Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 22:32

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość

Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Johnny99 napisał(a):
pilaster napisał(a):
No proszę. Johnny99 nie wie, kto wchodzi w skład Świętej Rodziny, którą takim kultem otacza

Nie tylko nie wie, ale i niespecjalnie go to interesuje, więc może żadnym kultem nie otacza? :D

Gdyby tak było, nie nazywałby Johnny99 krytyki Świętej Rodziny (Kaczyńskich) ...atakiem na Kościół. :)

Cytuj:
Cytuj:
Obchodzi natomiast Johnnego co robi syn Donalda Tuska.

Owszem, bo Donald Tusk jest urzędującym premierem Polski, na którego rządzie na dodatek właśnie akurat ciąży afera związana z nepotyzmem.

natomiast co robu zięć urzedujacego prezydenta Polski Johnnego nigdy nie obchodziło. No ale to był prezydent, zatem i zięć należący do Świętej Rodziny, czyli z samej definicji nietykalnej i nieskalanej :(

Cytuj:
Cytuj:
Zwłaszcza ze nie ma jak do tej pory żadnych przesłanek świadczących o tym, że premier korzystając ze swojego urzędu, udzielał synowi wsparcia w jakiejś nielegalnej działalności.

Ze względu na to, iż mamy do czynienia z premierem, czyli jednym z najwyższych przedstawicieli władz państwa, należy to domniemywać aż do dowodu przeciwnego, w ramach zasady patrzenia władzy na ręce (oczywiście nie mam na myśli domniemania w sensie prawnym).

Ponieważ zatem mamy do czynienia z premierem, należy także domniemywać, że jest on mordercą, kanibalem, pedofilem i oszustem matrymonialnym, aż do dowodu przeciwnego. :(

Być może Johnny99, jak wszyscy fanatycy PiS nie zdaje sobie z tego sprawy, ale premier podlega dokładnie takiemu samemu prawu, także karnemu jak wszyscy obywatele, naprawdę.

Zresztą, jak już wspomniałem, wspomniana przez Johnnego 99 zasada (domniemywania winy władzy w dowolnym zakresie) nie obowiązywala jakoś wobec premiera i prezydenta z PiS. Wtedy obowiązywało domniemanie niewinnosci władzy :biggrin:

Cytuj:
Cytuj:
Nie ma nawet przesłanek, że sam młodszy Tusk był w coś nielegalnego zamieszany.

Owszem, są przesłanki, na razie co najmniej odnośnie konfliktu interesów, acz skoro OLT było powiązane z Amber Gold, którego właściciel ma na koncie pięć wyroków sądowych i bardzo prawdopodobny następny (co najmniej za fałszowanie dokumentów), to należy zakładać, iż sprawa jest rozwojowa.

Czyli zdaniem Johnnego99 Tusk młodszy jest właścicielem Amber Gold? :o

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Pn sie 13, 2012 15:27
Śledztwa wdrożyć sie nie da, ale czy za pełną wiedzą śp. L. Kaczyńskiego, czy pozostawiono go nieświadomym, faktem jest, że podpisał akt łaski dla przestępcy, któremu prokuratura nie wydała zgody na ułaskawienie.

Pn sie 13, 2012 15:34
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Zobaczymy, jak się rozwinie afera z Michałem Tuskiem, bo rozwija się coraz ciekawiej.

Nie wiem czy afera, ale ewidentna głupota jest faktem.
Niestety takie czasy - młodzi gonią za kasą, karierą, jak ćmy do ognia.

I tu widac było hipokryzję PO. Jak S. Kalemba został ministrem rolnictwa to ludzie z PO domagali się aby jego syn zrezygnował z pracy w agencji rolnej.Jak wspomniano o synie Tuska to już cicho sza!

Pn sie 13, 2012 22:29
mykitos napisał(a):
Alus napisał(a):
Johnny99 napisał(a):
Zobaczymy, jak się rozwinie afera z Michałem Tuskiem, bo rozwija się coraz ciekawiej.

Nie wiem czy afera, ale ewidentna głupota jest faktem.
Niestety takie czasy - młodzi gonią za kasą, karierą, jak ćmy do ognia.

I tu widac było hipokryzję PO. Jak S. Kalemba został ministrem rolnictwa to ludzie z PO domagali się aby jego syn zrezygnował z pracy w agencji rolnej.Jak wspomniano o synie Tuska to już cicho sza!

A znasz partię, która nie cechuje sie hipokryzją przy obsadzaniu stanowisk swoimi ludźmi?

