dostała odszkodowanie, bo nie pozwolono jej zabić....
Autor |
Wiadomość |
ania2609
|
Gwardian napisał(a): W większości - co zresztą w naszym skołtuniałym religijnie narodzie jest zrozumiale - padliście w swych osądach ofiarą tej moherowqej indoktrynacji. Nikt w swoich rozważaniach nie wziąl pod uwagę to, ze ta kobieta przed poczęciem miała już dwoje dzieci i urodzenie trzeciego grozilko jej ślepotą. Czy ktoraś z Was (świętobliwie zatroskanych) wyobraza sobie wychowywanie dzieci przez samotną niewidomą matkę? Ona po prostu chciala usunąć embrion w ktorym jeszcze nie było duszy - aby ratować byt właśnie swoich żyjących dzieci. Cytuj: "Pomogłam sobie i innym kobietom. Ponadto przekonałam się że upór i determinacja mogą przynieść oczekiwany efekt. Na szczeście w tej walce podtrzymywały mnie na duchu inne kobiety m.in. lekarka, ktora już w szpitalu podczas leczenia po porodzie (cesarskie cięcie) wypowiedziała krzepiące dla mnie słowa: "Miała pani rację, prosze nie przejmowac się i walczyć". Czyż w tej sytuacji mogłam wycofać się i ulec nagonce? Te 25 tys. euro powinien zrefundować Skarbowi Państwa Episkopat Polski na spólkę z rydzykowym radiem Maryja. Jakoś dziwnie nawiedzeni nie stosują w tym przypadku wytycznych ze "słowa bożego", które tak lubią innym wytykać kiedy ich dotyczy: Przeto nie sądźcie przedwcześnie, dopóki nie przyjdzie Pan, który rozjaśni to, co w ciemnościach ukryte, i ujawni zamiary serc. Wtedy każdy otrzyma od Boga pochwałę. (1 list do Koryntian 4.5) - a może i naganę jaką...?
A czy ktoś jej kazał współźyć, skoro tak bardzi groziła ślepota?
No chyba,. że to był gwałt, ale o tym nie wspomnieli..
Każdy stosunek, nawet z antykoncepcją zawiera w sobie ryzyko poczęcia. Więc współżycie z myślą "w razie czego usunę" nie jest powodem do dumy...
Zresztą po co wycieczki o tej "skołtuniałej, religijnej indoktrynacji". Nie można rzeczowej dyskusji prowadzić bez tego typu wstawek?
Ja tej pani nie potępiam, tylko jej czyn. A to różnica, Postać cokolwiek złowroga mi się wydaje, ale to tylko emocje i mam nadzieję, ze się z nią spotkam w niebie....
Ma takie same szanse na zbawienie jak i ja. Nie osądzam jej, tylko uczynek.....
_________________ Ania
|
Pn kwi 09, 2007 15:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
gwardian - jakoś nikt nie zauważył, że tej kobiecie postępująca ślepota nie miała NIC WSPÓLNEGO z ciążą i urodzeniem dziecka ...
Przemo !
Rozumiem, ze wiesz lepiej od naukowców bo .. twoje zdanie nie zdadza się z ich zdaniem - no cóz ...
Rozumiem to ...
|
Pn kwi 09, 2007 15:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ddv163 napisał(a): Przemo ! Rozumiem, ze wiesz lepiej od naukowców bo .. twoje zdanie nie zdadza się z ich zdaniem - no cóz ... Rozumiem to ...
no właśnie nie rozumiesz. Jest dokładnie na odwrót. Ty sie wzorujesz na szarlatanerii i na swoim widzimisie. Ja się wzoruję na naucę. Przykro mi że twoje zdanie się pokrywa jedynie z 1% ludzi nauki na tym świecie, moje z 99%. Prawda w oczy kole. Ile już sobie włosów wyrwałeś z głowy z tego powodu? 
|
Pn kwi 09, 2007 15:51 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Przemo !
Nadal nie wiem czy wg. Ciebie do "szarlatanerii" zaliczasz dr. Pulikowskiego, prof. Roszkowskiego czy też może międzynarodowy rejestr/wykaz chorób obowiązujący do końca lat 80'tych XX w ...
Wyjasnisz nam to - a może lepiej byś skończył obrzucać błoeetm innych ?
A najlepiej - i jedno i drugie ...
Do tego - coś nowego ..
Nie wiedziałem że katocyzm i źródła katolickie oraz inne rzetelne źródła medyczne to tylko "1 % danych " ..
Zawsze mi się też wydawało, że homoseksualizm stanowi mniej niż 0,5 % ogółu obywateli ...
