Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 4:49

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Alus napisał(a):
[
jest gorzej, surowiej traktowany, jest to pokłosie nieustannej walki Kaczyńskiego z mediami i traktowania dziennikarzy jako obłudnej sprzedajnej zgrai.

bo nimi są , na taką opinię sami sobie zasłużyli. Dlatego TVN nie oglądam,bo to klub poparcia dla PO,z tym,że połowa z nich popiera ze strachu przed utratą posadki,albo ku wzbogaceniu się,czy awansie,czy zwykłym pozostaniu.

Cytuj:
Ciekawsze byłyby efekty rządów PiS na etapie ogólnoświatowego kryzysu gospodarczego.....choć dzięki Bogu, że uniknęliśmy tego sprawdzianu :)

PO sprawdzianu niestety nie zdało w tej materii.

Cz cze 17, 2010 13:30
zbanowana na stałe

micked napisał(a):
. I niestety przyczyniła się do tego również postawa części posłów PiS. Zresztą do dziś kierownictwo Prawa i Sprawiedliwości w kwestiach ochrony życia preferuje raczej pewien kompromis niż wyrazistość. W obecnej kampanii brakowało mi jasnej deklaracji Jarosława Kaczyńskiego, że jako katolik jest przeciwko "in vitro", co w swoim czasie podkreślał.

podczas debaty miałam okazję wysłuchać, że Jarosław Kaczyński jest przeciwko in-vitro, Napieralski jest za, natomiast Komorowski jest zarówno za i przeciw.

Cz cze 17, 2010 13:33
Cytuj:
bo nimi są , na taką opinię sami sobie zasłużyli.

Podobnie Kaczyński zasłużył sobie na traktowanie przez media.

Cytuj:
Dlatego TVN nie oglądam,bo to klub poparcia dla PO,z tym,że połowa z nich popiera ze strachu przed utratą posadki,albo ku wzbogaceniu się,czy awansie,czy zwykłym pozostaniu.

Jednym słowem D. Tusk ubezwłasnowolnił Waltera.

Cytuj:

Ni cholery nie zdało :D ....non stop kolor zielony na ekonomicznej mapie, a tak ładnie w myśl zasady "im gorzej tym lepiej" wyglądałby kolor czerwony z napisem -15%.

"Kaczyński jest przeciw in vitro"....usłyszała co chciała :D :lol: :lol:.....redaktorzy GN ogłuchli....

Cz cze 17, 2010 13:37

*Julka* napisał(a):

No jasne że nie, przecież z kryzysu Polska wybrnęła najlepiej w Europie, ale to przecież źle i jest tylko kolejnym dowodem na to, jakie to PO jest głupie i antypolskie, prawda?

Julka najwyraźniej jest gorącą zwolenniczką integracji europejskiej. Powinniśmy też być na minusie, w ramach solidarności narodów :)

Cz cze 17, 2010 13:41
zbanowana na stałe

akurat jestem przeciwko UE,ale szczegół.za to najlepiej to widzę żyje się Zachodowi, z którego to kryzys popłynął,więc masz jakieś nieprawdziwe informacje,że to niby Polska wyszła najlepiej z kryzysu. śmiech na sali.
rozbraja mnie zacietrzewiona Olejnik, naprawdę jej się wydaje,że PiS daje jakieś ochłapy SLD , ja widzę spoty wyborcze po równo: Komorowskiego,Kaczyńskiego i Napieralskiego.
Zresztą już niedługo PO obsadzi TVP swoimi ludźmi,więc niech się tak Pani Olejnik nie nadyma, bo
jak ją niedługo będą pytać dlaczego telewizja publiczna jest PeOwska to zrobi wielkie oczy i będzie udawać ,że niby nie wie o co chodzi.

Cz cze 17, 2010 13:44

Cytuj:
najlepiej to widzę żyje się Zachodowi, z którego to kryzys popłynął,więc masz jakieś nieprawdziwe informacje,że to niby Polska wyszła najlepiej z kryzysu

No ale czego się spodziewać po Julce, która nadal jest przekonana, że najniższe bezrobocie było za rządów PiS...

