Czy moderatorzy katolickiego forum muszą słuchac Papieża ?
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Nie przecz faktom.
|
Wt lip 05, 2005 13:00 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie Rzepaku to tak nie działa. Mogliśmy sobie polemizować i było miło, ale jeśli Ty sprowadzasz dyskusję do argumentu: "Ci, którzy się ze mną nie zgadzają, działają na szkodę Kościoła, bo tworzą podziały i dlatego powinni się ze mną zgadzać", a dalej próbujesz grozić, to ja Ciebie bardzo proszę albo zrealizuj swe groźby albo zacznij dyskutować akceptując, że druga strona niekoniecznie się z Tobą zgodzi. Swego czasu powstały dwa tematy o Radiu Maryja i trudno - są jakie są, ale nie ma powodu zakłdać tematów kolejnych. I tyle - gdybyś to Ty inicjował tematykę o RM tutaj, może by się inaczej nazywało. Ale jest jak jest. Podtrzymuję, że moderatorzy nie powinni ingerować w listy i tematy tylko dlatego, że się z nimi katolicyzm, lub część katolików, nie zgadza. To by była niedopuszczalna ingerencja tylko z uwagi na czyjś światopogląd. Ale po cóż ja dyskutuję, skoro Ty zacząłeś grozić.
|
Wt lip 05, 2005 13:03 |
|
 |
Gość
|
Ja kończę. Macie moi drodzy 3-y dni na powrót do pełnej jedności ze Stolicą Apostolską, potem trzeba będzie coś zrobić z tą herezją/schizmą/nieposłuszeństewm i powiadomiony zostanie Episkopat Polski.
|
Wt lip 05, 2005 13:05 |
|
|
|
 |
Meg
|
wątek kim jest heretyk, przeczytaj i nie opowiadaj więcje głupot http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?t=3989
|
Wt lip 05, 2005 13:10 |
|
 |
Gość
|
Tak się pocieszaj.......
Po raz wtóry odsyłam Cię do listu:
Jan Paweł II
LIST APOSTOLSKI MOTU PROPRIO AD TUENDAM FIDEM
wprowadzający pewne przepisy do Kodeksu Prawa Kanonicznego i Kodeksu Kanonów Kościołów Wschodnich
http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WP ... endam.html
KONIEC
|
Wt lip 05, 2005 13:16 |
|
|
|
 |
Meg
|
tylko nie możesz pojąc że w tym liście nie na nic powtarzam NIC na temat radia Mayrja
|
Wt lip 05, 2005 13:19 |
|
 |
SweetChild
|
Rzepaku, jeśli jesteś przekonany o swoich racjach, to powiadamiaj Komisję. Ja przejrzałem wątki dotyczące Radia Maryja i nie mogę zgodzić się z Twoimi zarzutami. Wobec tego nie będę łączyć się z Tobą w donosach, bo byłoby to fałszywe świadectwo przeciw moim bliźnim.
Mam nadzieję, że przyjmiesz tę argumentację i nie wykluczysz mnie z jedności ze Stolica Apostolską 
|
Wt lip 05, 2005 13:26 |
|
 |
Meg
|
oj raczej Cię wykluczy, mnie już to zrobił dawno mimo, zze bardo lubię naszego Papę 
|
Wt lip 05, 2005 13:35 |
|
 |
hrotheberth
|
Rzepak napisał(a): Ja kończę. Macie moi drodzy 3-y dni na powrót do pełnej jedności ze Stolicą Apostolską, potem trzeba będzie coś zrobić z tą herezją/schizmą/nieposłuszeństewm i powiadomiony zostanie Episkopat Polski.
czytam czytam i zastanawiam sie kto tu rozbija jedność i miłość w naszej małej wspólnocie:)
pozatym polecam 3 dni poczytać Ewangelie i zrozumieć czym jest miłość, wiara a nei przez 3 dni straszyć nas nie wiadomo czym, krzyeczeć, oskarżać.
wcale nie musimy słuchać Radia Maryja ani zgadzać sie z prezentowanym tam swiatopoglądem, wystarcza nam sluchanie Słowa Bożego 
|
Wt lip 05, 2005 13:41 |
|
 |
Meg
|
Po za tym Papa Benedykt ma owiele ciekawsze zajęcia niż zajmowanie się rzepakowymi głupotami 
|
Wt lip 05, 2005 13:51 |
|
 |
pedziwiatr
|
 Re: Czy moderatorzy katolickiego forum muszą słuchac Papież
Rzepak napisał(a): Saxon to wyciął w dziale moderacja (bez śladu...), ale nie przewidział, że mam kopię. Prawdę nie tak łatwo ,,wyciąć". Tu temat pasuje równie dobrze.
Temat zostaje zablokowany.
_________________ Oto wyryłem cię na obu dłoniach. *** W swej wszechmocnej miłości BÓG ma zawsze przygotowane dla Ciebie wsparcie i pomoc na tyle, na ile tego potrzebujesz.
|
Wt lip 05, 2005 15:58 |
|
|
|