Re: Depresja czy zemsta diabła?
dirk7 napisał(a):
@Teresse - na prawie wszystkie pytania odpowiadam twierdząco?? tylko nie napisałaś co wtedy?? terapia, psycholog, AA?? do każdej z tych metod mam pewne obawy
To znaczy, że jesteś DDA/DDD- czyli dorosłym dzieckiem alkoholika lub dorosłym dzieckiem z rodziny dysfunkcyjnej. Polecam Ci mityngi DDA- to pomaga choćby dlatego, że przez ok. 2 godzin tygodniowo myślisz lub mówisz o swoich postawach, cechach, wyborach.
Mityngi są darmowe a mówią tylko te osoby, które chcą, możesz siedzieć i słuchać. Tak jak mówię to pomaga na wiele sposobów- możesz wyrzucić z siebie to, co myślisz bez bycia ocenianym i bez rad- jest zakaz komentowania wypowiedzi- posłuchać jak ktoś inny sobie radzi z podobnymi problemami i przede wszystkim jesteś tam i nie zagłuszysz się używkami czy spaniem- po prostu musisz o tym wszystkim myśleć. Na mityngach nie ma terapeuty- jest osoba prowadząca spośród uczestników.
Program zdrowienia DDA opiera się na Bogu ale zawiera też samopoznanie- a przecież to prawda wyzwala a nie samo obskakiwanie kościołów i konfesjonałów.
Co do AA to nie wiem, może nie jesteś alkoholikiem tylko szkodliwie używasz ? W diagnostyce rozróżnia się te dwa stany- alkoholizm i szkodliwe używanie.
Posłuchaj sobie audycji:
http://ddablog.wordpress.com/2009/07/07 ... e-dla-dda/Są tez grupy DDa prowadzone przez terapeutę- wiem że są takie co się w październiku zaczynają- może dlatego ze tak się zaczyna rok akademicki- wiadomo studenci stanowią narybek-jest tez terapia indywidualna dda wszystko za friko- na razie- korzystaj póki czas...
................