Autor |
Wiadomość |
WIST
|
 Re: Grzech?
Sądzę że księża rozumieją że młodzi ludzie też mają problemy, rozumieją że jeśli ktoś młody przyjdzie do nich to na pewno lekceważenie będzie zwykłym zaniedbaniem powinności. A napewno się nie dowiesz jeśli nie pójdziesz. Nie wymyślaj sobie tego co będzie, ksiądz po to składa swoje życie Bogu aby być pomocny każdemu wiernemu który ma potrzebę.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
So lut 06, 2010 23:08 |
|
|
|
 |
TheJOZI
|
A jak mam się oto zapytać, bo nie wiem od czego zacząć? 
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
So lut 06, 2010 23:11 |
|
 |
Silva
|
Może znasz jakiegoś fajnego księdza? Z twojej parafii? Albo jakiegoś katechetę? Albo skądkolwiek indziej  Jeśli znasz to po prostu go zapytaj czy mógłby być twoim stałym spowiednikiem czy kierownikiem duchowym. A jeśli nie znasz to się módl o znalezienie takiego. Prędzej czy później się znajdzie.
_________________ "Niech przeto ten, komu się zdaje, że stoi, baczy, aby nie upadł." (1 Kor 10, 12)
|
N lut 07, 2010 10:08 |
|
|
|
 |
WIST
|
Zdecydowanie modlić się w tej sprawie i przemyśleć który ze znanych kapłanów się nadaje (wiek, nienaganna postawa, kontakty z młodzieżą, doświadczenie itd.). Można również porozmawiać z proboszczem który wskaże takiego kapłana a potem to już tylko proste pytanie: czy jest taka możliwość aby ksiądz został moim kierownikiem duchowym/osobistym spowiednikiem? Pomyśl w ten sposób, że dla księdza to nie będzie jakieś wielkie zaskoczenie, mówiąc brzydko od tego on jest.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N lut 07, 2010 11:46 |
|
 |
TheJOZI
|
Muszę znaleźć kogoś bo każdy dzień coraz gorszą torturą...W tej chwili biję się ze swoim sumieniem o ''KOLEJNY'' grzech ciężki  ..a właściwie o kilka niewłaściwych spojrzeń, i wiele innych... Quo Vadis Domine? Dokąd zmierzasz Panie?
_________________ -Odliczanie do wieczności: http://opoka.tv/video/filmy/odliczaniedowiecznosci,mf,vid,fil,p_238.html -www.prawdapisma.blogspot.com "Przestań płakać: Oto zwyciężył Lew z pokolenia Judy, Odrośl Dawida, tak że otworzy księgę i siedem jej pieczęci"
|
Wt lut 09, 2010 18:19 |
|
|
|
 |
TheJOZI
|
Mam prośbę, możecie mnie uspokoić  ...Była se taka dziewczyna, i ja się na nią z pod oka spojrzałem, i za chwile myślę, czy nie popełniłem grzechu, i powtórzyłem te spojrzenie z 3 razy aby się upewnić czy nie było grzechu ciężkiego na dodatek(nie myślcie ze zrobiłem to dla czego innego)  , i później te wszystkie spojrzenia w moim dziwnym sumieniu złożyły się w grzech ciężki Czy mam grzech ciężki? Może trochę głupie ale obecnie mam rozdartą duszę  Zaraz sumienie zaczęło mi mówić ze zrobiłem to dobrowolnie i wogóle Normalnie zaraz oszaleje 
|
Wt lut 09, 2010 19:05 |
|
|
|