Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 14:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
zbanowany na stałe

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Elbrus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
skandaliczny, upiorny spór między partiami, zwłaszcza partiami PO i PIS.
Ten spór skutkuje morderstwami politycznymi, np. Marka Rosiaka.
A także Michała K. - zamordowanego za bronienie krzyża chrystusowego.

Nie znam dokładnie sprawy, prawdą jest, że agresja policji i warszawskiej straży miejskiej wobec grupy tzw. obrońców krzyża" jest duża, występowały udokumentowane pobicia osób. W normalnej demokracji opozycja oraz manifestacje religijne są pod szczególną ochroną, w Polsce rządzonej przez PO, opozycja i grupy religijne są przedmiotem nienawistnych ataków i agresji, w tym agresji wykazywanej przez państwowe służby mundurowe.

Elbrus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Skutkuje większą korupcją niż w czasach PZPR.
A jaka była korupcja w czasach PZPR, że sądzisz, że teraz jest większa?

Według tego co donosiły i donoszą media w latach, w których żyłem i żyję, szacuję, że korupcja ( w sensie kradzieży mienia państwowego) w czasach PZPR tj. od około roku 1960 do 1989 nigdy nie przekraczała 10% dochodu narodowego. W latach 1989 - 2004 sięgała ona około 30 % dochodu narodowego, potem lekko spadła, lecz nie poniżej 10%.

Elbrus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Giną tragicznie w wyniku zamachu (...) Prezydenci (Lech Kaczyński z małżonką Marią, Ryszard Kaczorowski)
Miejmy nadzieję, że ta Prawda wyjdzie na jaw.

Mam w tej sprawie i wiarę i nadzieję.

Elbrus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Barbara Blida
Czy Barbara Blida zginęła w zamachu?

Barbara Blida zginęła bezpośrednio wskutek najścia jakie uczyniły służby państwowe w asyście telewizji, która nagrywała bezpośrednio egzekucję ograniczenia wolności Pani Poseł.
Najście było kompletnie nieuzasadnione sytuacją prawną i faktyczną. Aby uwiarygodnić samo najście aresztowanie Pani Poseł i uzasadnić Jej śmierć podano, że jest ona oskarżona o udział w aferze nazwanej w mediach "aferą węglową". Wiele lat po tym zdarzeniu dowodzi, że żadnej afery węglowej nie było, a nawet jeśli była, to Pani Poseł nie miała z tym nic wspólnego.
Moim zdaniem, głównym twórcą tej afery, która okazała się aferą medialną i osobą pośrednio odpowiedzialną za śmierć Pani Poseł Barbary Blidy jest Zbigniew Ziobro, człowiek, potrzebujący na gwałt sukcesu partyjnego.

Gdyby nie agresja i bezprawie stosowane przez pion tzw. sprawiedliwości w III RP, Barbara Blida żyłaby do dziś i zapewne jeszcze wiele lat dłużej.

Śr maja 18, 2011 14:57

maly_kwiatek napisał(a):
Elbrus napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Skutkuje większą korupcją niż w czasach PZPR.
A jaka była korupcja w czasach PZPR, że sądzisz, że teraz jest większa?

Według tego co donosiły i donoszą media w latach, w których żyłem i żyję,
szacuję, że korupcja ( w sensie kradzieży mienia państwowego)
w czasach PZPR tj. od około roku 1960 do 1989 nigdy nie przekraczała 10% dochodu narodowego.
W latach 1989 - 2004 sięgała ona około 30 % dochodu narodowego,
potem lekko spadła, lecz nie poniżej 10%.
No widzisz - ty przeliczasz wszystko na ilość pieniędzy,
a warto byłoby wiedzieć, jaki jest i był procentowy udział osobowy,
czyli jaka część urzędniczego aparatu państwowego dopuszczała się czynów korupcyjnych,
bo jeśli dzisiaj jest ona znacznie mniejsza, to wychodzi na to,
że wtedy korupcja była na większą skalę, tylko nie z tak wysoką efektywnością (czyt. zachłannością).

