| Autor |
Wiadomość |
|
Konserwatysta
|
Cytuj: "Moje drogie dzieci! Szatan jest tak potężny!
Bardzo potężny. Udaje mu sie zwieść tylu ludzi w Medjugoriu. 
_________________ Bez wiary nie można podobać sie Bogu. Wierzę tylko w prady objawione.
|
| Cz mar 10, 2005 19:39 |
|
|
|
 |
|
Konserwatysta
|
Postawa charakterystyczna dla Pani z Medźiugoria to otwarcie się na ludzkie potrzeby, uczenie szacunku wobec ludzi różnych światopoglądów i religii. Jak mówi jedno z orędzi: „Należy szanować każdego człowieka niezależnie od jego wiary. Nie wolno nigdy pogardzać człowiekiem z powodu jego przekonań. Wierzący dokonali między sobą podziałów. Ale Bóg kieruje wszystkimi wyznaniami jak król swymi poddanymi, za pomocą ministrów. Jezus Chrystus jest jedynym Pośrednikiem zbawienia. Moc Ducha Świętego nie we wszystkich Kościoła jest równie silna.” Matka Boża poucza, aby miłować muzułmanów, Żydów, marksistów i wszystkich innych. Wszyscy są braćmi i siostrami. Powtarza ona jakby postanowienia Soboru Watykańskiego II, który podkreślił wartość poszczególnych religii i przyjacielski, ekumeniczny dialog z wszystkimi religiami, które przyjmują Boga. A także z każdym człowiekiem, który nie wierzy w Boga, ale w swoim życiu kieruje się wartościami dobra. Tutaj powinno się otworzyć zaufanie między narodami i religiami. Tak buduje się pokój Chrystusa i pokój Maryi, która określiła siebie „Królową Pokoju”. Za Czesław Ryszka „MEDŹIUGORJE” str. 270-271.
Nie wiem, czy trzeba to komentować. Przecież to są kpiny z Boga i Jego Kościoła!!! Od kiedy to dla Boga jest obojętne jaka religię wyznają ludzie??!!!?? To są kpiny ze Świętych Męczenników, którzy dla Jednej Jedynej Religii Pana Jezusa oddali życie by nawracać pogan i grzeszników! Co by na to powiedział św. Wojciech, gdyby mu powiedzieć, że nie trzeba było iść do pogan z głoszeniem Jedynej Religii, ale należałoby powiedzieć im, że nie muszą się przejmować jakimś chrześcijaństwem, wystarczy, że będą dobrymi wyznawcami tego co dotychczas wyznają, bo dla Boga wszyscy są dziećmi! To są kpiny z Jezusa i jego Nauczania. A że jest to zbieżne z nauczaniem posoborowego Kościoła? Cóż, zarówno Sobór Wat II jak i Medjugorie, mają tego samego autora, czyli diabła. Trzeba być ślepym, żeby tego nie widzieć. Udało się szatanowi zaślepić cały Kościół. Wiadomo, dlaczego Matka Najświętsza płakała w La Salette. Powtarzam: kto wierzy w "objawienie" W Medjugorie, sam sobie szkodzi. 
_________________ Bez wiary nie można podobać sie Bogu. Wierzę tylko w prady objawione.
|
| Cz mar 10, 2005 19:47 |
|
 |
|
Agniulka
|
Ja nie widzę w cytowanym fragmencie żadnej herezji.
Na szczęście to nie ty decydujesz o uznaniu objawienia przez Kościół, tylko ludzie, którzy się na tym znają
_________________ TE DEUM LAUDAMUS !
|
| Cz mar 10, 2005 19:49 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Gdybyś Konserwatysto znał "Nowennę do Bożego Miłosierdzia", podyktowaną przez Jezusa św. Faustynie, to wiedziałbyś, że Chrystus wymienia wszystkich ludzi, "którzy są zamknięci w sercu Chrystusa" i w intencji których modlimy się przez 9 dni, nie wyłączając NIKOGO.
|
| Cz mar 10, 2005 20:00 |
|
 |
|
Konserwatysta
|
Agniulka napisał(a): Ja nie widzę w cytowanym fragmencie żadnej herezji.
