Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Autor |
Wiadomość |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
 Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Powrót Ziobry na funkcję decydującego o tym kogo spośród Polaków państwowe służby za nasze pieniądze mają zaatakować o świcie każdego dnia, wydaje się bardzo chorym rozwiązaniem.
Polacy mają prawo żyć w swoim Państwie, okupionym krwią naszych przodków i naszym własnym potem, bez strachu, godnie, uczciwie i bezpiecznie.
Powinniśmy domagać się od przyszłej władzy, aby deklarowała przed zbliżającymi się wyborami, jak zamierza dokonać wdrożenia zasad szacunku dla godności ludzkiej dla wszystkich obywateli polskich i dla naszych gości z innych krajów.
Jak na razie wszystkie 3 wzmiankowane partie, a właściwie 4 bo przecież PSL też, wykazują od ponad 20 lat, że w trakcie sprawowania władzy, niewiele je obchodzi zachowanie standardów wolności i demokracji w Polsce.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So maja 21, 2011 12:54 |
|
|
|
 |
Johnny99
|
Ojej ojej - Sławomir Nowak pisze na.. facebooku, że akcja ABW była "bzdurą" i "bije najbardziej w Prezydenta Bronisława Komorowskiego". Stary chwyt: dla najbardziej "zbuntowanych" odbiorców, czyli, co do zasady, internautów, mamy starą śpiewkę o tym, jak to Dobra Władza znowu załamuje ręce nad niesubordynacją jej podwładnych. Biedny premier, biedny prezydent, z kim oni muszą pracować! Tyle by zrobili, gdyby im ciągle nie rzucali kłód pod nogi! Nie dość, że brutalnie i bezprawnie atakują bojówki PiS, to jeszcze teraz i to!
Cel? Bardzo prosty. Tego rodzaju wydarzenia zawsze budzą niepokój, że mogą obudzić czyjeś sumienie (oczywiście, nie takich w rodzaju Alus czy SweetChilda, w nich nic, co kiedykolwiek zrobi PO, nie obudzi niepokoju ani nie wzbudzi sumienia), wzbudzić współczucie dla ludzi, którzy płacą za to, że władza im się nie podoba. Coś z tym trzeba zrobić, na przykład współczucie obrócić w odpowiednią stronę, czyli w stronę Władzy. Tak było w trakcie katastrofy smoleńskiej (zamiast np. Kaczyńskiemu współczujmy Tuskowi i Komorowskiemu, którzy wprawdzie nie stracili najbliższej rodziny, ale są tak strasznie atakowani!), tak jest i teraz. Nie współczujcie temu 25-latkowi, nie myślcie o tym, że was też może spotkać to samo. Współczujcie biednej władzy, która znowu musi się borykać z niewdzięcznymi pracownikami i której to wydarzenie najbardziej zaszkodziło (od razu dla wszystkich stanie się oczywiste, że prezydent ucierpiał na tym znacznie bardziej, niż jakiś tam gówniarz podważający prawowity i legalny porządek).
Tymczasem czytam coraz więcej komentarzy o tym, jacy to z PiS hipokryci, bo sami chcieli ścigać za to samo. Znowu, pomijając już, jak to naprawdę było - tych ludzi naprawdę zupełnie nie obchodzi to, że mamy inne okoliczności. Rządził PiS - nadawali na PiS (i to było jeszcze przynajmniej logiczne). Rządzi PO i robi to samo (tak zakładam, bo nie widzę, by ktoś próbował udowadniać, że PO robi co innego, a to "co innego" jest akurat dobre, podczas gdy to, co robiło PiS było złe) - a oni dalej nadają na PiS! Czy można to wytłumaczyć inaczej niż otumanieniem?
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So maja 21, 2011 13:01 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
To jest totalna masakra. I jak w baśni Andersena o nowych szatach cesarza, wszyscy udają, że nic się nie dzieje, ze mamy Państwo idealne i piękne, to młody chłopak lat 25 nagle podważa tę opinię i wszyscy nagle sobie uświadamiają, że król jest nagi a Państwo groteskowe i upiorne. Państwo wytacza przeciw młodzieńcowi ciężką artylerię najazdu na dom (z piwnicą włącznie) i obietnicami 3 lat więzienia za Prawdę.
