Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 9:06

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 62  Następna strona
 PO - partią antykatolicką 
Autor Wiadomość

Post Re: PO - partią antykatolicką
Johnny99 napisał(a):
Najwyraźniej Tusk znowu celuje w lewicowych

PO opublikowało nowy spot wyborczy, w którym, poza standardowym bzdyczeniem, jeden fragment zasługuje na uwagę - ten, w którym Tusku, jako tych, którzy działają "przeciwko polskim interesom narodowym", określił "polityków prawicy". Chyba pierwszy raz w tak wyraźny sposób Tusku dał do zrozumienia, że nie uważa się za polityka "prawicowego" (a tym samym i PO nie jest partią "prawicową"). Oczywiście, nie służy to żadnym programom, ideologiom itp. którymi nikt się tam nie interesuje, tylko jasnej deklaracji: "my nie jesteśmy żadną prawicą, drogi elektoracie lewicowy, głosujcie na nas!" :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn kwi 14, 2014 15:59
pilaster napisał(a):
A jakie to ma znaczenie dla quasa? Czy znaczenie tego, co pisze pilaster, zmienia się w zależności od tego jakiego pilaster jest wyznania? Pilaster już wielokrotnie deklarował się w tej materii i nic się od tamtego czasu nie zmieniło.

Moje słowa które cytujesz były skierowane do Kael która deklaruje się jako katoliczka i broni na forum działalności Platformy nawet kiedy są to sprzeczności. Dlatego z tego punktu widzenia ma dla mnie znaczenie czy jesteś katolikiem. Więc wybacz że nie śledziłem jakiego wyznania jesteś i pytam, jeżeli możesz to odpowiedz, choć z tego co piszesz widzę że nie ma to nic wspólnego ani z katolicyzmem, ani z chrześcijaństwem, ani z Jezusem i jego Ojcem. Chyba że chcesz jak inni wmawiać że jesteś katolikiem, głosisz Prawo Boga, a Platforma jest katolicka w każdym względzie. To jest chyba na topie aby wmawiać że Platforma jest katolicka jak występuje przeciwko Bogu a z ateizmem nie ma nic wspólnego, tyle że tutaj Platforma zwodzi zarówno katolików jak i ateistów.

Wt kwi 15, 2014 1:43
Bo @Johnyy99 zna tylko prawice i lewice o centrum nigdy ale to nigdy nie slyszal :D

Drogi @quasie jako wzorowy katolik na pewno mi wyjasnisz, kiedy dusza czlowieka opuszcza cialo? Bo ja mam duze watpliwosci co do transplantacji. Nie przekonuje mnie teza, ze czlowiek jest definitywnie martwy, kiedy umarl pien mozgu a cialo reaguje ciagle jeszcze na bol. A w takiej fazie pobiera sie organy.
Czy pojdziesz ze mna pod siedzbe Sejmu, zeby walczyc o zakaz transplantacji?

In vitro jest dla mnie procedura medyczna jak transplantacja. Do obu mam wlasne zastrzezenia. Do in vitro glownie takie, ze lekarze radza je zbyt szybko a ludzie zbyt szybko po nie siegaja, zanim wyczerpali inne mozliwosci. Moim zdaniem szkodza glownie sobie i to z roznych powodow.
Jednoczesnie, jak z aborcja, nie rozwiaza tego problemu zadne zakazy. Tylko wytrwala praca u podstaw, tak przez wielu formalistow nielubiana. Wy kupujecie sobie czyste sumienie zakazem odgornym. A konkretny czlowiek i jego problem, tu nieplodnosci? Niech sam sie ogrzeje i naje
I na co to sie przyda przed Bogiem?

Wt kwi 15, 2014 5:39

Johnny99 napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Najwyraźniej Tusk znowu celuje w lewicowych

PO opublikowało nowy spot wyborczy, w którym, poza standardowym bzdyczeniem, jeden fragment zasługuje na uwagę - ten, w którym Tusku, jako tych, którzy działają "przeciwko polskim interesom narodowym", określił "polityków prawicy".

