Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
pilaster
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
SweetChild napisał(a): Johnny99 napisał(a): Jak podaje dzisiaj Gazeta Prawna, Polska ma najniższy w całej UE współczynnik wzrostu płac w stosunku do PKB i jest jedynym obok Litwy i Malty krajem, w którym ma on wartość ujemną (co oznacza, że płace rosną wolniej niż gospodarka): http://biznes.gazetaprawna.pl/artykuly/ ... robia.html. Bardzo ciekawe zestawienie. Rzut oka na mapkę i widać, w jakim towarzystwie jesteśmy. Oby jak najdłużej. Sam tytuł mapy jest znamienny Współczynnik nadmiernego wzrostu płac Nie ulega przecież wątpliwości, że taki nieuzasadniony przyrost płac raz dwa, wywoła w kraju inflację, a na pewno obniży jego konkurencyjność. Zatem tylko się cieszyć, ze Polska nie wpadła w pułapkę. Oczywiscie dla genetycznych patriotów jest odwrotnie. Przecież inflacja jest dla nich korzystna, jak to napisali w programie PiS (tym samym, który wg J99 został sfałszowany przez PO i podrzucano podstępnie na oficjalną stronę PiS  )
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Cz lut 16, 2012 13:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Val napisał(a): Tak więc nie jestem pewna, ile tu było woli Bożej. Gdyby rządził PiS, to ta śmierć na pewno byłaby podejrzana. Ale rządzi "dobra" partia, czyli PO, więc nic nie jest podejrzane z definicji (no, chyba, że działania PiS). Pozostaje więc rzeczywiście wyłącznie odwołać się do Boga.. Pozostaje obrazić się na Boga..."dziwnym zbiegiem okoliczności" zabiera świadków, "pokarał Smoleńskiem".....nie rozumie interesów prawych patriotów  Pokarał oczywiscie PiS, bo przecież śmierć pozostałych ponad 70 osób nie jest tak istotna, aby się nad nimi roztkliwiać. Johnny99 napisał(a): Na razie nieoficjalnie rozchodzą się pogłoski, że organizatorami protestów przeciwko ACTA zaczęła interesować się ABW.. oj, Tusk chyba się znowu wkurzył! I ABW zacznie wyprowadzać ich w świetle kamer o świcie, a min. sprawiedliwości zorganizuje konferencje prasową, aby zaanonsować - już nikt nigdy przez tych panów nie będzie niepokojony. 
Ostatnio edytowano Cz lut 16, 2012 13:56 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
Cz lut 16, 2012 13:41 |
|
 |
Johnny99
|
Pilaster napisał(a): Oczywiscie dla genetycznych patriotów jest odwrotnie. Przecież inflacja jest dla nich korzystna, jak to napisali w programie PiS (tym samym, który wg J99 został sfałszowany przez PO i podrzucano podstępnie na oficjalną stronę PiS  ) Oczywiście, Pilaster, jak zawsze, kłamie w każdym aspekcie (ani niczego takiego nie ma w programie PiS, ani J99 nigdy nie twierdził, że został on sfałszowany)  Nieuzasadniony spadek płac być może zwiększa konkurencyjność państwa, ale zmniejsza konkurencyjność obywateli.. jak to w socjalizmie 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz lut 16, 2012 13:49 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus- ty tak na poważnie zrozumiałaś to co pisałam? Pisałam to z przymrużeniem oka. Nie jestem za żadną partią, która jest obecnie w sejmie. Dlatego też nie rzucam oskarżeń, tylko ironicznie coś stwierdzam. Niektórzy określają takie przypadki seryjnymi samobójcami- nie jest to oskarżenie pod adresem kogoś, ale też wskazuje, że to mogło być nieprzypadkowe.
|
Cz lut 16, 2012 15:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Val napisał(a): Alus- ty tak na poważnie zrozumiałaś to co pisałam? Pisałam to z przymrużeniem oka. Nie jestem za żadną partią, która jest obecnie w sejmie. Dlatego też nie rzucam oskarżeń, tylko ironicznie coś stwierdzam. Niektórzy określają takie przypadki seryjnymi samobójcami- nie jest to oskarżenie pod adresem kogoś, ale też wskazuje, że to mogło być nieprzypadkowe. Na poważnie Gdy od kwietnia 2010r mądrzy, rozsądni ludzie, media, mówią i piszą abstrakcyjne, horrendalne nonsensy, to nie dziwne, że człowiek momentami zatraca zdolność dostrzeżenia ironii.
|
Cz lut 16, 2012 16:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Alus- co jak co, ale takie sprawy jak wypadek w Smoleńsku, czy ACTA uświadomiły wielu ludziom jak działają media i jak traktuje władza wyborców. Może jest to potrzebne, aby ludzie nie kierowali się przy wyborze nowej władzy najlepszym spotem wyborczym. Gdyby tak na poważnie wiele wypowiedzi brać, to ja bym już dawno miała depresję, więc się dystansuję, co powoduje, że częściej operuję ironią. Pozdrawiam
|
Cz lut 16, 2012 16:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Na razie nieoficjalnie rozchodzą się pogłoski, że organizatorami protestów przeciwko ACTA zaczęła interesować się ABW.. oj, Tusk chyba się znowu wkurzył! To SBeckie metody z okresu PRLu. Celowo puszczało się różne plotki. Między innymi po to, aby przestraszyć obywateli.
