Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 17, 2025 23:42

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
 pieniądze... 
Autor Wiadomość

Post Re: pieniądze...
To może pokaż jakiś przykładowy projekt żebym wiedział do czego mam się dostosować.

Pt paź 15, 2010 17:56

Cytuj:
To może pokaż jakiś przykładowy projekt

Za darmo? Nigdy w życiu.

Pt paź 15, 2010 18:23

Wszystko jasne. Taki z ciebie pracodawca jak z koziej d.upy trąba.

Pt paź 15, 2010 18:35

Człowieku Bez Oczu, a może zamiast obrażania kolegi pouczysz się parę godzin pythona? Bardzo miły język, ściągasz Active Python np. z http://www.activestate.com/activepython/downloads i jedziesz. ;-) Po pół roku nauki i zrobieniu paru projektów na swoje potrzeby, możesz liczyć i na zlecenia i na etaty, a programiści pythona w dużych korpo mogą i 10k zarabiać...

A wróciwszy do tematu, który podała koala. Nie wiem skąd przekonanie, że upominanie się o swoje (w tym przypadku wcześniej ustaloną kwotę, o ile taka była) jest czymś niebezpiecznym. Czy szef ma być człowiekiem, który za mrugnięcie okiem wywali? No, w takim miejscu bym nie chciał pracować. Oczywiście wszystko zależy od tego w jaki sposób się upominamy. Ludzie wychowani w mentalności etatowej mają często tylko dwa sposoby - albo uległy (przepraszam panią czy wie może pani...), albo agresywny (chcę wiedzieć co z moją kasą!). W pierwszym przypadku będą cię lekcważyli (co odczułem na własnej skórze przez pierwsze lata pracy), a drugim potraktują cię z niechęcią, bo mało kto lubi postawę roszczeniową. Zresztą szef często ma niewielki wpływ na kasę.

A tu trzeba niestety próbować jak równy z równym i wspólnie rozwiązywać problem, jak robić, żeby wszyscy byli zadowoleni.

Moje blogi: Świat Czytników, VrooBlog, Blog Biblijny (zawieszony). Moje strony: porównywarka polskich e-booków

Pt paź 15, 2010 19:09

Kiedy ja wcale nie mam nic do pythona cokolwiek by to nie było. Normalnie mając jakąś działalność się nią chwalisz i próbujesz rozpowszechniać bądź reklamować. Łapiesz ? Jak mówisz że nie powiesz co robisz to są dwa wyjścia. Albo jesteś ustawiony w polityce i tam trzepiesz kasę taką że reklama ci jest zbędna albo nie masz żadnej działalności i tylko tak sobie smęcisz. Trzecie wyjście że robisz takie rzeczy którymi się nie chwalisz bo dochody by znikły po wizycie policji.

Ostatnio edytowano Pt paź 15, 2010 19:45 przez CzłowiekBezOczu, łącznie edytowano 1 raz

Pt paź 15, 2010 19:40

Cytuj:
Normalnie mając jakąś działalność się nią chwalisz i próbujesz rozpowszechniać bądź reklamować. Łapiesz ? Jak mówisz że nie powiesz co robisz to są dwa wyjścia. Albo jesteś ustawiony w polityce i tam trzepiesz kasę taką że reklama ci jest zbędna albo nie masz żadnej działalności i tylko tak sobie smęcisz.

Jest jeszcze trzecia opcja: nie mam ochoty się dekonspirować na forum. Pewnie i tak nikt mnie w realu nie rozpozna, ale odczuwam jakąś dziwną potrzebę ochrony prywatności i niepokój na myśl o podaniu swoich danych w sieci.

Jeżeli chcesz mnie lepiej zrozumieć, to napisz tutaj w tym wątku swoje imię, nazwisko, adres i rozmiar buta. Nie napisałeś? O to chodzi.

Pt paź 15, 2010 19:44

Peace. W sumie nie wiem co mnie naszło . Może to ta pogoda i ciśnienie. Żółwik braciszku.

Pt paź 15, 2010 19:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3