Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 15:35

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
osiris napisał(a):
Hipokryzja - nasz chleb powszedni.
Cytuj:
Następnie zareagowano oburzeniem na nazwanie przez Kaczyńskiego polityki rosyjskiej polityką neoimperialną. Chcę tylko nieśmiało przypomnieć,że niewiele jak rok temu w liście wysłanym do Baraka Obamy, byli prezydenci RP Lech Wałęsa i Aleksander Kwaśniewski przestrzegali prezydenta USA „przed polityką rewizjonistyczną Rosji, która używa tajnych i jawnych sposobów wojny ekonomicznej z krajami Europy Środkowo-Wschodniej, które wyrwały się z jej wpływów”. Widać bardzo wyraźnie ,że w Polsce obowiązują różne miary w stosunku do tych których lubi albo nie lubi establishment i media.

Tak różne miary w zależności od potrzeb....jeszcze 2 miesiące temu słuchaliśmy, czytaliśmy "List do przyjaciół Rosjan" :D

Pt paź 01, 2010 9:45

Alus napisał(a):
2 miesiące temu słuchaliśmy, czytaliśmy "List do przyjaciół Rosjan"

Rozwiązanie jest proste, choć może wydawać Ci się dość trudne. Kaczyński ma w Rosji i przyjaciół, i wrogów :D

Pt paź 01, 2010 10:43
zbanowany na stałe

To raczej przypuszczenie i raczej skomplikowanie nieprawdziwe, co wyplywa ze znanych faktow.
Chyba, ze masz wiadomosci o liscie "W odpowiedzi naszemu przyjacielowi Kaczynskiemu".

Pt paź 01, 2010 11:20
Alus napisał(a):
osiris napisał(a):
Hipokryzja - nasz chleb powszedni.
Cytuj:
Następnie zareagowano oburzeniem na nazwanie przez Kaczyńskiego polityki rosyjskiej polityką neoimperialną. Chcę tylko nieśmiało przypomnieć,że niewiele jak rok temu w liście wysłanym do Baraka Obamy, byli prezydenci RP Lech Wałęsa i Aleksander Kwaśniewski przestrzegali prezydenta USA „przed polityką rewizjonistyczną Rosji, która używa tajnych i jawnych sposobów wojny ekonomicznej z krajami Europy Środkowo-Wschodniej, które wyrwały się z jej wpływów”. Widać bardzo wyraźnie ,że w Polsce obowiązują różne miary w stosunku do tych których lubi albo nie lubi establishment i media.

Tak różne miary w zależności od potrzeb....jeszcze 2 miesiące temu słuchaliśmy, czytaliśmy "List do przyjaciół Rosjan" :D

ALUS TY się odnieś do listu Wałęsy i Kwaśniewskiego a nie do tego co pisał kiedyś Kaczyński, bo Ci sami co pisali wcześniej list do Obamy (donos na Rosjan) mówią że Kaczyński zmysły postradał że coś takiego wypisuje.
Znów zabawiasz się w kręcenie kotem.
Na nic innego Cie nie stać?

Pt paź 01, 2010 13:44
zbanowany na stałe

Ogladnalem sobie "Warto rozmawiac" - ten odcinek o "homo-niepewnych". W swojej wypowiedzi Jurek przytoczyl przyklad kolegi geja i doszedl do wniosku; "Homoseksualizm jest sprawa osobista, wlasnie dlatego wielu z nas nie chce by byl przedmiotem ruchu politycznego, demonstracji ulicznych, demonstrowania swego stylu zycia...".
Walnalem robote w kat i zmienilem sie w sluch, pomyslalem; nareszcie, choc dziwne ze od prawicy, ale jednak sie doczekalem! .............. slucham ......... slucham ......... . Niestety, dokladnie tego samego o wyznawcach katolicyzmu nie powiedzial. Jestem zdruzgotany!!

Pt paź 01, 2010 16:49

Alus napisał(a):

Alus z pewnością słyszałaś, że Kaczyński zwracał się do narodu rosyjskiego. Spontaniczne współczucie setki bukietów itp. Dziwnym trafem ja nie odczułem tego jako umizgów do pseudodemokratycznej władzy kierowanej przez Putina, który wywodzi się z zacnych służb itp.

