Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 14:57

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 ratunek dla Polski i Świata 
Autor Wiadomość

Jaki jest cel ogłaszania Chrystusa Królem Polski? Musimy uszanować, że nie wszyscy Polacy to katolicy a nam bardzo by się nie podobało, gdyby u władzy byli np. Hindusi i nadali tytuł króla kraju swojemu bóstwu.

Rzecz w tym, że to my, jako wierzący, powinniśmy skupiać się na postaci Chrystusa i żyć tak, by dać poznać, że jest On naszym Królem.

Co nada jeden tytuł? Czy przez to niewierzący uznają Chrystusa za swego Króla? Nie. Dodatkowo będą się irytować i bluźnić. A nam nie trzeba tych bluźnierstw, im tym bardziej.

Więc niech Pan będzie prawdziwym Królem serc wszystkich Chrześcijan. A przez nich, może dotrze do serca kogoś innego... Przecież tyle wystarczy... Tyle właśnie można osiągnąć.

Cz lut 26, 2009 14:51
Zobacz profil WWW
Czyli... warto modlić się o tę intronizację Jezusa, ale nie tylko formalną, ale także (i przede wszystkim) w sercach.

A gdy przeczytałam
http://www.rozalia.krakow.pl/wiadomosci/-news,12.htm
to wątpię czy ludzie pojmują sens przesłania Jezusa :(
Tyle oszczerstw, insynuacji, pomówień :o

Śr mar 18, 2009 17:20
można ogłosić Jezusa Królem Polski - dlaczego nie
w kraju niewierzących Bóg może być uznany za króla, nikomu to nie pomoże, nikomu nie zaszkodzi
jedni poczują się lepiej inni gorzej....
zastanawiam się co może osiągnąć wierzący żyjący w kraju, którego królem zostanie ogłoszony Jezus....

nie widzę żadnych korzyśći

widzę jednak korzyść wynikającą z praktycznego święcenia imienia Pana Jezusa
"święć się imię Twoje" - w moim życiu, w moich decyzjach,
król życia praktycznego - życia wiarą
uświęcony w praktyce każdego dnia, uświęcony król życia każdego z nas...

o... to niezły akt

Cz mar 19, 2009 0:17

Post Modlitwa o intronizację,
ja co dzień modlę sie o intronizację Jezusa Chrystusa jako Króla Polski by do tego doszło , prosząc w tej intencji Matkę Bożą i Opatrzności Bożej, także by również i inne kraje przyłączyły. Jak widać świat jest zepsuty.. czas szybko ucieka....Z tym światem cos nie tak się dzieje. Potrzebna jest zmiana, oczywiście w ludzkim sercu do Boga.
Zachecam Was do modlitwy w tej intencji i nie piszcie negatywnych opinii , bo to nie ma sensu. Przeczytajcie w tej sprawie co mówiła Sł. Boża Rozalia Celakówną. To wszystko , dziekuję za uwagę.

N cze 14, 2009 20:59
Post Re: Modlitwa o intronizację,
KiLas82 napisał(a):
ja co dzień modlę sie o intronizację Jezusa Chrystusa jako Króla Polski by do tego doszło , prosząc w tej intencji Matkę Bożą i Opatrzności Bożej, także by również i inne kraje przyłączyły. Jak widać świat jest zepsuty.. czas szybko ucieka....Z tym światem cos nie tak się dzieje. Potrzebna jest zmiana, oczywiście w ludzkim sercu do Boga.
Zachecam Was do modlitwy w tej intencji i nie piszcie negatywnych opinii , bo to nie ma sensu. Przeczytajcie w tej sprawie co mówiła Sł. Boża Rozalia Celakówną. To wszystko , dziekuję za uwagę.

Tego świata żadne apele ani akcje nie zmienią -trwa w grzechu i braku moralności i jest mu z tym dobrze!
Jedynie Bóg może uratować świat :

.."GŁOS BOŻY: [28.8.1968]

Tyle rzeczy było ci powiedziane co do świata, dusz i Kościoła. „Wszystko to spełni się ,bo nieba i ziemia przeminą ale słowa Moje nie przeminą nigdy”.

Ja : A więc Boże , spełnią się i te straszne kary?

