Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 9:53

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona
 Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny 
Autor Wiadomość

Post Re: Modlitwa contra okultystyczny spektakl Madonny
No przecież tłumaczę ci, że nasz festiwal piosenki narodowo-socjalistycznej w żadnym wypadku nie wolno traktować jako prowokacji! Obiecuję, że nie padnie na nim ani jedno słowo na temat masakry w Jedwabnem, a termin został wybrany zupełnym przypadkiem!

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sie 03, 2012 13:49
Bogu ducha winna Madonna, celem obrzydliwych ataków katoli (jak sam o sobie lubi mówić Jhonny99). Madonna ma chociaż powody w atakowaniu organizacji religijnej, które przynosi konkretne zło (choćby sprawa prezerwatyw/AIDS), a katolicy atakują ją tylko dlatego, że nazywa się Madonna i nie wierzy w ich Boga.

Pt sie 03, 2012 13:57
Gdyby chociaż na Madonnie poprzestali ale prawicowy katol z nad Wisły nie byłby sobą gdyby na cmentarzu nie darł japy bezczeszcząc kolejne obchody rocznicy Powstania Warszawskiego.

Pt sie 03, 2012 14:03

Mike29 napisał(a):
Bogu ducha winna Madonna

Oczywiście, Madonna jest zupełnie niewinna niczemu.

Cytuj:
celem obrzydliwych ataków katoli (jak sam o sobie lubi mówić Jhonny99)

To, że Johnny99 lubi sam o sobie tak mówić, to też stanowisko wszystkich organizacji zdrowia? :-D

Cytuj:
Madonna ma chociaż powody w atakowaniu organizacji religijnej, które przynosi konkretne zło (choćby sprawa prezerwatyw/AIDS)

Ma czy nie ma, jak atakuje, to niech się spodziewa kontrataku. Tobie też to już chyba tłumaczyłem?

Cytuj:
a katolicy atakują ją tylko dlatego, że nazywa się Madonna i nie wierzy w ich Boga.

Nie, nie dlatego.

Antek69 napisał(a):
Gdyby chociaż na Madonnie poprzestali ale prawicowy katol z nad Wisły nie byłby sobą gdyby na cmentarzu nie darł japy bezczeszcząc kolejne obchody rocznicy Powstania Warszawskiego.

Oczywiście, bo drzeć japę wolno było tylko na koncercie Madonny i to w ogóle nie było żadne bezczeszczenie.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt sie 03, 2012 14:18
Johnny99 napisał(a):
Ma czy nie ma, jak atakuje, to niech się spodziewa kontrataku. Tobie też to już chyba tłumaczyłem?

Ona wytyka grzechy Kościoła.

Johnny99 napisał(a):
Nie, nie dlatego.

A dlaczego? Bo wytyka grzechy Kościoła...

Johnny99 napisał(a):
Oczywiście, bo drzeć japę wolno było tylko na koncercie Madonny i to w ogóle nie było żadne bezczeszczenie.

Z tego co mi wiadomo, Stadion Narodowy jest miejsce do darcia się i skakania w rytm muzyki lub kibicując wydarzeniom sportowym. Miejsce uczczenia pamięci poległych powstańców jest miejscem do innych zachowań.

Pt sie 03, 2012 15:06

Cytuj:
Ona wytyka grzechy Kościoła.

Może Madonna zacznie wytykać swoje grzechy a nie kościoła?

Pt sie 03, 2012 15:23
Madonna na początku koncertu przeprasza za grzechy swoje na zawieszonej kaplicy modli się z rękoma złożony do góry. Nie widzę powodu, dla którego miałaby nie wytykać zła, które wyrządza Kościół katolicki.

Pt sie 03, 2012 16:00

Z tego co wiem nie zachwyciła swoim występem.

Pt sie 03, 2012 16:35
Jajko napisał(a):
Alus napisał(a):
Chyba, że uważacie, że ewidentne przekształcanie forum katolickiego w miejsce totalnego ataku na Kosciół, opisywania wynaturzeń jest właściwą drogą.
Tylko czemu coraz mniej chrześcijan ma ochotę polemizować na tym forum.

Jeśli wynaturzenia są częścią Kościoła, to chyba na forum o Kościele można/powinno się je opisywać, nie sądzisz? Czy wolałabyś w ogóle o wynaturzeniach, złu, nieprawościach, niegodziwościach czy przestępstwach, które mają miejsce w Kościele nie mówić?
Chrześcijanie najwyraźniej nie lubią dyskutować o rzeczach nieprzyjemnych, a zwłaszcza godzących w wyidealizowany i utopijny obraz ich Kościoła i kapłanów (vide postawa Iwony, która "nie lubi jak się oskarża księży i Kościół").

