Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Witold
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Mroczny Pasażer napisał(a): Chyba miałeś na myśli Kurskiego.  Kompromitacja konkretna. Miałem na myśli Giertycha, który Kurskiego elegancko podsumował i te wszystkie przekłamania mu powytykał. Nie żebym kiedykolwiek przepadał za Giertychem, ale to mu akurat wyszło.
|
Cz paź 20, 2011 14:54 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Ciekawe, że za gnidę uchodzi tu jedynie Kurski, natomiast to, że sam Tusk, dopóki się tylko dało, kłamał na ten temat, zaprzeczając wszystkiemu - to nadal mąż stanu, polityk miary europejskiej, normalny, rozsądny i rozważny.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt paź 21, 2011 7:09 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Czy ja dobrze rozumiem sygnały napływające z mediów, ze ponieważ SLD nie jest najlepszym szyldem, to teraz kolejna fala członków SLD po cichu zasila szeregi partii popularnych i predestynowanych do rządzenia czyli PO i Partia Palikota ? Usłyszałem kątem ucha, że dzieje się tak wśród nowo wybranych posłów.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pt paź 21, 2011 7:15 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Zemsta Władzy jest słodka: http://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzeni ... ziennik%29  Więc na przyszłość się, ludzie, nie wychylajcie z głupimi pytaniami do Najjaśniejszego. No co? Przecież kto jest uczciwy, ten nie ma się czego obawiać.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt paź 21, 2011 7:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Skoro facet zgłasza zniszczonych 50 tuneli, a oficjalnie ma zarejestrowane 27 - to dlaczego mamy wszyscy finansowac mu rozwój interesu?? Ale oczywiście Johnny były święcie oburzony cwaniactwem, gdyby jeden paprykarz przyjmował u siebie Tuska i wystąpił na konwencji PO Zobaczymy jaka będzie zemsta "niepokonanych" http://www.wprost.pl/ar/266641/Cymanski ... yktatura5/Pozostaje jeszcze GazPolcodziennie, którą prezes obwinia za porażkę w wyborach......oj będzie sie działo.....
|
Pt paź 21, 2011 7:57 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Skoro facet zgłasza zniszczonych 50 tuneli, a oficjalnie ma zarejestrowane 27 - to dlaczego mamy wszyscy finansowac mu rozwój interesu?? Przed wyborami to jakoś nikomu nie przeszkadzało  No i, oczywiście, inni poszkodowani nic nigdy w życiu nie zawyżali, w ogóle - tylko paprykarze są tacy ohydni i okropni, straszni po prostu! Idzie więc prosty message: nie narażaj się Władzy, a nikt nie będzie się ciebie czepiał. Cytuj: Zobaczymy jaka będzie zemsta "niepokonanych" No fakt, co tam jakieś CBA - ważne są porachunki wewnątrz PiS, a nie to, co robią władze państwowe. BTW oczywiście Cymański chlapnął zupełnie bez sensu, ale niewątpliwie Wprost może mieć teraz problemy z rozmawianiem z politykami na zasadzie "nie do cytowania" - tzn. z politykami opozycji oczywiście, politykowi Władzy nigdy by czegoś takiego nie zrobił. Cytuj: Pozostaje jeszcze GazPolcodziennie, którą prezes obwinia za porażkę w wyborach..... I raczej słusznie obwinia, bo też uskuteczniała niezłe chlapanie. Siebie zresztą też obwinia. Ciekawe, co z tego wyniknie?
