Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 3:19

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Zal i nienawiść 
Autor Wiadomość
Post Re: Zal i nienawiść
Ollllllaa napisał(a):
skoro nie potrafi się wybaczyć samej sobie? :-(

A dlaczego tak trudno wybaczyć samej sobie, skoro Dobry Bóg wybacza, za każdym razem, gdy okazujemy skruchę i żałujemy?

Pieknie o wybaczeniu sobie pisze wspomniany przeze mnie autor, warto przeczytać.

Trzymaj się ciepło Olu, jutro bedzie nowy dzień i od ciebie zależy jak go przeżyjesz.

Cz lis 04, 2010 21:13

Nie wiem czemu tak trudno jest wybaczyć samej sobie... najwidoczniej pycha na to nie pozwala, no bo "jakim prawem" miałabym mieć szacunek do siebie skoro nie miałam go dla innych.....z drugiej strony po dłuższym byciu w takim "stanie" nienawiści jakoś tak w człowieku rodzi się pewnego rodzaju obojętność i sam już on nie wie o co z tym wszystkim w życiu chodzi i jest jakiś taki zgorzkniały.. jest dokładnie tak jak napisał ksiądz zacytowany przez Ciebie Mario-Magdaleno...

Dziękuję Ci za ciepłe słowa.

So lis 06, 2010 23:58
Załuj (wygląda na to że już żałujesz), wyznaj, zapomnij, wytrwaj w "nie wracaniu".
Paweł bezpośrednio przyczynił się śmierci Szczepana - wyobrażasz sobie jak mógłby się zadręczać ?
Nie czekaj z Sakramentem na to aż sobie wybaczysz, bo to jak czekanie z dentystą aż przestaną Cię boleć zęby :)

N lis 07, 2010 9:38
Olu,
aby przejść przez krzywdę i cierpienie których doświadczasz, czasami potrzeba drugiego, zaufanego człowieka. Może to być spowiednik.
Mnie się poszczęściło, jeśli można tak to nazwać. Zwrot nastąpił na rekolekcjach ignacjańskich, dokładnie na Fundamencie. Dziś jestem innym człowiekiem. Kobietą, która rozkwita. Pomyśl, może warto się wybrać do Jezuitów, na rekolekcje?

Pozdrawiam serdecznie

Śr lis 10, 2010 20:51

Olu do slow Marka MRB dalbym ci jeszcze przyklad Piotra co on musial czuc gdy trzykroc zaparl sie Mistrza a mimo to uwierzyl ze Pan mu wybaczy tak jest z kazdym z nas znadz sobie spowiednika najlepiej stalego warto tez jak mowila M.M.odbyc rekolekcje ignacjanskie .Ja na swoim przykladzie moge ci tylko powiedziec ze kiedys podobnie czulem jak ty najgorzej bylo gdy spow.dal mi do rozwazania i modlitwy psalm 139 najgorzej bylo mi dziekowac Bogu za to ze cudownie mnie stworzyl bo bylo to sprzeczne z tym co dzialo sie w mojej duszy ale pomoglo zaufaj Mu nawet przez lzy mow Jezu Ufam Tobie On byl Jest i bedzie w kazdej chwili przy tobie .Pozdrawiam serdecznie usmiechnij sie

Śr lis 10, 2010 23:22
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2