Pt paź 01, 2010 21:17
Cytuj:
Dziwnym trafem ja nie odczułem tego jako umizgów do pseudodemokratycznej władzy kierowanej przez Putina, który wywodzi się z zacnych służb itp.

Każdy widzi i słyszy co chce co nie ma przełożenia na fakty.
Ja raczej skupiam się na tym forum nie na przepychankach słownych tylko na wytykaniu władzy ich potknięć i błędów oraz grzechów zaniechania.
Nie mam zamiaru z nimi polemizować (elektoratem i sympatykami PO) bo ta rozmowa do niczego konstruktywnego nie doprowadzi.

A teraz o słownych idiotyzmach.
Cytuj:
Odchodzę z Platformy Obywatelskiej. W sobotę powiem, kiedy to się stanie - ogłosił w programie "Rozmowa bardzo polityczna" poseł Janusz Palikot. Zapowiedział, że wraz ze złożeniem partyjnej legitymacji, odda mandat poselski.

No to odchodzi czy nie odchodzi?
Chyba dalej stoi w przeciągu i wygląda to jak kwestia z serialu "Moda na sukces" gdzie przez cały odcinek mówią o tym samym ale w innych konfiguracjach słownych a akcja nie posuwa się ani o jotę do przodu przez 30 minut.
Nie ma w działaniach Palikota namiastki spontaniczności bo wszystko jest co do milimetra wyreżyserowane.

Ostatnio edytowano So paź 02, 2010 7:45 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz

So paź 02, 2010 7:37
Cytuj:
Alus z pewnością słyszałaś, że Kaczyński zwracał się do narodu rosyjskiego. Spontaniczne współczucie setki bukietów itp. Dziwnym trafem ja nie odczułem tego jako umizgów do pseudodemokratycznej władzy kierowanej przez Putina, który wywodzi się z zacnych służb itp.

Słyszałam, widziałam mnóstwo wolt prezesa przez ostatnie miesiące.
Słyszałam także wypowiedź JK, że wszystkiemu zawiniły leki.
Podejrzewam, że sam JK nie wie kiedy wyraża swoje osobiste zdanie, a kiedy działa wedle wskazówek ludzi z PIS, którzy na dany moment dorwali się do ucha prezesa.
"Imperialistyczne zapędy" nigdy nie tyczą samych przywódców, bez poparcia narodu nie mają znaczenia.
W PRLu non stop straszono nas imperialistycznymi zapędami kapitalistycznego świata - nawet złośliwcy podrzucili nam stonkę :D

So paź 02, 2010 7:45
A tutaj jak się robi mgłę:
http://www.youtube.com/watch?v=LQF8hsitxvY&feature=player_embedded#!
Czyli taki mały wtręt o tym co jest a co nie jest teorią spiskową?
Na filmie widzimy że wyprodukowanie mgły na wielkim obszarze to kwestia kilku wręcz minut a nie jakieś bajanie rodem z filmu S-F.

So paź 02, 2010 7:50
zbanowany na stałe

A tutaj, jak sie robi jajecznice:
http://www.youtube.com/watch?v=FdCTqLpxe8A
Kwestia kilku minut i jajecznica gotowa!
Smacznego!

So paź 02, 2010 10:27
Dural napisał(a):
A tutaj, jak sie robi jajecznice:
http://www.youtube.com/watch?v=FdCTqLpxe8A
Kwestia kilku minut i jajecznica gotowa!
Smacznego!

I co to ma do rzeczy?
Z braku merytorycznych uwag piszesz głupoty o jajecznicy.
Jajecznicą jeszcze nikt nikogo nie zabił ale robienie sobie jaj(ecznicy) z katastrofy zastanawia. ;-)

So paź 02, 2010 10:41
zbanowany na stałe

To nie sa glupoty. Mgly w walce politycznej sie nie stosuje, produkt podstawowy jajecznicy bardzo czesto! :)

So paź 02, 2010 11:19
Cytuj:
W Łaziskach Górnych na Śląsku zmarł 20-letni mężczyzna. Przed śmiercią powiedział, że wziął dopalacze. Policja bada przyczyny tragedii i zapowiada przeprowadzenie sekcji zwłok.

