Islam to mały róg(?) i bestia z Apokalipsy
| Autor |
Wiadomość |
|
Hosi
|
 Re: Islam to mały róg(?) i bestia z Apokalipsy
Alus napisał(a): To zależy w jakim kraju, w jakiej frakcji Islamu. Choć Koran głosi Nie ma przymusu religii ( 2,256), to w praktyce osoby porzucające Islam oskarżane bywają o obrazę Koranu, Mahometa i skazywane na kary więzienia lub kary śmierci. A w prymitywnych krajach Afryki, w Afganistanie czy Pakistanie, w ubogich, zacofanych prowincjach i na wsiach, zabijane przez najbliższych. No cóz,skrajności są wszędzie. Dla mnie osobiscie istotne jest to, że Koran nie akceptuje takich zachowań.
|
| N mar 10, 2013 10:23 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Taki pogląd nie ma poparcia ani w Koranie,ani w autentycznych hadisach. Nie ma to jak polegac na islamskich zafałszowanych stronkach. Wstydź sie Hosi. Co powiesz na ten fragment? Cytuj: Zapłatą dla tych, którzy zwalczają Boga i Jego Posłańca i starają się szerzyć zepsucie na ziemi, będzie tylko to, iż będą oni zabici lub ukrzyżowani albo też obetnie im się rękę i nogę naprzemianległe, albo też zostaną wypędzeni z kraju. Oni doznają hańby na tym świecie i kary bolesnej w życiu ostatecznym. (Sura 5, werset 33 ) Zaiste Koran nie nakazuje zabijać za porzucenie "Posłańca". Czytaj dalej te muzułmańskie stronki na których obowiązuje takija....to daleko zajdziesz. No i taki mały dodatek z kolejnego wesretu: Cytuj: Z wyjątkiem tych, którzy się nawrócą, zanim przejmiecie władzę nad nimi. I wiedzcie, że Bóg jest przebaczający, litościwy! (Sura5, werset 34 ) Litosciwy Mahomet obiecuje ułaskawienie pod warunkiem przyjecie islamu..... Krwawy zbrodniarz i seksualny dewiant prorokiem Boga....kpina!
|
| N mar 10, 2013 11:03 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Zwalczanie, to nie porzucenie. Zwalczanie - gdybyśmy byli wyznania islamskiego to zgodnie z Koranem Jajko, atheist, Acro, Mike 29, Panna Funia, mieliby powyrywane nóżki i rączki naprzemiennie Islam nie uznaje ateizmu i te wersy tak okrutnie traktują właśnie ateistów. Ten przepis stosują także w celu ukarania osób porzucających religię Islamu, równolegle uznając zapis Koranu nie ma przymusu religii.
|
| N mar 10, 2013 11:12 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
No widzisz Alus To jest własnie róznica pomiedzy Jezusem Zbawicielem, który dopuszcza całkowita dobrowolnośc w wierze, a Mahometem Zbrodniarzem, który nakazuje mordowac tych, którzy nie przyjmuja islamu. Teraz każdy może wyciągnąc wnioski który z nich jest Prawdą, a który fałszem i oszustwem.
|
| N mar 10, 2013 11:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): No widzisz Alus To jest własnie róznica pomiedzy Jezusem Zbawicielem, który dopuszcza całkowita dobrowolnośc w wierze, a Mahometem Zbrodniarzem, który nakazuje mordowac tych, którzy nie przyjmuja islamu. Teraz każdy może wyciągnąc wnioski który z nich jest Prawdą, a który fałszem i oszustwem. A skąd wiesz czy Mahomet głosił taką naukę, czy skrybowie spisujący Koran poczynili takowe zapisy? Żydzi może nie zabijają, ale po porzuceniu Judaizmu często grozi wyrzeczenie się przez rodzinę. Najbardziej tolerancyjne w kwestii wyznawania religii jest bezsprzecznie chrześcijaństwo.
|
| N mar 10, 2013 11:24 |
|
|
|
 |
|
Hosi
|
humalog Przeciwnicy Boga ST tez uzywaja takich samych argumentów jak ty.O czym to swiadczy? Jak dla mnie,o braku obiektywizmu i emocjonalnym stosunku do omawianego tematu.Nic wiecej.
|
| N mar 10, 2013 11:46 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hosi napisał(a): humalog Przeciwnicy Boga ST tez uzywaja takich samych argumentów jak ty.O czym to swiadczy? Jak dla mnie,o braku obiektywizmu i emocjonalnym stosunku do omawianego tematu.Nic wiecej. Bzdury opowiadasz Wasc. Chrześcijan obowiązuje przede wszystkim Ewangelia i NT. ST to w dużej mi9erze "opowiadania" o historii Żydów, gdzie dopuszczano sie zabójstw na tle podbojów terytorialnych. Pokaz mi jednak jedno zdanie gdzie w którym, Chrystus lub Apostołowie zalecaja zabijać innowierców. Jedno!!! Natomiast ten "prorok", który uznawany jest przez muzułmanów za najwiekszego wręcz nakazuje to czynić. Wystarczy zreszta przesledzić w jaki sposób islam zdobywał swoich wyznawców. To krwawa historia pełna morderstw, a nawet ludobójstwa. Który Apostoł nawracał za pomoca miecza? Mahomet to zwykły oszust, morderca i dewiant, a Islam to fałszywa religia. Athmosfer pisze o imamie i jego żonie mieszkających w Polsce. No jasne, ze tutaj będa grzeczni i pokojowo nastawieni, gdyz sa w mniejszości. Wystarczy jednak popatrzec na to co te "mniejszości" coraz liczniejsze na Zachodzie zaczynaja wyczyniać i czego żądaja! Wystarczy dac im rosnąc w siłe i ustepowac we wszystkim, a szybko pokaża swoje prawdziwe oblicze...
|
| N mar 10, 2013 12:23 |
|
 |
|
Hosi
|
humalog napisał(a): Bzdury opowiadasz Wasc. Chrześcijan obowiązuje przede wszystkim Ewangelia i NT. ST to w dużej mi9erze "opowiadania" o historii Żydów, gdzie dopuszczano sie zabójstw na tle podbojów terytorialnych.