Wt sie 14, 2012 6:39

Alus napisał(a):
Śledztwa wdrożyć sie nie da, ale czy za pełną wiedzą śp. L. Kaczyńskiego, czy pozostawiono go nieświadomym, faktem jest, że podpisał akt łaski dla przestępcy, któremu prokuratura nie wydała zgody na ułaskawienie.

Od tego był prezydentem. Akt łaski własnie zależy wyłącznie od woli prezydenta, który moze go podpisać także wbrew opinii prokuratury i swoich doradców prawnych. Zatem Kaczyński tu akurat żadnego prawa nie złamał, chociaż rzecz jasna byla to żenada, porównywalna z nadaniem odznaczenia Jaruzelskiemu i potem na "odbieraniu' mu go za pośrednictwem mediów. :( .

PiS i Kaczyńscy opanowali perfekcyjnie sztukę upokarzania Polaków i plucia im w twarz formalnie nie łamiąc żadnego prawa. :(

Wt sie 14, 2012 7:28

pilaster napisał(a):
Gdyby tak było, nie nazywałby Johnny99 krytyki Świętej Rodziny (Kaczyńskich) ...atakiem na Kościół. :)

No i też Johnny niczego takiego nie zrobił, to wyłącznie absurdalne urojenie Pilastra (bo nie podejrzewam go o tak skrajną postać nieumiejętności czytania ze zrozumieniem).

Cytuj:
natomiast co robu zięć urzedujacego prezydenta Polski Johnnego nigdy nie obchodziło.

Zięć to jednak nie dziecko. Poza tym, skąd niby Pilaster wie, że nigdy nie obchodziło?

Cytuj:
Ponieważ zatem mamy do czynienia z premierem, należy także domniemywać, że jest on mordercą, kanibalem, pedofilem i oszustem matrymonialnym, aż do dowodu przeciwnego. :(

Gdyby były przesłanki, to tak.

Cytuj:
Być może Johnny99, jak wszyscy fanatycy PiS nie zdaje sobie z tego sprawy, ale premier podlega dokładnie takiemu samemu prawu, także karnemu jak wszyscy obywatele, naprawdę.

Johnny nie jest fanatykiem PiS. Oczywiście, że podlega, dlatego Johnny zaznaczył, że nie chodzi o domniemanie w znaczeniu prawno-proceduralnym.

Cytuj:
Zresztą, jak już wspomniałem, wspomniana przez Johnnego 99 zasada (domniemywania winy władzy w dowolnym zakresie) nie obowiązywala jakoś wobec premiera i prezydenta z PiS.

Nie, nie w dowolnym zakresie, tylko wtedy, kiedy pojawiają się po temu przesłanki. Oczywiście, że obowiązywała, tyle, że obecnie już nie obowiązuje, ponieważ PiS nie ma ani premiera, ani prezydenta.

Cytuj:
Czyli zdaniem Johnnego99 Tusk młodszy jest właścicielem Amber Gold? :o

Oczywiście, niczego takiego Johnny nie napisał.

Cytuj:
Zatem Kaczyński tu akurat żadnego prawa nie złamał

Ahaaaa, czyli jednak ;-)

W pluciu i upokarzaniu Polaków PiS (i żadna inna partia, może poza Ruchem Palikota, ale to się nie liczy, bo to dziecko PO) nie ma w ogóle startu do platformersów. PO osiągnęła w tym względzie mistrzostwo.

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 14, 2012 7:35
Alus napisał(a):

A znasz partię, która nie cechuje sie hipokryzją przy obsadzaniu stanowisk swoimi ludźmi?

Z partii obecnych w parlamencie niestety chyba nie ma takiej...
Hipokryzją jest potępianie tego zjawiska u innych partii jeżeli u siebie samych też to występuje.
Dostrzegają drzazgę w oku drugiego a nie widzą belki we własnym oku

Wt sie 14, 2012 10:35

Patrząc na to, co robi Plichta, naprawdę trudno uwierzyć, że nie korzysta on z jakiejś protekcji w najwyższych władzach państwowych. Przecież ten człowiek, na oczach całego kraju i wszystkich mediów, niemal w ogóle tego nie ukrywając, próbuje uprać miliony złotych, popełniając przy tym prawdopodobnie kolejne przestępstwa (ostatnio okazało się, że dokument, na mocy którego wyprowadził pieniądze do spółki założonej przez żonę.. też jest sfałszowany). Należy go, wraz z żoną, natychmiast aresztować, póki jeszcze w ogóle jest możliwość odzyskania choć części. Tymczasem prokuratura "nie wie, co robić" - tak, jakby nie było oczywiste, co należy robić :shock: Karnowski już zauważył, że jego próby wkręcenia w zamieszanie Michała Tuska (Tusk przyniósł nam konkretną informację o tym, ile Port Lotniczy w Gdańsku bierze od naszej konkurencji, konkretnie od Wizz Air, za obsłużenie jednego pasażera.) można odczytywać jako jasny sygnał wysłany w stronę władzy: "pomóżcie mi - albo przynajmniej osłońcie w miarę możliwości, to będę milczał. Bo jeżeli mam utonąć, to nie utonę sam. I was pogrążę."