|
Pt paź 21, 2011 8:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Przed wyborami to jakoś nikomu nie przeszkadzało  No i, oczywiście, inni poszkodowani nic nigdy w życiu nie zawyżali, w ogóle - tylko paprykarze są tacy ohydni i okropni, straszni po prostu! Idzie więc prosty message: nie narażaj się Władzy, a nikt nie będzie się ciebie czepiał. Przeszkadzało - media opisywały, tv pokazywała. Przeczytaj dokładnie bez tego antypeowskiego zadęcia - badano także prawidłowośc w przypadku wniosków powodzian i wyłapano fałszywki. Cytuj: BTW oczywiście Cymański chlapnął zupełnie bez sensu, ale niewątpliwie Wprost może mieć teraz problemy z rozmawianiem z politykami na zasadzie "nie do cytowania" - tzn. z politykami opozycji oczywiście, politykowi Władzy nigdy by czegoś takiego nie zrobił. Klasyka.....oczywiście winne media i niedyspozycja Cymańskiego, bo przecież "naprawdę on tak nie myśli"  .....tylko, że seryjne "chlanął - w "Kropce nad i" i we "Wprost"....amok czy głos rozsądku? Wedle mnie głos rozsądku, Ty nawet idiotę zrobisz z Cymańskiego, bo kto podnosi rękę na partie, ta ręka zostanie obciętaCytuj: I raczej słusznie obwinia, bo też uskuteczniała niezłe chlapanie. Siebie zresztą też obwinia. Ciekawe, co z tego wyniknie? Fakt - po raz pierwszy Kaczyński znajduje winę w sobie.....chlapnął, znów gra, albo zaczął realnie postrzegać rzeczywistość.
|
Pt paź 21, 2011 8:30 |
|
 |
SweetChild
|
Alus napisał(a): Skoro facet zgłasza zniszczonych 50 tuneli, a oficjalnie ma zarejestrowane 27 - to dlaczego mamy wszyscy finansowac mu rozwój interesu?? Bo to oddolny patriota, a oszukiwanie państwa to nasz sport narodowy z długimi i bogatymi tradycjami 
|
Pt paź 21, 2011 9:52 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Przeszkadzało - media opisywały, tv pokazywała. Przeczytaj dokładnie bez tego antypeowskiego zadęcia - badano także prawidłowośc w przypadku wniosków powodzian i wyłapano fałszywki. Z tego co pamiętam, media pokazywały głównie zafrasowanego Tuska, który każdemu wszystko obiecywał. Ale nie wykluczam, że media mogły także opisywać okropnych powodzian, którzy nie doceniają hojnej ręki Najjaśniejszego i ciągle narzekają, a może nawet go oszukują? Cytuj: Klasyka.....oczywiście winne media i niedyspozycja Cymańskiego, bo przecież "naprawdę on tak nie myśli" Alus, jak zwykle, zaczyna bredzić w antypisowskim amoku. Po pierwsze, nic nie napisałem o żadnych "winnych". Po drugie, nie mam pojęcia, czy Cymański jest w "niedyspozycji". Po trzecie, nie wdawałem się w żadne rozważania na temat tego, co myśli Cymański, ponieważ jest mi to najzupełniej obojętne (tak, jak i jego pozostanie w PiS). Zajmuje mnie jedynie działanie dziennikarzy Wprost. Cytuj: Wedle mnie głos rozsądku, Ty nawet idiotę zrobisz z Cymańskiego, bo kto podnosi rękę na partie, ta ręka zostanie obcięta Oczywiście, że "głos rozsądku". W Polsce platformianej wystarczy użyć słów w rodzaju "dyktatura", "szaleństwo", "autokracja" itp. w odniesieniu do PiS, by wyjść na kogoś, kto po prostu "rozsądnie", racjonalnie i obiektywnie ocenia rzeczywistość, w żadnym wypadku nie ma to nic wspólnego z jego sympatiami, antypatiami albo znajomościami. A jeżeli jeszcze w dodatku jest się członkiem PiS zagrożonym usunięciem - no to już w ogóle. Jeżeli Cymański zostanie wyrzucony, kariera w Salonie stanie przed nim otworem - już to widać. No i trzeba pamiętać jeszcze o jednym - używanie tych samych słów, co powyżej, w odniesieniu do Władzy, nie jest już "głosem rozsądku", tylko "fanatycznym pisostwem". W przypadku PO jest bowiem odwrotnie: tu cenimy fakt, że w Partii "nie ma już zwalczających się frakcji", wreszcie wiadomo, że "telefon do PO to telefon do Tuska", a na czas Bardzo Wielkiego Kryzysu nikomu nie jest potrzebna "wewnątrzpartyjna opozycja", tylko silna Władza (hmm, gdzie ja już słyszałem o potrzebie silnej władzy?), która nie będzie bała się podejmować trudnych decyzji. A tak BTW: nie zrobiłem żadnego idioty z Cymańskiego. Nie obchodzi mnie, czy "podniósł rękę na partię". Napij się wody Alus i ochłoń. Cytuj: Fakt - po raz pierwszy Kaczyński znajduje winę w sobie... Po ostatnich wyborach też mówił, że zawinił, bo posłuchał nie tych, co trzeba 
