Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 24, 2025 12:47

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Margaret_ka napisał(a):
noOne napisał(a):
a kto jest naczelnym wprosta ?
dziękuję za takie wydawnictwo..

co jest nei tak z Lisem?

Nie pieje z zachwytu wobec przywódcy jedynych prawych patriotów.
Gdyby naczelnym był np. Pospieszalski, Semka, Zaręba, Karnowski, Sakiewicz każde głupstwo nabierałoby rangę dogmatu.

Śr gru 21, 2011 8:27

Upokarzanie minister Anny Streżyńskiej (choćby: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,108 ... ostac.html) znalazło swój finał - dzień przed Wigilią: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,108 ... a_UKE.html. Donald Tusk ostro szlifuje swoje metody, trzeba przyznać.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt gru 23, 2011 20:34
Ostatnio coraz więcej młodych ludzi widzi zakłamanie i złe rządzenie Platformy.

http://polska.nietylko.salon24.pl/38047 ... -pieniedzy

Śr sty 11, 2012 20:49
gita napisał(a):

Złe rządy PO tak zirytowały radnego włocławka i szefa Forum Młodych, że ci poirytowani rzucili legitymację partyjne......PiSu...a wszystko przez "Złotą rybkę" :D

Śr sty 11, 2012 22:01

gita napisał(a):

A jakaś inna partia kiedyś dobrze rządziła? :o

Cz sty 12, 2012 7:09
vulkan napisał(a):
gita napisał(a):

A jakaś inna partia kiedyś dobrze rządziła? :o

Niekoniecznie dobrze, ale lepiej. W porównaniu z beznadziejnymi rządami obecnej koalicji nietrudno znaleźć takie partie, ale dyskusji na ten temat nie podejmę w tym wątku, gdyż tutaj tematem jest Platforma.

Cz sty 12, 2012 9:06

vulkan napisał(a):
A jakaś inna partia kiedyś dobrze rządziła?

Oho, kroi się chyba przełom. Coraz trudniej już dłużej utrzymywać, że PO rządzi dobrze. Przechodzimy więc do etapu drugiego prania mózgów: może i PO nie rządzi dobrze, ale czy którykolwiek z rządów III RP rządził dobrze? Nie, prawda? No to co się czepiacie biednego Tuska? Najważniejsze, żeby ten faszysta Kaczyński nie wrócił do władzy!

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sty 13, 2012 11:14

Johnny99 napisał(a):
Coraz trudniej już dłużej utrzymywać, że PO rządzi dobrze.

PO rządzi dobrze. W latach 2007-2012 polski wskaźnik wolności gospodarczej (IEF) wzrósł o 6,1 pkt. Jest to trzeci najszybszy wzrost w Europie (po Macedonii i Chorwacji) i dziewiąty na świecie.

Cytuj:
czy którykolwiek z rządów III RP rządził dobrze?

Rząd Buzka był całkiem niezły, ale jednak gorszy od Tuska

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pt sty 13, 2012 11:41

Cytuj:
Jest to trzeci najszybszy wzrost w Europie (po Macedonii i Chorwacji)

Tylko się cieszyć, jeszcze parę lat rządów Tuska i może uda nam się dobić do poziomu Macedonii :) (przy okazji - byłem kiedyś w Macedonii, widziałem jak tam wygląda życie i nie mogę się doczekać! zapewniam, że żaden współczynnik IEF tych niezapomnianych wrażeń nie odda!).

Ale to fakt, rząd jest niezły - 64. miejsce. Wprawdzie do poziomu rządów np. Rumunii (62), Bułgarii (61), Rwandy (59) czy Albanii (57) jeszcze trochę brakuje, ale nikt nie zaprzeczy, że Tusk bardzo się stara, by ten poziom osiągnąć :)

Pt sty 13, 2012 11:44

Johnny99 napisał(a):
Ale to fakt, rząd jest niezły - 64. miejsce. Wprawdzie do poziomu rządów np. Rumunii (62), Bułgarii (61), Rwandy (59) czy Albanii (57) jeszcze trochę brakuje, ale nikt nie zaprzeczy, że Tusk bardzo się stara, by ten poziom osiągnąć :)

Zważywszy na spaloną ziemię i spustoszony kraj, jaki zostawił po sobie rząd PiSu (58,11, 86 miejsce) jest to bardzo dobry wynik. :)

Za genetycznych patriotów, Polska była ostatnia pod tym względem w UE. Obecnie wyprzedza już Grecję, Włochy, Francję, Portugalię i Słowenię.

Pt sty 13, 2012 12:56
Tu moja notka na temat vipa PZPO-pani Kopacz:
http://gita.salon24.pl/380992,kto-umie- ... niz-kopacz

Pt sty 13, 2012 14:10

pilaster napisał(a):
Za genetycznych patriotów, Polska była ostatnia pod tym względem w UE. Obecnie wyprzedza już Grecję, Włochy, Francję, Portugalię i Słowenię.

