Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 1:51

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Mroczny Pasażer napisał(a):
Gita2 napisał(a):
Pokaż mi podobne wypowiedzi Kurskiego:
http://www.youtube.com/watch?v=aggDGlusAEY

Niesiołowski jest dobry w obrażaniu, a Kurski wyśmienity w pomawianiu i cwaniakowaniu.

Mam Ci przypomnieć dziadka z Wermachtu? Albo może lepiej, szaleńcze zapieprzanie prywatnym samochodem za pojazdem uprzywilejowanym i tłumaczenie "bo się fajnie jechało <uśmiech w stylu: i tak mi nic nie zrobicie>"?

Oskarżając niesiołowskiego, a nie dostrzegając zachowań kurskiego zachowujesz się niezbyt profesjonalnie.

"Może Ci przypomnieć dziadka z Wrmachtu"? Kto to napisał????

Śr paź 19, 2011 14:51
Cytuj:
Jak się okazuje przedstawienie Kurskiego, jako odpowiedzialnego za wprowadzenie do przestrzeni publicznej informacji o dziadku Tuska, jest kolejnym medialnym artefaktem. Pierwszy raz o fakcie (wtedy jeszcze plotce, pogłosce) wspomniał Piotr Najsztub, prowadząc wywiad z Donaldem Tuskiem. Ukazał się on na łamach „Przekroju” 3 października 2005 r. Poniżej dokładny cytat tamtej rozmowy.
P. Najsztub: „Czy pana dziadek służył w Wehrmachcie?
D. Tusk: Obaj dziadkowie wojnę spędzili godnie, jeden w dwóch obozach koncentracyjnych, a drugi…
P. Najsztub: Pytam, bo huczą czarne plotki, pomówienia. Może za chwilę ktoś coś takiego o pana dziadku będzie kolportował i zanim pan się przebije ze skutecznym sprostowaniem, może minąć tydzień i to wtedy pan będzie ofiarą prowokacji.
D. Tusk: To jest jedna z 20 paskudnych plotek, jakie moi konkurenci rozsiewają na mój temat”.
16 października 2005 r. Angora publikuje wywiad z Jackiem Kurskim. Kluczowy fragment znajduje się poniżej:
K. Pastuszko: „Zaczyna pan wyciągać haki na drugą turę?
J. Kurski: Nie. Mówię prawdę.
K. Pastuszko: A czy to prawda, że jednym z planowanych przez was haków było ubranie Donalda Tuska w mundur żołnierza Wehrmachtu?
J. Kurski: To obrzydliwe. To, że w jego domu mówiło się po niemiecku, nie oznacza, że trzeba go przebierać w mundur.
:zdrowie:

Śr paź 19, 2011 15:13
tajfun - nie ośmieszaj się, śp. L. Kaczyński po słynnej "rewelacji" Kurskiego usunął go ze swojego komitetu wyborczego.

Śr paź 19, 2011 15:22

Kurski, gdyby miał w sobie choć odrobinę godności, sam już dawno usunąłby się z życia politycznego.

Ale cóż, kasiurka widocznie za dobra jest. W Europie oczywiście, bo przecież polski polityk ma głodową pensję jak to Jacuś mówił.

Śr paź 19, 2011 15:36
czy czytasz to co się pisze , czy raczej ot tak sobie odpowiadasz - przytoczyłem ci cytat i odnieś się do niego . natomiast odsunięcie kurskiego było najlepszym rozwiązaniem ponieważ wszechobecne media potrafią przedstawić sprawę w nieco innym świetle . co nie zmienia faktu że dziadek tuska w wermachcie służył - dlatego jeszcze raz odnieś się do faktów a nie do swojego chcenia aby fakty były takie jak ty sobie tego życzysz , ale dalszy ciąg jest taki
Cytuj:
W mediach zaczął dominować jeden typ przekazu - Jacek Kurski wyciąga haki na Donalda Tuska. W konsekwencji poseł został usunięty ze sztabu wyborczego Lecha Kaczyńskiego. Siła oddziaływania mediów polega na tym, że ich przekaz, nie ważne czy prawdziwy, czy fałszywy, pociąga za sobą rzeczywiste konsekwencje. Po raz kolejny potwierdza się aktualność sentencji Josepha Goebbelsa, że „kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą”.
Nie wiemy na ile Tusk pogrążył się w tamtych wyborach odpowiadając na pytanie Piotra Najsztuba niezgodnie z prawdą. Wimy natomiast jedno - przyznanie, że dziadka z Wehrmachtu wyciągnął Tuskowi były naczelny "Przekroju" byłoby nieeleganckie.

