Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt paź 03, 2025 17:15

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a):
To naprawdę straszne, co się z ludźmi stało.

Była przecież sprawa "najsłynniejszego menela Rzeczpospolitej". Pomijając wszystkie różnice i to, że tamten przypadek wyglądał zupełnie inaczej, jedno jest pewne: przez całą Polskę przetoczyła się wtedy fala oburzenia, jak można tak nękać człowieka tylko dlatego, że rzucił parę obraźliwych słów pod adresem prezydenta. Nie sposób było znaleźć osoby, może poza najbardziej fanatycznymi zwolennikami PiS (większość ze zwolenników PiS też nie próbowała niczego usprawiedliwiać, skupiła się na przekonywaniu, że sam prezydent nie miał z tym wstydliwym wydarzeniem nic wspólnego), która np. cytowałaby przepisy i dowodziła, że "przecież takie jest prawo" i właśnie bardzo dobrze, że policja ścigała gościa po całym kraju. Przeciwnie, zewsząd nawoływano do zmiany tych przepisów, jako kompletnie nieżyciowych i będących reliktem poprzedniej epoki. Ba, dosłownie parę dni temu Gazeta Wyborcza znów zamieściła felieton, w którym domagała się powrotu do tamtej dyskusji i podjęcia próby likwidacji tych zapisów.

Zmieniła się władza - i co? I teraz widzę, że ludzie myślą zupełnie inaczej. Teraz to jest dobrze, że ABW wp*** się 25-latkowi o 6 rano do mieszkania za to, że "obrażał prezydenta" (on sam zresztą utrzymuje, że tylko zbierał materiały z internetu). Teraz to jest super. Teraz to jest "przecież takie jest prawo". Teraz to macie gdzieś, że prawdopodobnie zniszczono mu życie (menel raczej byłby zadowolony z perspektywy darmowego żarcia i miejsca do spania), zupełnie bez potrzeby, bo nie jest żadnym terrorystą i wystarczyło wysłać mu wezwanie. Gie was to obchodzi. Macie to totalnie w de. Nic nie jest ważne, absolutnie nic, kompletnie nic, totalnie nic, zero - nie ma na świecie żadnej rzeczy, która byłaby ważniejsza od dobrego samopoczucia polityków Platformy Obywatelskiej.

Przebrała się miarka - Bóg mi świadkiem, że do końca się przed tym wzbraniałem i może wzbraniałbym się nadal, gdybyście się zachowywali inaczej. Ale tak dalej nie mogę. Będę głosował na PiS. Z pełnym przekonaniem. Nie dlatego, że ich lubię czy popieram. Dlatego, że odczuwam moralny imperatyw, by dać świadectwo mojej całkowitej niezgody na to, co obecnie wyprawia polska władza i do jakiego stanu doprowadza społeczeństwo.

Ta straszne jest świadome postrzeganie faktów. Media krytykowały uganianie się za menelem? Zapomniałeś o słynnym "Spieprzaj dziadu" ale to tak z tyłu głowy, jesteś w stanie przedstawić link z Wydarzeń Faktów lub Wiadomości w których robiono nagonkę na Prezydenta w związku z owym menelem? Twierdzisz że wparowali do człowieka o 6 rano za obrażanie Prezydenta (zbieranie materiałów) bo on tak twierdzi? Gdyby mnie zatrzymali też bym stwierdził że jestem nie winny, masz pewność że nie jest zamieszany w inne machlojki? Z pewnością tak, w końcu to się trzyma całości z perspektywy "wiecznej nagonki na antyPO". Głosując na PiS dużo zmienisz, PiS=PO=SLD=Bagno. To co się dzieje ze społeczeństwem to zapoczątkowały latała 2005 i wszyscy doskonale o tym wiedzą, to w tedy zaczęła się wojna domowa. I tak długo jak jak w szeregach tych konfederacji Pisowskich, Platformewskich i Sldowskich będą siedzieć ludzie tak długo ta wojenka będzie trwała.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pt maja 20, 2011 19:27

patryq021 napisał(a):
ale to tak z tyłu głowy, jesteś w stanie przedstawić link z Wydarzeń Faktów lub Wiadomości w których robiono nagonkę na Prezydenta w związku z owym menelem?

Jesteś zapewne dobrym przykładem na to, co teraz będzie się działo - m.in. nagle wszyscy zapomną o tym, jakoby kiedykolwiek była jakakolwiek nagonka na kogokolwiek za tego menela. Co? Gdzież tam! Wszyscy wtedy popieraliśmy tę akcję, przecież takie jest prawo! Znam to, znam. Ileż to już razy tak było.

