Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
Asphodelus
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
gita napisał(a): I ja rozumiem Ciebie. Gdybym głosowała na Platformę ze wstydu, zażenowania i złości zapadłabym się pod ziemię, a że to praktycznie jest to niemozliwe, nie oglądałabym moich wybrańców. Moja bratowa , która jak wiesz w swojej naiwności i niewiedzy głosowała na Platformę, teraz już ogląda tylko programy sportowe. Sumienie ją gryzie i w ten sposób odreagowuje. To jeszcze ją pogryzie bo PO nie ma na razie godnej partii konkurencyjnej.
|
Śr mar 14, 2012 11:21 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Alus napisał(a): Val napisał(a): Vulkan jak mogłeś- usuń posta, bo jak ja przeżyję bez igrzysk naszych rodzimych Hutu i Tutsi, skoro Ty tu oświecasz niedowiarków? Jak przestaną się w Hutu vs. Tutsi bawić, to polityka będzie nudna i znikną z polityki przy najbliższych wyborach, a ja nie będę mogła się relaksować oglądając ich zmagania przy chipsach i coli. A do tanga trzeba dwojga  Mnie te ich medialne zmagania dostatecznie obrzydły, że omijam programy z udziałem polityków. I ja rozumiem Ciebie. Gdybym głosowała na Platformę ze wstydu, zażenowania i złości zapadłabym się pod ziemię, a że to praktycznie jest to niemozliwe, nie oglądałabym moich wybrańców. Moja bratowa , która jak wiesz w swojej naiwności i niewiedzy głosowała na Platformę, teraz już ogląda tylko programy sportowe. Sumienie ją gryzie i w ten sposób odreagowuje. Gdybym głosowała na PiS albo wylądowałabym w psychiatryku, albo sumienie by mnie zagryzło i przeszłabym już do krainy wiecznych łowów 
|
Śr mar 14, 2012 12:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gita odpowiada Alus: Moja bratowa , która jak wiesz w swojej naiwności i niewiedzy głosowała na Platformę, teraz już ogląda tylko programy sportowe. Sumienie ją gryzie i w ten sposób odreagowuje.[/quote] Alus odpowiada Gicie: Gdybym głosowała na PiS albo wylądowałabym w psychiatryku, albo sumienie by mnie zagryzło i przeszłabym już do krainy wiecznych łowów  [/quote] Gita cytuje: Nie dziwię się, że wyborcy i członkowie Platformy przechodzą do krainy wiecznych łowów. W dzisiejszym głosowaniu w sejmie koalicja:Platforma, Ruch Palikota i SLD zgodnie glosowali przeciwki jedynej katolickiej stacji telewizyjnej. Wygląda na to, że razem z lewakami i wojującymi atesistami chcą przejść do krainy wiecznych łowów. A co z ich ślubowaniem poselskim kończącym się słowami:Tak mi dopomóż Bóg????????
|
Śr mar 14, 2012 12:54 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: To jeszcze ją pogryzie bo PO nie ma na razie godnej partii konkurencyjnej. Tak samo jak Bill Gates  . Pieniądz rządzi wyborem. Aby mieli konkurencję to musi być tak: - pokazywać z równą częstotliwością w TV i prasie oraz znanych portalach internetowych - posiadać tyle samo pieniędzy lub więcej na PR - przedstawiać piękne marzenia o liberalnym kraju, a uchwalać coś przeciwnego temu co się obiecało, wszak obywatele wolą posłuchać piękną mowę o zielonej wyspie niż usłyszeć coś szczerego i niemiłego dla ucha. - nie mówić niczego wprost, a gadka powinna być jak najbardziej miękka, lekka, delikatna i ogólna. - prasa i media -> piszą i mówią o kimś dobrze- gwarancja, że wygra wybory. Więc to one kreują przyszłych zwycięzców i konkurencję. A co do naszego Hutu i Tutsi- nie o partie chodzi, ale o wyborców, którzy skaczą sobie do gardeł udowadniając, że PiS/PO złe, a PiS/PO dobre. A potem gadka- no przecież ni ma konkurencji, a głosować na innych nie można, bo to będzie źle, gdyby się "zmarnowało głos" na kogoś innego, i PiS/PO będzie miało większość. Więc lepiej uśmiechać się na podwyżki podatków, bo lepiej mieć coraz drożej niż pozwolić na nową partię( bez spadachroniarzy z "przeszłością")
|
Śr mar 14, 2012 13:35 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Gita cytuje: Nie dziwię się, że wyborcy i członkowie Platformy przechodzą do krainy wiecznych łowów. Czyżby o. Rydzyk wyborcom i członkom PiS załatwił nieśmiertelność? Cytuj: W dzisiejszym głosowaniu w sejmie koalicja:Platforma, Ruch Palikota i SLD zgodnie glosowali przeciwki jedynej katolickiej stacji telewizyjnej. Wygląda na to, że razem z lewakami i wojującymi atesistami chcą przejść do krainy wiecznych łowów. A co z ich ślubowaniem poselskim kończącym się słowami:Tak mi dopomóż Bóg???????? Taka ona katolicka jak katolickie ślubowanie wielu posłow "Tak mi dopomóż Bóg".
