Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Ocena agencji ratingowych jest ciekawa przede wszystkim dla inwestorów- niska ocena, to zwijają manatki i bye bye. Po prostu taki ogólny wskaźnik i żadna wyrocznia, a jednak pomocna dla inwestorów.
|
Cz mar 01, 2012 13:07 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
ACTA może i jest niedobre - ale, jak się okazuje, być może i tak jest lepsze od tego, co potajemnie szykował nam nasz własny rząd: http://www.gadu-gadu.pl/polski-rzad-prz ... y-niz-acta. Uratowała nas (kolejny raz) interwencja GIODO. Ale na tym Platforma Inwigilująca na pewno nie poprzestanie.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Pt mar 02, 2012 14:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bronisław Komorowski: Ale wie pan, to nie są słowa-klucze. Ja po prostu uważam, że modernizacja dzisiaj jest i potrzebna, i możliwa, dlatego zrobię wszystko jako marszałek Sejmu, aby ona postępowała do przodu. Polska ma swoją szansę gigantyczną cywilizacyjną.
Konrad Piasecki: Pan – człowiek - który ogłosi datę wyborów prezydenckich uważa, że im szybciej się one odbędą, tym lepiej?
Bronisław Komorowski: Generalnie tak.
Konrad Piasecki: Ale dlaczego?
Bronisław Komorowski: Bo uważam, że jest coś złego w obszarze władzy wykonawczej. Jest taka zimna wojna między rządem a prezydentem. Prezydent nie wspiera reform, prezydent stara się utrudnić życie rządowi. Ten stan rzeczy byłoby dobrze skrócić.
Konrad Piasecki: Ale się nie skróci przecież datą wyborów prezydenckich!
Bronisław Komorowski: Właśnie się skróci.
Konrad Piasecki: Jak się skróci?
Bronisław Komorowski: Jeżeli się zrobi wcześniej wybory, to tren okres takiej zimnej wojny będzie trwał krócej.
Konrad Piasecki: A dlaczego?
Bronisław Komorowski: Jak to dlaczego?
Konrad Piasecki: No dlaczego? Przecież tak, czy inaczej, 23 grudnia nowy prezydent będzie zaprzysiężony albo stary, albo nowy. To, czy ktoś jest prezydentem-elektem nie ma żadnego wpływu na sytuację polityczną.
Bronisław Komorowski: Nie, ma istotny wpływa na to, czy rząd uzyskuje, czy nie uzyskuje swobodę działania.
Konrad Piasecki: Czyli im szybciej, tym lepiej.
Bronisław Komorowski: Ale będą oczywiście rozmowy i z prezydentem urzędującym, panem prezydentem Kaczyńskim, i z panem premierem, i z głównymi aktorami sceny politycznej. Bo trzeba znaleźć rozwiązanie, które by także szanowało – jeżeli są – jakieś istotne działania podejmowane przez prezydenta czy przez rząd, które by mogły stanąć w kolizji z terminem wyborów. http://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-b ... nId,207827Wywiad był w grudniu 2009 roku- więc jego życzenie się spełniło... No i nie od dziś wiadomo, że Pan prezydent jest mistrzem wpadek językowych.
|
Pt mar 02, 2012 18:08 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Popatrzmy na rozkład katastrof kolejowych, sporządzony przez Rekontrę:
1. 20 sierpnia 1990 2. 24 czerwca 1991 3. 25 lutego 1994 4. 9 grudnia 1994 5. 5 maja 1997 6. 10 września 2000 7. 17 listopada 2006 8. 15 listopada 2007 9. 6 kwietnia 2009 10. 8 listopada 2010
i oto sam rok 2011
11. 28 kwietnia 2011 12. 26 lipca 2011 13. 12 sierpnia 2011 14. 28 października 2011 15. 16 grudnia 2011 16. 3 marca 2012
Pomijam porównanie pomiedzy rządami PiS i PO, bo to byłoby jak kopanie bezbronnego, w dodatku ślepego i trzynogiego pieska, po prostu nieetyczne, widać bowiem, że połowa wszystkich katastrof kolejowych w III RP to rządy PO. Ale nawet w czasie tych rządów widać, jak to rośnie wykładniczo. Dalej będziemy twierdzić, że rząd PO nie ma z tym nic wspólnego? A to kto ma, w takim razie? Ale , co do sukcesów, to jak czytam, jak najbardziej rzad ma powody do chwalenia się, zatem, jak to, sukcesy są zasługa rządu, a porażki nie maja z rządem nic wspólnego? Jak to jest?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
N mar 04, 2012 16:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tak, Johnny99. TO nie wina PO, ale choroby, która od dłuższego czasu toczy kolej. Ileż to zarządów się namnożyło. Jeden jest od szyny, drugi od torów, trzeci od wagonów itp. I oto mamy odwrotność stosunku pracowników do szefostwa w fabrykach - i tak jak szefów w fabryce jest powiedzmy 3 na kilkaset pracowników, tak w kolei jest na odwrót. Raz gazeta podawała dłuuuuugą listę spółek z zarządem kolei. W głowie się nie mieści taka ilość, toż to gorzej niż w górnictwie (gdzie również kierownictwo się mnoży)
|
N mar 04, 2012 17:31 |
|
|
|
 |
Witold
|
Pewnie szyny były złe i podwozie też było złe.