:czytaj:

Śr paź 19, 2011 17:00
Wedle posłów Błaszczaka i Hofmana "wszędobylskie media" zbałamuciły europosła T. Cymańskiego ......wąż zaczyna pożerać swój ogon....
A gdy wrzuca się cytaty wedle Regulaminu forum należy podac żródło.
Jeśli tak bronisz Kurskiego, to może podziel się wiedzą - skąd Kurski wiedział w jakim jezyku rozmawiali w domu Tusków?, bo ponoć wiedział jedynie - Poważne źródła na Pomorzu mówią, że dziadek Tuska zgłosił się na ochotnika do Wehrmachu"

Śr paź 19, 2011 18:15

tajfun napisał(a):
czy czytasz to co się pisze , czy raczej ot tak sobie odpowiadasz - przytoczyłem ci cytat i odnieś się do niego . natomiast odsunięcie kurskiego było najlepszym rozwiązaniem ponieważ wszechobecne media potrafią przedstawić sprawę w nieco innym świetle . co nie zmienia faktu że dziadek tuska w wermachcie służył - dlatego jeszcze raz odnieś się do faktów a nie do swojego chcenia aby fakty były takie jak ty sobie tego życzysz , ale dalszy ciąg jest taki

Tak jak, powtarzam po raz kolejny, Benedykt 16 w Hitlerjugend.

Śr paź 19, 2011 18:42
re alus
Cytuj:
Przecież każdy kto chciał wiedzieć wie, że:
1. Sprawę podał do publicznej wiadomości nie Kurski, a "Przekrój" (1.10.2005 - 41/2005).
2. Kurski wcale jej nie "wywołał" a jedynie ZAPYTANY przez dziennikarza tygodnika ANGORA co o niej sądzi powiedział, że słyszał i uważa, że Tusk powinien to wyjaśnić (16.10.2005).

Gdyby ktoś nie pamiętał rozmowy Najsztuba z Tuskiem (zamieszczonej w "Przekroju" - dwa tygodnie przed "atakiem wściekłego bullteriera") to przypominam fragment:

P.Najsztub: Czy pana dziadek służył w Wehrmachcie?
D. Tusk: Obaj dziadkowie wojnę spędzili godnie, jeden w dwóch obozach koncentracyjnych, a drugi…
P. Najsztub: Pytam, bo huczą czarne plotki, pomówienia. Może za chwilę ktoś coś takiego o pana dziadku będzie kolportował i zanim pan się przebije ze skutecznym sprostowaniem, może minąć tydzień i to wtedy pan będzie ofiarą prowokacji.
D. Tusk: To jest jedna z 20 paskudnych plotek, jakie moi konkurenci rozsiewają na mój temat

nie bronie kurskiego bo to pseudo polityk tak samo jak wiekszość pseudopolityków z każdej opcji - za wykroczenie powinien odpowiedzieć , ale trzeba zmienić prawo .natomiast czym innym jest wykroczenie a czym innym obrażanie i poniżanie ludzi przed kamerami w wykonaniu niesiołowskiego .
mroczny pasażer nie piszesz nic nowego , zaraz po wyborze papieża było o tym pisane i mówione . tak nasz papież był w hitlerjugend . i nie tylko bo służył też w wermachcie . zdezerterował był internowany . możesz o tym wszystkim poczytać w jego życiorysie . :spoko:

Cz paź 20, 2011 7:45
Ja tylko pytałam skąd Kurski posiadał wiedzę w jakim języku - To, że w jego domu mówiło sie po niemiecku, nie oznacza, że trzeba go przebierać w mundur , skoro wiedzę ponoć czerpał z "poważnych żródeł na Pomorzu".
A Najszub chyba nie uzyskał od tych "poważnych źródeł" informacji w jakim jezyku porozumiewano sie w domu Tusków, skoro nie pytał o to Donalda.
Niewyparzony język Niesiołowskiego niczym nie różni się od kłamliwego Kurskiego.....obaj zachowują sie nagannie.

Cz paź 20, 2011 8:05

Alus napisał(a):
Niewyparzony język Niesiołowskiego niczym nie różni się od kłamliwego Kurskiego.....obaj zachowują sie nagannie.

