Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt sie 15, 2025 13:44

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 166  Następna strona
 Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska 
Autor Wiadomość
Post Re: Polska Zjednoczona Platforma Obywatelska
Cytuj:
Chodzi mi o to, że średnio rozgarnięty człowiek, widząc ofertę AmberGold od razu nabędzie podejrzeń, że coś tu nie gra. Więc zanim wejdzie w taki interes powinien to dokładnie sprawdzić.

Przyznam, że nie sprawdzałam oferty Amber Gold. Jednakże średnio rozgarnięty człowiek powinien skrupulatnie przeczytać każdą umowę jaką podpisuje, tymczasem tajemnicą poliszynela jest, że mało kto czyta umowę podpisywaną z bankiem.
Ja swoją doczytałam do połowy dokładnie, po czym dałam sobie z tym spokój, gdyż i tak niewiele z niej wyniosłam. Jedyne co mnie na bieżąco interesuje to tabele opłat.

Ponadto-taka już się wykształciła mentalność-i to nie tylko wśród "plebsu", ale i też u "śmietanki"- taka afera z bankami. Ot państwo dało kroplówkę, więc przedstawiciele banków pewnie kierowali się tą samą mentalnością, co szarzy obywatele. Bo że dało się zapobiec tej lawinie, to jest oczywiste, w końcu nie każdy bank hulał beztrosko ufając, że "będzie dobrze".

Wt sie 14, 2012 13:28

pilaster napisał(a):
Rządzić nie rządzi, ale spore wpływy zachowala. Skoro PiS mogło "załatwić" abp Życińskiego i to w czasie jego pobytu za granicą, to równie dobrze mogło i "hodować" Plichtę, żeby w odpowiednim momencie uderzyć nim w Tuska :(

Aaa, czyli PiS zachował wystarczająco spore wpływy, by trzymać w garści sądy i prokuraturę, na co dowodem jest to, że załatwili Życińskiego i to zagranicą :lol: Może byś się, pilaster, jednak skoncentrował na teorii ewolucji albo odkłamywaniu historii Kościoła, znacznie lepiej ci to wychodzi? ;-)

Cytuj:
Ale jeszcze wczoraj Plichta był oszustem i złodziejem, dzisiaj już "drży o swoje życie" na które dybią siepacze Tuska

Czyli pilaster jednak nie przeczytał tych komentarzy? :(

Cytuj:
a patriotą i czysto polskim kapitałem zostanie jutro - pojutrze.

Cóż, ostatecznie jest człowiekiem, więc jeżeli np. dopadnie go grasujący w naszym kraju "seryjny samobójca", to media pisowskie na pewno zechcą się przyczynie śmierci uważnie przyjrzeć ;)

Cytuj:
Takie wolty nie odbywają się z godziny na godzinę, chociaż stosunkowo szybko, jak było widac w przypadku Petelickiego, który na przejscie od "ubeka" do "prawdziwie polskiego patrioty" potrzebował w mediach pisowskich około tygodnia

Taaaa, poszperał w necie i faktycznie, gen. Petelicki został po śmierci nazwany "patriotą".. przez Tomasza Siemoniaka, ministra obrony w rządzie PO ;)

Gen. Petelicki "zasłużył się" pisowcom tym, że nie powtarzał bezmyślnie obowiązującego pod karą ekskomuniki Wyznania Wiary dotyczącego przyczyn katastrofy smoleńskiej - a potem zginął tragicznie..

Cytuj:
Widocznie jeszcze ich oficerowie prowadzący nie zdązyli poinstruować co mają myślec. Cały proces jest, jak napisalem, w trakcie.

Nie tylko nie zdążyli, ale wręcz instruują ich z uporem w dokładnie przeciwnym duchu ;)

Cytuj:
Tak jest
piramida finansowa pn "Ambergold" - źle
piramida finansowa pn "SKOK" - dobrze :)

Niczego takiego, oczywiście, Johnny nie powiedział :)

Jak pokazuje właśnie ta afera, władza, w tym sądownicza, ma totalnie wy****ne na to, czy prowadzisz piramidę finansową czy nie - ważne, żebyś wiedział, kogo masz popierać. Sponsorujesz film o Wałęsie, współpracujesz z Wyborczą, zatrudniasz syna premiera? To jesteś git, choćby twoja działalność polegała wprost na oszukiwaniu dziesiątków tysięcy ludzi na dziesiątki milionów złotych, nie musisz się nawet z tym przed władzą kryć (władza co najwyżej krzywo spojrzy, jeśli we współpracę z tobą wejdzie ktoś z jej rodziny). Dajesz kasę ludziom, którzy nie lubią Pana Premiera Tuska? Ooo, nieładnie, trzeba się tobą zająć!