Tak tak, w pełni się zgadzam - już dawno rząd PO zostawił w pokonanym polu Francję i Włochy, szybko zdążając w stronę dzierżących światełko postępu Bułgarii i Rumunii :) Niestety, na tym się chyba zatrzymamy, skoro Tusk zrezygnował z budowy Budapesztu w Warszawie - dane IEF są jednoznaczne: do momentu objęcia władzy przez Orbana Wegry chyliły się ku przepaści. Wystarczyło jego zwycięstwo w 2010 i od razu odbiły się od dna. Z roku na rok nieprzerwanie rosną i obecnie zajmują miejsce 49. Trochę im jeszcze brakuje wprawdzie do takiej Gruzji (34), ale ponieważ wyprzedza ona nawet kraje trzeciego świata w rodzaju Belgii (38) czy Norwegii (40) nie należy się tym specjalnie martwić. Zresztą Macedonia (43) wydaje się naprawdę w zasięgu ręki! Fascynująca lektura ten ranking!

N sty 15, 2012 14:25

Jak widać Johnny99 w niczym kompletnie nie rózni się od innych fanatyków PiS. Stopień uniformizacji wyznawców tej partii jest zaiste zdumiewający :)

jakikolwiek wskaźnik, który nie ukazuje jednoznacznie wspaniałości rządów PiS i katastrofy rządów PO jest w sposób nie pozostawiający watpliwosci zły, nieadekwatny, sfałszowany, nieważny, niemiarodajny, niewiarygodny, etc

Liczy się tylko to co objawi Wielkki Wódz genetycznego patriotyzmu, wględnie pomniejsi wodzowie :)

Wt sty 17, 2012 12:17

Proszę, niech zatem Pilaster wskaże jakąś wypowiedź Wielkiego Wodza, w którym stwierdza on, że wskaźnik IEF jest "w sposób nie pozostawiający watpliwosci zły, nieadekwatny, sfałszowany, nieważny, niemiarodajny, niewiarygodny".

A czy wskaźniki pokazujące, że gdy chodzi o wzrost PKB za rządów PiS mieliśmy drugi najwyższy wynik w historii III RP (6,79%), zaś za rządów PO trzeci najniższy (1,65%) są wiarygodne czy nie? :) A czy wiarygodne jest, że obecnie, z 3,8% (efekt Euro najprawdopodobniej) ledwo, ledwo wyprzedzamy pod tym względem PRL (3,63% w 1978 r., średnia z lat 1950-73 wynosi 3,4%, co czyniło PRL wprawdzie nie 11., ale w okolicach 15-16 gospodarki świata w tamtym okresie, choć jest zupełnie możliwe, że przynajmniej w niektórych latach do pierwszej 10 dobijaliśmy) i ciekawie to współbrzmi z pewnymi innymi ciekawymi danymi? :) No, jak to jest, Pilaster?

Wt sty 17, 2012 12:40

Johnny99 napisał(a):
wskaźniki pokazujące, że gdy chodzi o wzrost PKB za rządów PiS mieliśmy drugi najwyższy wynik w historii III RP (6,79%),

Hmm... Zaraz, zaraz. Dlaczego tylko drugi? :o Taki wspaniały rząd milardolecia i ...dopiero drugi? :o

Ano dlatego, ze pierwszy należy do ...SLD (7,02% w 1997 roku) :D

Czyli, idąc tropem rozumowania Johnego99, trzeba uznać, ze SLD jest ...jeszcze lepsze od PiS :D

Ale oczywiscie "tak się nie liczy" Dowolny wskaźnik (PKB, IEF, etc) jest miarodajny tylko w porównaniu z takim samym wskaźnikime dla innych krajów.

W przypadku PKB per capita średni roczny wzrost Polski za PiS wynosił 6,56% rocznie i był to ...dziesiąty wynik w Europie. Nawet Ukraina rozwijała się szybciej. :(

Za czasów PO średni roczny polski wrost wyniósł 3,46% i był to wynik w Europie ...pierwszy :)

Cytuj:
ledwo, ledwo wyprzedzamy pod tym względem PRL (3,63% w 1978 r., średnia z lat 1950-73 wynosi 3,4%, co czyniło PRL wprawdzie nie 11., ale w okolicach 15-16 gospodarki świata w tamtym okresie, choć jest zupełnie możliwe, że przynajmniej w niektórych latach do pierwszej 10 dobijaliśmy)

Jak już wspomniałem, wszyscy fanatycy PiSu są kubek w kubek identyczni. Równiez w swoim entuzjazmie do PRL ze szczególnym uwzględnieniem Gierka, jak wiemy Wielkiego (genetycznego) Patrioty :)

W czasach Gierka, Polska rosła w siłe, ludzie żyli dostatniej, kwitł patriotyzm, a polski PKB per capita wzrósł o 29,63%

Zgaduj zgadula który to był wynik w Europie? (o świecie nawet nie wspominam)

...siedemnasty

A przecież wtedy w Europie było dużo mniej krajów niż obecnie.

Dla całego PRL bilans jest jeszcze zdecydowanie gorszy :(

Wt sty 17, 2012 20:00
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 166  Następna strona