Tak jak kilka tygodni temu takiego totalnego obnażenia całej polskiej emigracyjnej rzeczywistości dokonał Piotr Wolwowicz, 17 latek ze wsi kolo Sanoka.
I w tym drugim przypadku wprawdzie uzbrojone bojówki nie zaatakowały o szóstej rano, bo piosenki nie da się ani aresztować, ani zabić, to w mediach zrobiono wszystko aby zohydzić wizerunek młodego polskiego patrioty.
Ma - sa - kra. Taka jest Polska roku 2011. Roku, w którym, jak słusznie podała Gita2, władzę w naszym kraju sprawuje PZPO.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
So maja 21, 2011 13:23 |
|
|
|
 |
ChristiFidelis
|
Premier, widzi że partia prawicowa (PIS) przed wyborami została poważnie osłabiona przez PJN i jej wyniki przez to spadną, dlatego Tusk chcąc ratować swoją pozycję sięga z "łapami" do szeregów lewicy by i tych osłabić.
Ja niewiem na czym polega ta gran PO. Mówią że są wierząc że są partią centralną, a ich rząd składa się wyłącznie z polityków PO i Lewicy.... no coment:/
Ktoś na początku mówil że Komorowski zaprosił Kaczyńskiego do RBN-u. Dla mnie to jest gra medialna! PO sięga po wszelkie możliwe sposoby utrzymania się przy "korycie", a to że Polskę zadłużają i mówi im to nawet L.Balcerowicz (człowiek Lewicy) to tego już nie widzą!
|
So maja 21, 2011 13:49 |
|
 |
Johnny99
|
Komorowski zaprosił Kaczyńskiego do RBN z dwóch powodów:
1) po to, by ten odmówił - i potem media mogły to przedstawiać jako "rezygnację z odpowiedzialności za państwo", "dowód na antysystemowość opozycji" itp. Doskonale się udało, tak właśnie to przedstawiały. 2) na wypadek, gdyby jednak nie odmówił - po to, by włączyć go w odpowiedzialność za wszystko to, co później zrobi sam i co zrobi PO. Zawsze potem mógłby powiedzieć: "to także wina Kaczyńskiego, on też tam był!". To stara metoda reżimów autorytarnych, dyskutowana np. u schyłku PRL: zamiast niszczyć Solidarność, dajcie im biurka, aktówki i palmy, wtedy zniszczą się sami.
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
So maja 21, 2011 14:07 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Sam już nie pamiętam, kiedy się ostatni raz na niego powołałem. Ale nie dziwię się - dla Alus, oczywiście, ważniejsze jest dokopanie Ziemkiewiczowi niż to, że władza dokopuje tym, którzy ją "obrażają". Tak właśnie wygląda moralność platformiana. Ziemkiewiczowi nie da rady dokopać, on w swoim mniemaniu stoi ponad wszystkimi. Cytuj: Łatwo się zorientować, kiedy Platforma przekroczyła kolejną granicę - za każdym razem wtedy Alus pisze, że w sumie nic się nie stało, bo przecież "każda władza jest taka sama", Platforma też, co nie zmienia faktu, że na Platformę głosowała, głosuje i będzie głosować, bo wprawdzie wszystkie władze są równe, ale Platforma najrówniejsza.
