Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 23:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna strona
 Czy ofiara Pana Jezusa to Eucharystia? 
Autor Wiadomość

Post Re: Czy ofiara Pana Jezusa to Eucharystia?
krzysiekniepieklo napisał(a):
Marek; Każdy z nas stał pod krzyżem z młotkiem w ręku i każdy z nas przelewł Jego krew. To nasza pycha wypiera się tego. Czy Kościół nie uczy, że każdym grzechem przybijamy Go do krzyża? Jeśli Go przybijamy to przelewamy Jego Krew.
To wszystko prawda - ale kto temu tu zaprzecza? Z kim dyskutujesz?
Cytuj:
Zend; Nie jestem nauczycielem i wyjaśniam tylko to co mi objaśnił Bóg.
Rozwiń proszę, w jaki sposób Ci Bóg to "wyjasnił".

So gru 17, 2016 22:27
Zobacz profil WWW

Marek; Bóg mi nie wyjaśnił, jak ja mam to Tobie wyjaśnić, więc nie będę próbował.

So gru 17, 2016 23:01

Marek; Bóg mi nie wyjaśnił, jak ja mam to Tobie wyjaśnić, więc nie będę próbował.
Aha ;)

Sorry, ale jak CI się wydaje że masz poznanie lepsze niż Kosciół, to to mniemanie ma tylko jednego autora - szatana, ojca kłamstwa.
Uważaj na siebie.

So gru 17, 2016 23:06
Zobacz profil WWW

Marek; wiem,że z ciekawości chciałbyś zajrzeć pod mój dekiel ale zostaw to ekspertom. Spróbuję założyć nowi temat i jeśli go nie zamkną to Wam trochę naświetlę jak to u mnie funkcjonuje.

So gru 17, 2016 23:31
Doskonale widać jak to funkcjonuje: Przestałeś słuchać Kościoła i tych, których Bóg powołał w nim do nauczania, a następnie stworzyłeś sobie własne nauczanie na temat Eucharystii.

N gru 18, 2016 7:34

W Kościele są również ludzie ( fałszywi prorocy),którzy głoszą fałszywe nauki. Wszystko jest w NT. Ja nie mówię nic nowego.

N gru 18, 2016 10:12
Wlasnie jeden tu sie sam ujawnil.

Caly Kosciol sie myli od 2000 lat i dzis pojawil sie (kolejny) prorok, ktory mowi, ze co Msze sw zabijamy na nowo Pana Jezusa i plakac nad tym mamy, ze od 2000 lat, na wlasne zyczenie, jest zabijany bez przerwy na oltarzach tego swiata. I tylko po to zmartwychwstal zeby umierac bez konca...
To jest dla ciebie Dobra Nowina? Niekonczaca sie meka?

N gru 18, 2016 10:29
W Kościele są również ludzie ( fałszywi prorocy),którzy głoszą fałszywe nauki.

Jest też podane kto ma tych ludzi głoszących błędne nauki rozpoznawać i prostować to, co głoszą. Przegapiłeś?

N gru 18, 2016 10:38

Kael; to jest twoja nauka. Wygląda na to, że nic z tego co mówiłem, nie zrozumiałaś.

N gru 18, 2016 11:10

Nie widzę sensu dalszej dyskusji, bo widać że nie czytasz i nie usiłujesz zrozumieć co się do Ciebie pisze - problem więc nie tkwi raczej nie w niezrozumieniu, a w pysze i zwiedzeniu.
Tu argumentacja nie pomoże.
Krzysztofie, uważaj na siebie, bo wygląda na to, że jesteś w rękach sił, które nie są (wbrew temu co Ci się zdaje) Tobie przyjazne.
Jeśli będziesz potrzebował jakichś wyjaśnień (biblijnych, czy z nauki Magisterium), napisz na priv.
Na razie uważam, że nie w tym jest Twój problem.
Ja chciałbym się skupić teraz na przygotowaniu do święta, a zresztą - jak pisałem - nie sądzę bym mógł Ci pomóc. A taka dyskusja w której chodzi jedynie o dyskusję nie jest nikomu potrzebna.
Ale oczywiście gdybym mógł faktycznie pomóc, napisz.
Cytuj:
Spróbuję założyć nowi temat i jeśli go nie zamkną to Wam trochę naświetlę jak to u mnie funkcjonuje.
Tak przypuszczałem, że naprawdę chodzi Ci o dyskusję o sobie, widać, że lubisz być w centrum zainteresowania.
Jeszcze jeden powód by w to nie wchodzić.

N gru 18, 2016 11:29
Zobacz profil WWW

Yarpen; to co ja mówię to jest głos w dyskusji i pod rozwagę tych, których Kościół wyznaczył do dbania o czystość nauki. Czekam na dyskusję na bazie NT. Uzasadnienia z późniejszego okresu ludzi, którzy nie mieli objawień a pisali nowe rzeczy, które nie mają uzasadnienia w NT nie są dla mnie argumentami.

N gru 18, 2016 11:52

Marek ; najpierw pytasz, a j ak Ci odpowiadam to twierdzisz, że robię to bo chcę być w centrum zainteresowania. To może nie zadawaj takich pytań, skoro to tak naprawdę Ciebie to nie interesuje.

N gru 18, 2016 11:57

Bądź zdrów - i uważaj na siebie.

N gru 18, 2016 11:58
Zobacz profil WWW
Yarpen; to co ja mówię to jest głos w dyskusji i pod rozwagę tych, których Kościół wyznaczył do dbania o czystość nauki. Czekam na dyskusję na bazie NT. Uzasadnienia z późniejszego okresu ludzi, którzy nie mieli objawień a pisali nowe rzeczy, które nie mają uzasadnienia w NT nie są dla mnie argumentami.

Acha, teraz twierdzisz ze ci ktorzy np. spisali tresc katechizmu, na podstawie Bibli nie mogli miec zadnych objawien, ani co do tresci Katechizmu, ani do potrzeby jego napisania.
Dopiero taki Krzysiek po kilkuset latach dostal objawienie ze trzeba to zmienic, tylko nie wie co i jak zmienic.

N gru 18, 2016 12:01
Yarpen; to co ja mówię to jest głos w dyskusji i pod rozwagę tych, których Kościół wyznaczył do dbania o czystość nauki.

Kościół już się wypowiedział w czasie Soboru Trydenckiego. Jest to nauczanie, które obowiązuje także Ciebie.

N gru 18, 2016 12:02
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 19  Następna strona