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Śr maja 18, 2011 15:10

Cytuj:
Ja patrzę nie tylko na bluźnierczy nieraz, skandaliczny, upiorny spór między partiami, zwłaszcza partiami PO i PIS. Ten spór skutkuje morderstwami politycznymi, np. Marka Rosiaka.

Jednak całe to "pokojowe współistnienie u władzy" partii będących po roku 1989 spadkobierczyniami PZPR i Solidarności skutkuje olbrzymim zablokowaniem demokracji, zanikiem społecznej kontroli władzy, niemal całkowitym zanikiem samorządności w Polsce i zrozumienia jej istoty. Skutkuje większą korupcją niż w czasach PZPR.
Jakby to nie wystarczyło, skutkuje zabójstwami czołowych polityków, które przekształciło się już w czasach III RP w praktycznie systemowy sposób wymiany personalnej na stanowiskach państwowych.

Giną tragicznie w wyniku zamachu Premierzy ( Piotr Jaroszewicz z małżonką Alicją), Prezydenci (Lech Kaczyński z małżonką Marią, Ryszard Kaczorowski), Szefowie Policji (generał Papała), ministrowie (Jacek Dębski, Ireneusz Sekuła), Szefowie Rodzajów Wojsk RP ( generałowie w katastrofach lotniczych), posłowie i senatorowie ( pasażerowie samolotu TU 154w Smoleńsku, Barbara Blida).

Cała ta groteskowa mieszanka polityczna rządząca Polską od ponad 20 lat dziwnymi trafami i zbiegami okoliczności, a także świadomymi zamachami pozbywa się politycznej konkurencji.

Nie pozbędziemy się tego syndromu, o ile nie przestaniemy głosować i wybierać do władz wybieralnych spadkobierców PZPR i Solidarności. Tamte siły polityczne odegrały swoją rolę i czas je pożegnać. Aby to skutecznie zrealizować, trzeba wytworzyć nowe, żywe i pożyteczne dla kraju siły polityczne.

To nie było morderstwo polityczne to był psychicznie chory człowiek kropka. Zanik demokracji? Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale Polska jest krajem w którym najczęściej w Europie zmieniają się partie rządzące wiec jeśli to jest zanik demokracji to ja nie wiem czym jest demokracja. Władza służy narodowi, jeśli służy źle wylatuje.

Giną tragicznie w wyniku zamachu?
"Zamach – działanie polityczno-przestępcze mające zwykle na celu osiągnięcie pewnego celu politycznego w sposób nielegalny np. obalenie aktualnej władzy przy użyciu siły militarnej, czy też wyeliminowanie osoby (zwykle osobistości zajmującej ważne stanowisko państwowe lub w innych organach politycznych np. instytucji międzynarodowej), bądź grupy ludzi poprzez morderstwo. Jeden z głównych elementów walki stosowany przez organizacje terrorystyczne"

Zakładając że nie wiem nic o śledztwie na temat wypadku w Smoleńsku, użyje logiki. Do wyborów prezydenckich została w tedy około 4 miesięcy, w sondażach prowadzi P.P Tusk by zorganizować taką akcje potrzebna jest pomoc państwa sąsiedniego któremu nic to nie dało. No cóż brak motywu brak współpracy brak dowodów. Tak zamach jest cholernie prawdopodobny. Barbara Blida popełniła samobójstwo. "Pozbycie się politycznej konkurencji przez 20 lat" powinien Pan pisać scenariusze do filmów.

Zgodzę się jedynie, że warto by było zmienić skład sejmu w 99% także ten.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Śr maja 18, 2011 17:36

patryq021 napisał(a):
To nie było morderstwo polityczne to był psychicznie chory człowiek kropka.

Czy to też jest wynik "twojego samodzielnego przemyślenia"? No to, niestety, zawiodło cię ono na manowce, gdyż biegli ustalili, że Ryszard C. nie był chory psychicznie, mógł kierować swoim postępowaniem i miał świadomość czynu w momencie jego popełnienia. Zatem wiedział, kogo zabija (pisowca) i dlaczego (bo nienawidzi PiS). Był również parę lat wcześniej członkiem PO i nigdy się z niej nie wypisał (został usunięty za niepłacenie składek).