Ostatni raz Ziemkiewicz, najważniejszy fragment:
W zmarniałym, niszowym „Tygodniku Powszechnym”, wydawanym dziś przez grupę ITI, nazwany zostałem właśnie − na podstawie cytatów zaczerpniętych z mojej powieści (!) − „gazetowym bandytą”. Może to warte uwagi: to, czym się zajmuję, to nie dziennikarstwo, tylko „gazetowy bandytyzm”. W tym samym czasie Piotr Zaremba, akurat jeden z najmniej pyskatych i najbardziej merytorycznych przeciwników medialnego salonu, okrzykniety został przez jego czołowych funkcjonariuszy zupełnie bez jakichkolwiek racjonalnych podstaw antysemitą. Niby mieści się to w logice dotychczasowej propagandy, ale zarazem − może pokazywać jej nową jakość. Nie chcę wyciągać wniosków zbyt daleko idących z czegoś, co może jest tylko zwykłym chamstwem wysługujących się władzy miglanców, ale przecież jeśli, tak hipotetycznie, test wykonany na wydawcy strony antykomor.pl uzna władza za udany i zapragnie z kolei sprawdzić, jak daleko może się posunąć w uprzykrzaniu życia opozycyjnym dziennikarzom, to, proszę zauważyć − już są podstawy dyskursu, którym Adam Michnik i jego konstable będą się wtedy mogli posłużyć: Wolność słowa to rzecz święta, ale przecież nie dla antysemitów. Władza nie ogranicza dziennikarstwa, walczy tylko z „gazetowym bandytyzmem”. Tak jak nie walczy z kibicami, tylko z „bandytami stadionowymi”. A gdzie niby pisałam, że "nic się nie stało"?......najczęsciej ukazuję, że powiela działania poprzedników - co zwolenników PiS irytuje niepomiernie Nie znam portalu "antykomor", jak nie znałam "spieprzajdziadu" - nie trawię poziomu dyskusji, komentarzy, na tego typu stronach.
|
So maja 21, 2011 15:50 |
|
 |
ChristiFidelis
|
Ja tak naprawdę przy urnie nie mogę zaznaczyś swojego kandydata, bo bynajmniej do sejmu się nie dostał, więc o fotelu premiera dla niego mogę pomarzyć. Ja w szeregach obecnego sejmu nie widzę dla siebie dobrego kandydata. Mój wybór to tylko wybór mniejszego zła.
|
So maja 21, 2011 17:43 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): A gdzie niby pisałam, że "nic się nie stało"?. CAŁY CZAS to piszesz. ANI RAZU nie napisałaś, że coś się stało. Cytuj: najczęsciej ukazuję, że powiela działania poprzedników - co zwolenników PiS irytuje niepomiernie Nie wiem, jak to jest ze zwolennikami PiS, ale co do mnie, to, jak już wspominałem, aż tak bardzo nie interesuje mnie to, co robi władza - bo każda władza przemija, natomiast znacznie bardziej interesuje mnie to, co ta władza robi ze społeczeństwem, bo społeczeństwo zostaje. Na przykład uczy je podwójnych standardów: jak PiS to robi, to jest źle, jak robi to Platforma, to jest dobrze. Niekiedy nawet jest dobrze jedynie dlatego, że PiS też to robił. Cytuj: Nie znam portalu "antykomor", jak nie znałam "spieprzajdziadu" - nie trawię poziomu dyskusji, komentarzy, na tego typu stronach. Ciekawe, czy gdyby PiS nasłał ABW na "spieprzajdziadu", to Alus też pisałaby uspokajającym tonem, że każda władza tak robi, bo tak już po prostu jest.
|
So maja 21, 2011 18:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Johnny99 napisał(a): Alus napisał(a): A gdzie niby pisałam, że "nic się nie stało"?. CAŁY CZAS to piszesz. ANI RAZU nie napisałaś, że coś się stało. Stała się głupota. Gdyby nawet komentarze były obrażające i prokuratura podjęła działania "z urzędu", wystarczyło najpierw przesłuchac właściciela portalu. Ewentualnie wskazac na konieczność moderowania wpisów - student przyznał, że nie dokonywał moderacji. Cytuj: Nie wiem, jak to jest ze zwolennikami PiS, ale co do mnie, to, jak już wspominałem, aż tak bardzo nie interesuje mnie to, co robi władza - bo każda władza przemija, natomiast znacznie bardziej interesuje mnie to, co ta władza robi ze społeczeństwem, bo społeczeństwo zostaje. Na przykład uczy je podwójnych standardów: jak PiS to robi, to jest źle, jak robi to Platforma, to jest dobrze. Niekiedy nawet jest dobrze jedynie dlatego, że PiS też to robił. Rzecz w tym, ze Ty usiłujesz non stop różnicować ów wpływ.....PiS=owski wzniosły patriotyczni-religiczny, PO-wski otumaniający, pozbawiający woli i rozumu. Cytuj: Ciekawe, czy gdyby PiS nasłał ABW na "spieprzajdziadu", to Alus też pisałaby uspokajającym tonem, że każda władza tak robi, bo tak już po prostu jest. PiS nasyłał ABW wielokroć, chcieli nawet prowadzić dochodzenie p-ko pisemku niemieckiemu. A J. Kaczyński młodych internautów postrzegał jako piwoszy erotomanów Więc działanie toczka toczkę podobne, tylko szyldy inne.