|
N mar 04, 2012 17:33 |
|
 |
Johnny99
|
Zgodnie z nowozaistniałą metodą Ryszarda Kalisza, można mniemać, iż przyczyną tego skokowego wzrostu wszelkich katastrof za rządów PO jest.. atmosfera. Z wieloma ludźmi, z tzw. wyższych sfer, już rozmawiałem - wielu z nich ze zgrozą wspomina "atmosferę strachu" za IV RP. Wszyscy się wszystkiego bali, więc wszystkiego starali się pilnować i po trzy razy sprawdzać. Za rządów PO to się - uffff - skończyło. Oczywiście, nikt nie dodaje, że zapanowała atmosfera "wszystko wolno" czy "róbta co chceta, ale się nie przejmujta", słowem: totalnego rozluźnienia, niestety, jak można przypuszczać, także stosunku do przepisów proceduralnych, zasad postępowania itp. Efekt? No właśnie go widzimy któryś już raz.
|
Pn mar 05, 2012 11:10 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 ty masz jakiś niewytłumaczalny pociąg do PO, szkoda że autodestrukcyjny W każdym bądź razie obojętnie nie potrafisz obok PO przejść, a lepszy już byłby brak emocji niż jakiekolwiek  . No więc modę na słitaśne fotki i wideo na tle tragedii rozpoczął PiS. W trakcie trwania swej krótkiej władzy zdążyli ogłosić 6, słownie s-z-e-ś-ć żałób narodowych. Natomiast PO jeszcze rekordu nie pobiło zadowalając się 5 na dzień dzisiejszy, co biorąc pod uwagę okres czasowy, nadal są w tyle za mistrzami. Ja rozumiem, że PO dobrze nie rządzi, ale atakujesz ich z taką zajadłością jak oni PiS- a jak samo wiesz, wiele ich zarzutów było bezzasadnych i naciągnych. Takie to nasze Hutu i Tutsi 
|
Pn mar 05, 2012 12:37 |
|
 |
Johnny99
|
Val napisał(a): Johnny99 ty masz jakiś niewytłumaczalny pociąg do PO, szkoda że autodestrukcyjny  W każdym bądź razie obojętnie nie potrafisz obok PO przejść, a lepszy już byłby brak emocji niż jakiekolwiek  . Pociągu do PO nie mam, mam pociąg do patrzenia władzy na ręce i co mi z tego patrzenia wychodzi, to zapisuję. Cytuj: No więc modę na słitaśne fotki i wideo na tle tragedii rozpoczął PiS. W trakcie trwania swej krótkiej władzy zdążyli ogłosić 6, słownie s-z-e-ś-ć żałób narodowych. Zgadza się i to mi się nie podoba, ale to chyba inny wątek? (zaraz się tam wpiszę). Cytuj: Ja rozumiem, że PO dobrze nie rządzi, ale atakujesz ich z taką zajadłością jak oni PiS- a jak samo wiesz, wiele ich zarzutów było bezzasadnych i naciągnych. Kiedy PiS było u władzy, należało je atakować, nawet przesadnie (choć trzeba zachowywać granice rozsądku - niekiedy ich nie zachowywano). Sam to wtedy robiłem. Co nie zmienia faktu, że żaden z dotychczasowych rządów w III RP nie wzbudzał we mnie takiego obrzydzenia, jak rząd PO i żaden, moim zdaniem, nie wyrządził takich szkód w "duchu" narodu (o ofiarach śmiertelnych, do których właśnie dopisujemy kolejne - a rząd PO ma na swoim koncie dwie najtragiczniejsze katastrofy lotnicze, jedną najtragiczniejszą katastrofę kolejową w III RP, drugą najtragiczniejszą powódź itp.itd. same przypadki, no co za pech! - już nie wspominam, podobnie jak z gospodarką, finansami, polityką zagraniczną itd.).