GŁOS BOŻY : Tak , spełnią się one, jeśli świat będzie szedł dalej drogą niemoralności i grzechu. Moja Matka zapowiadała już dawniej kary , lecz teraz zbliża się czas.

Narody silniejsze zniszczą słabsze i wszelkie prawo ludzki będzie przełamane. Krew i ogień pokryją całą ziemię .Będą to rzeczy nigdy nie widziane od stworzenia świata! Niebo będzie całe w ogniu, nie będzie błękitu , ale zakryje je dym ze środków zniszczenia.I stanie się ciemność na całej ziemi.

Ja : O, Panie, to tak jak w Apokalipsie?

GŁOS BOŻY: Czas prawdziwej Apokalipsy jeszcze jest daleki i ześle go sam Bóg. A tu będzie to dziełem człowieka .Jeruzalem, Jeruzalem, ileż to razy chciałem zebrać twych synów, jak kokosz pisklęta , lecz nie chciałeś. Takim jest Posłannictwo, o którym mówiłem ci tamtej nocy .Posłannictwo Miłości i Boleści. Powierzam ci je!

Ja : Ależ Panie ! Gdyby świat wiedział o tym co mi mówisz?

GŁOS BOŻY : -Nie ! Poczekaj .Nie nadeszła jeszcze pora.

Ten niewierzący i niewierny świat nie uwierzy łatwo w pewne rzeczy, bo łatwiej jest przyjąć postawę sceptycyzmu, niż prawdy. Wybiera się rzeczy wygodniejsze. Mówię ci to jeszcze raz, że nikt nie jest prorokiem we własnym domu ! Świat potrzebuje znaku, by wierzyć. To też będą go mieli!..."

Chrystus jest nie tylko Królem Polski -On jest Królem świata -Chrystus jest Bogiem - i wszystko jest Jego !

Co tam jakiś "oficjalny "-sic! -sejmowy -być może ledwo przegłosowany tytuł ....

A modlić się trzeba i czynić pokutę ..czasu nie zawiele zostało ..

Cytat z objawień dla włoskiej siostry z imprimatur ;

"Pójdź ze Mną" - wersja intenetowa książki www.jezusblog.republika.pl

Wt cze 16, 2009 16:46

Ja tam nie widzę w takiej intronizacji, tzn, nie miałbym nic przeciwko, ale nie wydaje mi się, aby to było najważniejsze, ważniejsze jest jak po prostu naród żyje. Co z tego, że Kolumbia ogłosiła Jezusa swoim królem, skoro rządzi tam mafia i narkotyki?? Słowa są nic nie warte, jak nie idą za tym czyny

Wt cze 16, 2009 17:14

WJMM PISAł(A) : Co z tego, że Kolumbia ogłosiła Jezusa swoim królem, skoro rządzi tam mafia i narkotyki?? Słowa są nic nie warte, jak nie idą za tym czyny

szkoda,że nie przeczyałeś Gościa Niedzielnego jak tam wyglądało w Kolumbii , nie pamiętam tytułu , chyba "dwa serca Kolumbii"

Śr cze 17, 2009 21:24
Post Ratunek dla świata
KiLas82 napisał(a):
WJMM PISAł(A) : Co z tego, że Kolumbia ogłosiła Jezusa swoim królem, skoro rządzi tam mafia i narkotyki?? Słowa są nic nie warte, jak nie idą za tym czyny

szkoda,że nie przeczyałeś Gościa Niedzielnego jak tam wyglądało w Kolumbii , nie pamiętam tytułu , chyba "dwa serca Kolumbii"

A ja myślę że wielka szkoda że wylewamy "dziecko z kąpielą ";
Manifestacja ,sztandary ,tupanie nogami -czy tego by chciał Chrystus -Król serc naszych ?

...— Posłuchaj Mnie uważnie. Słowa moje są skierowane do każdego, kto je czytać będzie, tak jak gdyby był on jedynym człowiekiem ziemi. Z nim, właśnie z nim pragnę zawrzeć przyjaźń i mówię mu to, gdyż gdyby było inaczej, nie trafiłyby do niego te moje słowa miłości. Gdyby nie najgorętsze pragnienie mojego serca, nie powiedziałbym ci ich i nigdy nie zostałyby utrwalone, przepisane i nie rozeszłyby się tak, jak to się stanie.

