Autor |
Wiadomość |
lublin33338
|
 Re: Porsze Was, prosze
Dekort, jeśli można chcę Tobie zwrócić uwagę na pewną prawidłowość. Nie mam nic przeciwko temu abyś się modlił. Tylko że kwestia onanizmu zakorzeniona jest w psychice człowieka, to prawie taka sama potrzeba fizjologiczna jak kilka innych. W wyniku głęboko przeżywanej wiary można oczywiście wyciszyć pewne potrzeby seksualne - ale nie chce Cię straszyć - to i tak powraca i to ze zdwojoną siłą. Problem polega na tym, że onanizujesz się i masz wyrzuty sumienia, tak jak juz pisałem - zamiast skoncentrować się na nauce myślisz o tym, że dokonałeś czynu bardzo bardzo złego. Wywołujesz w sobie poczucie winy, katujesz się. Niestety ale sam musisz znaleźć rozwiązanie tego problemu i przede wszystkim uświadomić sobie, że ocena moralna Twojej osoby nie może sprowadzać się tylko do kwestii onanizmu.
|
Pn gru 27, 2010 20:25 |
|
|
|
 |
dekort
|
Dobrze dzięki, za pomoc 
|
Wt gru 28, 2010 13:55 |
|
 |
alaani
|
ludzie, spokojnie, dekort przecież tylko poprosił o modlitwę, po co zaraz rozkręcać całą dyskusję?jest wiele innych podobnych tematów. będę się modlić za Ciebie. trzymaj się 
_________________ wołam do Ciebie z krańców ziemi gdy słabnie moje serce: na skałę zbyt dla mnie wysoką wprowadź mnie
|
Śr gru 29, 2010 22:10 |
|
|
|
 |
lublin33338
|
alaani napisał(a): ludzie, spokojnie, dekort przecież tylko poprosił o modlitwę, po co zaraz rozkręcać całą dyskusję? będę się modlić za Ciebie. trzymaj się  Dobrze, że modlisz sie za kogoś, ja jednak próbuję pomóc w inny sposób, w jaki potrafię.
|
Cz gru 30, 2010 1:00 |
|
 |
alaani
|
Cytuj: Dobrze, że modlisz sie za kogoś, ja jednak próbuję pomóc w inny sposób, w jaki potrafię. ok, spokojnie 
_________________ wołam do Ciebie z krańców ziemi gdy słabnie moje serce: na skałę zbyt dla mnie wysoką wprowadź mnie
|
Cz gru 30, 2010 14:22 |
|
|
|
 |
dekort
|
alaani dzięki za modlitwę. A co do rozkręcenia tego tematu bardzo dziękuje lublin33338 i oczywiście jumik-owi 
|
Cz gru 30, 2010 18:34 |
|
|
|