|
So maja 21, 2011 19:31 |
|
 |
Johnny99
|
Alus napisał(a): Stała się głupota. Wiesz, jakie mogą być dla tego gościa skutki tej "głupoty"? Najścia na Barbarę Blidę dzisiaj nikt nie nazywa "głupotą", bo każdy wie, jakie były tego skutki. Cytuj: Rzecz w tym, ze Ty usiłujesz non stop różnicować ów wpływ.....PiS=owski wzniosły patriotyczni-religiczny, PO-wski otumaniający, pozbawiający woli i rozumu. Mnie w tym momencie po prostu nie interesuje żaden wpływ PiS, bo to nie PiS mną rządzi i nie PiS może mnie w przyszłości ganiać za pomocą ABW. Jak PiS wróci do władzy (co na pewno w tym roku się nie stanie), to wtedy pogadamy o PiS. Mamy za sobą cztery lata ciągłego gadania o PiS, naprawdę, może już wystarczy? Cytuj: PiS nasyłał ABW wielokroć I pisałaś wtedy uspokajającym tonem, że każda władza tak robi, bo tak już po prostu jest? Cytuj: A J. Kaczyński młodych internautów postrzegał jako piwoszy erotomanów  Więc działanie toczka toczkę podobne, tylko szyldy inne. No widzisz? I znowu zaczynasz dowodzić, że nazywanie internautów "piwoszami erotomanami" i nasyłanie na nich ABW to działania "toczka w toczkę podobne"..
|
So maja 21, 2011 20:17 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Bartosz Michalczyk i Filip Nowak – dwaj młodzi mieszkańcy Opola zostali dzisiaj zatrzymani przez funkcjonariuszy BOR w czasie wizyty prezydenta Bronisława Komorowskiego na Opolszczyźnie. Młodzi ludzie zamierzali w ramach obywatelskiej akcji zaprotestować przeciwko akcji ABW w mieszkaniu Roberta Frycza, twórcy satyrycznej strony internetowej AntyKomor.pl
Na Górę Św. Anny, gdzie Bronisław Komorowski uczestniczyć miał w otwarciu muzealnej wystawy, Michalczyk i Nowak przynieśli ze sobą transparent ze słowami „Przyszła pora na AntyKomora. Wolność słowa jest niezdrowa”.
Jak tłumaczą, chcieli w ramach obywatelskiego protestu wyrazić swoje zdanie wobec represji, jakie spotkały autora satyrycznej strony w sieci. – Staliśmy spokojnie z boku i nie wznosiliśmy żadnych haseł. Bardzo szybko podeszło do nas kilku cywilnych funkcjonariuszy i zażądało dokumentów. Nie wylegitymowali się, ale podejrzewamy, że byli to funkcjonariusze Biura Ochrony Rządu – relacjonuje Bartosz Michalczyk w rozmowie z Niezależną. pl.
Zatrzymanym mężczyznom nie pozwolono udać się na miejsce uroczystości z udziałem prezydenta Komorowskiego. Mężczyźni zostali wraz z transparentem przewiezieni do komendy policji w niedalekiej Leśnicy. – Wszystko trwało bardzo długo, a policjanci dzwonili do dyżurującego prokuratora z pytaniem, czy treść naszego transparentu nie obraża głowy państwa – opowiada Michalczyk. Decyzją prokuratora, obu mężczyzn zwolniono po około godzinie. Policjanci dali im jednak do zrozumienia, że ponowne rozwinięcie transparentu może grozić poważniejszymi konsekwencjami.
