Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 1:14

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Alus napisał(a):
PiS nagrabił sobie najbardziej...

... tym, że jest przeciw III RP. No bo jak Kaczyński powie, że prezydent jest przypadkowy to jest źle, jak powie że Angela nie jest przez przypadek to też jest źle, a jak milczy to tylko ubiera złą maskę i jest dalej źle.

Alus napisał(a):
Notka merkaby nalezy do tych merytorycznych z rodzaju wywodu p. Nowaka o zbrodniach żydowskich przodków Kaczyńskich.

Alus nie musisz nawet jej czytać. Jak można by pomyśleć, że po okrągłym stole komuniści nie oddali władzy nad krajem! Przecież wszyscy wiemy, że okrągły stół całkowicie odciął nas od poprzedniej władzy! Ten PIS tylko zieje nienawiścią insynuując, że może nie do końca. Cóż za bezczelność!

So lut 18, 2012 21:31
mazli napisał(a):
Alus napisał(a):
PiS nagrabił sobie najbardziej...

... tym, że jest przeciw III RP. No bo jak Kaczyński powie, że prezydent jest przypadkowy to jest źle, jak powie że Angela nie jest przez przypadek to też jest źle, a jak milczy to tylko ubiera złą maskę i jest dalej źle.

Alus napisał(a):
Notka merkaby nalezy do tych merytorycznych z rodzaju wywodu p. Nowaka o zbrodniach żydowskich przodków Kaczyńskich.

Alus nie musisz nawet jej czytać. Jak można by pomyśleć, że po okrągłym stole komuniści nie oddali władzy nad krajem! Przecież wszyscy wiemy, że okrągły stół całkowicie odciął nas od poprzedniej władzy! Ten PIS tylko zieje nienawiścią insynuując, że może nie do końca. Cóż za bezczelność!

Podobnie możesz i Ty nie czytac równie wiarygodnego opracowania - jak można pomysleć, że nieprawdziwego....zwłaszcza ponoć pod patronatem św M.M. Kolbe
http://infonurt3.com/index.php?option=c ... &Itemid=56

N lut 19, 2012 9:50

Czytałem już dawniej. Przykro mi jak męczymy się wrzucaniem przydługawych tekstów. Lepiej chyba napisać coś od siebie. Nie wiem na ile jest to wiarygodne - może prawda, może nie. Wydaje się dziwne, że media przyjazne Wajdom nie zechciały zbadać sprawy do tej pory, może przeoczenie?

Pytam ponownie: czy można pomyśleć, że po okrągłym stole komuniści nie oddali władzy nad krajem? Przecież wszyscy wiemy, że okrągły stół całkowicie odciął nas od poprzedniej władzy! Ten PIS tylko zieje nienawiścią insynuując, że może nie do końca? Nie wrzucam przydługawego niezweryfikowanego tekstu tylko zadaję proste pytania.

N lut 19, 2012 11:22
mazli napisał(a):
Czytałem już dawniej. Przykro mi jak męczymy się wrzucaniem przydługawych tekstów. Lepiej chyba napisać coś od siebie. Nie wiem na ile jest to wiarygodne - może prawda, może nie. Wydaje się dziwne, że media przyjazne Wajdom nie zechciały zbadać sprawy do tej pory, może przeoczenie?

Pytam ponownie: czy można pomyśleć, że po okrągłym stole komuniści nie oddali władzy nad krajem? Przecież wszyscy wiemy, że okrągły stół całkowicie odciął nas od poprzedniej władzy! Ten PIS tylko zieje nienawiścią insynuując, że może nie do końca? Nie wrzucam przydługawego niezweryfikowanego tekstu tylko zadaję proste pytania.

Od poprzedniej władzy mogłaby nas tylko odciąć rzeź wszystkich komunistów wraz z rodzinami.
Żadne państwo demoludu nie odcięło, bo jest to proces, nie spektakularnie radykalne błyskawiczne odcięcie.
A o jakich Wajdach piszasz? - nie zrozumiałam.

