Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 12:26

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Psychika a samogwałt 
Autor Wiadomość

Myślę Wachmistrz Kaleta że to nie pomoże.

So lut 21, 2009 13:37

Zakładam, że tobie chodzi o zaprzestanie masturbacji poprzez zastąpienie jej współżyciem... ale:

1 - Masturbacja powoduje poczucie winy bo jest niezgodna z naszą religią więc zastąpienie masturbacji współżyciem w niczym nie pomoże.
2 - Nawet jeżeli chciałoby się zastąpić masturbację współżyciem to wydaje mi się, że masturbacja i tak będzie się przewijać od czasu do czasu.

Ostatecznie można by wyjść z założenia, że znalazłem sobie kobietę więc dla niej nie będę tego robił - ale wydaje mi się że taka motywacja to za mało dla osoby praktycznie uzależnionej.

Nie wiem czemu nie chcesz iść do psychologa czy do psychoterapeuty...
Był taki czas że ja potrzebowałem właśnie pomocy takich lekarzy i bardzo mi pomogli (od depresji przez neuralgię nawet do myśli samobójczych - tata odszedł, koledzy "zdradzili", w szkole pojawiło się zagrożenie zostaniem w klasie i takie inne)
Bez nich mógłbym naprawdę źle skończyć, poza tym nie wiem czego się bać... Oni mają na co dzień do czynienia z takimi osobami, wiedzą jak im pomóc i obowiązuje ich tajemnica lekarska więc nie bój się nikomu nic nie powiedzą ;)
A jak się boisz że będą "sobie o tobie myśleć" jakie to nie straszne rzeczy robisz to uwierz mi, że do takich lekarzy przychodzą osoby o bardziej "finezyjnych" problemach więc jak nawet taki lekarz by miał sobie pomyśleć "o w mordę... co za przypadek" to na pewno nie pomyślą tego o osobie która ma problemy z masturbacją ;)

So lut 21, 2009 13:48

Nie chodzi mi o zamianę jej "samogwałtu" na "współżycie" bo to coś jak ze skrajności w skrajność... ale chodzi mi o wypełnienie jej serca MIŁOŚCIĄ bo zwykle WYBRANEK jest lepszy od jakiegoś profesora doktora habilitowanego bo on w trudnych chwilach pomoże będzie podporą a z miłością w sercu nie będzie myślała o tak "niecnych uczynkach"...

Śr lut 25, 2009 19:10

Polecam kazania ks. Piotra Pawlukiewicza. Bardzo często w swoich kazaniach porusza ten temat.
http://www.choinski.pl/zatoka/

Cz mar 12, 2009 20:31
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2