Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 23:43

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 Skrupulantyzm 
Autor Wiadomość

Post Re: Skrupulantyzm
W porządku, nie znam Twojej sytuacji, natomiast jest ona na tyle specyficzna że dobrze abyś pamiętała że nie jest typowa. Co dobre dla Ciebie, nie musi by dobre dla każdego. Grzech ciężki, co trzy dni... pomodlę się w Twojej intencji.

Pn paź 25, 2010 21:36

Witajcie :)
widzę, że też mam coś na podobieństwo tego skrupulantyzmu. Chodzę do spowiedzi właśnie około co 2 tygodnie. Zastanawia mnie jedna sprawa. Otóż co jakiś czas przychodzą mi na mysl grzechy. Wtedy modlę się i zazwyczaj ustępują ale czasem te myśli trwają dłuzej. Czy nieczyste myśli , chociaż nie chcę popełnić tego grzechu w rzeczywistści są już grzechem? Pozdrawiam i szczęść Boże.

Śr sie 10, 2011 10:04

Sama mam problem ze swoimi dużymi skłonnościami do skrupułów i wiem jakie jest to męczące. Czasem spowiadam się naprawdę często, długo i zabieram czas zarówno spowiednikowi jak i osobom czekającym w kolejce do konfesjonału. Myślę, że najważniejsza sprawa to zauważenie swojego problemu i walczenie z nim, spojrzenie na skrupuły bardziej racjonalnie i nie zadręczanie nimi siebie i innych. Trzeba również umieć odróżnić grzech lekki od ciężkiego. Życzę szczęścia w walce ze skrupułami, wiem jakie to trudne.

Cz sie 25, 2011 13:50
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3