowa, to puste słowa. :)

I "debil'' to nie wulgaryzm, wiesz?

So mar 24, 2007 17:52

To po co go wykrokpowałeś i jeszcze przeprosiłeś? Sam go za słowo niełąsciwe uznałeś. I co ja chłopie będę z tobą gadał...

So mar 24, 2007 17:53
Zobacz profil WWW

So mar 24, 2007 17:54

So mar 24, 2007 17:59

Machina: Śmieszna jesteś tak manipulując słowami. Doszłaś do wniosku ,że teoria od razu oznacza coś nierealnego. Proponuję poczytać jakikolwiek podręcznik do logiki.

So mar 24, 2007 18:01

Mroczny Pasażer: Wiesz , to nawet dobrze że powiedziałeś(o tym że ściągasz) bo to pokazuje polaryzację do której my doprowadziliśmy. Ateusze , agnostycy , sataniści i inne badziewne orientacje niech sobie ściągają , ale prawdzi katolicy powinni omijać tą kreskówkę z daleka. "Po owocach ich poznacie".

no właśnie widze ten "owoc" - z tego co i jak piszesz az tchnie miłością, tolerancją itp 8)
Grzegorz P napisał(a):
A na marginesie - bardziej wam się przydadzą sakramenty niż swobodna dyskusja na forum. Dobre kazanie... Głęboka spowiedź...

zapomniałes o egzorcyzmach :diabel:
Enigma napisał(a):
Twoja wiara z papiezykiem na czele obrosła w piórka, panoszycie się po świecie wciskając ludziom kit, a gdy ktoś się otrząśnie i zawcznie móić prawdę, to powołujecie się na Pismo Święte i rozpoczynacie krucjatę.

katolicy rzadko kiedy powołują się na Biblię, bo niewielu ją studiuje i zna .. prędzej na Katechizm i Tradycję

So mar 24, 2007 18:03

Do oglądania ( wchłaniania) tej "trucizny" nikt nikogo nie zmusza...........

Mylisz się.
W USA sąd zaskażył firmę tytoniową Camel o reklamowanie papierosów
poprzez produkcję kreskówek, komiksów, reklam z udziałem
popularnych wśród dzieci wielbłądów.

Taka masowa ideologiczna trucizna jak "south park" i omawiana
w tej chwili kpina z Ojca Świętego jest skierowana do dzieci i młodzieży,
aby jak bomba zegarowa eksplodować w postaci ich nienawiści do
Kościoła i Papieża za lat kilka lub kilkanaście.

Dla tego pisałem do " pana ziobro....Adama" z nadzieją że
właściwe organy prawne zajmą się kiedyś tymi którzy na truciznie i nieszczęściu budują swój dobrobyt i chwałę.

Szkoda tylko że pan "ziobro Adama" to nie jest ten właściwy.............
pan Ziobro.

So mar 24, 2007 18:04

katolicy rzadko kiedy powołują się na Biblię, bo niewielu ją studiuje i zna .. prędzej na Katechizm i Tradycję

Jak już to na tradycję, nie na Tradycję, gdyż mało kto wie o istnieniu czegoś takiego jak Tradycja. Co do reszty, to niestety muszę się zgodzić (ale znów - bez generalizacji)

So mar 24, 2007 18:07

Mroczny Pasażer: A widziałeś kiedyś człowieka bez grzechu?! "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień". Oni są grzeszni tak samo jak Ty i ja , problem w tym że odłączyli się od Kościoła , który Bóg ustanowił żeby pomagał ludziom w porzuceniu grzechu. De facto sami działają na swoją szkodę nie przyjmując do wiadomości tego że trwają w błędzie (a powody tego są różne , od pychy do zwykłej nieświadomości).

So mar 24, 2007 18:08

To nie można reklamować w ten sposób? Z tego co wiem jest to legalne i wiele firm sprzedaje swoje prawa do tego, by można było za ich pomocą reklamować (np. dana postać z filmu reklamująca Pepsi).

A South Park nie jest dla dzieci wiesz? Jest to napisane przed każdym odcinkiem. Więc tak jakby, miej pretensje do rodziców, że pozwalają dzieciakom to oglądać. A nie do twórców.

So mar 24, 2007 18:09

Bartosz: cechujesz się egoizmem wiesz? Uważasz, że kk ma licencję na jedyną słuszną prawdę? Kościół katolicki nie jest jedyną słuszną religią na ziemi, zrozum to. Są inne, o innych poglądach i nie wiesz, powtarzam nie wiesz, która z nich głosi prawdziwą prawdę. Możesz conajwyżej wierzyć. Na tym polega religia.

Ale ty pokazujesz, że _wiesz_. I to jest śmieszne.

So mar 24, 2007 18:11

Adama ziobro: nie bede tolerował obelg dotyczących mojej religii, a jak ktoś ma to wpisane w status swojej działalności to już jego problem.

So mar 24, 2007 18:12

Mroczny Pasażer: A widziałeś kiedyś człowieka bez grzechu?! "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień". Oni są grzeszni tak samo jak Ty i ja , problem w tym że odłączyli się od Kościoła , który Bóg ustanowił żeby pomagał ludziom w porzuceniu grzechu.

No i jak Wam idzie pozbywanie się tych grzechów? :D

Bartosz napisał(a):
De facto sami działają na swoją szkodę nie przyjmując do wiadomości tego że trwają w błędzie (a powody tego są różne , od pychy do zwykłej nieświadomości).

i vice versa.

So mar 24, 2007 18:12
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 139 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona