| Autor |
Wiadomość |
|
Vacarius
|
 Re: Czy to jeszcze moj kraj?
faustynkas napisał(a): Więc poczekamy na jeszcze inne wariacje liberałów. Bo to co teraz widzimy to dopiero preludium. Ale Polskę ominie to wariactwo całe szczęście. I zbliżają się czasy znacznie bardziej konserwatywne niż teraz. Więc jak ktoś ma chorobę homoseksualizmu i nie zamierza być zdrowy to zbliżający się czas w Polsce na 100% nie będzie mu przychylny.
Takie czasy już były za okupacji III Rzeszy. Potem za okupacji ZSRR i w PRLu. To nie były przychylne czasy dla gejów. Upadek PRLu sprawił ze geje przestali ukrywać się ze swoją orientacją w domu. Dołączyliśmy do Europy. Teraz gonimy Europe nie tylko gospodarczo ale też kulturowo. To o czym mażesz już było i nie wróci. Systemy takie jak III Rzesza i ZSRR są niemożliwe przy swobodnym przepływie informacji. Nie da się eksterminować jakiejś mniejszości gdy wszyscy będą o ich cierpieniach pisać i umieszczać filmiki z komórek na youtube. A władzy nie uda się nawet w małym stopniu ograniczyć internetu. Próbowali wprowadzić ACTA ale im nie wyszło.
|
| Pn lut 18, 2013 21:58 |
|
|
|
 |
|
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Mike29 napisał(a): medieval_man napisał(a): tylko przez tak zwane "elyty" znudzone i rozkapryszone. I te związki były tam zupełnie inaczej traktowane niż dzisiaj. Nie jako orientacja seksualna tylko coś dla urozmaicenia życia znudzonych bogaczy, artystów i intelektualistów.
Zabawiali się z chłopcami (a nie z dojrzałymi partnerami) mężczyźni będący poza tym normalnymi hetero. To tylko twoje myślenie życzeniowe. Heteroseksualista nie wchodzi w relacje łóżkowe z tą samą płcią. Byli to pewnie zarówno geje jak i biseksy. Przykład podałem na kulturę, w której relacje homo były nie tylko niedyskryminowane, ale wręcz aprobowane i cieszące się poważaniem. Nie. To o czym pisze jest twierdzeniem Nauki Dlatego między innymi są dzisiaj sprzeciwy rozsądnie myślących ludzi przeciwko promowaniu homoseksualizmu w mediach, bo tworzy to swoistą modę na przypadkowe stosunki homoseksualne (nie na sam homoseksualizm ale właśnie na przypadkowe relacje). Tak własnie było w przeważajacej liczbie przypadków w starożytnej Grecji. Moda na zabawianie się z młodymi efebami przez ludzi skądinąd heteroseksualnych.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
| Pn lut 18, 2013 22:00 |
|
 |
|
faustynkas
|
@Vacarius
Co to jest `gej`, czy `ciota`?
Jak chcesz ze mną rozmawiać to używaj normalnej terminologii.
Homoseksualizm jest marginalny zawsze, gdyż jest chorobą psychiczną powstałą z ok 6 różnych powodów. Najwięcej przypadków tej choroby jest na skutek źle przekazywanych wzorców w młodości.
Jest to choroba uleczalna.
|
| Pn lut 18, 2013 22:06 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
faustynkas napisał(a): Homoseksualizm jest marginalny zawsze, gdyż jest chorobą psychiczną powstałą z ok 6 różnych powodów. Najwięcej przypadków tej choroby jest na skutek źle przekazywanych wzorców w młodości.
Jest to choroba uleczalna. Lol kolejny pseudonaukowiec  Muszę Cię zasmucić: "Psychologowie, psychiatrzy i inni specjaliści zajmujący się zdrowiem psychicznym, zgadzają się co do faktu, że homoseksualność nie jest chorobą, zaburzeniem psychicznym czy problemem emocjonalnym. Ponad 35 lat obiektywnych, dobrze zaprojektowanych badań naukowych wykazało, że homoseksualność, sama w sobie, nie wiąże się z zaburzeniami psychicznymi lub emocjonalnymi czy społecznymi problemami."http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizmfaustynkas napisał(a): Co to jest `gej`, czy `ciota`?
gej, gay [wym. gej] «homoseksualista» • gejowski http://sjp.pwn.pl/szukaj/gejciota 1. posp. «z niechęcią o kobiecie» 2. posp. «homoseksualista» 3. posp. «miesiączka» http://sjp.pwn.pl/szukaj/ciotamedieval_man napisał(a): Dlatego między innymi są dzisiaj sprzeciwy rozsądnie myślących ludzi przeciwko promowaniu homoseksualizmu w mediach, bo tworzy to swoistą modę na przypadkowe stosunki homoseksualne (nie na sam homoseksualizm ale właśnie na przypadkowe relacje). Tak własnie było w przeważajacej liczbie przypadków w starożytnej Grecji. Moda na zabawianie się z młodymi efebami przez ludzi skądinąd heteroseksualnych. Bzdura tygodnia na forum.wiara.pl  Jak ktoś jest 100% hetero to żadne "promocje" mu nie pomogą, podobnie w drugą stroną reklamy sa podszyte seksem hetero i jakoś mnie to nie przekonało do uprawiania seksu z kobietami :] Jak kogoś odrzuca płeć przeciwna lub płeć ta sama to żadna moda nie pomoże. Jedynie biseks ma wybór, ale on też będzie robił to co go kręci, a nie to co mu jakaś moda powiedziała. Orientacja seksualna to nie moda, tylko integralna i niezbywalna cecha tożsamości seksualnej każdego człowieka. Tu żadne mody nie mody nie pomogą. Żyjemy w kulturze metronormatywnej i to Ci się nie podoba. Ja się bardzo cieszę, że człowiek ma wybór zarówno w mediach, książkach, filmie, klubach, stowarzyszeniach, organizacjach, środowiskach odnajdywać i identyfikować się z relacjami spójnymi z jego orientacją seksualną. Widać, że chciałbyś homo sprowadzić spowrotem do sfery tabu, zarówno kulturowo jak i obyczajowo. Tutaj ponownie - Twoje niedoczekanie, ale cóż każdy ma swoje marzenia. Odnośnie homo w Grecji nawet nie komentuje. Widać kiepskie oceny w szkole miałeś z Historii. Zresztą Ty wszystko wypaczasz na homofobiczną modłę, cokolwiek związanego z homo musi być w twojej ideologii negatywne.
Ostatnio edytowano Pn lut 18, 2013 23:15 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn lut 18, 2013 23:06 |
|
 |
|
faustynkas
|
@Mike29 Ja ciebie widzę jako normalo_foba. Masz jakąś chorobliwą awersję do normalności.
Wikipedia nie jest żadną wyrocznią, bo redagowane jest przez nas internautów. Można tam podawać linki do wiedzy obiektywnej np. faktów z historii czy geograficznych.
Załóż temat o homoseksualiźmie to przedstawię Ci konkretną argumentację dotyczącą choroby homoseksualizmu.
Ostatnio edytowano Pn lut 18, 2013 23:21 przez faustynkas, łącznie edytowano 1 raz
|
| Pn lut 18, 2013 23:14 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Tzn. do czego niby? Z tego co zdążyłem się zapoznać to masz ogromne braki wiedzy w podstawowych kwestiach. Mam awersję do propagowania kłamstw, zwłaszcza na mój temat. To co wg. Ciebie jest normalne, a co nie mało mnie interesuje 
|
| Pn lut 18, 2013 23:17 |
|
 |
|
faustynkas
|
Jesteś dla mnie normalo_fobem. Konstytucja Polska tłumaczy czym jest rodzina. I tylko w normalnej rodzinie jest możliwość spłodzenia potomstwa. Propagowanie innej postawy jest anormalne. A osobnicy propagujący taką postawę są normalo_fobami.