|
Śr mar 14, 2012 16:58 |
|
|
|
 |
Witold
|
gita napisał(a): A co z ich ślubowaniem poselskim kończącym się słowami:Tak mi dopomóż Bóg???????? "Tak mi dopomóż Bóg" a nie "Tak mi dopomóż Rydzyk". Ale dla gity to pewnie jedno i to samo.
|
Śr mar 14, 2012 21:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dnia 15 marca o godz. 10.00 Platforma zawarła koalicję z Ruchem Palikota i SLD. Ta koalicja została zawarta jako ochrona KRRiT, przed kontrolą NIK. Czego boi się KRRiT i dlaczego ten strach jest wsparty antyklerykalnym RP, lewackim SLD i antyobywatelskią Platformą?
|
Cz mar 15, 2012 8:02 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Taka ona katolicka jak katolickie ślubowanie wielu posłow "Tak mi dopomóż Bóg". No fakt: od paru dni mam TV Trwam i wczoraj np. oglądałem tam świetny (i długi) amerykański program o archeologii biblijnej. Było o zwojach z Qumran, o najstarszych znanych szczątkach Starego Testamentu itp. Nie wystąpił w programie ani jeden ksiądz (sami naukowcy), a prowadzący też raczej nie wyglądał na katolika (raczej na jednego z "amerykańskich ewangelikałów", coś w rodzaju Josha McDowella, zresztą stosował podobną retorykę). Ekumenizm pełną gębą! Doskonale zatem rozumiem postępowych katolików, którzy nie mogą się przecież na coś takiego w multipleksie zgodzić i będą gorąco protestować przeciwko haniebnym próbom wyrzucenia z niego telewizji poświęconych disco polo albo reality shows. Nie dla Biblii, tak dla Biesiady! Czyż nie tak są zresztą często postrzegani katolicy? Tymczasem Tusku już propagandowo odpowiedział na propozycję PiS.. zapraszając Kaczyńskiego do swojego Gabinetu. To już stara motywa PO, przećwiczona choćby przy okazji Rady Bezpieczeństwa Narodowego. Wiadomo, że Kaczyński nie przyjdzie, więc w razie czego będzie można powiedzieć kolejny raz, że "my wyciągnęliśmy rękę, ale Kaczyński znowu ją odrzucił!". Oczywiście, istniało też nikłe prawdopodobieństwo, że Kaczyński jednak by ogłosił, iż się pofatyguje - ale to też prosta sprawa, załatwiłoby się go tak, jak ostatnio Schetynę: przez cały dzień rozgłaszało o tym, że ma już zapewnioną prywatną Kolację z Premierem, by omówić Najważniejsze Problemy Państwa nie z kim innym, tylko właśnie z nim, po czym o odwołaniu owej Kolacji delikwent dowiedział się od dziennikarzy. W gnojeniu, niszczeniu i upokarzaniu ludzi Tusk jest prawdziwym mistrzem (i, Bogiem a prawdą, niczego innego właściwie nie potrafi - niestety, w III RP to zupełnie wystarczy, by dojść aż do premiera, a potem drugi raz wygrać wybory..). Kaczyński jednak taki naiwny to nie jest.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz mar 15, 2012 8:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Filmy o zwojach z Qumran, Biblii, sanktuariach, świętych, misjach, historii Koscioła, aktualniach, rozmowy duchownych, |Msze św. emitowane są stale w TVReliga - tez nazwiesz ją katolicką? Ekumenizm to ciężki grzech i wszyscy postępowi katocy będą za to smażyć w piekle z Mc Dowellem pospołu, pomimo, że jego ksiązki przyciągnęły wielu do Boga.....aż dziw, że katolicka TVTrwam pozwala sobie na bezeceństwa w rodzaju emisji podobnych filmów.