|
Pt paź 21, 2011 12:46 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Z tego co pamiętam, media pokazywały głównie zafrasowanego Tuska, który każdemu wszystko obiecywał. Ale nie wykluczam, że media mogły także opisywać okropnych powodzian, którzy nie doceniają hojnej ręki Najjaśniejszego i ciągle narzekają, a może nawet go oszukują? w zanikach pamieci pomocny jest bilobil Cytuj: Alus, jak zwykle, zaczyna bredzić w antypisowskim amoku. Po pierwsze, nic nie napisałem o żadnych "winnych". Po drugie, nie mam pojęcia, czy Cymański jest w "niedyspozycji". Po trzecie, nie wdawałem się w żadne rozważania na temat tego, co myśli Cymański, ponieważ jest mi to najzupełniej obojętne (tak, jak i jego pozostanie w PiS). Zajmuje mnie jedynie działanie dziennikarzy Wprost. Wszak dziennikarze Wprost stworzyli przeniewierczego Cymańskiego, który atakuje PiS... Cytuj: Oczywiście, że "głos rozsądku". W Polsce platformianej wystarczy użyć słów w rodzaju "dyktatura", "szaleństwo", "autokracja" itp. w odniesieniu do PiS, by wyjść na kogoś, kto po prostu "rozsądnie", racjonalnie i obiektywnie ocenia rzeczywistość, w żadnym wypadku nie ma to nic wspólnego z jego sympatiami, antypatiami albo znajomościami. A jeżeli jeszcze w dodatku jest się członkiem PiS zagrożonym usunięciem - no to już w ogóle. Jeżeli Cymański zostanie wyrzucony, kariera w Salonie stanie przed nim otworem - już to widać. Salon moze go przyjmie, ale wprzódu "nie fanatycy i nie zwolennicy" PiS obrzucą go wszelkim g***m. Cytuj: No i trzeba pamiętać jeszcze o jednym - używanie tych samych słów, co powyżej, w odniesieniu do Władzy, nie jest już "głosem rozsądku", tylko "fanatycznym pisostwem". W przypadku PO jest bowiem odwrotnie: tu cenimy fakt, że w Partii "nie ma już zwalczających się frakcji", wreszcie wiadomo, że "telefon do PO to telefon do Tuska", a na czas Bardzo Wielkiego Kryzysu nikomu nie jest potrzebna "wewnątrzpartyjna opozycja", tylko silna Władza (hmm, gdzie ja już słyszałem o potrzebie silnej władzy?), która nie będzie bała się podejmować trudnych decyzji. Fobie ponoć można uleczyć. Cytuj: A tak BTW: nie zrobiłem żadnego idioty z Cymańskiego. Nie obchodzi mnie, czy "podniósł rękę na partię". Napij się wody Alus i ochłoń. Poradził zrelaksowany Cytuj: Po ostatnich wyborach też mówił, że zawinił, bo posłuchał nie tych, co trzeba  Które podsunęła mu V kolumna PO.
|
Pt paź 21, 2011 14:29 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Wszak dziennikarze Wprost stworzyli przeniewierczego Cymańskiego, który atakuje PiS... Ale kto tak twierdzi?? Alus, powiedz mi, kto tak twierdzi?? Pokaż, gdzie?? Cytuj: Salon moze go przyjmie, ale wprzódu "nie fanatycy i nie zwolennicy" PiS obrzucą go wszelkim g***m. No to co? Teraz np. Tusk obrzuca gównem Schetynę. Alus może współczuje biednemu Schetynie? Halo? Cytuj: Fobie ponoć można uleczyć. Dokładnie, Alus. Co z twoją fobią przed PiS? Cytuj: Poradził zrelaksowany Nigdy się tak nie zdenerwowałem, żeby gadać takie głupoty, jak ty. Cytuj: Które podsunęła mu V kolumna PO. Gdzie jest teraz Kluzik-Rostkowska, może mi, Alus, przypomnisz, co?