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 14, 2012 10:59
zbanowany na stałe

Prokuratura nie wie co robić, bo skąd ma to wiedzieć, gdy razem z kierownictwem Amber Golda należy zatrzymać członka rodziny premiera, a może i jego samego.

Przecież prokuratura od rządu jest niezależna, więc w tej sytuacji jest jak dziecko we mgle...

Wt sie 14, 2012 11:06

Johnny99 napisał(a):
Patrząc na to, co robi Plichta, naprawdę trudno uwierzyć, że nie korzysta on z jakiejś protekcji w najwyższych władzach państwowych.

Raczej wśród polityków opozycji. :( W pisowskich mediach Plichta już wyrasta na prześladowanego przez PO patriotę, a największym i jedynym winnym całej afery jest oczywiscie ...Tusk :(

Jeszcze dzień, dwa, a "AmberGold" będzie "czysto polskim kapitałem" podstępnie zniszczonym przez złowrogiego Tuska. :-(

To zresztą tylko przygrywka, przed jazgotem medialnym jaki nastapi przy okazji upadku innej, czysto pisowskiej piramidy finansowej - SKOKu.

Wt sie 14, 2012 11:25
zbanowany na stałe

Prawdę mówiąc bardzo podobnie się działo przy unicestwianiu innych polskich kapitałów i ich właścicieli, że wspomnę tylko państwowy z wykorzystaniem służb specjalnych, skok na kasę Konsorcjum Kolloseum, Bank Grobelnego, a niechby i interes Bagsika i Gąsiorowskiego, ostatecznie Polaków.
Mechanizm wypróbowany i skuteczny - te kapitały zostały zatrzymane w pomnażaniu polskich pieniędzy, przestały działać, nie działają i już nie zadziałają.

SKOK i polskie banki spółdzielcze to ostatnie polskie duże pieniądze, które po pierwsze trzeba zniszczyć a po drugie można na nie na sposób w imieniu Państwa skoczyć i je wykorzystać.

Wt sie 14, 2012 11:42

pilaster napisał(a):
Raczej wśród polityków opozycji.

Oczywiście, przecież wiadomo, że Polską rządzi opozycja :-D

Cytuj:
W pisowskich mediach Plichta już wyrasta na prześladowanego przez PO patriotę,

I to nawet nie politycy opozycji, ale wręcz sam Sakiewicz :shock:

Oczywiście, nie ma w przytoczonym tekście ani słowa o PO czy "patriotyzmie" - ale od dawna już wiemy, że Pilaster widzi tylko i wyłącznie to, co chce zobaczyć :-D

Cytuj:
jedynym winnym całej afery jest oczywiscie ...Tusk :(

Taaaak, oczywiście pilasterku, jak byk w tym tekście stoi, że jedynym winnym całej afery jest Tusk, ni mniej, ni więcej :-D

Cytuj:
Jeszcze dzień, dwa, a "AmberGold" będzie "czysto polskim kapitałem" podstępnie zniszczonym przez złowrogiego Tuska. :-(

A teraz niech pilaster spojrzy na komentarze "straszliwych pisowców" pod tym tekstem i znajdzie mi jakiś przychylny Plichcie i AmberGold. No, szukamy! Bo ja znalazłem np. taki:

Za czasów Ziobry i Kamińskiego (lata 2005-2007), Stefański-Plichta został pierwszy raz skazany za fałszowanie dokumentów (2005 rok). W czasach Ziobry i Kamińskiego nie wyłgał się z przekrętu Multikasy - dostał wyrok już w 2008, jak było twoje ukochane PO, ale wsadzili go za Ziobry i Kamińskiego. Potem wyłudzał przez słupy kredyty w bankach, więc dostał jeszcze dwa wyroczki, ale takich jak on wtedy są setki, to jest przestępczy plankton i wystarczy policjant z pałą, nie są potrzebni ludzie zdeterminowani, żeby wyrywać chwasty. Amber Gold powstał w 2009 roku - Ziobro z Kamińskim już od dwóch lat byli w politycznym niebycie, za to PO przetestowało już ludzi, że można im napluć w oczy, więc grunt pod przekręt Amber Gold był przygotowany nawet od strony badań socjologicznych