N lut 19, 2012 11:49
Cytuj:
Od poprzedniej władzy mogłaby nas tylko odciąć rzeź wszystkich komunistów wraz z rodzinami.

Zrobił tak generał Augusto Pinochet w Chile. Rzeź komunistów w Chile. Do naprawy gospodarki zatrudnił fachowców ze szkół ekonomicznych i efekt jest taki, że Chile mają jeden z najlepszych systemów emerytalnych na świecie. Muszą odkładać w prywatnej firmie emerytalnej i otrzymują 80%-90% swojej pensji. A w konstytucji mają zagwarantowane, że w razie plajty państwo zobowiązuje się wypłacać wysokość emerytury jaką zgromadzili.
Kontrowersją jest niemoralne rozprawienie się z komunistycznym betonem, bo mimo wszystko to poza tym odbudował ich dobrobyt. Dlatego też wiele kontrowersji budzi ta postać. Zresztą, gdybym miała wybór między Stalinem/Leninem a Pinochetem, to wybór byłby oczywisty.
Pozdrawiam

N lut 19, 2012 13:15
Val napisał(a):
Cytuj:

Zrobił tak generał Augusto Pinochet w Chile. Rzeź komunistów w Chile. Do naprawy gospodarki zatrudnił fachowców ze szkół ekonomicznych i efekt jest taki, że Chile mają jeden z najlepszych systemów emerytalnych na świecie. Muszą odkładać w prywatnej firmie emerytalnej i otrzymują 80%-90% swojej pensji. A w konstytucji mają zagwarantowane, że w razie plajty państwo zobowiązuje się wypłacać wysokość emerytury jaką zgromadzili.
Kontrowersją jest niemoralne rozprawienie się z komunistycznym betonem, bo mimo wszystko to poza tym odbudował ich dobrobyt. Dlatego też wiele kontrowersji budzi ta postać. Zresztą, gdybym miała wybór między Stalinem/Leninem a Pinochetem, to wybór byłby oczywisty.
Pozdrawiam

A ja wszystkich bym odrzuciła.

N lut 19, 2012 14:08

gita napisał(a):
Takich mamy ministrów, takich Platformersów, jakich wybrała nam zaczadzona większość, niestety.
To, że minister wrzeszcy nie jest najgorsze, ale wrzeszczy dlatego, że opozycja walczy o polską miedź.
Minister wrzeszcy :wstyd mi za was, bo bronicie zagraniczne lobby.
Czyżby już wszystko w Polsce zostało sprzedane, czy to przewrotny cynizm ministra Rostowskiego. :o
O co tu chodzi????

Przewrotny cynizm ministra Rostowskiego i przewrotny cynizm opozycji, czyli mamy igrzyska. A chodzi jak zwykle o pieniądze, Skarb Państwa sprzedał sporo akcji KGHM i pozostało mu nieco powyżej 30%, dlatego z dywidend może uzyskać ok. 1/3 zysku, a 2/3 otrzymaliby pozostali akcjonariusze. Rząd kombinuje więc, jak tu wykiwać resztę i położyć łapę na możliwie dużej części. I wykombinowali podatek od kopalin.
Niestety, PO staje się coraz bardziej solidarystyczna.

Pn lut 20, 2012 11:17
Najważniejsze, że to światowy człowiek. Ściągnięty z Londynu, wszechstronnie tam wykształcony, od trzech lat rozliczający się w Polsce z podatków.
No przecież aspiracją PO jest to, aby byli "śfiatowi", potrafiący płynnie mówić oksfordzkim bez akcentu :D

Pn lut 20, 2012 11:59

Tusk potrzebował go, bo on w razie potrzeby ma zawsze gdzie zwiać (co zresztą nie tak dawno temu powiedział wprost). Może więc dbać o PR i kreatywną księgowość bez zbędnego przejmowania się losem kraju.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lut 20, 2012 12:02

Alus napisał(a):
Żadne państwo demoludu nie odcięło, bo jest to proces, nie spektakularnie radykalne błyskawiczne odcięcie.