Cytuj:
masz pewność że nie jest zamieszany w inne machlojki?

O, z całą pewnością. Coś tam musiało być, na pewno! Przecież to NIEWYOBRAŻALNE, że obecna władza mogłaby zrobić COKOLWIEK nieładnego. W końcu jest kulturalna i na poziomie - nie to, co PiS. Jeśli więc kogoś zaatakowała, to z całą pewnością ten ktoś sam jest sobie winien. Tak samo było z morderstwem w Łodzi. Platforma to partia ludzi kulturalnych i na poziomie, więc z całą pewnością nie mogła w żaden sposób się do niego przyczynić. To PiS same jest sobie winne. Znam pierwsze prawo Prawowitej POlski - cokolwiek się dzieje, winna jest opozycja.

Cytuj:
Głosując na PiS dużo zmienisz,

Nie, nic nie zmienię, wiem to doskonale. Wybory i tak wygra PO, a partia, którą popierałem zawsze i ew. znowu mógłbym poprzeć ze względów czysto ideowych (o ile zresztą się orientuję z twoich postów, w tym względzie jesteśmy podobni) i tak do Sejmu, jak zwykle, nie wejdzie. Nie zamierzam głosować dlatego, że coś to zmieni. Zamierzam tak głosować z powodów, które wyklarowałem.

Cytuj:
To co się dzieje ze społeczeństwem to zapoczątkowały latała 2005 i wszyscy doskonale o tym wiedzą, to w tedy zaczęła się wojna domowa.

Ja także o tym wiem. Wiem również, kto tę wojnę rozpętał i dlaczego. A gdybym nawet nie wiedział, zdążyłbym się po tylu latach zorientować.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 20, 2011 19:40
zbanowany na stałe

Johnny99 napisał(a):
@maly_kwiatek: Można by sparafrazować Korwina-Mikkego - w kraju z taką władzą miejsce ludzi uczciwych jest w więzieniu.

Nie wiedziałem, że Korwin też to powiedział. To moje hasło sprzed wielu lat.

Dopóki w Polsce jest demokracja, trzeba koniecznie tę władzę zmienić. Oczywiście nie na jedną z 3 partii, które tworzą model PZPRowsko - Solidarnościowej wiecznej władzy.

Patryk, ten model nie powstał wcale w 2005 roku, tylko prawdopodobnie przy Okrągłym Stole w roku 1988-89 lub nieco później, a najpóźniej w roku 1992 przy okazji "Nocnej Zmiany".

Nie wiem co 25 latek pisał o Komorowskim bo nie śledzę mediów i stron politycznych, to nie jest moja dziedzina.
Wiem, co koleżeństwo pisało na niniejszym forum o Komorowskim i jestem przekonany, że to co tam wisi w temacie, może być dla władzy PO zupełnie wystarczającym powodem, by o szóstej rano wyaresztować całą redakcję Gościa Niedzielnego i Moderację forum, a także sporo autorów i autorek wpisów na tym forum. Twarde dyski Gościa Niedzielnego mogłyby być wykradzione na czas nie określony.

Oczywiście PO tego nie zrobi. A dlaczego? Bo kilka pokoleń Polaków po II Wojnie walczyło i oddawało zdrowie i życie aby władza nie gwałciła Kościoła w Polsce. Dlatego jeszcze wciąż władza, w istocie ateistyczna, ateizmem wielu swych członków, obawia się atakować jawnie Kościół.
I chwała Bogu. Jednak to, co się dzieje, to jest sytuacja, w której czas bić na alarm i czas najwyższy zmienić nasze Państwo.

Pt maja 20, 2011 19:50

Cytuj:
Nie, nic nie zmienię, wiem to doskonale. Wybory i tak wygra PO, a partia, którą popierałem zawsze i ew. znowu mógłbym poprzeć ze względów czysto ideowych (o ile zresztą się orientuję z twoich postów, w tym względzie jesteśmy podobni) i tak do Sejmu, jak zwykle, nie wejdzie. Nie zamierzam głosować dlatego, że coś to zmieni. Zamierzam tak głosować z powodów, które wyklarowałem.

Zróbmy wszystko by nie wygrała PO, tylko w tedy wygra PiS a poza nim zostało już tylko SLD wiec co to za wybór. Wiec zamiast obrony którejkolwiek z tych stron sugeruje krytykę wszystkich trzech.