Który, jak wszyscy widzą, dowodzi niezbicie, że rządzący krajem Sakiewicz i jego zwolennicy uważają Plichtę za wzór patrioty, którego za to właśnie niszczy zły Tusk :-D

Nie mówiąc już o tym, że od początku afery jej leitmotivem w środowiskach pisowskich jest krzyk: "dlaczego Tusk nie ostrzegł społeczeństwa przed AmberGold!" (http://niezalezna.pl/31885-co-dzisiaj-powie-tusk). Przed "patriotą" miał je ostrzegać, pilaster? :D

Cytuj:
To zresztą tylko przygrywka, przed jazgotem medialnym jaki nastapi przy okazji upadku innej, czysto pisowskiej piramidy finansowej - SKOKu.

Aaa, to już inna sprawa - afera AmberGold zapewne rzeczywiście doskonale się nada do tego, by natychmiast, w imię "ochrony obywateli", przyłożyć jakąś fajną ustawą, wprowadzającą trzy razy większy państwowy nadzór nad działalnością bankową (liberał pilaster nie może się już doczekać!), skonstruowaną tak, by ud*** głównego sponsora środowisk nielubiących Tuska ;-) To samo przecież się stało po tym, jak nielubiący Tuska ośmielili się zorganizować sobie własny marsz na 11 listopada ;) Oj, nieładnie jest nie lubić Tuska, tacy, co nie lubią Tuska muszą się przygotować na to, że mogą mieć spore problemy!

To znaczy.. doskonale by się nadała - gdyby nie to, że najwyraźniej afera w jakiś sposób dotyka syna Tuska :( I co teraz robić? Prokuratorzy nie wiedzą, mają związane ręce :(

Wt sie 14, 2012 11:57
Prawa nie złamał ale oszusta w
pilaster napisał(a):
Alus napisał(a):

Od tego był prezydentem. Akt łaski własnie zależy wyłącznie od woli prezydenta, który moze go podpisać także wbrew opinii prokuratury i swoich doradców prawnych. Zatem Kaczyński tu akurat żadnego prawa nie złamał, chociaż rzecz jasna byla to żenada, porównywalna z nadaniem odznaczenia Jaruzelskiemu i potem na "odbieraniu' mu go za pośrednictwem mediów. :( .

PiS i Kaczyńscy opanowali perfekcyjnie sztukę upokarzania Polaków i plucia im w twarz formalnie nie łamiąc żadnego prawa. :(

Prawa nie złamał, ale oszusta - kumpla zięcia ułaskawił.

homo_homini_canis_est napisał(a):
Prawdę mówiąc bardzo podobnie się działo przy unicestwianiu innych polskich kapitałów i ich właścicieli, że wspomnę tylko państwowy z wykorzystaniem służb specjalnych, skok na kasę Konsorcjum Kolloseum, Bank Grobelnego, a niechby i interes Bagsika i Gąsiorowskiego, ostatecznie Polaków.
Mechanizm wypróbowany i skuteczny - te kapitały zostały zatrzymane w pomnażaniu polskich pieniędzy, przestały działać, nie działają i już nie zadziałają.

SKOK i polskie banki spółdzielcze to ostatnie polskie duże pieniądze, które po pierwsze trzeba zniszczyć a po drugie można na nie na sposób w imieniu Państwa skoczyć i je wykorzystać.

Banki spółdzielcze - zaplecze PSL - mają świetnie.
SKOKI zaś to klasyczne parabanki, z poparciem PiS i o. Rydzyka.
A jak można im ufać świadczy fakt, że dyrektor rejonu na Małopolskę swoje własne kapitały powierzył bankowi Raiffeisen.

Grobelny, Bagsik i Gąsiorowski to klasyczny przykład uczciwości :D :lol:

"Argument" o nie ostrzeżeniu społeczeństwa przez Tuska przed Amber Gold, jest tak bezgranicznie głupi, że nie wypada nawet z czymś takim dyskutować.

Wt sie 14, 2012 12:08
@Alus

Na jakiej podstawie uważasz, że SKOKi są klasycznymi parabankami :shock: ??
Że taki Provident takowym klasycznym jest to nie mam wątpliwości, ale żeby SKOK??

Wt sie 14, 2012 12:13
Val napisał(a):
@Alus

Na jakiej podstawie uważasz, że SKOKi są klasycznymi parabankami :shock: ??
Że taki Provident takowym klasycznym jest to nie mam wątpliwości, ale żeby SKOK??

Przeczytaj na stronach KNF - SKOKI nie figurują w wykazie banków z gwarancją kapitałową i nadzorem bankowym.

Wt sie 14, 2012 12:18
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 166  Następna strona