A Czechy? Wyrżnęły wszystkich, czy skutecznie odsunęły od funkcji? Jeśli to drugie, to zrobiły to skuteczniej od Polski, czy nie?

Pn lut 20, 2012 13:10
mazli napisał(a):
Alus napisał(a):

A Czechy? Wyrżnęły wszystkich, czy skutecznie odsunęły od funkcji? Jeśli to drugie, to zrobiły to skuteczniej od Polski, czy nie?

A W. Havel nie był Czechem?.....a jego opinia o wpływie poskomunistów i ataki na niego o czym świadczą?
http://www.presseurop.eu/pl/content/art ... wana-epoka

Pn lut 20, 2012 15:03

Val napisał(a):
Najważniejsze, że to światowy człowiek. Ściągnięty z Londynu, wszechstronnie tam wykształcony, od trzech lat rozliczający się w Polsce z podatków.
No przecież aspiracją PO jest to, aby byli "śfiatowi", potrafiący płynnie mówić oksfordzkim bez akcentu :D

Ja też nie widzę nic złego ani w płynnym angielskim ani we wszechstronnym wykształceniu ani w doświadczeniu zawodowym z Londynu. Tyle że Rostowski jest przedstawicielem dominującej obecnie "solidarystycznej" myśli gospodarczej. Mnie ideowo bliżej do koncepcji liberalnych, ale przecież nawet ja mogę się mylić :D
Muszę też przyznać, że obecnie rynki finansowe raczej pozytywnie oceniają pomysły typu "ograniczanie deficytu przez podnoszenie podatków" czy "dodruk pieniądza" (nazywane też "luzowaniem ilościowym" czy "zapewnianiem płynności").

Pn lut 20, 2012 15:40

"Rynki finansowe" są zainteresowane kolejnymi "kroplówkami", pozwalającymi odsuwać w czasie kataklizm - po to, by prezesi banków mogli się maksymalnie nachapać do czasu, aż wszystko "p***lnie". Wedle prostej zasady "po nas choćby potop".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pn lut 20, 2012 15:48

Ja jedynie napisałem, co rynki finansowe oceniają pozytywnie. A skoro nawet ja mogę się mylić, to rynki finansowe tym bardziej :twisted:

Na marginesie, jak uda się odsunąć w czasie kataklizm do momentu, aż zgaśnie Słońce, to chyba nie będzie to aż tak źle ;)

Pn lut 20, 2012 15:57
gita napisał(a):
Minister finansów wrzeszczy w sejmie na opozycję, a Platformersi zachwyceni swoim wrzeszczącym ministrem z radością nagradzają go brawami. :brawo:
Takich mamy ministrów, takich Platformersów, jakich wybrała nam zaczadzona większość, niestety.
To, że minister wrzeszcy nie jest najgorsze, ale wrzeszczy dlatego, że opozycja walczy o polską miedź.
Minister wrzeszcy :wstyd mi za was, bo bronicie zagraniczne lobby.
Czyżby już wszystko w Polsce zostało sprzedane, czy to przewrotny cynizm ministra Rostowskiego. :o
O co tu chodzi????
http://www.youtube.com/watch?v=e9ntYX3pYm0

Widzę, że nikt nie zna odpowiedzi na to potanie:O co tu chodzi, czy to bezczelny cynizm Rostowskiego, czy już wszystko w Polsce zostało sprzedane.
W środę Tusk będzie rozmawiał ze swoimi ministrami, których autorytatywnie wybrał, czy wrzeszczący Rostowski zostanie w rządzie Platformy?

Pn lut 20, 2012 18:41
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 166  Następna strona