Polska jako jedyny kraj Europy utrzymała podczas kryzysu wzrost PKB, podczas gdy praktycznie wszystkie inne kraje zaliczyły jego duży spadek.

Cz cze 17, 2010 14:26
zbanowana na stałe

no a czego się spodziewać po Tobie Witoldzie ,który ślepo zapatrzony jesteś w PO.
Skoro rządy PO są takie świetne to czego ja oraz wielu moich znajomych jest bezrobotnych?
czemu ludzie po studiach pracują albo w podrzędnych sklepikach, albo harują za najniższą krajową po 12 godzin dziennie?

Cz cze 17, 2010 14:43

Bo oczywiście za rządów PiS każdy Polak miał willę z basenem i cztery samochody w garażu, prawda?

O tym już mówiłem. Bezrobocie w czasach rządów PiS niższe niż teraz było przez... cztery miesiące. A i tak wyższe niż przez większość 2008 roku.

Do opisywania stanu gospodarki państwa służą przede wszystkim konkretne liczby, a nie spoty wyborcze PiSu i mity propagowane przez lewicę. A już do takich kwiatków jak "czemu ludzie po studiach pracują albo w podrzędnych sklepikach, albo harują za najniższą krajową po 12 godzin dziennie?", co to niby mają być argumentem przeciwko PO, to nie ma jak się odnieść. To po prostu nie jest poważne.

Proponuję żebyś w wyborach poparła raczej pana Ziętka aniżeli Kaczyńskiego. To znacznie bardziej zagorzały obrońca biednych i uciśnionych i jawny komunista. Nie odpowiadałby ci taki prezydent?

Bo tobie się chyba wydaje, że stopa bezrobocia i wzrost gospodarczy powinny być regulowane przez rozporządzenie rządu. Tymczasem tak nie jest. Na Polską gospodarkę ma wpływ gospodarka światowa, która obecnie jest w kiepskiej formie, a mimo tego na jej tle, Polska i tak wypada nieźle. Niezależnie od tego ile w tym czynnego wkładu PO, stwierdzenie że polska gospodarka pod rządami PO jest w gorszym stanie niż pod rządami PiSu, jest po prostu fałszywe.

Cz cze 17, 2010 15:28
zbanowana na stałe

ja Ci inne pytania zadałam,ale cóż.

Cz cze 17, 2010 16:10

Zadałaś pytania które trącą lewicową demagogią, to tyle właściwie co można powiedzieć na ich temat.

Cytuj:
Skoro rządy PO są takie świetne to czego ja oraz wielu moich znajomych jest bezrobotnych?

Tu nie ma na co odpowiadać, pytanie jest bezprzedmiotowe. Tak jak pisałem wyżej, bezrobocie jest w tej chwili niższe niż przez większość okresu rządów PiS, więc używanie tego jako argumentu przeciwko PO i za PiSem jest niedorzeczne.

Do drugiego odniosłem się już wcześniej. Na inne odniesienie nie masz za bardzo co liczyć, bo to taka sama demagogia jak występy Napieralskiego sprzed gdzieś półtora roku, kiedy mieliśmy jednocyfrowe bezrobocie, a on, członek partii która rządziła przy dwudziestoprocentowym bezrobociu, urządzał przed dziennikarzami cyrk o tym jak to Polacy "biednieją".

Cz cze 17, 2010 16:21
zbanowana na stałe

nie wydaje mi się. kiedyś nie było tak trudno o pracę i w wielu państwach nie ma aż tak tragicznego bezrobocia,więc nie jest to coś,czego nie można by wypracować.
A teraz jeszcze chcą podnieść wiek emerytalny : będą siedzieć do śmierci na swoich stanowiskach( chociaż już dawno chcieliby przejść na emeryturę-moja mama już by była,ale ta ustawa już nie obowiązuje i się nie załapała), a młodzi będą siedzieć na bezrobociu. Co za bezmyślność.

