Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 21:40

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 95  Następna strona
 Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6 
Autor Wiadomość
zbanowana na stałe

Post Re: Wszystko o rządzących i opozycji w Polsce, cz. 6
Alus napisał(a):
Winy w solidarnym państwie obowiązywać zasady "róbta co chcetam", "ródźta ile chceta", państwo, czyli wszyscy obywatele, sfinansują i zajmą się wychowaniem.

przecież " róbta ,co chceta" to program przewodni kampanii PO .

Pn cze 21, 2010 20:16
Cytuj:
przecież " róbta ,co chceta" to program przewodni kampanii PO .

A dopiero ubolewałaś, że Komorowski nie zezwala na zasadę "róbta co chceta" w kwestii in vitro :D ......najwidoczniej nie pasuje do PO, albo Ty nie jesteś w stanie tego ogarnąć....

Pn cze 21, 2010 20:27
zbanowana na stałe

Komorowski zezwala na zasadę wybiórczości, czyli" chętnie chcemy in-vitro,ale tylko wtedy, gdy dziecko nie urodzi się chore".

Pn cze 21, 2010 20:31
Cytuj:
Komorowski zezwala na zasadę wybiórczości, czyli" chętnie chcemy in-vitro,ale tylko wtedy, gdy dziecko nie urodzi się chore".

Nie rozumiesz tego co piszesz - Komorowski zezwala na dofinansowanie tylko dla małżeństw.
Nikt nikogo nie może zapewnić, że z zapłodnionej komórki urodzi sie zdrowe dziecko.
Więc siłą rzeczy nigdzie na świecie nie ma takiej selekcji.

Cytuj:
Martwi mnie też to,że SLD jest gotowe do koalicji z PiS, no ,chyba,że na naszych warunkach.
Bo ja płacić przymusowo na in-vitro nie zamierzam.

Wedle p. Hoffmana na warunkach SLD, dzis zapewniał w TVN24 - "p. Kluzik Rostkowska i wielu posłów wyraża zgodę na dofinansowanie in vitro, więc ustawa znajdzie poparcie u wielu posłow PiS i prezydent J. Kaczyński ustawę podpisze".
Będziesz zatem płacić :D

Pn cze 21, 2010 20:36
zbanowana na stałe

to,że SLD jest gotowe to mnie martwi, ale PiS nigdy nie dogada się z SLD.

Pn cze 21, 2010 21:10
Cytuj:
to,że SLD jest gotowe to mnie martwi, ale PiS nigdy nie dogada się z SLD.

Dla PiS gdy chodzi o władzę, nie istnieje słowo "nigdy" - koalicja medialna jest namacalnym dowodem.

Wt cze 22, 2010 8:43

*Julka* napisał(a):
Kamala napisał(a):
*Julka*, jezeli w tej Europie tak dobrze, a w Polsce nie masz pracy, to dlaczego nie skorzystasz z otwartych granic i nie poszukasz pracy tam, gdzie ona - podobno - jest? Od marudzenia praca sie nie znajdzie.
Co z tego, ze powinna byc dla ciebie praca w Polsce, kiedy jej nie ma? Do odwaznych swiat nalezy.

w Polsce się urodziłam ,tu mieszkam ,żyję i nie zamierzam wyjeżdżać. Zresztą czasy ,kiedy Polacy mieli po co jechać za granicę już się kończą,jeśli nie powiedzieć - skończyły.
Tyle samo zarobie za o wiele mniej pracy, niż tam. Mój kolega pojechał ostatnio to przywiózł za dwa miesiące marne grosze.

:jupi: Czyli jednak żyjemy w kraju dobrobytu, gdzie można tyle samo zarobić za o wiele mniej pracy, niż na bogatym Zachodzie. Ale to nadal za mało dla naszej forumowej Frontwomenki PiSu, bo prawdziwy cud to byłyby dopiero "pieniądze za nic, 'ciacha' (bo chyba nie laski ;) ) za darmo".

W każdym razie ta wypowiedź to tak trafna charakterystyka lewicowego populizmu PiSu, że szkoda byłoby, gdyby pozostała niezauważona w wirze dyskusji ;)

Wt cze 22, 2010 10:01

A gdzie Ty w tym widzisz "lewicowy populizm PiS" ?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 22, 2010 10:09

Johnny99 napisał(a):
A gdzie Ty w tym widzisz "lewicowy populizm PiS" ?

