Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 17:02

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 556 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38  Następna strona
 szanse nie-dziewicy 
Autor Wiadomość
missy_e bardzo dobrze to ujęła i zgadzam się z jej zdaniem. On chce, żeby wyszło tak, że tylko on Cię 'kocha' z tym Twoim 'brzemieniem', że jest dla Ciebie litościwy i powinnaś się cieszyć, że z nim jesteś. Rozstanie to chyba najlepsze wyjście, jednak zrobisz co uważasz.

Wt cze 24, 2008 21:58

Bardzo dziękuję wszystkim za rady, muszę coś postanowić. Mam nadzieję, że wreszcie coś się zmieni, bo nie chcę tracić kogos kogo bardzo kocham... Pozdrawiam Trzymajcie kciuki :)

Cz cze 26, 2008 16:23

Mam nadzieję, że wreszcie coś się zmieni, bo nie chcę tracić kogos kogo bardzo kocham...

A ja mam ogromną nadzieję, że tym Kimś jesteś Ty sama. I za to, byś nie straciła siebie samej będę trzymać kciuki :)

Pt cze 27, 2008 6:26
Moim zdaniem Ty kochasz jego ale on Ciebie NIE kocha. Gdyby kochał - nie postępowałby w ten sposób NIGDY!!!!
Przemyśl to. Chcesz spędzić całe życie przy boku kogoś kto ciągle Cię będzie gnoił? Nie warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pt cze 27, 2008 13:22

Dla wszystkich, którzy chcą sprawdzić, czy są pod wpływem manipulacji: http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domow ... 99435.html

Pn cze 30, 2008 7:52

Post Re: szanse nie-dziewicy
fella napisał(a):
Czy dobry, katolicki, głęboko wierzący chłopak może zaakceptować i pokochać dziewczynę, która kiedyś grzeszyła i nie jest już dziewicą?

Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii?
I czy uważacie że dziewczyna powinna powiedziec o wszystkim od razu (tu istnieje niebezpieczeństwo ze chłopak odwróci sięna pięcie), czy moze poczekac trochę na odpowiednią chwilę (ale gdy się dowie może czuć się oszukany)?

Po pierwsze: może, ale tylko kiedy nauczy się kochać ją a nie jej dziewictwo.
Po drugie: zawsze może pomóc jej stać się dziewicą znów.

Pn cze 30, 2008 22:20

Czytam wasze opinie i jestem przerażony.Przerażony waszym relatywizmem. Co to znaczy ,,jak kocha to dziewictwo nie ma znaczena''???
To co ma znaczenie???
Jestem mężem od 12 lat. 3 lata temu dowiedziałem się, że moja najukochańsza żona straciła dziewictwo z człowiekiem, którego nie znała nawet imienia. Nie był to jednorazowy przypadek. Nie będę opisywał szczegułów , bo brakło by miejsca. Co warta jest w tym przypadku przysięga małżeńska ,,miłość , wiernoś i uczciwość małżeńską''.
Jak mam się zestarzeć z kobietą ,patrząc na jej ciało... ???
miliny pytań i tylko jedna odpowiedz : NIE IDZCIE tą drogą !!!![/u][/b]

Pn lis 10, 2008 22:03

Planujesz ukamienować czy utopić tę sprośną ladacznicę?

Pn lis 10, 2008 22:23

Jedyny błąd jaki popełniła ta kobieta, to fakt że nie powiedziała Ci o tym uczciwie przed ślubem.
To byłoby szczere.
A przy okazji spowodowałoby Twoje święte oburzenie we właściwym czasie i prawdopodobnie uwolniło ją i jej przyszłość od takiej osoby jak Ty...

Wt lis 11, 2008 8:53

Zmiłuj się, Wędrowcze i nie pisz "najukochańsza" bo ani ty w to nie wierzysz, ani my... Przelatujące kamienie świszczą, aż głowa boli.

Wt lis 11, 2008 19:59

Czytam wasze opinie i jestem przerażony.Przerażony waszym relatywizmem. Co to znaczy ,,jak kocha to dziewictwo nie ma znaczena''???
To co ma znaczenie???
u][/b]

znaczenie ma własnie miłosci wiernośc i uczciwosc, które Twoja żona zachowuje przez 13 lat i co najważniejsze ona jako kobieta, matka, zona, wierna towarzyszka na dobre i złe...jej charakter...człowieku czy Ty nie masz problemów, że sam sobie stwarzasz i płaczesz nad kawałkiem błony w dodatku nie swojej?

Wt lis 11, 2008 21:05

Rozumiem ,że wszyscy (wszystkie) macie partnerów , podobne zdarzenia za sobą i wszystko jest ok? Łatwo jest oceniać...
Podczas wizyty w kancelarii parafialnej przed ślubem ksiądz pyta , czy są jakieś przeszkody natury moralnej do zawarcia małżeństwa ? Po co ?
Sprowadzacie dziewictwo do ,,błonki"- mi chodziło o uczciwość , o to , żebym miał prawo wyboru... To się chyba wolność nazywa.

Wt lis 11, 2008 22:01

Wędrowcze, napisz dokładniej o co konkretnie masz żal do żony. O to, że w ogóle spała z kimś przed Tobą, o to że było to z człowiekiem którego nie znała, czy o to, że Ci nie powiedziała? Pytałeś ją przed ślubem o to czy już ma swój pierwszy raz za sobą?
Dziwi mnie Twój gniew skoro już trzy lata minęły od chwili gdy się dowiedziałeś o przeszłości żony. Powinieneś nie mieć do niej urazy, nie traktować jej jak kogoś, kogo możesz całkowicie posiadać, ale jak człowieka który wybrał Ciebie.
Trudno mi jest ocenić sytuację i napisać coś bardziej pomocnego na podstawie Twoich krótkich postów.

Wt lis 11, 2008 22:38

Sprowadzacie dziewictwo do ,,błonki"- mi chodziło o uczciwość , o to , żebym miał prawo wyboru... To się chyba wolność nazywa.

Tak byłoby dobrze gdyby Twoja obecna żona była wtedy uczciwa.
I dla Ciebie, i dla niej.
Bo wiesz, możesz mieć swoje racje jeśli dziewictwo jest dla Ciebie (konkretnego przypadku Twojego) tak istotne.
Ale jak ja miałabym być z mężczyzną który by mnie z tego po latach rozliczał, to też wolałabym żeby taki związek rozpieprzył się na tyle wcześnie żebyśmy jeszcze mieli szanse na szczeście - ale osobno.

Śr lis 12, 2008 10:37

Wędrowcze, przed ślubem ksiądz pyta o przeszkody natury moralnej - czyli to co może być przeszkodą w zawarciu związku małżeńskiego, a opisane to jest w kodeksie prawa kanonicznego...nie pamiętam paragrafów...

Współżycie przed ślubem nie jest przeszkodą do zawarcia małżeństwa.

A żonę Twoją rozumiem, choć mi jej żal teraz. Ale pewnie zależało jej na Tobie na tyle, że nie chciała opowiadać o czymś, co może miłym wspomnieniem nie było... a co Ciebie mogło zranić. Czy to dobrze? Nie, bo teraz cierpi pewnie...

I jedyne co dobrego możesz zrobić, to przebaczyć jej to i cieszyć się nią i jej miłością nigdy więcej nie wypominając.

Śr lis 12, 2008 20:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 556 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 38  Następna strona