Cz cze 17, 2010 16:26

*Julka* napisał(a):
no a czego się spodziewać po Tobie Witoldzie ,który ślepo zapatrzony jesteś w PO.
czemu ludzie po studiach pracują albo w podrzędnych sklepikach, albo harują za najniższą krajową po 12 godzin dziennie?

bo przez dwa lata rzadow pis, samoobrony(o zgrozo!) i lpr zajmowano sie publicznymi prezentacjami multimedialnymi z aresztowan lekarzy i tropieniem nieistniejacego ukladu, budowaniem muzeow... zamiast stworzyc warunki pracy dla Julki i jej znajomych. miano rowniez wybudowac miliony miekszan dla mlodych ludzi, ale tego cba jeszcze nie potrafi, ale ciagle sie uczy, nawet u wrozki :D

za te spoty ktore widzisz placi sie, stac na nie tylko tych trzech

Jesli nadal nie rozumiesz na czym polega partyjnosc tv publ. to obejrz sobie wiadomosci i panorame. w wiadomosciach kaczynski ma juz tylko kilka procent do komorowskiego i nawet jesli przegra to wygra (tak jak z procesem wyborczym) a w panoramie napieralski (pokazywany jako pierwszy) ma mocne 9% i juz jest w drugiej turze.
widze, ze slowo "zacietrzewienie" spodobalo ci sie. jakos tak blisko ci do niego, prawda?

Cytuj:
nie wydaje mi się. kiedyś nie było tak trudno o pracę i w wielu państwach nie ma aż tak tragicznego bezrobocia,więc nie jest to coś,czego nie można by wypracować.
A teraz jeszcze chcą podnieść wiek emerytalny : będą siedzieć do śmierci na swoich stanowiskach( chociaż już dawno chcieliby przejść na emeryturę-moja mama już by była,ale ta ustawa już nie obowiązuje i się nie załapała), a młodzi będą siedzieć na bezrobociu. Co za bezmyślność.

o my God!
kiedys, gdzies w 2006 roku sobie pomyslalem, ze jednak Kaczynski (wychowany w PRL) teskni za tymi czasami i nie potrafi inaczej zyc, totalitaryzm by mu odpowiadal, nie ma sb, ale zrobil sobie cba, niepokornych w kamasz, media - "bure suki". Panstwo powinno wg niego przejac kontrole nad wszystkim, wiec biurokracja urosla znaczaco, program solidarnej Polski nie byl niczym innym niz socjalizm XXIw, wrogowie to liberalowie, bogacacy sie kosztem biednego plebsu...
faktycznie, za Kaczynskiego to pieniadze by byly i mama na emeryture by poszla, ale teraz to juz koniec swiata bo kaza pracowac
co za ignoracncja...

Cz cze 17, 2010 16:46
*Julka*, jezeli w tej Europie tak dobrze, a w Polsce nie masz pracy, to dlaczego nie skorzystasz z otwartych granic i nie poszukasz pracy tam, gdzie ona - podobno - jest? Od marudzenia praca sie nie znajdzie.
Co z tego, ze powinna byc dla ciebie praca w Polsce, kiedy jej nie ma? Do odwaznych swiat nalezy.

Cz cze 17, 2010 17:00

przypuszczalnie, spedza na tym forum wiecej czasu niz na efektywnym poszukiwaniu pracy,a to, ze jej znalezc nie moze, to wina zdradzieckiej platformy
no ale jak JK wygra wybory, to w nagrode (za agitacje) Julce spadnie jakas ciepla posadka z nieba

na marginesie, codziennie przegladam portale typu pracuj i uwazam, ze bezrobotnym jest sie wtedy, gdy sie nie chce pracowac

Cz cze 17, 2010 17:27
zbanowana na stałe

MARKO2010 napisał(a):
Jesli nadal nie rozumiesz na czym polega partyjnosc tv publ. to obejrz sobie wiadomosci i panorame. w wiadomosciach kaczynski ma juz tylko kilka procent do komorowskiego i nawet jesli przegra to wygra (tak jak z procesem wyborczym) a w panoramie napieralski (pokazywany jako pierwszy) ma mocne 9% i juz jest w drugiej turze.

tak, pamiętam te czasy,kiedy wszystkie sondaże mówiły,że Tusk wygrywa, a i tak wygrał Kaczyński.