Cóż - w Lublinie istnieje ośrodek leczenia homoseksualizmu - w USA takich ośrodków jest ok. 125 ...
|
Pn kwi 09, 2007 16:36 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ddv163 napisał(a): Przemo ! Nadal nie wiem czy wg. Ciebie do "szarlatanerii" zaliczasz dr. Pulikowskiego, prof. Roszkowskiego czy też może międzynarodowy rejestr/wykaz chorób obowiązujący do końca lat 80'tych XX w ...  Wyjasnisz nam to - a może lepiej byś skończył obrzucać błoeetm innych ? A najlepiej - i jedno i drugie ...  Do tego - coś nowego .. Nie wiedziałem że katocyzm i źródła katolickie oraz inne rzetelne źródła medyczne to tylko "1 % danych " ..  Zawsze mi się też wydawało, że homoseksualizm stanowi mniej niż 0,5 % ogółu obywateli ... Cóż - w Lublinie istnieje ośrodek leczenia homoseksualizmu - w USA takich ośrodków jest ok. 125 ...
Nie na temat - a Moderatorka "baranek" czy "owieczka" - jeszcze się bliżej nie zapoznałem - grozi restrykcjami. Władza ma to do siebie - że musi wykazać że istnieje i jest konieczna.
============
Wracam do tematu.
Przypadek tej Pani to nauczka dla narodowego kołtuniarstwa. Jeżeli chce się doić UNIĘ (naqwet Rydzyk już zmienil zdanie) to trzeba w tej cywilizacji kształtować światopogląd i zasady humanizmu.
Możecie sobie - rzymscy katolicy - ustalić, że masturbacja z ejakulacją stanowi mord na niewinnych dzieciach i przez to duchownych kastrować, ale nie narzucajcie zdrowej części narodu swoich świętobliwych fobii i alergii. Wstyd żeby w katolickim do szpiku kosci narodzie (99.9999999999...%) był problem antykoncepcji i aborcji.
Niektóre rzymskie katoliczki są na tyle bezbożne, że gotowe poddać się aborcji natychmiast po poczęciu, natomiast są na tyle pobożne, by nie stosować antykoncepcji aby nie począć.
O świętobliwa obłudo! O sakralna hipokryzjo!
|
Pn kwi 09, 2007 17:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja zaś uważam, że masz w tym co napisałeś gwardianie trochę racji - uważam bowiem, że ktoś tu rzeczywiście dostał "bzika".
Tym bardziej jeżeli przyznano odszkodowanie kobiecie za utratę wzroku kobiety przez ciążę - a tymczasem jej schorzenie i utrata wzroku (zgodnie ze zdaniem fachowców) z ciążą nie miała nic wspólnego ...
Cóż - wydaje mi się że sąd w Strasburgu po prostu niesłusznie wyszarpał pieniądze z kieszeni polskiego podatnika ...
|
Pn kwi 09, 2007 17:34 |
|
 |
Mark Zubek
|
Gwardian;
Przypadek tej pani to zaplanowana akcja, fundowana przez antynarodowe
kołtuniarstwo.
Wydojona Polska nie ma siły na dojenie z Unii, jeśli jednak podejmie próbę , to "mleczko" z dojenia okaże sie jedynie kwaśnicą ideologiczną.
Kwasem politycznym i finansowym, stojącym w obronie konstytucyjnych wartości elit.
Można sobie wyobrazić , ustalić a nawet leczyć w sobie alergię na kłamstwo, obłudę i hipokryzję skawaszonej rzeczywistości.
Nie można wyleczyć gnijącej gangreny.
Czy jedynym środkiem pozostaje amputacja?
Można jeszce modlić się o ....cud.
|
Pn kwi 09, 2007 17:49 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
ddv163 napisał(a): Ja zaś uważam, że masz w tym co napisałeś gwardianie trochę racji - uważam bowiem, że ktoś tu rzeczywiście dostał "bzika". Tym bardziej jeżeli przyznano odszkodowanie kobiecie za utratę wzroku kobiety przez ciążę - a tymczasem jej schorzenie i utrata wzroku (zgodnie ze zdaniem fachowców) z ciążą nie miała nic wspólnego ... Cóż - wydaje mi się że sąd w Strasburgu po prostu niesłusznie wyszarpał pieniądze z kieszeni polskiego podatnika ...
I widzisz jak łatwo o konsensus. Gdybym był rzymskim katolickiem, polskim rzymskim katolikiem to bym się wstydził podnosić publicznie wrzask w temacie aborcji. Słabej wiary jesteście krzykacze! Czyż samo slowo boże w nauce nieomylnego Kościoła świętego apostolskiego nie wystarczy? Czy sama perspektywa wiecznych mąk czy męk piekielnych nie jest wystarczającym remedium na rodzenie wszystkiego co poczęte?
O świętobliwa obłudo! O sakralna hipokryzjo!