Zapewne w tym sensie, w jakim jest to w Polsce potocznie, acz błędnie rozumiane. Jako polityków narodowosocjalistycznych (z PIS, SP, etc). Czyli de facto lewicowych. Być może jeszcze trochę, a faktycznie w Polsce określenie "prawica" przestanie definitywnie oznaczać "prawicę". Zresztą w USA też jest coś podobnego, skoro lewicę, nawet komunistyczną nazywa się ...liberałami. :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt kwi 15, 2014 9:21

quas napisał(a):
Moje słowa które cytujesz były skierowane do Kael która deklaruje się jako katoliczka i broni na forum działalności Platformy nawet kiedy są to sprzeczności.

Kael oczywiście ma rację. PO nie jest partią antykatolicką, w przeciwieństwie do TR i PIS.

Cytuj:
Dlatego z tego punktu widzenia ma dla mnie znaczenie czy jesteś katolikiem.

Ocena stosunku PO do nauki Krk nie zależy od tego jakiego wyznania jest oceniający. Wiadomo jaka jest nauka Kościoła, wiadomo jaka jest polityka PO i można obiektywnie porównać jedno z drugim.

Cytuj:
z tego co piszesz widzę że nie ma to nic wspólnego ani z katolicyzmem, ani z chrześcijaństwem, ani z Jezusem i jego Ojcem. Chyba że chcesz jak inni wmawiać że jesteś katolikiem,

Oczywiście quas chciałby zapewne jednoosobowo decydować kto jest, a kto nie jest katolikiem. (Goring podobno osobiście decydował kto jest żydem - pogratulować wzorca) :D Na szczęście quas nie ma takich prerogatyw a od takiego rozróżniania jest Urząd Nauczycielski Kościoła :D

Kael

Cytuj:
In vitro jest dla mnie procedura medyczna jak transplantacja. Do obu mam wlasne zastrzezenia. Do in vitro glownie takie, ze lekarze radza je zbyt szybko a ludzie zbyt szybko po nie siegaja, zanim wyczerpali inne mozliwosci.

Dlatego właśnie wielkim błędem było wprowadzenie "refundacji". Po pierwsze zniszczyło to jedyny całkowicie wolnorynkowy segment medycyny, jakim "in vitro" było wcześniej, po drugie spowodowało że procedura stała się "darmowa", tymczasem wcześniej, jak ktoś musiał wydać równowartość ceny małego samochodu, to się naprawdę dobrze nad tym zastanowił. Wszak robienie dzieci tradycyjną metodą jest nie tylko znacznie tańsze (wystarczy bombonierka, kosz kwiatów, albo butelka wina), ale też ... o wiele przyjemniejsze ;-)

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt kwi 15, 2014 9:33
@pilaster: ja bym tylko chciala wiedziec, dlaczego za in vitro (jak za ZUS czy KRUS) nie zabrala sie ZADNA partia w ciagu ostatnich 15 lat.
Przeciez UE nas sciga za in vitro nie dlatego, ze chce nam in vitro wmusic, ale dlatego, ze Polska nie znizyla sie do zajecia tym tematem i nie ma zadnych regulacji. Finansowania regulacja nazwac nie mozna.

Wmawianie, ze PO zabija ludzi, bo finansuje in vitro i dlatego tylko PO za szkody wyrzadzone przez in vitro odpowiada jest paranoja.
PiS zajal sie in vitro? Inne rzady zajely sie in vitro? Wszyscy maja wieksze problemy, kazdy inne a balagan (nie tylko w in vitro) rosnie.

Wt kwi 15, 2014 9:48

Kael napisał(a):
Bo @Johnyy99 zna tylko prawice i lewice o centrum nigdy ale to nigdy nie slyszal :D

Słyszał słyszał, ale interpretuję te słowa nie w oderwaniu, tylko w kontekście, np. wypowiedzi Tuska co do stawania się z wiekiem socjaldemokratą (a nie jakimś "centrowcem") :-D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt kwi 15, 2014 9:51

Warto wziąć pod uwagę, że PO dość dobrze wychodzi na cichej walce z Kościołem. Podobnie jak przysparza jej popularności rezygnacja z interesów kraju. Wielbiciel są dumni z tego wspaniałego włążenia do Europy przez d... (duże ? drzwi? - raczej tylne).