Miłość moja sięga po wszelkie możliwości, by zbliżyć się do was, pomóc wam, objąć was moją opieką, uratować, uzdrowić i uszczęśliwić. Ponad wszystkimi ograniczeniami, barierami i podziałami, jakie zbudowaliście, zwracam się do wszystkich, wszyscy bowiem jesteście moimi ukochanymi dziećmi. I nie znam „lepszych" i „gorszych". Każdemu z was ofiarowuję siebie i moje nieskończone możliwości pomocy przeznaczam każdemu. Jeśli wy sami dzielicie się i ograniczacie prawo wyboru, możność życia godnego człowieka i szansę osiągnięcia tego wielu waszym braciom, jeśli bronicie dostępu do Mnie, narzucacie własne warunki, potępiacie, ograniczacie i utrudniacie braciom waszym przystąpienie do Mnie — Ja sam wychodzę naprzeciw i szukam ich, osobiście wzywając każdego.

Wołam do was, zaczepiam was, zatrzymuję wasz bieg ku śmierci (ze zrozumienia: bo tym jest nasze życie bez Boga), abyście zechcieli przystanąć na chwilę i porozmawiać ze Mną. Poznać Mnie. Przekonać się, jakim jestem naprawdę. I aby każdy z was dowiedział się, że jest nieskończenie i niezmiennie kochany, że ma przyjaciela — BOGA.

Teraz, kiedy stoicie w przededniu najstraszliwszych doświadczeń ludzkości, pragnę, byście przeżywali ten okres ze Mną, gdyż tylko we Mnie znajdziecie oparcie, obronę i Ja tylko Tym jestem, który troszczy się o was i uratować was pragnie. Poza Mną nie ma nikogo, kogo by los ludzkości obchodził.

Lecz różne są wyobrażenia wasze. Liczne lęki, fałszywe mniemania, i tak niewielu z was zwraca się ku Mnie. A potrzebny jestem wszystkim, bo zginiecie beze Mnie.

Dlatego trudziłem się zdobywaniem miłości waszej, ufności i zawierzenia, i tak czynię nadal. Jednak — stosownie do czasów — pomoc moja jest różna. Teraz sam wołam do was:

Przyjaciele! Przychodźcie do Mnie. Ja was uchronię, bo kocham was. Wzywam do przyjaźni ze Mną. Przyjdźcie do Mnie wszyscy. Nie obawiajcie się Mnie. Poznajcie Mnie. Zrozumcie moją bezwarunkową miłość i troskę o was. Poznajcie moją opiekuńczą, miłosierną naturę, moją łagodność, cierpliwość i łaskawość dla was. Poznajcie też waszą godność i wasze uprawnienia, którymi was obdarowałem.

Poznajcie wasze prawo do przyjaźni ze Mną. Nie bójcie się więcej. Ja was nie sądzę, nie karzę. Ja miłuję was, którzy z miłości mojej powstaliście i żyjecie.

Wyciągam ku wam rękę przyjaźni. Zechciejcie przyjąć dłoń Boga i trwajmy w przyjaźni, teraz i w domu moim, który wam otwarłem.

Pozwólcie ogarnąć się Miłości. Wszyscy. Cała ludzkość. Wszystkie ukochane dzieci moje....

Naszą intronizacją jest otwarcie serc i tylko to może nas uratować i wprowadzić do Królestwa -Króla Miłości -Chrystusa ..
Takiego "ogłoszenia"-żąda od nas Pan ;

-"Pozwólcie ogarnąć się Miłości "

Cytat z książki ; "Pozwólcie ogarnąć się Miłóści "
wersja internetowa - www.annapisze.republika.pl

Cz cze 18, 2009 15:07

Body pisał: Naszą intronizacją jest otwarcie serc i tylko to może nas uratować i wprowadzić do Królestwa -Króla Miłości -Chrystusa ..
Takiego "ogłoszenia"-żąda od nas Pan ;
[url]

Body , masz całkowitą rację.... szkoda,że mało osób wiedzą ...[/url]

Cz cze 18, 2009 15:34
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2