Przecież dopalacze są od kilku czy też kilkunastu lat problemem w Polsce.
Dlaczego dopiero teraz jest taki zgiełk i tumult w tej sprawie.
Na pewno wcześniej też były ofiary zatruć i śmiertelne spowodowane tym specyfikiem ale jakoś nikomu nie chciało się tym zajmować aż tu nagle larum nie z tej ziemi.
Moim zdaniem ten temat jest specjalnie nagłaśniany aby odwrócić od ważnych sprawa gospodarczo-ekonomicznych kraju.
Przez kilka lat nic się nie działo aż nagle tyle zatruć i śmiertelnych wypadków w ciągu dosłownie kilu tygodni?

I następny temat zastępczy:
Cytuj:
Dziś dzień prawdy.... - napisał w tytule poseł Platformy Obywatelskiej. I już na samym początku zaatakował premiera tłumacząc, że dzisiejszy Kongres wcale nie ma być poparciem dla Palikota, a pokazać ma "projekcję marzeń przyszłości Polaków". Wydaje się, że po wczorajszej deklaracji odejścia z partii Palikot przybiera dość ostrą strategię. "Dziś przekonamy się kto ma większą siłę przekazu: czy wyczerpany i wypluty z pomysłów Premier, który zaleca Polakom, aby przez kolejne lata gryźli trawę i zaciskali zęby, a przy tym radośnie obiecuje, że już za kolejnym zakrętem czeka nas piękny widok, czy tysiące młodych ludzi, którzy zgadzają się z Kazimierzem Kutzem, że Platforma straciła powab uroczej panny i stała się dupowatą, starą, zgryźliwą i zgnuśniałą ciotką" - napisał Janusz Palikot.

So paź 02, 2010 11:38
zbanowany na stałe

Roznica miedzy Palikotem a Twoimi bozyszczami jest taka, ze ten pierwszy niejednokrotnie przekracza granice przyzwoitosci zdajac sobie z tego sprawe (i robiac to w sposob humorystyczny), oni z cala powaga w przekonaniu o niebywalej wartosci. On inteligentny Stanczyk, oni nadeci glupcy.

So paź 02, 2010 12:37
No i wyjaśniła się ta dziwna zagadka z dopalaczami:
Cytuj:
Premier zapowiada 'brutalną" walkę z dopalaczami. - Nie będzie litości dla tych którzy życie młodych obiecujących ludzi chcą zamienić w piekło uzależnienia - oświadczył. W nocy z Donaldem Tuskiem spotkał się specjalnie powołany do tego zespół.

Jest to dokładnie ta sama zagrywka piarowska co z bitymi dziećmi.
Bito je od dziesięcioleci aż tu nagle pewnego dnia rozpoczął się ni stego ni z owego rwetes w tej sprawie i jak Don Kichot przyjeżdża na białym koniu na zbawienie ludzkości TUSK.
Identyczny scenariusz.
Przez kilka dni czy tygodni rozsiewa się przeraźliwe wiadomości a to o pobitych dzieciach a teraz o dopalaczach i nagle ni z gruszki ni z pietruszki na zbawienie obywateli zjawia się cudowny Donisław i siecze mieczem.
Arcymistrzowskie posunięcie niczym Karpow i Kasparow, tyle że te gierki już na odległość zalatywały bo zanim TUSK ogłosił owe rewelacja ja wcześniej napisałem poprzedni post.
Cytuj:
Przecież dopalacze są od kilku czy też kilkunastu lat problemem w Polsce.
Dlaczego dopiero teraz jest taki zgiełk i tumult w tej sprawie.
Na pewno wcześniej też były ofiary zatruć i śmiertelne spowodowane tym specyfikiem ale jakoś nikomu nie chciało się tym zajmować aż tu nagle larum nie z tej ziemi.
Moim zdaniem ten temat jest specjalnie nagłaśniany aby odwrócić od ważnych sprawa gospodarczo-ekonomicznych kraju.
Przez kilka lat nic się nie działo aż nagle tyle zatruć i śmiertelnych wypadków w ciągu dosłownie kilu tygodni?

So paź 02, 2010 15:00
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 95  Następna strona