Wynaturzenia są częścią - naturalne zjawisko, ale teraz dominuje usiłowanie wmówienia, zaprezentowania, że ta "część" stanowi 90%.
I to jest zupełnie niestrawne.

Pt sie 03, 2012 16:50
Alus napisał(a):
Wynaturzenia są częścią - naturalne zjawisko, ale teraz dominuje usiłowanie wmówienia, zaprezentowania, że ta "część" stanowi 90%.
I to jest zupełnie niestrawne.

Myślisz głównie o forum, tak?
Ja też odnoszę takie wrażenie, ale wydaje mi się, że
to wynika z tego że spora część starych, wierzących forumowiczów
się już znudziła tymi sporami (młodych gniewnych chrześcijan brakuje na forum)
natomiast Jajko, Acro i nowy antyklerykalny narybek wykazują wciąż wysoką
(nie ganię, nie narzekam) aktywność (zwłaszcza Jajko jest ostatnimi czasy w wysokiej formie :D ).

Pt sie 03, 2012 17:01

Mike29 napisał(a):
Madonna na początku koncertu przeprasza za grzechy swoje na zawieszonej kaplicy modli się z rękoma złożony do góry. Nie widzę powodu, dla którego miałaby nie wytykać zła, które wyrządza Kościół katolicki.

Przecież to wszystko na pokaz dziwne że tego jeszcze nie zauważyłeś. Madonna wie, że wyśmianie kościoła, ich wiernych czy skandale dobrze się sprzedają. Na scenie jest jak aktorka. :D

Pt sie 03, 2012 17:26
Może i na pokaz, dla kogo ma to znaczenie? Nawet jak nie na pokaz to nie przejmuj się i tak nie modli się przecież do Twojego Boga ;) Na pokaz to jest wasza szopka robienia z Madonny diabła wcielonego. To jest bardzo sympatyczna osoba o dobrym sercu. Publicznie ma swoje skandale, w końcu jest gwiazdą, prywatnie to dobra osoba, ma dwójkę dzieci troszczy się o nie. Nie wynika, żeby to była zła osoba. Nikomu krzywdy nie robi, w niczym nie umywa się do krzywd, które na scenie wytyka Kościołowi.

Pt sie 03, 2012 17:44

Myślę, że im bardziej wdajemy się w tego typu dyskusje jak wyżej tym gorzej.
Z prowokatorami się nie rozmawia!!!!
To jest woda na ich młyn.
Rozwadniamy nasze forum czczą gadaniną i ciągłym udowadnianiem, ze nie jesteśmy wielbłądami!
I w tym tkwi nasz błąd!!
Przestańcie odpowiadać na głupie wpisy a umrą śmiercią naturalną!!
Przestańcie karmić oszołomów forumowych!!

Pt sie 03, 2012 18:20

Cytuj:
Nawet jak nie na pokaz to nie przejmuj się i tak nie modli się przecież do Twojego Boga ;)

Czyli uważasz że każdy z osobna ma swojego Boga? :?

Cytuj:
Na pokaz to jest wasza szopka robienia z Madonny diabła wcielonego.

Na pokaz jest jej wizerunek walczącej z kościołem. Nic się tak nie sprzedaje jak skandale zwłaszcza religijne.
Cytuj:
To jest bardzo sympatyczna osoba o dobrym sercu.

Czy ma aż takie super dobre serce można się zastanawiać.

Cytuj:
prywatnie to dobra osoba, ma dwójkę dzieci troszczy się o nie.

Znasz ja prywatnie i wiesz co się dzieje w jej domu? :D

Co do samej Madonny to ja się ją nie przejmuje, nie siedzę w jej życiu by obrażać się o to co robi. Jej życie jej sprawa ale fakt czasem przesadza.

Pt sie 03, 2012 18:30
Qwerty2011 napisał(a):
Myślę, że im bardziej wdajemy się w tego typu dyskusje jak wyżej tym gorzej.
Z prowokatorami się nie rozmawia!!!!
To jest woda na ich młyn.

Wystarczyłoby gdybyście przestali pajacować z tymi swoimi krucjatami modlitewnymi i bojkotami to dyskusje tego typu by sie nawet nie rozpoczęły :)
A tym samym nie robilibyście juz Bogu takiego obciachu.

Pt sie 03, 2012 18:58
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 225 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna strona