Cytuj:
Ja także o tym wiem. Wiem również, kto tę wojnę rozpętał i dlaczego. A gdybym nawet nie wiedział, zdążyłbym się po tylu latach zorientować.

PiS w sojuszu z PO, samooskarżająca się machina opluwająca siebie nawzajem a co gorsza dzieląca Polaków. I jaki to ma sens popieranie tych (p) osłów, którzy zapomnieli o tym że mają służyć państwu a nie państwo im. Mam dość patrzenia na to jak ludzie miedzy sobą zajmują się interpretacją słów Prezesa czy kolejnymi cudami cudaka Premiera albo uśmieszkiem Grzesia. I nawet jak sondaże wskażą że partia która popieram ma 0,001% nie zniżę się i nie włączę do procederu wybierania i popierania Tych ludzi których powinno się wykopać z polityki i podziękować za zmarnowane lata.

maly_kwiatek napisał(a):
Patryk, ten model nie powstał wcale w 2005 roku, tylko prawdopodobnie przy Okrągłym Stole w roku 1988-89 lub nieco później, a najpóźniej w roku 1992 przy okazji "Nocnej Zmiany".

Ja mówię o fali nienawiści jaka się zaczęła, sam model z 1989 rodził nadzieje i obalił komunę, w samych początkach tych lat ludzie się interesowali do tego stopnia polityką że byli wstanie wymienić wszystkich ministrów. Co do "nocnej zmiany" nakręcił ją Jacek Kurski wiec jak tu mówić o obiektywizmie. Zresztą Wikipedia doskonale przedstawia kontrowersje związane z tym filmem:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nocna_zmiana_(film_1994).

Cytuj:
Oczywiście PO tego nie zrobi. A dlaczego? Bo kilka pokoleń Polaków po II Wojnie walczyło i oddawało zdrowie i życie aby władza nie gwałciła Kościoła w Polsce. Dlatego jeszcze wciąż władza, w istocie ateistyczna, ateizmem wielu swych członków, obawia się atakować jawnie Kościół.
I chwała Bogu. Jednak to, co się dzieje, to jest sytuacja, w której czas bić na alarm i czas najwyższy zmienić nasze Państwo.

Jedynym antyklerykalną partią jest SLD(gdzie jest też dużo teistów ale innego rodzaju), a antyklerykalizm nie oznacza jeszcze ateizmu to są dwie różne rzeczy. Poza tym ateista nie zwalcza kościoła, to robi antyklerykał tudzież anty-teista. Obecnie rządząca partia+PSL, wyznaje światopogląd oparty o wartości chrześcijańskie, zresztą ważniejsze od wyznania są intencje i efekty rządzących.

"Jeżeli państwo macie odrobinę zdrowego rozsądku, to przede wszystkim głosujcie na wszystkich, (…) tylko nie na tych łajdaków.(…) Jeżeli zagłosujecie na te trzy partie [PiS, PO, SLD], to jest tak samo jak za komuny – głosowaliście na PZPR."

Pt maja 20, 2011 19:58

patryq021 napisał(a):
Zróbmy wszystko by nie wygrała PO, tylko w tedy wygra PiS a poza nim zostało już tylko SLD wiec co to za wybór. Wiec zamiast obrony którejkolwiek z tych stron sugeruje krytykę wszystkich trzech.

Nadal nie rozumiesz. Ja nie zamierzam "robić wszystkiego, by nie wygrała PO", ponieważ nie wierzę, że można zrobić cokolwiek, by nie wygrała PO. Władza zrobiła już takie rzeczy i w takiej ilości, że obecnie powinna się raczej bronić przed linczem niż myśleć o wyborach. Skoro teraz tak się nie dzieje, to nic już się nie może takiego zdarzyć (co może być gorszego np. od urągającego wszelkim moralnym, cywilizacyjnym i humanitarnym standardom lekceważenia faktu profanacji ludzkich szczątków po katastrofie smoleńskiej? co musiałoby się jeszcze stać, by ludzie przejrzeli na oczy? po prostu wyobraźni mi nie starcza), w każdym razie na pewno nie przed wyborami i jeszcze zapewne długo po nich. Ja zamierzam tylko i wyłącznie dać świadectwo, zgodnie z nakazem sumienia.

Cytuj:
I jaki to ma sens popieranie tych (p) osłów

Żadnego z nich nie popieram i nie poprę, tego możesz być pewien.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt maja 20, 2011 20:16

Alus napisał(a):
Nie jesteś na bieżąco - władze KUL wyraźnie poinformowały, że nie zamierzają pozywać Brauna.

