Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 20:35

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Alus:

Cytuj:
Dopalaczach, które sa produktem kolekcjonerskim, suplementem diety, i jednocześnie zakazane do spożycia
http://www.youtube.com/watch?v=gNZIdOnw31g

No i? Są też przy tym towarem legalnym i to jest w tym wszystkim najważniejsze. Państwo zamyka legalnie działające sklepy z legalnymi towarami. Dziś dopalacze, jutro cokolwiek innego.

Swoją drogą ten rząd się nieźle kompromituje (i nie mówię tu tylko o PO tylko o całym tym motłochu). No bo przepraszam, ale kto 3 lata temu wydawał pozwolenia na otwieranie takich działalności gospodarczych? :)

Cytuj:
Jesli nabrał tyle, że bez pomocy medycznej na OIOM, to zasługuje na określenie ćpun.
Alkohol czy inne używki są dla ludzi, ale tych, którzy znaja miarę o szanują swoje zdrowie.

Oh tak, alkohol jest dla ludzi, ale dopalacz już nie. Śmieszne. :) I skąd wiesz kto trafił do szpitala? Z mediów? Uwierz, że te doniesienia w 99% to fałsz sterowany z rządu.

P.S. Od przedawkowania Rutinoscorbinu też można trafić na OIOM. :P

Cytuj:
Jest to prorytetowy społeczny problem.
W cywilizowanym kraju nie wolno przedkładac gospodarki nad społeczne problemy.

Oczywiście, że wolno, ba nawet trzeba. Bo jeśli w międzyczasie gospodarka upadnie to społecznymi problemami tym bardziej nikt się nie będzie interesował. Bo nie będzie pieniędzy na ich rozwiązywanie.

Cytuj:
Ma się :) ...profilaktyka, szczepienia to dbałośc o zdrowie społeczne i o kondycję gospodarki.
Chore społeczeństwo stanowi horrendalne obciązenie dla gospodarki.

Nie ma się.

Cytuj:
Za rok to nawet dziś nie jest do przewidzenia jakie partie, jacy przywódcy bedą kandydowac....w marcu br też prowadzono sondaże prezydenckie, projektowano kampanie, wystawiono kandydatów....

Jasne, że nie wiadomo. Ale mimo tego kampania trwa.

Cytuj:
Większośc alkoholików poddających się dobrowolnie terapii to ludzie, którzy przez dłuższe/ krótsze okresy opłacali składki zdrowotne.
Młodzież zatruta dopalaczami ratuje, leczy się pieniędzmi z puli pracujących, emerytów, którzy miesiącami lub latami czekają na zabiegi ratujące im życie.

A z moich składek jest dofinansowywany Kościół Katolicki co mi się bardzo nie podoba.

Cytuj:
P.S. anonimowych, głupich, politycznych opinii nie czytuję....mógłyś przytoczyć choćby autora tych rewelacji...

Specjalnie nie przytoczyłem, żeby nie było gadania, że to jakiś idiota i nie warto go słuchać. Czytaj tekst i wyciągaj wnioski, nie scalaj go z nazwiskiem. No chyba, że dla Ciebie tekst będzie bzdurny tylko dlatego, że podpisał się pod nim pan X.

Johnny:

Cytuj:
Nie chcesz chyba powiedzieć, że kawa ma porównywalną z wódką siłę działania? :o Zresztą wg tego kryterium można byłoby różnicować między różnymi "rozcieńczeniami" tej samej substancji - np. piwo to jeszcze używka, ale wódka to już narkotyk (choć i to i to alkohol). Ale to jeszcze nie załatwia sprawy, bo czy aby naprawdę jest jednoznaczne, że np. wódka działa "silniej" niż wino? Zawsze i w każdych okolicznościach, pod każdym względem? Tak przecież nie jest.

Dlatego zaznaczyłem, że to moje kryteria.