[...]
|
Pn kwi 09, 2007 17:53 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Cytuj: Przypadek tej pani to zaplanowana akcja, fundowana przez antynarodowe kołtuniarstwo. Wydojona Polska nie ma siły na dojenie z Unii, jeśli jednak podejmie próbę , to "mleczko" z dojenia okaże sie jedynie kwaśnicą ideologiczną. Kwasem politycznym i finansowym, stojącym w obronie konstytucyjnych wartości elit. My hamster says:  So do I! Nie no tak, to tajemny spisek masonów i członków tajemniczej sekty Cywilizacji Śmierci, która ma na calu doprowadzić do upadku ludzkości. Cytuj: Dobrze jest spotkać na swojej drodze PRAWDZIWYCH rodziców.
Kobieta, która ma już dzieci, które kocha i poświęca im całe swoje życie i została zgwałcona w wyniku czego zaszła w niechcianą ciążę, którą usunęła nie jest prawdziwym rodzicem? Jeśli masz zamiar odpowiedzieć "tak" to lepiej zamilcz.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn kwi 09, 2007 18:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
...dostala odszkodowanie bo nie pozwolono jej zabić...
- tak sie ogłupia maluczkich.
No tak.
Nie pozwolono jej okrutnie zamordować niewinne dziecko.
No to już ma jeszcze lepszą wymowę.
To kanalia - na stos z nią!
|
Pn kwi 09, 2007 19:24 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Gwardian napisał(a): ddv163 napisał(a): Ja zaś uważam, że masz w tym co napisałeś gwardianie trochę racji - uważam bowiem, że ktoś tu rzeczywiście dostał "bzika". Tym bardziej jeżeli przyznano odszkodowanie kobiecie za utratę wzroku kobiety przez ciążę - a tymczasem jej schorzenie i utrata wzroku (zgodnie ze zdaniem fachowców) z ciążą nie miała nic wspólnego ... Cóż - wydaje mi się że sąd w Strasburgu po prostu niesłusznie wyszarpał pieniądze z kieszeni polskiego podatnika ... I widzisz jak łatwo o konsensus. Gdybym był rzymskim katolickiem, polskim rzymskim katolikiem to bym się wstydził podnosić publicznie wrzask w temacie aborcji. Słabej wiary jesteście krzykacze! Czyż samo slowo boże w nauce nieomylnego Kościoła świętego apostolskiego nie wystarczy? Czy sama perspektywa wiecznych mąk czy męk piekielnych nie jest wystarczającym remedium na rodzenie wszystkiego co poczęte? O świętobliwa obłudo! O sakralna hipokryzjo![...]
Gwardianie - na taką "argumentację" w której absolutnie nie wiadomo co ma do mojej wypowiedzi odpowiem krótko:
- czasy komunistycznej szeptanki i oczerniania pokątnego za plecami się podobnoi skończyły
Potrafisz powiedzieć coś do rzeczy 
|
Pn kwi 09, 2007 22:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Aborcja JEST mordem własnego dziecka - kobieta która dostała odszkodowanie wyrokiem sądu w Strasburgu najwyraźniej nie otrzymała za to co realnie zaszkodziło jej wzrokowi.
Takie są fakty.
|
Pn kwi 09, 2007 22:16 |
|
 |
Mark Zubek
|
MP;
Ta kobieta;
dla "usuniętego" dziecka nie jest prawdziwym rodzicem...nie jest nawet
nieprawdziwym rodzicem.
Dla innych "nieusuniętych", być może jest.
PS.
Z tresowaniem zwierząt ( i ludzi ) bądz raczej ostrożny.
Jeden taki koleś tresował swojego pitbula tak intensywnie, że pies zagryzł go z wdzięczności za tą tresurę.
ROFL ;-)
|
Pn kwi 09, 2007 22:47 |
|
 |
Mroczny Pasażer
|
Mark Zubek napisał(a): MP;
Ta kobieta; dla "usuniętego" dziecka nie jest prawdziwym rodzicem...nie jest nawet nieprawdziwym rodzicem.
Dla innych "nieusuniętych", być może jest.
PS.
Z tresowaniem zwierząt ( i ludzi ) bądz raczej ostrożny.
Jeden taki koleś tresował swojego pitbula tak intensywnie, że pies zagryzł go z wdzięczności za tą tresurę.
ROFL ;-)
K, zastosuję Twoją metodę argumentacyjną.
Nie jesteś prawdziwym człowiekiem.
Koniec.
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, że każdy od razu automatycznie wierzy w ich prawdziwość" - Abraham Lincoln
|
Pn kwi 09, 2007 23:04 |
|
 |
Mark Zubek
|
MP;
Tylko dla tego że nie pozwalam się tresować ?
Tak,.. prawdziwy człowiek i rodzic musi podlegać regulaminowi tresury,
aby jego dzieci mogły też zostać wytresowane.
Aby stały sie bezwolnym i bezmyślnym materiałem biologicznym,
któremu prawdziwy cel i znaczenie wyznaczą specjaliści od masowej
indoktrynacji.
ROFL ?
|
Wt kwi 10, 2007 8:16 |
|
|
|