Faktycznie. Czyli wszystko odbędzie się zgodnie z najnowszymi standardami - Braunowi włos z głowy nie spadnie, oberwą wyłącznie studenci i pracownicy KUL. Brawo, mój uniwersytecie!

Pt maja 20, 2011 20:37
zbanowany na stałe

patryq021 napisał(a):
Wikipedia doskonale przedstawia kontrowersje związane z tym filmem:

Pod podanym adresem nie ma żadnej noty, więc trudno mówić o jakichkolwiek kontrowersjach. No chyba, że wcześniej tam coś było i na wniosek rozrastającej się totalitarnie władzy cała notka została zdjęta.

Ja oceniam rzeczywistość, w której mam okazję żyć, przede wszystkim na podstawie własnych odczuć i własnej wiedzy. Dopiero gdy mi brak wiedzy szukam jej u innych, wiarygodnych ludzi i w historii. Nocną zmianę znam nie z filmu Kurskiego, tylko z autopsji. Bardzo intensywnie przeżywałem tamten czas, gdy tylko w wyniku desperackiego posunięcia Premiera Jana Olszewskiego, Polska nie została wydana w Moskwie na pastwę spółek polsko - rosyjskich, za sprawą ówczesnego Prezydenta Polski Lecha Wałęsy i jego ministra i kierowcy - Mieczysława Wachowskiego.

Niezwłocznie po powrocie z Moskwy, Wałęsa zarządził rozwałkę Rządu, co stało się faktem w wyniku głosowania (sic!) Polskiego Sejmu. Władza została przejęta przez osoby wskazane przez Wałęsę.

Potem, pozostało już tylko utrzymywanie status quo władzy, co ma miejsce do dziś. W czasach gdy Premierem Rządu był Jarosław Kaczyński, a Prezydentem jego brat, Lech Kaczyński, niestety nie ujawniono tych faktów szerokiej publiczności a nadal zamiatano je pod dywan. Nikt nie został postawiony przed Trybunał Stanu za działania na szkodę Polski.
Rząd Kaczyńskiego, zamiast wykorzystać swój czas, uwikłał się w bezsensowne relacje z partią Leppera i cały etos władzy, względnie wtedy możliwy do odbudowania, zanurzono w szambie.
Efekty oglądaliśmy od 2005 roku właśnie i jeśli tego jako Polacy nie przerwiemy, to albo będziemy siedzieć w więzieniach, albo będziemy musieli to szambo oglądać z akceptującym milczeniem.

Pt maja 20, 2011 20:47

.

Ostatnio edytowano Pt maja 20, 2011 20:59 przez patryq021, łącznie edytowano 1 raz

Pt maja 20, 2011 20:56

patryq021 napisał(a):
maly_kwiatek napisał(a):
Wikipedia doskonale przedstawia kontrowersje związane z tym filmem:

Pod podanym adresem nie ma żadnej noty, więc trudno mówić o jakichkolwiek kontrowersjach. No chyba, że wcześniej tam coś było i na wniosek rozrastającej się totalitarnie władzy cała notka została zdjęta.

Ups przepraszam zjadłem nawias:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nocna_zmiana_(film_1994)

Zamiast "Nocnej zmiany" wole wersje Kazika :
http://www.youtube.com/watch?v=Di_pBO9smVA

Pt maja 20, 2011 20:59
Johnny99 napisał(a):
Alus napisał(a):
Nie jesteś na bieżąco - władze KUL wyraźnie poinformowały, że nie zamierzają pozywać Brauna.

Faktycznie. Czyli wszystko odbędzie się zgodnie z najnowszymi standardami - Braunowi włos z głowy nie spadnie, oberwą wyłącznie studenci i pracownicy KUL. Brawo, mój uniwersytecie!

A powinni mu zrobić dodatkową reklamę.....i kolejny wystąpi w RM w roli męczennika.
Właścicielowi portalu antykomor.pl PiS zaoferowało już adwokata, oczywiście na koszt partii :D

Pt maja 20, 2011 21:10
zbanowany na stałe

Trzeba protestować przeciwko takim nadużyciom władzy z jakimi mamy dziś do czynienia.
Jeśli będziemy milczeć, niedługo zbrojni w mundurach będą aresztować nas o szóstej rano za oglądanie teledysku Piotra Wolwowicza z patriotyczna polska piosenką "Pytasz mnie".
Sam Wolwowicz lat 17 może być uznany za wroga Państwa.

W tym szaleństwie władzy nie ma granic ...