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr maja 18, 2011 18:43

No tak zaraz mi Pan powiesz że w pełni świadomie to zrobił by osłabić PiS i wzmocnić PO, ja wiem Pan prokurator przecież już wszystkie przyczyny i okoliczności wyjaśnił... Trudno powiedzieć, co siedzi w głowie człowieka, który zabija tylko dlatego, że ktoś ma inne poglądy polityczne. Zdrowie psychiczne wykluczone. To że chcesz to wykorzystać do podkopania PO to już sprawa Twojego sumienia.

Zarzut wmawiania że ktoś ma narzucone zdanie uczestniczy w każdym Pana poście Panie Johny99 czy tylko w 99%?

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Śr maja 18, 2011 19:31

Narodowi socjaliści (podobnie zresztą jak nienarodowi) lubią mieć męczenników. Zawsze lubili.

Śr maja 18, 2011 19:53

Witold napisał(a):
Narodowi socjaliści (podobnie zresztą jak nienarodowi) lubią mieć męczenników. Zawsze lubili.

Nie dyskutujemy o narodowych socjalistach, a o PZPO, czyli o obłudnej partii, która w swoich szeragach produkuje zabójców niewinnych członków PiS. O tym trzeba przypominać codziennie.

Śr maja 18, 2011 21:21

Gita2 napisał(a):
Witold napisał(a):

Nie dyskutujemy o narodowych socjalistach, a o PZPO, czyli o obłudnej partii, która w swoich szeragach produkuje zabójców niewinnych członków PiS. O tym trzeba przypominać codziennie.

Piszemy o tym samym. Dla ułatwienia pokolorowałem.

Śr maja 18, 2011 21:26

Gita2 napisał(a):
O tym trzeba przypominać codziennie.
Proponuję nie poprzestać na deklaracjach.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

Cz maja 19, 2011 0:00
Gita2 napisał(a):
Witold napisał(a):

Clou to produkuje - jak już pisałam, PO z definicji wedle zwolenników PiS i RM to ucieleśnione zło na ziemi.
A o wizji jak aktualnie należy traktować zło, swietnie mówi dominikanin o. Kozacki......bl. Popiełuszko wzorem napewno nie jest ;)
http://prasa.wiara.pl/doc/862942.Puste- ... o-Kosciele

Cz maja 19, 2011 7:16

patryq021 napisał(a):
Zarzut wmawiania że ktoś ma narzucone zdanie uczestniczy w każdym Pana poście Panie Johny99 czy tylko w 99%?

Z tą techniką po raz pierwszy spotkałem się u Ziemkiewicza już kilka lat temu: jeśli ktoś myśli tak jak ja, to myśli samodzielnie, jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to "myśli gazetami". Sprytne, ale obecnie strasznie ograne.

Cz maja 19, 2011 8:35
SweetChild napisał(a):
patryq021 napisał(a):

Z tą techniką po raz pierwszy spotkałem się u Ziemkiewicza już kilka lat temu: jeśli ktoś myśli tak jak ja, to myśli samodzielnie, jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, to "myśli gazetami". Sprytne, ale obecnie strasznie ograne.

Dokładnie :brawo:

Cz maja 19, 2011 8:38

patryq021 napisał(a):
Trudno powiedzieć, co siedzi w głowie człowieka, który zabija tylko dlatego, że ktoś ma inne poglądy polityczne. Zdrowie psychiczne wykluczone. To że chcesz to wykorzystać do podkopania PO to już sprawa Twojego sumienia.

Czyli w twoim oglądzie świata w ogóle nie istnieje coś takiego, jak "zabójstwo polityczne", bo każdy taki zabójca to po prostu wariat. Tylko co z tego? Przecież właśnie głównie wariatów obawiali się ci, którzy przestrzegali przed atmosferą, jaką władza kreuje i podtrzymuje w naszym kraju.

A sumienie podpowiada mi, że należy być przeciw PO. Właśnie sumienie, nie poglądy polityczne. Poglądy polityczne decydują w przypadku innych partii.