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 14, 2012 13:31
Johnny99 napisał(a):
Przecież ten człowiek, na oczach całego kraju i wszystkich mediów, niemal w ogóle tego nie ukrywając, próbuje uprać miliony złotych, popełniając przy tym prawdopodobnie kolejne przestępstwa (ostatnio okazało się, że dokument, na mocy którego wyprowadził pieniądze do spółki założonej przez żonę.. też jest sfałszowany). Należy go, wraz z żoną, natychmiast aresztować, póki jeszcze w ogóle jest możliwość odzyskania choć części. Tymczasem prokuratura "nie wie, co robić"

Prokuratura Okręgowa w Gdańsku ma obecnie takie stanowisko:
Prokuratura Okręgowa w Gdańsku nie prowadzi żadnego postępowania, w którym prezes Amber Gold Marcin Plichta występowałby w charakterze podejrzanego. „To nie jest osoba, która występuje w charakterze podejrzanego w postępowaniu przygotowawczym.(...)Brak jest podstaw do przedstawienia komukolwiek zarzutu dokonania przestępstwa i zastosowania w związku z tym jakichkolwiek środków zapobiegawczych”.(...)Prokuratura nie ma obecnie nawet podstaw, żeby badać, czy Plichta ma paszport czy nie ma, czy zamierza wyjechać

A co do podejrzenia fałszowania dokumentu do przelewu dla spółki żony- to Gazeta Wyborcza wysunęła na-razie będącą plotką- insynuację, że został sfałszowany. Więc nie "okazało się", a "być może".

Wt sie 14, 2012 14:02

Johnny99 napisał(a):
Gen. Petelicki "zasłużył się" pisowcom tym, że nie powtarzał bezmyślnie obowiązującego pod karą ekskomuniki Wyznania Wiary dotyczącego przyczyn katastrofy smoleńskiej - a potem zginął tragicznie..

No własnie o to chodzi, ze powtarzał. Albo przynajmniej media pisowskie tak napisały, żeby pośmiertnie dokooptowac go do grona "patriotów". Bo przecież podstawowym kryterium wyrózniającym dzisiaj patriotę jest głoszenie jedynie słusznej prawdy o męczeńskiej śmierci elity narodu w zamachu smoleńskim. :)

Skoro Petelicki miał zostac "patriotą" to takie właśnie głoszenie trzeba mu było przypisać.

I nie ma strachu. Plichta ma łeb na karku, zatem zapewne niedługo też zakwestionuje "sfałszowane wyniki ruskiego śledztwa podyktowane Tuskowi przez Putina". I tak dopełni się jego konwersja na patriotyzm i "jedynie polski kapitał" :D

Jest inaczej - Blog człowieka leniwego

Wt sie 14, 2012 14:07
zbanowany na stałe

Val napisał(a):
Prokuratura Okręgowa w Gdańsku ma obecnie takie stanowisko:
Prokuratura Okręgowa w Gdańsku nie prowadzi żadnego postępowania, w którym prezes Amber Gold Marcin Plichta występowałby w charakterze podejrzanego. „To nie jest osoba, która występuje w charakterze podejrzanego w postępowaniu przygotowawczym.(...)Brak jest podstaw do przedstawienia komukolwiek zarzutu dokonania przestępstwa i zastosowania w związku z tym jakichkolwiek środków zapobiegawczych”.(...)Prokuratura nie ma obecnie nawet podstaw, żeby badać, czy Plichta ma paszport czy nie ma, czy zamierza wyjechać

Tym bardziej prokuratura nie będzie badać czy Michał i Donald maja ważne paszporty i czy czasami nie wybierają się na długo za granicę...

Wt sie 14, 2012 14:09

Val napisał(a):
Brak jest podstaw do przedstawienia komukolwiek zarzutu dokonania przestępstwa i zastosowania w związku z tym jakichkolwiek środków zapobiegawczych

W takim razie co musi jeszcze Plichta zrobić, żeby prokuratura uznała, że takie podstawy są? :shock:

Cytuj:
A co do podejrzenia fałszowania dokumentu do przelewu dla spółki żony- to Gazeta Wyborcza wysunęła na-razie będącą plotką- insynuację, że został sfałszowany.

Nie "będącą plotką", tylko potwierdzoną przez trzy banki, które same złożyły już własne zawiadomienia o przestępstwie (któreś już z kolei, klienci wciąż szykują kolejne). Co, oczywiście, najwyraźniej nadal nie stanowi do prokuratury podstawy nawet do przedstawienia zarzutu :shock:

pilaster napisał(a):
Skoro Petelicki miał zostac "patriotą" to takie właśnie głoszenie trzeba mu było przypisać.

