Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 13, 2025 22:27

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Życie z chorobą psychiczną - czy jest grzechem? 
Autor Wiadomość

Post Re: Życie z chorobą psychiczną - czy jest grzechem?
Zycie z choroba psychiczna nie jest grzechem pytaniem podstawowym jest kto ta chorobe stwierdzil i czym ona sie wyroznia od innych zachowan ludzkich ??? dzisiaj czesto ``chorym``jest tylko dlatego ten ...co nie mysli jak ogol ludzi a ma swoja indywidualna sciezke ktora podaza....
wlasnie wiara wolnych chrzescijan daje ta mozliwosc ze mozesz bezposrednio zwrocic sie do Boga o pomoc wyleczeniu ciebie i pamietaj ze jedynym posrednikiem miedzy toba a Bogiem jest Jezus Chrystus ...i nikt inny.... niech Pan Bog cie blogoslawi i doda ci odwagi do zycia ....Amen...

N maja 09, 2010 11:15
Cytuj:
wlasnie wiara wolnych chrzescijan daje ta mozliwosc ze mozesz bezposrednio zwrocic sie do Boga o pomoc wyleczeniu ciebie i pamietaj ze jedynym posrednikiem miedzy toba a Bogiem jest Jezus Chrystus ...i nikt inny.... niech Pan Bog cie blogoslawi i doda ci odwagi do zycia ....Amen...

Wolni chrześcijanie są wyłącznym gwarantem łączności człowieka z Chrystusem? :o
"To nie wyście mnie wybrali, ale ja was wybrałem" (J 15,16 ) już się zdezaktualizowały?

Jeśli to nawet diagnoza tylko samej madX, to nie zmienia faktu, że w tej sytuacji musi poszukać pomocy u specjalisty.

N maja 09, 2010 11:28

Alus napisał(a):
Wolni chrześcijanie są wyłącznym gwarantem
Nie czytaj tego, czego nie ma.
amadeus35 napisał(a):
wlasnie wiara wolnych chrzescijan
1.Pisane z małej litery może oznaczać wolnych od naleciałości religijnych (w sensie purytańskim) chrześcijan, a nie konkretną denominację.
2.Zostało użyte słowo "wiara", a nie przynależność.

(Proverbs 18:17)

Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna.
(Weatherby Swann)

Ciemny lut to skupi.
(Bardzo Wielki Elektronik)

N maja 09, 2010 11:43
Elbrus napisał(a):
Nie czytaj tego, czego nie ma..

Ja tak odczytałam.
Jesli odczytujesz inaczej, to może podziel się Twoim zrozumieniem.
Bo ja nie różnicuję wiary w zalezności od Kościołów, wyznań.

N maja 09, 2010 11:51

Proszę o powrót do tematu. Nie jest nim dyskusja o denominacjach, wyznaniach.
jumik

N maja 09, 2010 12:27
Zobacz profil WWW

Teresse napisał(a):
Ciężko chory psychicznie uważa się za zdrowego- dlatego np. osoby ze schizofrenią ciężko jest przekonać do brania leków- dlatego ktos kto sam pisze, że jest chory psychicznie- to juz pewnego rodzaju informacja, że nie jest w cięzkim stanie.

Ktoś kto pisze, ze "ukrywa" chorobę w dodatku przed mamą psychologiem z którą mieszka- moim zdaniem nie jest chory, bo tego nie da się ukryć przed domownikami.

Pewne objawy wytwórcze mogą pochodzić od np. padaczki- dlatego przed jakimikolwiek poradami należałoby sie dowiedzieć kto powiedział Mad X, że jest chora psychicznie

Jest bardzo dużo chorób psychicznych, które nie rzucają się w oczy. Może to być depresja, anoreksja, bulimia, nerwica, kleptomania, zaburzenia osobowości, zakupoholizm, hipochondria, fobie i inne. Zaburzenia psychiczne mogą wyglądać bardzo różnie i być nieoczywiste. Więc może nie rozpowszechniajmy tu jakiegoś stereotypowego poglądu o tego rodzaju chorobach. Już sam fakt że człowiek podejrzewa u siebie jakieś zaburzenie jest niepokojący.
Byc może faktycznie nie jest to groźna choroba, ale jeśli młoda dziewczyna boi się powiedzieć rodzicom o swoich obawach, tzn. że coś jest nie tak...

N maja 09, 2010 15:39
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2