|
Pn mar 05, 2012 13:22 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to o co chodzi z "skokowymi wzrostami wszelkich katastrof"?? Bo ja pamiętam, że jak były tak tradycyjnie nadal są. A "nowozaistniała metoda Kalisza"- to wujek google wyjaśnił, że chodzi o metodę odchudzania jaką Rysiek postanowił zastosować, aby przypodobać się swojej kobiecie  . No i widzisz Johnny99, nawet wujek google opacznie rozumuje, więc na przyszłość mógłbyś podawać konkrety? 
|
Pn mar 05, 2012 13:28 |
|
 |
Johnny99
|
Val napisał(a): No to o co chodzi z "skokowymi wzrostami wszelkich katastrof"? Ja nie wiem, a o co chodzi? Cytuj: A "nowozaistniała metoda Kalisza" Metoda polegająca na oskarżaniu Kaczyńskiego i Ziobry o wywołanie "atmosfery" skutkującej śmiercią Barbary Blidy.
|
Pn mar 05, 2012 13:30 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
Johnny99 napisał(a): PO ma na swoim koncie ... powódź 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn mar 05, 2012 13:41 |
|
 |
pilaster
|
Johnny99 napisał(a): [i]Popatrzmy na rozkład katastrof kolejowych, sporządzony przez Rekontrę:
1. 20 sierpnia 1990 2. 24 czerwca 1991 3. 25 lutego 1994 4. 9 grudnia 1994 5. 5 maja 1997 6. 10 września 2000 7. 17 listopada 2006 8. 15 listopada 2007 9. 6 kwietnia 2009 10. 8 listopada 2010
i oto sam rok 2011
11. 28 kwietnia 2011 12. 26 lipca 2011 13. 12 sierpnia 2011 14. 28 października 2011 15. 16 grudnia 2011 16. 3 marca 2012
Pomijam porównanie pomiedzy rządami PiS i PO, bo to byłoby jak kopanie bezbronnego, w dodatku ślepego i trzynogiego pieska, po prostu nieetyczne, widać bowiem, że połowa wszystkich katastrof kolejowych w III RP to rządy PO. Ale nawet w czasie tych rządów widać, jak to rośnie wykładniczo. Doprawdy? A jaki jest wykładnik owego wzrostu wykładniczego? A jaki współczynnik korelacji? Oczywiscie o zadnym "wykładniczym wzroscie" nie może być mowy. Wzrost prawdopodobieństwa katastrofy zgodnie z tym rozkładem, wcale nie jest "wykładniczy", tylko ....dyskretny  Do końca roku 2010 jest stały i ma jedną wartość (0,18%), a w roku 2011-2012 ...też jest stały tylko z inną, wyższą wartoscią (2,04%) Mówiąc wprost w latach 1990-2010 mamy do czyneinia z jedną definicją "katastrofy", a od 2011, już zupełnie inną. Jak zwykle w takich przypadkach fanatycy PiSu, aby tylko dokopać PO dopuścili się chamskiego, prymitywnego oszustwa, chociaż zapewne we własnym mniemaniu niesłychanie przebiegłego 
_________________ Brothers, what we do in life, echoes in eternity
Jest inaczej - Blog człowieka leniwego
|
Pn mar 05, 2012 16:07 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Udokumentowane katastrofy kolejowe: 2012 - 1 2011 - 3 2010 - 2 2009 - 1 2008 - 0 2007 - 1 2006 - 2 2005 - 0 2004 - 0 2003 - 0 2002 - 0 2001 - 0 2000 - 1 źródłoByły brane te katastrofy pod uwagę, w których ktoś ucierpiał. Jak Johnny99 liczono katastrofy, które Ty podajesz, chociażby w 2011??
|
Pn mar 05, 2012 16:23 |
|
 |
Johnny99
|
pilaster napisał(a): Mówiąc wprost w latach 1990-2010 mamy do czyneinia z jedną definicją "katastrofy", a od 2011, już zupełnie inną. Ale żeby zmienić definicję od 2007r. to już im sprytu zabrakło?  Ty się śmiejesz, a ludzie giną, jakby to powiedział Jajko  Val napisał(a): Były brane te katastrofy pod uwagę, w których ktoś ucierpiał. To dziwne. Zestawienie było układane właśnie na podstawie Wikipedii. Co się więc teraz stało z tymi katastrofami: 28 października 2011 – katastrofa kolejowa w Borku Wielkoposkim, w której zginęły 2 osoby. 16 grudnia 2011 – katastrofa kolejowa na przejeździe koło Krobi, w której zginęły 2 osoby ? Jak widać z tego zestawienia, ilość katastrof w jednym roku od 1990 nie przekraczała dwóch - a w 2011 r. wydarzyło się ich pięć. Jak będzie teraz?
|
Wt mar 06, 2012 9:07 |
|
|
|