Śr paź 06, 2010 20:04
Cytuj:
Nagle po tygodniu pracy w szkole włączam TV i wszystkie programy informacyjne o dopalaczach. Wyjeżdżam na studia do Wrocka i po powrocie w niedzielny wieczór wszystkie programy informacyjne o dopalaczach. Rozpoczyna się tydzień i pan premier oraz legiony specjalistów ciągle o dopalaczach. Zupełnie jakby problem pojawił się w poprzednim tygodniu

Bo dokładnie problem pojawił się w poprzednim tygodniu.
Przez 3 lata problemu nie było aż nagle jakiś rozbłysk na słońcu spowodował że dopalacze stały się ni z gruszki ni z pietruszki śmiertelnym zagrożeniem.
Przez 3 lata nie stwarzały żadnego (słownie: żadnego) zagrożenia i jeden rozbłysk na słońcu to spowodował.
Tłumaczy to też fakt, że półtora roku temu zignorowano projekt SLD gdzie wtedy jeszcze był decyzją marszałka sejmu substancją całkowicie (słownie: całkowicie) bezpieczną.
Dlatego nie śmiejmy się z Apokalipsy która grozi Ziemi w 2012 roku bo jeżeli Słońce ma aż taki duży wpływ na np. dopalacze to może także przebiegunować naszą planetę. :badgrin:
Reasumując , rozbłysk naszego "Słońca Peru" może spowodować jeszcze wiele niewyjaśnionych zjawisk paranormalnych.

Śr paź 06, 2010 20:34

http://www.wykop.pl/ramka/487549/tvn24- ... e-glupoty/ manipulacji ciąg dalszy. Zwróćcie uwagę na dział: "najważniejsze informacje". No k***a czujecie to? NAJWAŻNIEJSZE!

Śr paź 06, 2010 20:47

A co wytarzałeś się w czymś czy jak ?
co za manipulacje?

Śr paź 06, 2010 20:57
Mroczny Pasażer napisał(a):
http://www.wykop.pl/ramka/487549/tvn24-napadal-na-banki-potrzebowal-na-dopalacze-kto-wymysla-te-glupoty/ manipulacji ciąg dalszy. Zwróćcie uwagę na dział: "najważniejsze informacje". No k***a czujecie to? NAJWAŻNIEJSZE!

Nie oglądałem ale teraz możemy mieć wysyp tego typu rewelacji.
Już widzę te tytuły.
"Przedszkolaki zatruły się dopalaczami"
"Rodzina uśmiercona dopalaczami gdzie wcześniej policja myślała że się zaczadzili"
"Cała seria wypadków drogowych była spowodowana zażyciem dopalaczy"
"Tragedia Smoleńska spowodowana przez dopalacze zażyte przez pilotów oraz Prezydenta"
"Kilka przypadków zdeformowanych noworodków których matki wcześniej zażywały dopalacze"
"Palikot oszalał bo wcześniej zamiast pić swoje alkohole zażył dopalacze"

Śr paź 06, 2010 20:57

A jutro w Faktach i mitach:

"Dopalacze, czyli w co naprawdę Jezus zamieniał wino?"

I Super Expresie obowiązkowo:

"Nie śpię bo ćpam dopalacze!"

Śr paź 06, 2010 21:07
Mroczny Pasażer napisał(a):
A jutro w Faktach i mitach:

"Dopalacze, czyli w co naprawdę Jezus zamieniał wino?"

I Super Expresie obowiązkowo:

"Nie śpię bo ćpam dopalacze!"

Wyobraźnia ludzka a w szczególności Tuskowa jest nieograniczona.
Po tych wszystkich ekscesach naprawdę zaczynam się bać Tuska.
On może przerosnąć w swojej inwencji własnego mentora Putina.
Teraz tylko czekać kiedy kot Alik wpadnie pod samochód a JK śmiertelnie zatnie się swoją pierwszą kartą debetową.

Śr paź 06, 2010 21:13
Cytuj:
Oh tak, alkohol jest dla ludzi, ale dopalacz już nie. Śmieszne. :)

W skład którego alkoholu wchodzi trucizna na insekty, obecnośc której w dopalaczach potwierdził rzecznik???
Cytuj:
I skąd wiesz kto trafił do szpitala? Z mediów? Uwierz, że te doniesienia w 99% to fałsz sterowany z rządu.

Czyli sekretarze stanu, sekretarki przodziali kitle lekarskie i pod dyktando rządu wypowiadali się o stanie zdrowia fikcyjnych pacjentów?......nie pomyślałeś o dodatkoych dochodach - bajkopisarstwo :D

Cytuj:
W cywilizowanym kraju nie wolno przedkładac gospodarki nad społeczne problemy.

W "cywilizacji" typu: człowiek zyje, pracuje, aby zarabiać.
Filozofowie zawsze twierdzili, że: człowiek pracuje, zarabia, aby żyć.