A po co miałby nim zostawać, skoro nie głosił i trzeba mu to było pośmiertnie przypisać? :shock: Może też finansował pisowskie media? :D

Cytuj:
I nie ma strachu. Plichta ma łeb na karku, zatem zapewne niedługo też zakwestionuje "sfałszowane wyniki ruskiego śledztwa podyktowane Tuskowi przez Putina"

Na razie to niczego nie musi kwestionować, bo prokuratura "nie widzi podstaw" ;) Ciekawe, czy uda jej się je dostrzec, zanim klienci AmberGold stracą wszystkie swoje pieniądze ;)

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Wt sie 14, 2012 14:35
zbanowany na stałe

To może być jeszcze większy przekręt niż afera ŻELAZO.
A potem po kolei będą ukręcać głowy wszystkim świadkom, prezes dostanie apopleksji i zejdzie i jedyny skazany za AMBER GOLD będzie portier w siedzibie firmy, oczywiście na 2 lata z zawieszeniem.
Minie 20 lat, afera się przedawni, a kokosy będą się rozmnażać w nieskończoność.

Wt sie 14, 2012 14:59

Val napisał(a):
Cytuj:
Chodzi mi o to, że średnio rozgarnięty człowiek, widząc ofertę AmberGold od razu nabędzie podejrzeń, że coś tu nie gra. Więc zanim wejdzie w taki interes powinien to dokładnie sprawdzić.

Przyznam, że nie sprawdzałam oferty Amber Gold. Jednakże średnio rozgarnięty człowiek powinien skrupulatnie przeczytać każdą umowę jaką podpisuje, tymczasem tajemnicą poliszynela jest, że mało kto czyta umowę podpisywaną z bankiem.
Ja swoją doczytałam do połowy dokładnie, po czym dałam sobie z tym spokój, gdyż i tak niewiele z niej wyniosłam. Jedyne co mnie na bieżąco interesuje to tabele opłat.

Ja też nie czytam umów bankowych, a jedynie tabelę opłat :) Ale co innego bank a co innego jakieś nie-wiadomo-co (nawet jeśli ładnie opakowane w nazwę "Amber Gold"). Poza tym, jeśli bank oferuje warunki zdecydowanie korzystniejsze od rynkowych, to jednak warto się zainteresować, jakie ryzyko się z tym wiąże.
A sytuacja była mniej więcej taka: masz lokatę w banku na 5-6% (całkiem nieźle na tle rynku) i dostajesz ofertę na "gwarantowane" 12%. Czy średnio rozgarnięty człowiek wejdzie w taki biznes znaczącymi dla siebie pieniędzmi bez dokładniejszego sprawdzenia oferenta?

Wt sie 14, 2012 15:12
Johnny99 napisał(a):
SweetChild napisał(a):
Naiwniacy winni są temu, że oddają swoje pieniądze ludziom o marnej reputacji.

Człowiek, który jest oficjalnym sponsorem filmu Wajdy o Wałęsie to człowiek o "marnej reputacji"? :? No, może dla tych ohydnych pisowców tak.. ale dla większości popierającego PO społeczeństwa? ;-)

Może ty miałeś inaczej, ale ja wcześniej nic nie wiedziałem o żadnej "marnej reputacji" Plichty. O jego pięciu wyrokach, zmienionym nazwisku itp. dowiedzieliśmy się, w każdym razie większość, dopiero teraz. Wywalał billboardy po całej Polsce. Dokonał rewolucji na polskim rynku lotniczym (sam raz leciałem OLT - super sprawa, znam mnóstwo osób, które wychwalały za OLT Plichtę pod niebiosa, firmy miały wykupione bilety na całe lata itp.). Sponsorował najróżniejsze imprezy (np. Internetowe Targi Motoryzacyjne w Trójmieście), współpracował z władzami Gdańska (sponsorował gdańskie zoo), a nawet z Gazetą Wyborczą (partner cyklu "Biznes. Ludzie. Pieniądze"). Marna reputacja? Gdzie? Wiadomo, że może nie byłoby rozsądne powierzać mu oszczędności całego życia, ale też i pewnie nieliczni to zrobili. Jak na lokatę o wartości kilkudziesięciu tysięcy, ludzie mieli prawo uważać go za osobę o wystarczająco przyzwoitej reputacji.

Nie znając reputacji p. Plichy - odpowiedz szczerze - czy powierzyłbyś swoje oszczędności spółce z ograniczoną odpowiedzialnoscią? :o
Zrozumiałe, że starsi ludzie/emeryci często nie łapią się na rozróżnienie spółka z oo.; spółka akcyjna, instytucja finansowa, bank.
Ale jak widac w wypowiedziach oszukanych klientów Amber Banku, wielu z nich to ludzi młodzi, w wieku produkcyjny.
I takie osoby budzą zdziwienie, że powierzają pieniędze spółce z oo.