Bo nie znasz nauki katolickiej. 
|
| Cz mar 10, 2005 20:13 |
|
|
|
 |
|
Agniulka
|
Konserwatysta napisał(a): Bo nie znasz nauki katolickiej. 
Nie nazywaj swoich manipulacji nauką katolicką
|
| Cz mar 10, 2005 20:23 |
|
 |
|
Konserwatysta
|
Agniulka napisał(a): Ja nie widzę w cytowanym fragmencie żadnej herezji.
Cytuj: Wierzący dokonali między sobą podziałów. Ale Bóg kieruje wszystkimi wyznaniami jak król swymi poddanymi, za pomocą ministrów. Jezus Chrystus jest jedynym Pośrednikiem zbawienia. Moc Ducha Świętego nie we wszystkich Kościoła jest równie silna.”
To nie jest herezja? Bóg kieruje wszystkimi wyznaniami, a diabeł gra w karty. No to zagram w losy, jakie wyznanie wybrać, bo wszystkie są jednakowo dobre. Super. 
|
| Cz mar 10, 2005 21:40 |
|
 |
|
Agniulka
|
Konserwatysta napisał(a): No to zagram w losy, jakie wyznanie wybrać, bo wszystkie są jednakowo dobre. Super. 
A ostatniego zdania to już nie łaska przeczytać (z tego co zacytowałeś) ?
Znowu klasyczna manipulacja w twoim stylu
|
| Cz mar 10, 2005 22:08 |
|
 |
|
Konserwatysta
|
Cytowałem dość dużo. O które zdanie chodzi? 
|
| Cz mar 10, 2005 23:02 |
|
 |
|
Agniulka
|
Konserwatysta napisał(a): Cytowałem dość dużo. O które zdanie chodzi? 
Jak nie rozumiesz "ostatnie zdanie z fragmentu który właśnie zacytowałeś" to sorki ale szkoda mojego czasu i energii na karmienie trolla
|
| Cz mar 10, 2005 23:06 |
|
 |
|
Konserwatysta
|
Cytuj: Tak buduje się pokój Chrystusa i pokój Maryi, która określiła siebie „Królową Pokoju”
Jeśli o to chodzi, to też jest herezja. 
|
| Cz mar 10, 2005 23:15 |
|
 |
|
Agniulka
|
Jesteś taki głupi czy tylko udajesz?
Cytuj: Moc Ducha Świętego nie we wszystkich Kościoła jest równie silna
To zdanie wyjaśnia twoje wątpliwości - ŻADNEJ HEREZJI NIE MA
|
| Cz mar 10, 2005 23:30 |
|
 |
|
jo_tka
|
Co w tym ostatnim zdaniu jest wg Ciebie herezją i dlaczego?
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
| Cz mar 10, 2005 23:31 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
"Ważna jest modlitwa do Ducha Świętego, aby zstapił na was. Ten, kto ma Ducha Świętego, ten ma wszystko"...21.10.1983r.
"Kiedy Duch Święty zstępuje na ziemię, wszystko staje się wtedy jasne i wszystko się przemienia"...grudzień 1983r.
"Pytacie:dlaczego aż tyle modlitwy? Rozejrzyjcie się wokół siebie, drogie dzieci, a zobaczycie, jak wielki grzech zawładnął światem. Módlcie się więc o zwycięstwo Jezusa"...13.09.1984r.
|
| Pt mar 11, 2005 9:23 |
|
 |
|
Konserwatysta
|
jo_tka napisał(a): Co w tym ostatnim zdaniu jest wg Ciebie herezją i dlaczego? Cytuj: Mt 7: 21 "Nie każdy, kto do mnie mówi: Panie, Panie, wejdzie do Królestwa Niebios; lecz tylko ten, kto pełni wolę Ojca mojego, który jest w niebie."
Jeżeli szatan mówi mi 'módl się na rózańcu, pość, dawaj jałmużnę itd. itp. to nie czynię dobrze, tylko źle, bo wykonuję wolę szatana a nie Boga.
Czy to tak ciężko zrozumieć? 
|
| Pt mar 11, 2005 19:27 |
|
|
|