|
Cz lut 16, 2012 17:52 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Johnny99 napisał(a): Na razie nieoficjalnie rozchodzą się pogłoski, że organizatorami protestów przeciwko ACTA zaczęła interesować się ABW.. oj, Tusk chyba się znowu wkurzył! To SBeckie metody z okresu PRLu. Celowo puszczało się różne plotki. Między innymi po to, aby przestraszyć obywateli. To znaczy iż ubolewania J. Kaczyńskiego były daremne  .....skuteczność SB ktoś jednak przejął.
|
Cz lut 16, 2012 18:01 |
|
 |
Witold
|
gita napisał(a): Johnny99 napisał(a): Na razie nieoficjalnie rozchodzą się pogłoski, że organizatorami protestów przeciwko ACTA zaczęła interesować się ABW.. oj, Tusk chyba się znowu wkurzył! To SBeckie metody z okresu PRLu. Celowo puszczało się różne plotki. Między innymi po to, aby przestraszyć obywateli. Tylko kto te plotki rozgłasza? Bo jakoś wątpię, żeby plotki o tym że ABW inwigiluje obywateli, rozgłaszał rząd albo jego zwolennicy. Także z wypowiedzi gity w zasadzie wynikałoby, że to... przeciwnicy rządu demonstrujący przeciwko ACTA stosują esbeckie metody. A coś mi się zdaje, że nie o to gicie chodziło.
|
Cz lut 16, 2012 20:21 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie, nie o to gicie chodziło. W sprawie plotek, to tylko dygresja. Chodzi mi o przede wszystkim o to, że Platforma już dawno utraciła prawo do nazwy "obywatelska", a dowody na to są na porządku dziennym. Np.dzisiejsze skandaliczne zachowanie Śledzińskiej Katarasińskiej to jeden z wielu przykładów: http://www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1142260
|
Cz lut 16, 2012 20:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gito- ty do PO masz stosunek taki jak fundamentaliści muzułmańscy do chrześcijan Może mieć obojętnie jaką nazwę- to tylko słowa. PiS też ma szumną nazwę, a jednak ich postępowanie nie zawsze jest zgodne z hasłami w nazwie. W ogóle to pewnie by głosowali za rozbiorem Polski w europarlamencie, gdy takie było, a szef partii do której to tam należą zapewniłby ich, że to kolejna drobnostka. Bo w sprawie ACTA nie dość, że nie czytali za czym głosują, to jeszcze twierdzili, że zasięgnęli opinii jakiegoś szefa partii nie-polaka do której to tam należą i tyle. Z kolei pewna partia obrała sobie na patrona św.Jerzego i symbol ich flagi to wariacja krzyża św. Jerzego. Ciekawa jestem jakiego patrona ma PiS, skoro tak bardzo podlizuje się ludziom związanym z kościołem. Jeżeli już chcą być tacy katoliccy, to może by wypadało, aby wzięli sobie również patrona? Tak więc, nie wiem po co tak wytykać obłudę PO, skoro pozostali w sejmie również lepsi nie są.
|
Cz lut 16, 2012 22:00 |
|
 |
Johnny99
|
Val napisał(a): Tak więc, nie wiem po co tak wytykać obłudę PO, skoro pozostali w sejmie również lepsi nie są. Po to, by ludzie zorientowali się, że PO to wcale nie są "ci dobrzy", zaś PiS to "ci źli".
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt lut 17, 2012 8:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Val napisał(a): Tak więc, nie wiem po co tak wytykać obłudę PO, skoro pozostali w sejmie również lepsi nie są. Po to, by ludzie zorientowali się, że PO to wcale nie są "ci dobrzy", zaś PiS to "ci źli". A rzeczywistość skrzeczy  - bo zamiłowanie do kasy i obłuda nie posiada barw partyjnych http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255, ... afera.html
|
Pt lut 17, 2012 8:39 |
|
 |
Johnny99
|
Posiada, posiada - wszystkie poza PO 
|
Pt lut 17, 2012 9:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
PiS- jak długo prezes będzie ten sam- czarny PR będzie się ciągnął niestety. Potrzeba im nowego, charyzmatycznego przywódcę. p.Marcinkiewicz potrafił robić show, ale dzięki temu zyskiwał sympatię.
Jest jeszcze baaaardzo słabą opozycją. Gdy PiS było u władzy, to platformersi mieli energię, wytykać im różne posunięcia. Teraz gdy role się odwróciły-opozycja jest słabsza i budzi się dopiero, gdy chodzi o krzyż, Smoleński i Kościół. A resztę olewa lub też nie uznaje za stosowne z równą energię nagłaśniać. Więc jak chcą zyskać, to niech słuchają za czym głosują, niech nagłaśniają posunięcia szkodliwe dla społeczeństwa. Mogli nagłośnić gdy była sprawa ACTA w europarlamencie, zyskaliby kapitał społeczny.
|
Pt lut 17, 2012 9:35 |
|
|
|