Podstawą mojej niewiary w samodzielne działanie p. Plichtów jest fakt braku jakiejkolwiek interwencji KRS na brak rocznych sprawozdań finansowych.

Wt sie 14, 2012 15:26
Cytuj:
W takim razie co jeszcze musi Plichta zrobić, żeby prokuratura uznała, że takie podstawy są

To tylko potwierdza moją teorię, że Plichta tylko sprzedał swą gębę, a inni czerpią zyski.....znają na tyle prawo, i tak działają "aby nie zachodziła możliwość postawienia przestępstwa".

Wt sie 14, 2012 15:31

Alus napisał(a):
Zrozumiałe, że starsi ludzie/emeryci często nie łapią się na rozróżnienie spółka z oo.; spółka akcyjna, instytucja finansowa, bank.

Ale nie jest zrozumiałe, że starsi ludzie łapią się na ofertę ponadprzeciętnych, gwarantowanych zysków. Doświadczenie życiowe zobowiązuje...
Moim skromnym zdaniem chciwość zaślepia, jak widać i "młodych wykształconych" i "starszych doświadczonych". Przy czym w razie powodzenia zysk chowa się do własnej kieszeni, a w razie straty chętnie by się nią podzielić.
Podobnie było z płaczem nad kredytami we frankach - gdy złoty się umacniał, to nikt nie chciał dzielić się zyskiem z coraz niższych rat. A jak złoty zaczął się umacniać, to zaraz pojawiły pomysły pomocy frankowym kredytobiorcom. U nas na szczęście nic się z nich nie wykluło, ale już "w Budapeszcie" tak.

Wt sie 14, 2012 16:41

http://www.radiomaryja.pl/informacje/ro ... dochodowy/

Wt sie 14, 2012 20:43
Tusk broniąc swojego syna dał kolejny popis swojej obłudy i tego jak głeboko ma Polaków. Ostrzegać przed brudnymi interesami to on może swojego synalka, do tego ma ostrzegawcze służby, bo jak widać żeby ostrzec prócz swojego synalka Polaków, to ma w głębokim poważaniu.
Plichta musi być mocny i pewny siebie jeżeli zdobył się na wyjawienie takich szczegółów obciążających Tuska i jego syna. Wie z kim zadarł, jak za tej władzy w dziwnych okolicznościach giną niewygodni ludzie, teraz sam się boi o swoje życie. Przestępcze porachunki u szczytu władzy w Polsce.

Śr sie 15, 2012 17:29

quas napisał(a):
Tusk broniąc swojego syna dał kolejny popis swojej obłudy i tego jak głeboko ma Polaków. Ostrzegać przed brudnymi interesami to on może swojego synalka, do tego ma ostrzegawcze służby, bo jak widać żeby ostrzec prócz swojego synalka Polaków, to ma w głębokim poważaniu.
Plichta musi być mocny i pewny siebie jeżeli zdobył się na wyjawienie takich szczegółów obciążających Tuska i jego syna. Wie z kim zadarł, jak za tej władzy w dziwnych okolicznościach giną niewygodni ludzie, teraz sam się boi o swoje życie. Przestępcze porachunki u szczytu władzy w Polsce.

Od dziesiątek lat władza oszukuje polaków dopiero teraz to zauważasz. :badgrin:

Śr sie 15, 2012 19:10
quas napisał(a):
Tusk broniąc swojego syna (...)

A mnie to...wzruszyło.
Tusk był na tej konferencji niczym rodzic zwolennik bezstresowego wychowania, który wparował do szkoły tłumacząc nauczycielowi jaki jego synek jest naiwny, delikatny i szczery ple ple ple.
Po prostu chłop ma 30 na karku, własną rodzinę i dzieci, a jego ojciec publicznie traktuje go jak niesfornego nastolatka... :x

Nie wiem za bardzo o co mu chodziło, gdy mówił, że jego(juniora) kłopoty biorą się stąd, że chciał być samodzielny. To wcześniej miał kuratelę nadopiekuńczego ojca??

Alus napisał(a):
To tylko potwierdza moją teorię, że Plichta tylko sprzedał swą gębę, a inni czerpią zyski.....znają na tyle prawo, i tak działają "aby nie zachodziła możliwość postawienia przestępstwa".

Skoro za Multikasy miał tak lekki wyrok, a w dodatku tak kręci, to po prostu zna kogo trzeba, a kto ma lukratywne stanowisko na szczeblu władzy. Jak pokazuje historia- za "parasolami ochronnymi" kryją się politycy. Dziwne by było, gdyby akurat w tym wypadku miało być inaczej.

Śr sie 15, 2012 21:49
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 2481 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 166  Następna strona