Pt maja 20, 2011 22:00

No ja myślę, że wyborcy PO muszą być w głębokim szoku dowiadując się, iż ich premier kontynuuje przerażającą ideę IV RP zaostrzając ją o kontrolę internetu oraz zwiększenie liczby podsłuchów. Cóż oni teraz poczną? Jakże wielki jest ich zawód! Dalej mamy starsze policyjne państwo i o szóstej rano możemy się spodziewać funkcjonariuszy! Co robić? Cóż począć?

So maja 21, 2011 0:46

mazli napisał(a):
No ja myślę, że wyborcy PO muszą być w głębokim szoku dowiadując się, iż ich premier kontynuuje przerażającą ideę IV RP zaostrzając ją o kontrolę internetu oraz zwiększenie liczby podsłuchów. Cóż oni teraz poczną? Jakże wielki jest ich zawód! Dalej mamy starsze policyjne państwo i o szóstej rano możemy się spodziewać funkcjonariuszy! Co robić? Cóż począć?

To już nie jest śmieszne, to jest żałosne, że zwalczający IVRP, sami kontynują ją w daleko bardziej reżimowy sposób.
My sobie tutaj spokojnie piszemy, a w Hiszpani rewolucja. Społeczeństwo przestało cierpliwie znosic, to co lewicowe rządy im zgotowały.
U nas śmiechu warte rządy "prawicy", gotują nam jeszcze gorszy los niż te lewackie w Hiszpanii.
Ja już niczemu się nie dziwię oprócz tego,że naród nasz tak cierpliwie to znosi.

So maja 21, 2011 1:13
mazli napisał(a):

Najwidoczniej czas pokazał, że w IVRP nie wszystko w czambuł było złe.
Gorzej, gdy twórcy IVRP tak ochoczo odcinaja się od swoejej wizji......kobole wedle PiS to "oddolny patriotyczny ruch sprzeciwu".
Ciekawe czy tez podobnie jak twórcy portalu antykomor, zaoferują na koszt partii adwokatów kibolom, którzy pocięli żyletkami twarz 15 letniego kibica przeciwnej druzyny i tym, którzy wtargnęli do szkoły aby pobić kolejnego kibola konkurecyjnej drużyny.

Gita - to jednak zauwazyłas, że nie tylko w Polsce jest źle, drogo w wysokie bezrobocie?.....ale oczywiście Polska przebija inne kraje - zapewne powiesz, że w Polsce sytuacja jest gorsza niż w Grecji, Islandii :D

PS. Czy was nie przerażają ohydne, zjadliwe, kipiące nienawiścią komentarze na różnych portalach, na forach, w blogach??????.......przecież niektóre budzą wątpiwości w człowieczeństwo piszących.....
Co ciekawe, to w rankingu chamstwa, brutalności, polski internet jest w ścisłej czołowce - i to ponoć w katolickim kraju :o :o

So maja 21, 2011 7:12

Alus napisał(a):
Alus cytuje:
Gita - to jednak zauwazyłas, że nie tylko w Polsce jest źle, drogo w wysokie bezrobocie?.....ale oczywiście Polska przebija inne kraje - zapewne powiesz, że w Polsce sytuacja jest gorsza niż w Grecji, Islandii :D

PS. Czy was nie przerażają ohydne, zjadliwe, kipiące nienawiścią komentarze na różnych portalach, na forach, w blogach??????.......przecież niektóre budzą wątpiwości w człowieczeństwo piszących.....
Co ciekawe, to w rankingu chamstwa, brutalności, polski internet jest w ścisłej czołowce - i to ponoć w katolickim kraju :o :o

Oczywiście, że w Grecji i Islandii jest lepiej niż w Polsce, dlatego dziwię się, że w Polsce ludzie to tak cierpliwie znoszą.
Na drugie pytanie odpowiem tak: tam gdzie jest dużo dobra, tam diabeł gorliwiej działa, dlatego tyle chamstwa i brutalności w internecie.
Internauci wyżywaja się w internecie i oczywiście zdecydownie więcej tego chamstwa jest po stronie zwolenników PO, SLD i RPP.
Miłościwie rządząca nam partia, coraz częściej bierze wzory z PZPR i widzi to coraz więcej zwolenników tejże partii.
Młodzi pokażą wam czerwoną kartkę i jest na to najwyższy czas.
Przyszłość jednak nie zapowiada się różowo, gdyż opanowaliści prawie wszystkie mozliwe urzędy na różnych szczeblach podobnie jak w okresie PRL; PZPR.

So maja 21, 2011 7:45
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 166  Następna strona