|
| Pn lut 18, 2013 23:22 |
|
 |
|
Vacarius
|
Czy rodzaj seksu może być chorobą? Czy seks analny i oralny to choroba psychiczna?
|
| Pn lut 18, 2013 23:39 |
|
 |
|
faustynkas
|
Cytuj: Czy rodzaj seksu może być chorobą? Tak. np. sex ze zwierzętami, czy sex homoseksualny, czy z nieletnimi Są tylko inne przyczyny tych chorób psychicznych.
|
| Pn lut 18, 2013 23:44 |
|
 |
|
Vacarius
|
faustynkas napisał(a): Cytuj: Czy rodzaj seksu może być chorobą? Tak. np. sex ze zwierzętami, czy sex homoseksualny, czy z nieletnimi Są tylko inne przyczyny tych chorób psychicznych. Ale ja pytałem o rodzaj seksu a nie o to z kim. Zadam pytanie jeszcze raz. Czy seks analny lub oralny chłopaka z dziewczyną to choroba psychiczna?
|
| Pn lut 18, 2013 23:53 |
|
 |
|
faustynkas
|
Każdy sex chłopaka z dziewczyną poza związkiem małżeńskim jest grzechem ciężkim dla Katolika. I normalnej osobie rzygać się chce, jak sprowadza się takie sprawy do poziomu rynsztoka.
Każdy kto tak pojmuje prokreację ma wypaczony i wyprany umysł.
|
| Pn lut 18, 2013 23:57 |
|
 |
|
Vacarius
|
faustynkas napisał(a): Każdy sex chłopaka z dziewczyny jest grzechem ciężkim dla Katolika. I normalnej osobie rzygać się chce, jak sprowadza się takie sprawy do poziomu rynsztoka.
Każdy kto tak pojmuje prokreację ma wypaczony i wyprany umysł. Ale ja nie pytałem czy jest to grzech. Tego ze jest to grzech ja kwestionować nie chce. Sam wcześniej pisałem ze seks dla przyjemności to grzech. Moje pytanie brzmi czy seks analny i oralny to choroba psychiczna?
|
| Wt lut 19, 2013 0:01 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
faustynkas napisał(a): Jesteś dla mnie normalo_fobem. Konstytucja Polska tłumaczy czym jest rodzina. I tylko w normalnej rodzinie jest możliwość spłodzenia potomstwa. Propagowanie innej postawy jest anormalne. A osobnicy propagujący taką postawę są normalo_fobami. konstytucja tego nie mówi. Konstytucja wspomina jedynie o ochronie i przywilejach rodziny. Konstytucja nie potępia homo, ani też nie zakazuje np. hetero związkom płodzić dzieci poza slubami zarówno kościelnymi jak i USC. Konstytucja nie zakazuje również płodzenia dzieci przez homoseksualistów 
Ostatnio edytowano Wt lut 19, 2013 0:05 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
faustynkas napisał(a): Każdy sex chłopaka z dziewczyną poza związkiem małżeńskim jest grzechem ciężkim dla Katolika. Kurdę, nie doceniłem Cię. To już jest normalnie kandydatura na forumowy tekst miesiąca! Skopiujcie to i powieście na główną wiara.pl  Najlepsze jest to, że trochę tych katolików znam, ale cholercia nie znam żadnego, który by potępiał seks pozamałżeński 
|
|
 |
|
faustynkas
|
To co nie jest grzechem i jest wewnątrz pożycia małżeńskiego jest tajemnicą.
Co do form współżycia normalni ludzie się tym nie afiszują. I tak było przez co najmniej dziewięćdziesiąt dziewięć procent (99%) czasu historii człowieka na ziemi.
Im bardziej ktoś tym publicznie się zajmuje tym bardziej podobny jest do bydlęcia, które nie umie powstrzymać swych zapędów sexualnych i jeszcze z tajemnicy małżeńskiej alkowy robi sensację.
@Mike29 Widać, że na lekcjach Religi nie byłeś uważnym uczniem. Brak Ci podstaw. Na edukację nigdy za późno. Dokształć się.
|
| Wt lut 19, 2013 0:10 |
|
|
|