Cytuj:
A z moich składek jest dofinansowywany Kościół Katolicki co mi się bardzo nie podoba.

Tylko misjonarze, którzy nie płaca w kraju składek zdrowotnych.
Pozostali duchowni opłacaja składki zdrowotne.

Cytuj:
Specjalnie nie przytoczyłem, żeby nie było gadania, że to jakiś idiota i nie warto go słuchać. Czytaj tekst i wyciągaj wnioski, nie scalaj go z nazwiskiem. No chyba, że dla Ciebie tekst będzie bzdurny tylko dlatego, że podpisał się pod nim pan X.

Niezależnie kto go pisał jest bzdurny - napisany przez człowieka postrzegający rzeczywistośc tylko w kategoriach polityki.

Na marginesie - ciekawe co tez byś pisał, gdyby co nie daj Boże, ktoś z Twojej rodziny zaordynował sobie dopalacza i wylądował na OIOMie.
I pytanie - czemu SLD przygotowało 3 lata temu projekt ustawy o zakazie handlu dopalaczami.....robili kampanię w 2007r - tylko komu?

Śr paź 06, 2010 21:24

Cytuj:
Dlatego zaznaczyłem, że to moje kryteria.

Nie żebym się czepiał, ale serio wg Twoich kryteriów kawa "uderza" porównywalnie z wódką? :o

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Śr paź 06, 2010 21:49

Cytuj:
W skład którego alkoholu wchodzi trucizna na insekty, obecnośc której w dopalaczach potwierdził rzecznik???

A wyniki ekspertyz na papierze pokazał? Bo ja na słowo politykierom już nigdy nie uwierzę.

Oczywiście nie zmienia to faktu, że w dopalaczach jest syf. Ale mnie to akurat nie obchodzi, jak ludzie chcą to niech to wciągają, nie moja broszka. Mnie jedynie bulwersuje fakt, że Tusku podejmuje wobec legalnych biznesów działania totalitarne.

Cytuj:
Czyli sekretarze stanu, sekretarki przodziali kitle lekarskie i pod dyktando rządu wypowiadali się o stanie zdrowia fikcyjnych pacjentów?......nie pomyślałeś o dodatkoych dochodach - bajkopisarstwo

Wcześniej przytoczyłem Ci newsa, który potwierdzał moje słowa. W tym przypadku też wszelkiej maści specjaliści mówili, że to od dopalaczy. Aż tu nagle okazało się, że jednak nie, ojej.

Cytuj:
W "cywilizacji" typu: człowiek zyje, pracuje, aby zarabiać.
Filozofowie zawsze twierdzili, że: człowiek pracuje, zarabia, aby żyć.

Zależy w jakim okresie swojego życia i w jakim kraju żyje. :)

Cytuj:
Tylko misjonarze, którzy nie płaca w kraju składek zdrowotnych.
Pozostali duchowni opłacaja składki zdrowotne.

Eeeeeee? A co to ma do tego o czym pisałem?

Cytuj:
Niezależnie kto go pisał jest bzdurny - napisany przez człowieka postrzegający rzeczywistośc tylko w kategoriach polityki.

Nie jest bzdurny, jest prawdziwy, przemyślany z racjonalnym podejściem.

Cytuj:
Na marginesie - ciekawe co tez byś pisał, gdyby co nie daj Boże, ktoś z Twojej rodziny zaordynował sobie dopalacza i wylądował na OIOMie.

Pewnie to, że jest głupi.

Cytuj:
I pytanie - czemu SLD przygotowało 3 lata temu projekt ustawy o zakazie handlu dopalaczami.....robili kampanię w 2007r - tylko komu?

Sobie?

Johnny:

Cytuj:
Nie żebym się czepiał, ale serio wg Twoich kryteriów kawa "uderza" porównywalnie z wódką?

Nigdzie tak nie napisałem.

Śr paź 06, 2010 22:12
Cytuj:
Oczywiście nie zmienia to faktu, że w dopalaczach jest syf. Ale mnie to akurat nie obchodzi, jak ludzie chcą to niech to wciągają, nie moja broszka. Mnie jedynie bulwersuje fakt, że Tusku podejmuje wobec legalnych biznesów działania totalitarne.

Podejmuje, bo taki jest obowiązek władz, działania p-ko dopalaczom podejmują władze wielu państw.