|
Pt paź 21, 2011 14:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Ale kto tak twierdzi?? Alus, powiedz mi, kto tak twierdzi?? Pokaż, gdzie?? ale niewątpliwie Wprost może mieć teraz problemy z rozmawianiem z politykami za zasadzie "nie do cytowania" -tzn. z politykami opozycji, oczywiscie, z politykami Władzy nigdy tego by nie zrobił....Ty to napisałeś, czy ktoś za Ciebie. Dziennikarz, który nie ma prawa cytować rozmówcy Cytuj: No to co? Teraz np. Tusk obrzuca gównem Schetynę. Alus może współczuje biednemu Schetynie? Halo? Może posłużysz się cytatem...... Cytuj: Dokładnie, Alus. Co z twoją fobią przed PiS? 70% wyborców je podziela - nie jest tak źle. Cytuj: Nigdy się tak nie zdenerwowałem, żeby gadać takie głupoty, jak ty. Zwłaszcza gdy zmusiliśmy Cię do deklaracji, że na złość oddasz głos na PiS Cytuj: Gdzie jest teraz Kluzik-Rostkowska, może mi, Alus, przypomnisz, co? Kowal, Poncyliusz, Jakubiak, Kamiński, Bielan.....jeszcze kilka dni i dojdą kolejne nazwiska....
|
Pt paź 21, 2011 15:03 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Dziennikarz, który nie ma prawa cytować rozmówcy  A ty byś chciała, żeby ktoś rozgłosił coś, co ujawniłaś mu w zaufaniu, że nie rozgłosi?  Tak teraz myślą fanatycy PO? Już wszystko wolno, byle tylko walnąć w PiS? Odpowiadaj! Cytuj: Może posłużysz się cytatem...... A ty się posłużyłaś cytatami? Może zwracaj uwagę na to, co piszesz? Cytuj: 70% wyborców je podziela - nie jest tak źle. No to co? Cytuj: Zwłaszcza gdy zmusiliśmy Cię do deklaracji, że na złość oddasz głos na PiS I ostatecznie nie oddałem głosu na PiS. Bo, w przeciwieństwie do ciebie, mam jeszcze własny rozum nie zaczadzony platformizną. Cytuj: Kowal, Poncyliusz, Jakubiak, Kamiński, Bielan.....jeszcze kilka dni i dojdą kolejne nazwiska.... No i co? Mam powymieniać nazwiska wyautowanych z PO czy innych partii? Zacznij wreszcie myśleć, Alus, żyjesz jak obywatel w Orwellu.
|
Pt paź 21, 2011 15:25 |
|
 |
Johnny99
|
BTW katarynka PO Alus niestety pospieszyła się z wygłaszaniem tez, że dziennikarz Wprost24 postąpił jak najbardziej słusznie, zawsze tak się właśnie postępowało, a jak ktoś się nie zgadza, to jest pisowcem - portal wydał oświadczenie, w którym od dziennikarza się odcina (twierdzi, że nie ma nic wspólnego z tygodnikiem) i zapewnia, że "nie było jego intencją nadużywania zaufania eurodeputowanego Tadeusza Cymańskiego". Więc na przyszłość Alus nie wybiegaj przed szereg i czekaj spokojnie na informację, co masz myśleć.
|
Pt paź 21, 2011 15:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): BTW katarynka PO Alus niestety pospieszyła się z wygłaszaniem tez, że dziennikarz Wprost24 postąpił jak najbardziej słusznie, zawsze tak się właśnie postępowało, a jak ktoś się nie zgadza, to jest pisowcem - portal wydał oświadczenie, w którym od dziennikarza się odcina (twierdzi, że nie ma nic wspólnego z tygodnikiem) i zapewnia, że "nie było jego intencją nadużywania zaufania eurodeputowanego Tadeusza Cymańskiego". Więc na przyszłość Alus nie wybiegaj przed szereg i czekaj spokojnie na informację, co masz myśleć. A gdzie mogę znaleźć to odcięcie?
|
Pt paź 21, 2011 17:17 |
|
|
|