"gdzie dopuszczano"-co to za zwrot?Nie umiesz nazwać tych podbojów po imieniu np:Bóg miłosci zabijał niewinne dzieci?Boli?No własnie. A czy Kosciół nie uważa przypadkowo że był,jest i będzie kierowany przez Ducha Swiętego? Co w takim kontekscie myśleć o krwawym średniowieczu w którym niejednokrotnie prym wiedli chrzescijanie?Zaprzeczasz temu że Bóg kierował Kościołem w średniowieczu?A za co przepraszał Jan Paweł II?No widzisz,zawsze się coś znajdzie,wystarczy trochę pomyśleć. Dlatego tez zadaje pytanie: Jaki sens jest w przerzucaniu się tego typu argumentami?
|
| N mar 10, 2013 12:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Bzdury opowiadasz Wasc. Chrześcijan obowiązuje przede wszystkim Ewangelia i NT.
Mahomet to zwykły oszust, morderca i dewiant, a Islam to fałszywa religia. I tego rodzaju sądy nakazuje Ewangelia? 
|
| N mar 10, 2013 12:56 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus napisał(a): Cytuj: Bzdury opowiadasz Wasc. Chrześcijan obowiązuje przede wszystkim Ewangelia i NT.
Mahomet to zwykły oszust, morderca i dewiant, a Islam to fałszywa religia. I tego rodzaju sądy nakazuje Ewangelia?  Głosił cos innego niż Ewangelia, a więc..."niech bedzie przeklęty" (św Paweł List do Galacjan)
|
| N mar 10, 2013 12:57 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Alus napisał(a): Cytuj: Bzdury opowiadasz Wasc. Chrześcijan obowiązuje przede wszystkim Ewangelia i NT.
Mahomet to zwykły oszust, morderca i dewiant, a Islam to fałszywa religia. I tego rodzaju sądy nakazuje Ewangelia?  Głosił cos innego niż Ewangelia, a więc..."niech bedzie przeklęty" (św Paweł List do Galacjan) A miłuj bliźniego swego jak siebie samego to bezużyteczny archaizm
|
| N mar 10, 2013 13:09 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus - a czy jedno wyklucza drugie? Wręcz przeciwnie. Dla ciebie słowo "przeklęty" stoi chyba na równi z "urwać jaja", "zamordować", "poniżyć" itp. Jestem ciekaw jak długo byłaś "obrażona" na Pana Jezusa za "chamską" odzywke do Maryji na weselu w Kanie albo za nazwanie Kananejki psem, bo przecież JPII by tak nie powiedział... .
|
| N mar 10, 2013 13:36 |
|
 |
|
Andy72
|
A kto jest fałszywym prorokiem z Objawienia? 19 I zobaczyłem bestię i królów ziemi, i ich wojska zgromadzone, by stoczyć bitwę z tym, który siedzi na koniu, i z jego wojskiem. 20 I schwytana została bestia, a z nią fałszywy prorok, który czynił przed nią cuda, jakimi zwiódł tych, którzy przyjęli znamię bestii i oddawali pokłon jej wizerunkowi. Oboje zostali żywcem wrzuceni do jeziora ognia, płonącego siarką. 21 Pozostali zaś zostali zabici mieczem wychodzącym z ust tego, który siedział na koniu. I wszystkie ptaki najadły się ich ciałami.
Zstąpił jednak ogień od Boga z nieba i pochłonął ich. 10 A diabeł, który ich zwodził, został wrzucony do jeziora ognia i siarki, gdzie [jest] bestia i fałszywy prorok. I będą męczeni we dnie i w nocy na wieki wieków.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N mar 10, 2013 13:39 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Alus
Tak jak napisał sharp. "Niech bedzie przeklety" nie oznacza, ze mam zamiar mordowac muzułmanów (tak jak oni "pokojowo nastawieni" to robia w stosunku do chrzescijan). Ja ich miłuje......ale ich religia jest dla mnnie fałszem, a ich prorok niech bedzie przeklety.
|
| N mar 10, 2013 13:44 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
humalog napisał(a): Alus
Tak jak napisał sharp. "Niech bedzie przeklety" nie oznacza, ze mam zamiar mordowac muzułmanów (tak jak oni "pokojowo nastawieni" to robia w stosunku do chrzescijan). Ja ich miłuje......ale ich religia jest dla mnnie fałszem, a ich prorok niech bedzie przeklety. Ty ich tak bardzo miłujesz, że z nieskrywaną miłością wielu byś wydusił Ja zdecydowanie wolę stanowisko bł Jana Pawła II (przemówienie w Afryce) http://www.opoka.org.pl/biblioteka/K/wa ... a-3-3.htmlI zapewne zdolny jesteś postąpić wedle rady ks prof. Rahli  ..... kiedy spotykamy muzułmanów przyjmijmy ich jak braci i nie bójmy sie muzułmanówhttp://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/IR ... islam.html
|
| N mar 10, 2013 14:01 |
|
|
|