Cytuj:
Wcześniej przytoczyłem Ci newsa, który potwierdzał moje słowa. W tym przypadku też wszelkiej maści specjaliści mówili, że to od dopalaczy. Aż tu nagle okazało się, że jednak nie, ojej.

Trwaja badania przyczyny śmierci 32-latka, więc trudno przesądzać co "się okazało".

Cytuj:
Zależy w jakim okresie swojego życia i w jakim kraju żyje. :)

Uniwersalną prawdę ludzie zmienili dla kasiory - nie ma znaczenia w jakim kraju.
Człowiek miał w zamysle czynić SOBIE ziemię poddana, współcześnie coraz częściej pieniądz robi człowieka sobie poddanego.
Cytuj:
Eeeeeee? A co to ma do tego o czym pisałem?

Tyle, że nasze składki zdrowotne pokrywają koszty leczenie misjonarzy.
Inne dotacje do Kościołów i zgromadzeń pochodzą z Funduszu Kościelnego.
A w kontekscie dopalaczy, kosztów leczenia mówimy o obligatoryjnej 9% składce zdrowotnej.

Cytuj:
Sobie?

3 lata temu dopalacze dla 90% Polaków było nieznanym słowem....trudno robic kampanię na nieznanym :D

Cz paź 07, 2010 8:03
Cytuj:
Podejmuje, bo taki jest obowiązek władz,

Gdzie te władze były wcześniej kiedy np. SLD 1,5 roku wcześniej złożyło swój projekt przeciwko dopalaczom.
Nie piszmy bzdur że nie było dotychczas żadnych incydentów z dopalaczami aż nagle wszystko skomasowało się prawie w jednym tygodniu. ;)

Cz paź 07, 2010 8:34
Cytuj:
Gdzie te władze były wcześniej kiedy np. SLD 1,5 roku wcześniej złożyło swój projekt przeciwko dopalaczom.
Nie piszmy bzdur że nie było dotychczas żadnych incydentów z dopalaczami aż nagle wszystko skomasowało się prawie w jednym tygodniu. ;)

Może nie potrafiły uzmysłowić sobie zagrożenia, ale nie znaczy, że powinny nadal udawać, że nie ma problemu.....lepiej późno niż wcale.

Cz paź 07, 2010 8:40

Cytuj:
Podejmuje, bo taki jest obowiązek władz, działania p-ko dopalaczom podejmują władze wielu państw.

Inne państwa mnie nie interesują, żyję w Polsce z polskimi problemami.

Cytuj:
Trwaja badania przyczyny śmierci 32-latka, więc trudno przesądzać co "się okazało".

Źródło, które przytoczyłem napisał(a):
32-letni mężczyzna, który zmarł w niedzielę nad ranem w szpitalu w Kępnie, nie zażywał wcześniej dopalaczy. Wykluczyła to sekcja zwłok – poinformowała wielkopolska policja. W szpitalu w Zabrzu przebywa 18-latka, która zatruła się dopalaczami – ustaliła TVP Info.

Mmmmm'kay.

Cytuj:
Tyle, że nasze składki zdrowotne pokrywają koszty leczenie misjonarzy.
Inne dotacje do Kościołów i zgromadzeń pochodzą z Funduszu Kościelnego.
A w kontekscie dopalaczy, kosztów leczenia mówimy o obligatoryjnej 9% składce zdrowotnej.

Ale ja mówiłem o finansowaniu KK z moich podatków, nie o opłacaniu składek (co oczywiście też jest finansowane z moich pieniędzy).

http://pl.wikipedia.org/wiki/Dotacje_pa ... h_w_Polsce poczytaj.

Cytuj:
3 lata temu dopalacze dla 90% Polaków było nieznanym słowem....trudno robic kampanię na nieznanym

Nieznanym? Doskonale pamiętam jaka afera była, że dopalacze wchodzą, że można legalnie "narkotyki" kupić, że przy szkołach stawiają. Ale takiej burzy nikt nie robił.

Cz paź 07, 2010 9:03
Cytuj:
Może nie potrafiły uzmysłowić sobie zagrożenia, ale nie znaczy, że powinny nadal udawać, że nie ma problemu.....lepiej późno niż wcale.

Bajeczki dla grzecznych dzieci i elektoratu PO.

Cz paź 07, 2010 9:27
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 95  Następna strona