Witold napisał(a):

Dosłownie w następnej chwili po tym zabójstwie opozycyjni dziennikarze wiedzieli doskonale, jaka będzie linia jej wyjaśniania - wszyscy będą całkowicie pomijać jego jasno artykułowaną nienawiść do PiS, członkostwo w PO itd.itp. a zamiast tego będzie się opowiadać o chorobie psychicznej (bez dowodów), Niesiołowski powie, że wcześniej ten pan chciał zabić jego (jak się okazuje, było to kłamstwo), a reszta będzie drwić, że haha, pisowcy to lubią mieć męczenników. W ogóle kpiny z tragedii i śmierci, jeśli dotykają one osoby stojące po przeciwnej niż my stronie barykady politycznej, stają się powoli standardem.

SweetChild napisał(a):

A mnie się wydaje, że już to wyjaśniałem - jeśli osoba, którą uważam za normalną i rozumną, zaczyna mówić rzeczy przerażające i absurdalne (jak np. że narzekanie o to, iż na miejscu katastrofy pozostały ludzkie szczątki jest "śmieszne", bo znacznie ważniejszym problemem jest to, że ktoś nie lubi władzy), to wolę założyć, że została zmanipulowana, niż że naprawdę tak myśli. A już zwłaszcza zakładam tak wtedy, gdy to, co mówi, stanowi jednocześnie obowiązującą w najbardziej wpływowych mediach linię myślenia, popieraną przez władzę i podzielaną przez większość społeczeństwa.

Kto to powiedział.. jeśli zauważyłeś, że mówisz to samo, co mówią wszyscy wokół ciebie - zatrzymaj się i zastanów.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Cz maja 19, 2011 9:12

Johnny99 napisał(a):
A mnie się wydaje, że już to wyjaśniałem - jeśli osoba, którą uważam za normalną i rozumną, zaczyna mówić rzeczy przerażające i absurdalne (jak np. że narzekanie o to, iż na miejscu katastrofy pozostały ludzkie szczątki jest "śmieszne", bo znacznie ważniejszym problemem jest to, że ktoś nie lubi władzy), to wolę założyć, że została zmanipulowana, niż że naprawdę tak myśli.

Założenia też należy krytycznie weryfikować. Jeśli to założenie prowadzi do sytuacji, że niemal w każdym poście piszesz o zmanipulowaniu, to polecam "zatrzymanie się i zastanowienie".

Johnny99 napisał(a):
Kto to powiedział.. jeśli zauważyłeś, że mówisz to samo, co mówią wszyscy wokół ciebie - zatrzymaj się i zastanów.

Zgadzam się - zatrzymaj się i zastanów. Ale nie - bez zastanowienia wykonaj zwrot o 180 stopni i zacznij negować to, co mówią wszyscy wokół ciebie. Tak rozumiane "samodzielne myślenie" przypomina raczej okres buntu u trzylatka.

Cz maja 19, 2011 9:32

Cytuj:
Dosłownie w następnej chwili po tym zabójstwie opozycyjni dziennikarze wiedzieli doskonale, jaka będzie linia jej wyjaśniania - wszyscy będą całkowicie pomijać jego jasno artykułowaną nienawiść do PiS, członkostwo w PO itd.itp. a zamiast tego będzie się opowiadać o chorobie psychicznej (bez dowodów), Niesiołowski powie, że wcześniej ten pan chciał zabić jego (jak się okazuje, było to kłamstwo), a reszta będzie drwić, że haha, pisowcy to lubią mieć męczenników. W ogóle kpiny z tragedii i śmierci, jeśli dotykają one osoby stojące po przeciwnej niż my stronie barykady politycznej, stają się powoli standardem.

Dosłownie we następnej chwili po tym zabójstwie, każdy mógł przewidzieć, jaka będzie linia jej wyjaśnienia ze strony PiSu i jego zwolenników. Wynik nagonki medialnej, nienawiści do Partii i Prezesa. Próbowano zrobić z biednego Rosiaka nowego Horsta Wessela, na szczęscie, na dłuższą metę się to nie udało. Pisz sobie "kpinach z tragedii i śmierci" i jednocześnie wychwalaj krystaliczność Prezesa, udając że nie widzisz, że to była kolejna tragedia i śmierć, którą usiłował upolitycznyć na swój propagandowy użytek.

Cz maja 19, 2011 10:23
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 166  Następna strona