Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu
Autor |
Wiadomość |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 Re: Nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu
Ja z dumą oświadczam, iż 3 dzień skutecznie jestem na diecie. I wcale nie jest mi źle A do zrzucenia mam lekko 20 kg 
_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
Cz kwi 15, 2010 9:11 |
|
|
|
 |
tanczacy
|
Cytuj: A do zrzucenia mam lekko 20 kg
Dasz rade, systematycznie i będzie dobrze:) Mój kolega zrzucił ostatnio 30kg w 5 miesięcy  A ja jem więcej bo chcę przybrać na wadzę =D
_________________ To już nie polowanie, nie obława, nie łów! To planowe niszczenie gatunku!
|
Cz kwi 15, 2010 10:59 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
BladzacyAniolek napisał(a): domi_que napisał(a): Wiesz, dobre rady dobrymi radami, ale na forum chyba lepiej powstrzymać się od stawiania quasi-diagnoz (nawet jeśli miałabyś ku temu kompetencje). Ale po co te złośliwości i nerwy.  Szczerze, to nie wiem, gdzie widzisz złośliwość w tym, co napisałam (słówko „quasi”?). A nerwy to już w ogóle były mi obce, kiedy to pisałam. Zresztą, jam człek spokojny  BladzacyAniolek napisał(a): Chłopak ma problem, a więc staramy mu się pomóc. I myślę, że mój post jest zgodny z regulaminem, i nikogo nie obraża. Również uważam, że dobrze zrobiłam o tym pisząc, bo z cukrzycą nie ma żartów, a lepiej ją wcześniej wykryć niż później mieć jakieś poważniejsze problemy. Dlatego napisałam, aby poszedł lepiej do lekarza. Owszem, ma. Z postrzeganiem jedzenia jako grzechu też. Nie sugerowałam, że Twój post jest niezgodny z regulaminem czy też kogoś obraża. Ja z kolei mogę napisać, że nie ma żartów ze stawianiem diagnoz przez Internet, szczególnie mając tak mało informacji. Moim zdaniem, jeśli się nawet coś podejrzewa, lepiej doradzić po prostu wizytę u lekarza, bez podawania nazwy domniemanej choroby.
|
Cz kwi 15, 2010 13:32 |
|
|
|
 |
Wielkopolanin
|
Cukrzyca raczej nie wchodzi w grę , ponieważ dopóki nie myślałem o jedzeniu w kategoriach grzechu to owszem byłem niejadkiem ale nie myślałem ciągle o jedzeniu ani o kaloriach. Ja podejrzewam że to Jadłowstręt Psychiczny,spowodowany lękiem przed grzechem.
|
Cz kwi 15, 2010 16:25 |
|
 |
tanczacy
|
Cytuj: Ja podejrzewam że to Jadłowstręt Psychiczny,spowodowany lękiem przed grzechem. Ok, masz diagnozę. To teraz rusz 4 litery i skonsultuj ją z lekarzem bo sam się nie wyleczysz.
_________________ To już nie polowanie, nie obława, nie łów! To planowe niszczenie gatunku!
|
Cz kwi 15, 2010 16:41 |
|
|
|
 |
Linka011
|
Nie powinno się tyle myślec o jedzeniu, tylko w określonych, najlepiej stałych porach jeść posiłki. Jeśli masz niedowage być może potrzebujesz jakiejś specjalnej diety wyznaczonej ci przez dietetyka. Aby pozbyć się myśli na temat jedzenia uprawiaj, sport lub znajdź sobie jakieś zajęcie które odciągneło by cię do innych spraw. Jeśli masz problemy spróbój z kimś pogadać, jeśli nie masz z kim możesz udac się do psychologa, lub jeśli ci to wystarczy pogadać o tym na forum. Głowa do góry 
|
Cz kwi 15, 2010 20:46 |
|
 |
Linka011
|
Dla pocieszenia dodam że b. wielu ludzi ma problemy dotyczące odżywiania. Ja też, bo jem mało normalych rzeczy a pełno słodyczy, ale tu najlepsze jest po prostu racjonalne odżywianie, wszystko z umiarem
|
Cz kwi 15, 2010 20:48 |
|
|
|