Naganne jest pomawianie katolików.

Cz paź 20, 2011 8:15

tajfun napisał(a):
mroczny pasażer nie piszesz nic nowego , zaraz po wyborze papieża było o tym pisane i mówione . tak nasz papież był w hitlerjugend . i nie tylko bo służył też w wermachcie . zdezerterował był internowany . możesz o tym wszystkim poczytać w jego życiorysie . :spoko:

Cieszy mnie, że to wiesz. Ale podaję ten przykład bo najwyraźniej Gita o tym nie ma pojęcia i twierdząc, że mając kogoś w przeszłości "po złej stronie" automatycznie ma się skazę do końca życia.

Nie wiem, może ja już jestem zbyt dojrzały, ale dla mnie takie coś jest dziecinne. Co z tego, że dziadek Tuska był w Wermachcie (był tam zaciągnięty przymusem, tak samo jak papież do HJ, taki szczególik, który do tej pory specjalnie pomijałem) skoro Donald Tusk to zupełnie inny człowiek i, choćby nie wiem jak bardzo się starał, nie miał wpływu na życie dziadka. Tak samo jak syn pedofila nie ma wpływu na to co jego ojciec zrobił. Ale wg oświeconej gity znaczy to oczywiście, że owy syn już nie jest "prawy".

Gito, kobieto. Skąd wiesz, że Twój praprapraprapra dziadek nie był szpiegiem, bolszewikiem, zdrajcą czy kimkolwiek innym? Nie wiesz tego i raczej nigdy się nie dowiesz. Ale co to zmienia w Twoim życiu? Nic, kompletnie nic, jesteś zupełnie innym człowiekiem. Tak samo jak Donald Tusk jest innym człowiekiem niż Józef Tusk. Więc wywlekanie takich "faktów", tym bardziej tuż przed wyborami jak to uczynił kurski, jest tylko dowodem na to, że człowiek ten jest nikim innym jak gnidą, politycznym zerem. Takim samym jak obrażający każdego niesiołowski.

Cz paź 20, 2011 10:43

Gicie nadal polecam posłuchanie sobie Międzynarodówki. To bardzo w klimatach jej poglądów i ogolnego nastawienia do świata. Już nie tylko w sferze społeczno-gospodarczej ale także w innych.

Bo przecież to co proponuje Kurski i jego miłośnicy, w tym jak mniemam Gita, czyli rozliczanie ludzi za nieprawidłowości ideologiczne ich przodków, jest manierą czysto sowiecką. Do dziś stosowaną np. w Korei Północnej, gdzie uważa się że odchylenie ideologiczne dziedziczy kilka kolejnych pokoleń.

Gita2 napisał(a):
Pokaż mi podobne wypowiedzi Kurskiego:
http://www.youtube.com/watch?v=aggDGlusAEY

Pokaż mi podobną kompromitację Niesiołowskiego:

http://www.youtube.com/watch?v=me2l6uhz5Vs

Chyba najlepsze wystąpienie Giertycha w całej jego karierze :)

Niesiołowski robił różne głupoty i nie raz wykazywał się niekompentencją, ale aż takiej wpadki chyba nigdy nie zaliczył...

Cz paź 20, 2011 10:54

Chyba miałeś na myśli Kurskiego. :P Kompromitacja konkretna.

Cz paź 20, 2011 11:41
mroczny pasażer - dwie sprawy
- ty wspomniałeś kurskiego , że mówił o dziadku tuska - chociaż to nie było tak (możesz prześledzić wątek o dziadku )
- teraz całą sprawą obwiniasz gite (a trzeba przyznać samemu sobie , że mogłeś sie pomylić)
raczej zwroć uwagę na słowa tuska przedtem i teraz .
zresztą życie jest o wiele ciekawsze niż taplanie się w jakims błocku , a już na pewno szkoda czasu na zajmowanie się pseudo politykami typu , kurski , niesiołowski czy tusk .
niedługo śnieg i tak pokryje wszystko . :tuptup:

Cz paź 20, 2011 12:39

Spoko oko, wiem co kurski mówił.

Tak czy inaczej:

Cytuj:
zresztą życie jest o wiele ciekawsze niż taplanie się w jakims błocku , a już na pewno szkoda czasu na zajmowanie się pseudo politykami typu , kurski , niesiołowski czy tusk .

dobrze prawisz.

Cz paź 20, 2011 14:42
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79 ... 166  Następna strona