Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt wrz 26, 2025 9:27

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 prszę o pomoc 
Autor Wiadomość

przecierz to nie ja mam problemy tylko mój tata a on nie chce nigdzie iść mówi ze z nim wszystko wpozo

Śr sty 23, 2008 15:34
DDA- to raczej nie, wnioskując z wypowiedzi Kasi, chyba nie ma jeszcze 18 lat, prawda?? Zresztą DDA to terapia raczej dla osób, które życie z osobą uzależnioną mają juz za sobą i teraz następuje naprawianie szkód...

AL-Ateen to raczej dla nastoletnich alkoholików, ja bym polecała Al-Anon to jest dla osób wspołuzaleznionych...

Kasiu, jeśli mieszkasz z alkoholikiem to jesteś współuzależniona...jesli w rodzinie jedna osoba pije- to o całej rodzinie mówi się, że cierpi na osobę alkoholową, dlatego, że powoduje to przyjęcie u członków rodziny przyjęcie konkretnych postaw np. kozioł ofiarny, bohater itp...postawy te są stresujące i szkodliwe dla psychiki...często poza tym takie osoby nieświadomie tworzą alkoholikowi komfort picia ...

wiele też mówi Twoja nerwowa reakcja na krytykę wspólnoty, tak zachowują się członkowie sekt... :-( oczywiście mozliwe, że miałaś zły dzien...

ale czy naprawdę pomaga Ci udział w czyms hmmm... trochę dziwnym??
czyms co zrujnuje Twoją osobowość na zawsze??czyniąc sie przesądną, uległą, zależną, strachliwą??

Śr sty 23, 2008 21:12

proszę o odpowiedz księdza ,zakonnika lub osobę mocno związaną z chrześcijaństwem.
dziękuję za wszelką pomoc.

Cz sty 24, 2008 15:50

A kogo ty uważasz za osobę mocno związaną z Chrześcijaństwem? Kogoś kto powiela zapatrywania tych sekciarzy i utwierdzi Cię w przekonaniu,że podążasz jedynie słuszną drogą?Czy chcesz faktycznie rozwiązać swoje problemy czy oczekujesz jedynie pochwały Twojego postępowania .

N sty 27, 2008 10:06

N sty 27, 2008 16:24
Osoba dychowna co prawda nie jestem ale mam kilka uwag do tematu.
Weszlam na strone wsolnoty i wszystko wyglada w porzadku, nie jest to sekta.

http://www.mamre.ceti.pl/

Twoje zle sny laczylabym wlasnie z choroba alkoholowa Twojego taty. Zapewne modlisz sie o uwolnienie Taty z nalogu, przed kazdym pojsciem spac pros tez Boga o spokojny sen.

Twoj tato oczywiscie potrzebuje pomocy, sam sobie nie poradzi.

Pozdrawiam zyczac sily i cierpliwosci.

N sty 27, 2008 16:47
http://pierzchalski.ecclesia.org.pl/ prosze strona księdza Józefa Pierzchalskiego !! Wchodzisz na listy i masz meila ...pisze o problemie a ksiądz odpowiada w ciągu kilku dni ( czasem godzin jak ma czas) pozdr

N sty 27, 2008 20:32

Dziękuję chociarz na niektórych ludzach mogę polegać
wielkie dzieki

Pn sty 28, 2008 11:41
Wspólnota nie musi byc sektą, aby w przypadku konkretnej jednostki, o określonej osobowości, wyrządzać więcej szkody niz pozytku...

Wt sty 29, 2008 1:37

Dziękuję Ci "lereeeek" za to ze postawiłeś mi tego księdza na drodze bardzo mi pomógł

Cz lut 07, 2008 9:34

Kasia problemy są poważne, przez internet tego nie rozwiążesz. Od tego jest pasterz wspólnoty. Musisz pójść do niego i opowiedzieć o tych problemach. Przecież od tego on tam jest i to jest jego odpowiedzialność.

Cz lut 07, 2008 10:53

Wiem tylko chciałam żeby to było anonimowe zeby nikt mnie nie znał

Cz lut 07, 2008 15:24
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2