Fakt zatrzymania Bartosza Michalczyka i Filipa Nowaka potwierdza policja. - Zostali doprowadzeni na komendę i zwolnieni, bo prokurator nie dopatrzył się w ich czynie znamion naruszenia prawa - mówi w rozmowie z portalem Niezależna.pl młodszy aspirant Beata Kocur z Komendy Powiatowej Policji w Strzelcach Opolskich. Źródło: http://niezalezna.pl/10883-zatrzymani-z ... orka-z-prlPodkreślenia: mały kwiatek A zatem Komorowski boi się młodych chłopców i ich żartów, zwłaszcza, gdyby żarty się powtórzyły... Wygląda na to, że w ramach działań PZPO teraz gdziekolwiek pojedzie, czy poleci Prezydent Komorowski trzeba się spodziewać represji, zatrzymań lub aresztowań. Ze sztabu Tuska dochodzą głosy, że ma być atmosfera coraz bardziej zagęszczająca się, aby Polacy przy urnach nie wahali się, jak glosować...
|
So maja 21, 2011 22:33 |
|
 |
mazli
|
Alus napisał(a): Najwidoczniej czas pokazał, że w IVRP nie wszystko w czambuł było złe. Nie, to nie tak! Zatrzymanie o 6 rano było złe - bo wtedy rządził PIS. Podsłuchy były złe - bo wtedy rządził PIS. Czas jednak pokazał, że zatrzymanie o 6 rano nie jest teraz złe. Czas jednak pokazał, że nawet większa liczba podsłuchów nie jest teraz zła. Dlaczego wyżej wymienione rzeczy nie są teraz złe? Odpowiedź jest banalna. Alus napisał(a): kobole wedle PiS to "oddolny patriotyczny ruch sprzeciwu" Jest wielu kibiców (nie kiboli, chyba, że nie rozróżniasz takowych), którzy na stadionach podnosili antyrządowe transparenty, materiały o żydokomunie, zdjęcia Michnika itp. A więc jest to oddolny ruch sprzeciwu. Przecież zwolennicy PO są prawi i twierdzą, że nie można nikomu odmawiać patriotyzmu - tym samym ta grupa musi zostać nazwana oddolnym patriotycznym ruchem sprzeciwu. Alus napisał(a): PS. Czy was nie przerażają ohydne, zjadliwe, kipiące nienawiścią komentarze na różnych portalach, na forach, w blogach??????.......przecież niektóre budzą wątpiwości w człowieczeństwo piszących..... Przerażają. Proponuje nie czytać, bo żeby tak każdemu zrobić poranną wizytę byłoby planem karkołomnym.
|
So maja 21, 2011 23:20 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Nie, to nie tak! Zatrzymanie o 6 rano było złe - bo wtedy rządził PIS. Podsłuchy były złe - bo wtedy rządził PIS.
Czas jednak pokazał, że zatrzymanie o 6 rano nie jest teraz złe. Czas jednak pokazał, że nawet większa liczba podsłuchów nie jest teraz zła.
Dlaczego wyżej wymienione rzeczy nie są teraz złe? Odpowiedź jest banalna. A kogo personalnie od 2007r zatrzymano o 6 rano.....może wymienisz. Podsłuchy funkcjonuja we wszystkich krajach - przy czym w wielu policja nie musi występowac o prawo podsłuchu. Ale jesli są niezuzasadnione, to niezależnie PiS czy PO jest to proceder naganny Cytuj: Jest wielu kibiców (nie kiboli, chyba, że nie rozróżniasz takowych), którzy na stadionach podnosili antyrządowe transparenty, materiały o żydokomunie, zdjęcia Michnika itp. A więc jest to oddolny ruch sprzeciwu. Przecież zwolennicy PO są prawi i twierdzą, że nie można nikomu odmawiać patriotyzmu - tym samym ta grupa musi zostać nazwana oddolnym patriotycznym ruchem sprzeciwu. Oczywiście..... te transparenty trzymali w latach 2005-2007 trzymali pijani internauci erotomani, lewactwo Cytuj: Przerażają. Proponuje nie czytać, bo żeby tak każdemu zrobić poranną wizytę byłoby planem karkołomnym. Wyrażnie napisałam - nie czytam tego badziejstwa.