Cytuj:
teskni za tymi czasami i nie potrafi inaczej zyc, totalitaryzm by mu odpowiadal

puknij się w głowę..

Cytuj:
nie ma sb, ale zrobil sobie cba, niepokornych w kamasz, media - "bure suki".

Tusk i jego rząd pracują nad rozszerzeniem uprawnień dla CBA także się nie martw ;)

Cytuj:
Panstwo powinno wg niego przejac kontrole nad wszystkim

jak na razie to PO przejęło IPN, KRRiT, RPO i NBP oraz TVN i POLSAT , a teraz łapie się za media publiczne.

Cytuj:
faktycznie, za Kaczynskiego to pieniadze by byly i mama na emeryture by poszla, ale teraz to juz koniec swiata bo kaza pracowac
co za ignoracncja...

poczekajmy aż Ty w wieku 65 lat będziesz musiał pracować,to zobaczymy czy się będziesz tak cieszył.

Kamala napisał(a):
*Julka*, jezeli w tej Europie tak dobrze, a w Polsce nie masz pracy, to dlaczego nie skorzystasz z otwartych granic i nie poszukasz pracy tam, gdzie ona - podobno - jest? Od marudzenia praca sie nie znajdzie.
Co z tego, ze powinna byc dla ciebie praca w Polsce, kiedy jej nie ma? Do odwaznych swiat nalezy.

w Polsce się urodziłam ,tu mieszkam ,żyję i nie zamierzam wyjeżdżać. Zresztą czasy ,kiedy Polacy mieli po co jechać za granicę już się kończą,jeśli nie powiedzieć - skończyły.
Tyle samo zarobie za o wiele mniej pracy, niż tam. Mój kolega pojechał ostatnio to przywiózł za dwa miesiące marne grosze.

MARKO2010 napisał(a):
przypuszczalnie, spedza na tym forum wiecej czasu niz na efektywnym poszukiwaniu pracy,a to, ze jej znalezc nie moze, to wina zdradzieckiej platformy
no ale jak JK wygra wybory, to w nagrode (za agitacje) Julce spadnie jakas ciepla posadka z nieba

aż żal odpisywać na takie coś...

Cytuj:
na marginesie, codziennie przegladam portale typu pracuj i uwazam, ze bezrobotnym jest sie wtedy, gdy sie nie chce pracowac

no ,to mało wiesz, jeszcze na poprzednich wakacjach szukało się pracy,chodziło się niemal wszędzie i nigdzie pracy nie było, teraz studiuję dziennie i dorabiam sobie dzięki znajomemu,bo pracy jako-takiej na pełen etat nigdzie nie ma. Jakby była to ja i wiele moich znajomych,by masowo stąd nie wyjeżdżało. Niestety, w małych miastach bezrobocie jest spore, ale dla Ciebie to pewnie praca jest wszędzie... to ciekawie czemu jedna moja znajoma od 2 lat szuka i nic, a nie skończyła byle kierunku.... dalej, moja znajoma pracuje w Krakowie ,skończyła 5 letnie studia i pracuje w przedszkolu za najniższą krajową... dalej .. moja znajoma ukończyła dwa kierunki studium, ale nie otworzy sobie tutaj w mieście salonu masażu,bo w tym mieście nie ma na to popytu i byłoby to nieopłacalne, dlatego wszyscy wyjeżdżają, a też różnie bywa...
ja też przeglądam portal pracuj oraz lokalną gazetę i co z tego? eh... szlag mnie trafia jak takie posty czytam...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title, ... omosc.html

taki przyjaciel Unii, a tu Unia się na niego wypięła.. coś podobnego.

Cz cze 17, 2010 19:14
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 95  Następna strona