Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 23, 2025 12:36

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Mam dość. 
Autor Wiadomość

*Julka*, to ze Ty nie wierzysz, ze ktos moze Ci pomoc, a przede wszystkim sama nie chcesz sobie pomoc, nie upowaznia Cie do zatruwania innych swoim pesymizmem. Daruj wiec sobie swoj sceptycyzm.

So wrz 05, 2009 4:54

nie byłabym tego taka pewna

Julko, robić coś, a nie robić nic to dwie różne postawy. Ja zaproponowałem robić coś, choć wejście w życie wspólnoty, wcale nie musi okazać się sukcesem. Ale sądzę że jest to dobre miejsce aby raz prosić Boga o wsparcie i otrzymać je od ludzi których tam poznamy. Na pewno nie będzie żadnych efektów jeśli się nic nie zrobi.

So wrz 05, 2009 13:08
zbanowana na stałe

no pewnie, ja tylko mówie,że nie we wszystkich wspólnotach znajdziesz ludzi , dla których Bóg jest najwazniejszy.

moje zdanie poparte jest doświadczeniem, więc wypraszam sobie jakiekolwiek insynuacje o nic nierobieniu czy rzucaniu słów na wiatr.
pozdrawiam.

So wrz 05, 2009 15:53

Nie chce mówić za Pędziwiatra, ale mimo wszystko pesymizm w tym temacie to nie jest rozwiązanie problemu.

Natomiast ja również mam swoje długoletnie doświadczenia i mimo to polecam wspólnotę. Nie jest powiedziane że ktoś ma się przyjaźnić z grupą ludzi którzy właściwie nie powinni być w tym miejscu, ale raczej z tymi którzy w niej są długo a ich wiara jest ugruntowana. Raz że mogą być chętnie do pomocy, a dwa że mogą odkryć te wartościowe cechy które Autorka w sobie ma i poprostu nawiązać nowe znajomości, może przyjaźnie.

So wrz 05, 2009 17:08
zbanowana na stałe

wielką zaletę: pozwala
znacznie ograniczyć ilość rozczarowań.

N wrz 06, 2009 0:10

Bycie realistą pozwala cieszyć się sukcesami, oraz przewidywać i przygotować na porażkę :D

N wrz 06, 2009 1:28

Mnie w tych poradach zastanawia jedno: czemu niektórzy mylą depresję ze stanem duchowym? Depresja, to choroba, która ma dosyć konkretne objawy i można, a nawet trzeba ją leczyć.
Stany ducha bywają różne i różniste.
Z tego na ile jestem w stanie wczytać się w Twój problem Mrówko, to może to być pomieszanie objawów chorobowych ze stanem ducha. Kiedy stan ducha jest lepszy, to wierzysz, że sobie poradzisz z tymi problemami, kiedy jest gorszy, to tym bardziej choroba doskwiera.

Radziłbym i wizytę u psychologa, i poszukiwania wspólnoty. Módl się o to, by znaleźć dobrą, zdrową wspólnotę. Tam na pewno uzyskasz pomoc. Ale nie lekceważ choroby - nie wiem czy ją masz, ale warto sprawdzić - wizyta u psychologa nie powinna być straszna. 8)

I jeszcze jedno: Nie siedź tyle przed kompem! Wyjdź czasem na spacer, choćby i samotnie. Jeśli Twój problem jest związany tylko z duchowością, to na pewno się odezwie to w momencie, kiedy wyjdziesz na zewnątrz, najlepiej w ciszę... :)

Śr wrz 09, 2009 21:04

Post ;)
Hey tez mam 17 lat wiesz sa wspólnoty młodziezowe ja do takiej naleze ;) i polecam znajdziesz tam nie tylko Boga ale przyjaciól ktorzy bd Cie wspierac zawsze!
swietnie sie z nimi dogadasz na 100% bd tam osby w twoim wieku starsze itd ;) dasz rade :)

;* buziaki!

po co żyjesz..."

N paź 04, 2009 14:49
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2