|
N maja 22, 2011 6:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Wiesz, jakie mogą być dla tego gościa skutki tej "głupoty"? Najścia na Barbarę Blidę dzisiaj nikt nie nazywa "głupotą", bo każdy wie, jakie były tego skutki. Wiem. Niezaleznie czy śp Blida zabiła sie sama, czy był to nieszczęśliwy wypadek, faktem jest, że utrzymywała kontakty towrzyskie z ludzmi marnymi. Gdyby student moderował forum, przestrzegał, aby nie znalazły się wpisy uwłaczające godności człowieka - i nie chodzi tylko, że ten człowiek jest akurat prezydentem - nikt zapewne nie nachodziłby go o 6 rano. Za wszystko przyjdzie kiedyś nam zapłacić - maxyma zawsze aktualna. Cytuj: Mnie w tym momencie po prostu nie interesuje żaden wpływ PiS, bo to nie PiS mną rządzi i nie PiS może mnie w przyszłości ganiać za pomocą ABW. Jak PiS wróci do władzy (co na pewno w tym roku się nie stanie), to wtedy pogadamy o PiS. Mamy za sobą cztery lata ciągłego gadania o PiS, naprawdę, może już wystarczy? Tak krótka pamięć  .....zapomniałeś już rządy PiS+SO+LPR?????? Cytuj: I pisałaś wtedy uspokajającym tonem, że każda władza tak robi, bo tak już po prostu jest? Znów zapomniał....PIS patetycznie głosił, że wszelkie działania podejmuje kierując się dobrem kraju, zwalczał układ, aż odnalazł układ w swoim rzędzie - afera gruntowa, gwóźdż Cytuj: No widzisz? I znowu zaczynasz dowodzić, że nazywanie internautów "piwoszami erotomanami" i nasyłanie na nich ABW to działania "toczka w toczkę podobne".. Tylko, że nikt nie nazywa interanutów teraz piwoszami erotomanami i nie nasyła ABW na kiboli. Sprawdzono jednego studenta - zapewne bezmyślnie nadgorliwość jest gorsza niż faszyzm wysyłając do niego ABW - prokuratura generalna ma sprawdzić. A kiboli, czyli wedle PiS "patriotyczny ruch oddolny" może pozostawimy na Euro 2012.....niech świat zobaczy "polskich patriotów".
|
N maja 22, 2011 7:06 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alus napisał(a): Niezaleznie czy śp Blida zabiła sie sama, czy był to nieszczęśliwy wypadek, faktem jest, że utrzymywała kontakty towrzyskie z ludzmi marnymi. Tak tak, ludzie "wielcy od swojej ślepoty" od 2 tysięcy lat podnoszą ten argument: Jezus, święty, nie święty, faktem jest że zadawał się z biedotą i z celnikami jadał, a raz nawet jawnogrzesznicę ratował od słusznej kary. Dlatego nie zastanawiajmy się, czy zabili go słusznie, czy niesłusznie, a zwłaszcza czy zmartwychwstał, czy to było kłamstwo. Gratuluję sposobu myślenia. A prawdą jest, że Barbarę Blidę zabiło "zadawanie się" z ludźmi marnymi, mianowicie: Zbigniew Ziobro - prokurator Generalny, Jarosław Kaczyński - Premier Rządu i Barbara Kmiecik - Właścicielka jednego z trzech największych koncernów sprzedaży węgla w latach 90tych, w Polsce. Ta ostatnia nazajutrz po uzyskaniu informacji, że Barbara Blida nie żyje, płakała i odwołała zeznania, obciążające ś.p. Zmarłą. Pozostałych nie było stać na honorowe zachowanie się wobec śmierci. Zastanawiam się czy niektórych głowy nie bolą od tego dualistycznego, partyjnego podejścia na losy świata i na rządzenie Polską. PZPO jest oczywiście metoda utrzymania władzy jednych przeciwko drugim. A przecież w Konstytucji wyraźnie zapisano, że Polska jest krajem demokratycznym i wspólnym dobrem wszystkich obywateli. Polska nie jest republiką partyjną ani nie jest krajem niewolniczym. I trzeba taka Polskę zbudować w końcu, zamiast tłuc pianę w sprawie jednej czy drugiej Partii.
|
N maja 22, 2011 10:55 |
|
|
|