|
Cz mar 15, 2012 8:57 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): aż dziw, że katolicka TVTrwam pozwala sobie na bezeceństwa w rodzaju emisji podobnych filmów. To jest częsty syndrom u postępowych: mówią jedynie o swoich własnych wyobrażeniach, a potem się tylko dziwią.. Przy okazji - nie wiedziałem, że jak jakaś telewizja emituje filmy o Biblii albo historii Kościoła, to już jej nie można nazwać katolicką  O Religia TV się nie wypowiadam, bo nie mam.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Cz mar 15, 2012 9:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): aż dziw, że katolicka TVTrwam pozwala sobie na bezeceństwa w rodzaju emisji podobnych filmów. To jest częsty syndrom u postępowych: mówią jedynie o swoich własnych wyobrażeniach, a potem się tylko dziwią.. Dla mnie wyświetlanie przez TV mieniącą się katolicką, filmu o Bibli wyprodukowanego przez protestantów nie stanowi żadnego ewenementu, nie budzi zdziwienia - to Ty z przekąsem piszesz Ekumenizm pełną gębą!Cytuj: Przy okazji - nie wiedziałem, że jak jakaś telewizja emituje filmy o Biblii albo historii Kościoła, to już jej nie można nazwać katolicką O. Rydzyk tak orzekł z racji właściciela owej telewizji - ale dobrze o tym wiesz, tylko w swoim stylu markujesz naiwnego. Cytuj: O Religia TV się nie wypowiadam, bo nie mam. Wyrzuciłeś ze swojego pakietu?
|
Cz mar 15, 2012 9:16 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Dla mnie wyświetlanie przez TV mieniącą się katolicką, filmu o Bibli wyprodukowanego przez protestantów nie stanowi żadnego ewenementu, nie budzi zdziwienia To w takim razie czemu odmawiasz TV Trwam "mienienia się" katolicką? Bo żadnego innego powodu nie widzę. Cytuj: Wyrzuciłeś ze swojego pakietu? A czemu niby miałbym ją wyrzucać? Nie mam takich problemów, jak wy - jak dla mnie, mogą sobie istnieć zarówno Religia TV, jak i TV Trwam. Nie mam jej w swoim pakiecie. Obok Trwam mam jeszcze tylko znakomitą, amerykańską EWTN (Global Catholic Television Network) - która zresztą, o ile się zdążyłem zorientować, jest znacznie mniej "ekumeniczna" od TV Trwam: kwestii niezwiązanych ściśle z życiem Kościoła prawie nie porusza.
|
Cz mar 15, 2012 9:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gita napisał(a): Dnia 15 marca o godz. 10.00 Platforma zawarła koalicję z Ruchem Palikota i SLD. Ta koalicja została zawarta jako ochrona KRRiT, przed kontrolą NIK. Czego boi się KRRiT i dlaczego ten strach jest wsparty antyklerykalnym RP, lewackim SLD i antyobywatelskią Platformą? Pomyłkowo napisałam 15 marca, a dokładnie było to wczoraj, czyli 14 marca zawiązała się ta antyobywatelska i anty-katolicka koalicja. Już wcześniej pisałam, że tytuł tego wątku wymaga korekty, gdyż Platforma coraz częściej pokazuje swoje antyobywatelske oblicze. To antyobywatelske oblicze pokazuje również na różnych szczeblach samorządowych: http://www.youtube.com/watch?v=YScZrFtrxaY
|
Cz mar 15, 2012 10:31 |
|
 |
Soul33
Moderator
|
 Taki dobry człowiek 
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pt mar 16, 2012 17:33 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul! Nie wiedziałam, że PZPO w swoich szeregach ma również zwierzątka, czy tylko takie miłe? Na pewno mie, najwięcej tam wilków w owczej skórze, cwanych lisów i innych paskudnych gadów.
Poważnie natomiast mówiąc najwięcej w niej oszustów z Tuskiem na czele, który oszukał swoich wyborców, zresztą nie raz. Jednym z większych jego oszustw to przemilczenie w kampanii wyborczej podniesienia wieku emerytalnego. Perfidia ta polega dodatkowo na tym, że mówi się, że kobiety emerytalny wiek osiągną dopiero w 2040roku, ale nie mówi się, że już wkrótce będą pozbawione emerytury w wieku 61, 62, 63, 64 , 65 i 66 lat.
|
So mar 17, 2012 9:21 |
|
|
|