Każdemu wszystko się należy za darmo, a jeśli obywatel ma chociaż kiwnąć palcem, to już straszna obraza godności człowieka i nieludzki wyzysk prawdziwego Polaka przez lumpenliberała. I wina agenturalnego rządu, że do takiego niewolnictwa dopuszcza.

Wt cze 22, 2010 10:45

Nie rozumiem, gdzie się tego wszystkiego doszukałeś w poście Julki :o Nie mówiąc już o "propagandzie PiS".

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt cze 22, 2010 10:49

Johnny99 napisał(a):
Nie rozumiem, gdzie się tego wszystkiego doszukałeś w poście Julki :o Nie mówiąc już o "propagandzie PiS".

Nie w tym jednym poście. Czytuję Julkę od jakiegoś czasu i założyłem, że inni również (bo w tym wątku przewijają się w dużej mierze te same osoby). I kilka razy spotykałem się z jej zarzutem, że młodzi ludzie w Polsce harują od świtu do nocy za grosze. Po czym okazuje się, że na Zachodzie jest jeszcze gorszy wyzysk (u nas można "tyle samo zarobić za o wiele mniej pracy"). Ale oczywiście i tak u nas jest beznadziejnie, a wszystko to wina Tuska i PO.

Propaganda PiSu jest bardzo podobna, wszystko nam się należy, najlepiej za darmo (patrz chociażby służba zdrowia). Takie podejście nazywam lewicowo-populistycznym.

Wt cze 22, 2010 11:52
Cytuj:
Nie w tym jednym poście. Czytuję Julkę od jakiegoś czasu i założyłem, że inni również (bo w tym wątku przewijają się w dużej mierze te same osoby). I kilka razy spotykałem się z jej zarzutem, że młodzi ludzie w Polsce harują od świtu do nocy za grosze. Po czym okazuje się, że na Zachodzie jest jeszcze gorszy wyzysk (u nas można "tyle samo zarobić za o wiele mniej pracy"). Ale oczywiście i tak u nas jest beznadziejnie, a wszystko to wina Tuska i PO.

Propaganda PiSu jest bardzo podobna, wszystko nam się należy, najlepiej za darmo (patrz chociażby służba zdrowia). Takie podejście nazywam lewicowo-populistycznym.

Tischnerowski klasyczny homosowieticus :)

Wt cze 22, 2010 11:57
SweetChild napisał(a):

Jak czytam coś takiego to się nóż w kieszeni otwiera.
Przepraszam ale ile Ty masz lat? Pracujesz, masz firmę?
Mam wątpliwość, bo wtedy byś nie gadał takich bzdur.
Mam ci podliczyć ile miesięcznie płacę za to Twoje za darmo?
Popatrz sobie ile płacisz na ZUS i wtedy pogadamy.

Wt cze 22, 2010 11:59

kacperek napisał(a):
Jak czytam coś takiego to się nóż w kieszeni otwiera.
Przepraszam ale ile Ty masz lat? Pracujesz, masz firmę?
Mam wątpliwość, bo wtedy byś nie gadał takich bzdur.
Mam ci podliczyć ile miesięcznie płacę za to Twoje za darmo?
Popatrz sobie ile płacisz na ZUS i wtedy pogadamy.

Przeczytaj jeszcze raz, powoli i ze zrozumieniem, wtedy pogadamy ;)

Pytania pomocnicze do tekstu: czy ja twierdzę, że służba zdrowia jest darmowa? Czy też może piszę, że jest to lewicowo-populistyczna propaganda? Więc jak Ci się na coś takiego nóż w kieszeni otwiera, to nie głosuj na ludzi postulujących takie rozwiązania.

Wt cze 22, 2010 12:24

Cytuj:
Propaganda PiSu jest bardzo podobna, wszystko nam się należy, najlepiej za darmo (patrz chociażby służba zdrowia).

Nie zauważyłem żadnej tego rodzaju propagandy ze strony PiS. Jeśli natomiast chodzi o służbę zdrowia, to, po pierwsze, nie ma tam wątku "wszystko nam się należy", a po drugie propaganda PO jest akurat taka sama, co zresztą jest główną przyczyną złożenia przez sztab Komorowskiego pozwu - Bronek, używając Twojej retoryki, kategorycznie sprzeciwia się wszelkim sugestiom, że jest mniej lewicowo-populistyczny niż Kaczyński i jest to gotów udowadniać w sądzie.

Wt cze 22, 2010 12:25
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 1412 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 95  Następna strona