Wt kwi 15, 2014 20:27
A te interesy kraju to rzecz jasna podbicie wszystkiego na wschód od Buga i zachód od Uralu, żeby rzucić wyzwanie Brukseli jak równemu równy? Chłe, chłe, może bym i to poparł, jak mi andej da realistyczny scenariusz owego podboju.

Wt kwi 15, 2014 21:01

Cytuj:
Kael oczywiście ma rację. PO nie jest partią antykatolicką

Tylko ma gdzieś wartości chrześcijańskie, jak choćby większość chadeków europejskich... :D

Śr kwi 16, 2014 7:17
kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

Tylko ma gdzieś wartości chrześcijańskie, jak choćby większość chadeków europejskich... :D

Wartości chrześcijańskie skutecznie zdezawuował ZCHN, i systematycznie dokłada to tego substytut pomnika, ostentacyjna niezdolność wybaczania, głoszenie jawnych kłamstw kilkunastu wersji zamachu pod Smoleńskiem.
Wartości chrześcijańskie prezentowane przez polityków są pustym i śmiesznym hasłem.

andej napisał(a):
Warto wziąć pod uwagę, że PO dość dobrze wychodzi na cichej walce z Kościołem. Podobnie jak przysparza jej popularności rezygnacja z interesów kraju. Wielbiciel są dumni z tego wspaniałego włążenia do Europy przez d... (duże ? drzwi? - raczej tylne).

A konkretnie??

Śr kwi 16, 2014 8:18
kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

A kto twierdzi, ze PO jest partia chrzescijanska?

Nie widzisz roznicy miedzy nie byciem partia chrzescijanska/katolicka a byciem partia antykatolicka?
To masz problem z logika.

Śr kwi 16, 2014 8:57

Kael napisał(a):
kosiarz1 napisał(a):
Cytuj:

A kto twierdzi, ze PO jest partia chrzescijanska?

Nie widzisz roznicy miedzy nie byciem partia chrzescijanska/katolicka a byciem partia antykatolicka?
To masz problem z logika.

LOL logika! Logika na nic, gdy się nie posiada wiedzy...

Katolicyzm – doktryna Kościoła chrześcijańskiego
Więc szkodzenie wartościom chrześcijańskim bezpośrednio wpływa i na katolicyzm.

Logika tu jest jednak potrzebna do rozwiązania innej kwestii. Niby dlaczego z mojego postu wywnioskowałaś, że PO uważam za partię chrześcijańską? Jest pytanie czy jest antykatolicka.
By taką być nie musi być ani chrześcijańska, ani katolicka, ani nawet muzułmańska... :D

Śr kwi 16, 2014 10:12
Zarzucasz PO, ze ma gdzies wartosci chrzescijanskie. A niby dlaczego nialaby je sobie wpisac na sztandary?

Śr kwi 16, 2014 11:23
Kael napisał(a):
Wmawianie, ze PO zabija ludzi, bo finansuje in vitro i dlatego tylko PO za szkody wyrzadzone przez in vitro odpowiada jest paranoja.

Za propagandę przeciwko Bogu i Boga Prawu, narzucenie, wprowadzenie programu invitro, programu eksterminacji dzieci bożych, ich produkcji w laboratoriach i stawianie się ponad Bogiem odpowiada antykatolicka Platforma bo to jest jej dzieło przeciwko Bogu i przeciwko Polsce.

[ad personam, offtop, powtarzanie ciągle tego samego - s33]

Kael napisał(a):
Jednoczesnie, jak z aborcja, nie rozwiaza tego problemu zadne zakazy. Tylko wytrwala praca u podstaw, tak przez wielu formalistow nielubiana. Wy kupujecie sobie czyste sumienie zakazem odgornym. A konkretny czlowiek i jego problem, tu nieplodnosci? Niech sam sie ogrzeje i naje
I na co to sie przyda przed Bogiem?

Antykatolicka Platforma nie wprowadziła zakazu zabijania dzieci, nie wprowadziła ograniczeń do produkowania dzieci w invitro, Antykatolicka Platforma to mordowanie dzieci wsparła pełną parą, wsparła to działanie wymierzone w Boga. [...]

Śr kwi 16, 2014 13:56
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 929 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 62  Następna strona